Շրջանառվող արժույթների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

ՄԱԿ-ի անդամ պետություններում, ՄԱԿ-ի դիտորդական պետություններում, մասնակիորեն ճանաչված կամ չճանաչված պետություններում առկա է մոտ 180 արժույթ։ Բացառելով փոխկապակցված (ֆիքսված փոխարժեքի) արժույթները, գոյություն ունի ընդամենը 130 արժույթ։ Կախվածությունները և չճանաչված պետությունները այստեղ թվարկվում են միայն այն դեպքում, եթե իրենց տարածքում օգտագործվում է մեկ այլ արժույթ, որը տարբերվում է այն պետությունից, որի ենթակայության կամ իրավասության տակ են գտնվում։

A banknote that depicts two men standing next to a cross that has two birds sitting on it all printed in red ink on a white background
Լուսանկարում Արցախի Հանրապետության 2 դրամանոց թղթադրամն է:

Չափանիշներ խմբագրել

 
Հայկական 100000 դրամանոց թղթադրամ

Արժույթը փողի տեսակ է և փոխանակման միջոց։ Արժույթը ներառում է թուղթ, բամբակ կամ պոլիմերային նոտաներ և մետաղական մետաղադրամներ։ Պետությունները, ընդհանուր առմամբ, ունեն մենաշնորհ արժույթների հարցում, չնայած որոշ պետություններ արժույթներ են բաժանում այլ պետությունների։

Հասարակական կազմակերպությունների կողմից օգտագործված արտարժույթները, ինչպիսիք են Մալթայի Գերագույն ռազմական հրամանագիրը, մասնավոր անձանց կողմից օգտագործված գրությունները և այլ մասնավոր, վիրտուալ և այլընտրանքային արժույթները չեն ընդգրկվում այս ցանկում։

Շրջանառվող արժույթների ցանկն ըստ պետության կամ տարածքի խմբագրել

Դեղին ֆոնով նշանակում է, որ տվյալ տարադրամը փոխադրվում է մեկ այլ արժույթի։

Պետություն կամ երկրամաս[1] Արժույթ[1][2] Սիմվոլ կամ
հապավում
ISO code[2] Մանրադրամ
unit
Number
to basic
  Աբխազիայի Հանրապետություն Աբխազական Ապսար բացակայում է բացակայում է բացակայում է բացակայում է
Ռուսական ռուբլի RUB Կոպեկ 100
  Աֆղանստան Աֆղանի ؋ AFN Պուլ 100
  Աքրոտիրի և Դեքելիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Ալբանիա Ալբանական լեկ L ALL Քինդարկյո 100
  Օլդերնի Օլդերնի պունտ £ բացակայում է Պեննի 100
Բրիտանական ֆունտ £ GBP Պեննի 100
Գերնիական ֆունտ £ GGP Պեննի 100
  Ալժիր Ալժիրական դինար د.ج DZD Սանտիմ 100
  Անդորրա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Անգոլա Անգոլական կվարցա Kz AOA Սենտիմո 100
  Անգիլիա Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
  Անտիգուա և Բարբուդա Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
  Արգենտինա Արգետինական պեսո $ ARS Սենտավո 100
  Հայաստան Դրամ ֏ AMD Լումա 100
  Արցախ Արցախյան դրամ դր. բացակայում է Լումա 100
Հայկական դրամ ֏ AMD Լումա 100
  Արուբա Արուբական ֆլորին ƒ AWG Ցենտ 100
  Միացյալ Թագավորություն Համբարձման կղզի Սենտ Հելենա պունդ £ SHP Պեննի 100
  Ավստրալիա Ավստրալիական դոլար $ AUD Ցենտ 100
  Ավստրիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Ադրբեջան Ադրբեջանական մանաթ AZN Քեպիկ 100
  Բահամյան Կղզիներ Բահամյան դոլար $ BSD Ցենտ 100
  Բահրեյն Բահրեյնի դինար .د.ب BHD Ֆիլս 1000
  Բանգլադեշ Բանգլադեշյան տակա BDT Պոիշա 100
  Բարբադոս Բարբադոսյան դոլար $ BBD Ցենտ 100
  Բելառուս Բելառուսական ռուբլի Br BYN Կոպեկ 100
  Բելգիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Բելիզ Բելիզյան դոլար $ BZD Ցենտ 100
  Բենին Արևմտյան Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
  Բերմուդներ Բերմուդյան դոլար $ BMD Ցենտ 100
  Բութան Բութանական նգուլտրում Nu. BTN Չետրում 100
Հնդկական ռուփի INR Պաիսա 100
  Բոլիվիա Բոլիվիական բոլիվիանո Bs. BOB Սենտավո 100
  Բոնեյրե Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինայի փոխարկելի նշան KM or КМ BAM Ֆենինգ 100
  Բոտսվանա Բոտսվանական պուլա P BWP Թեբե 100
  Բրազիլիա Բրազիլական ռեալ R$ BRL Սենտավո 100
  Հնդկական օվկիանոսի բրիտանական տարածքներ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Բրունեյ Բրունեյի դոլար $ BND Ցենտ 100
Սինգապուրյան դոլար $ SGD Ցենտ 100
  Բուլղարիա Բուլղարական լեվ лв. BGN Ստոտինկա 100
  Բուրկինա Ֆասո Արևմտյան Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
  Բուրունդի Բուրունդիական ֆրանկ Fr BIF Սենտիմե 100
  Կամբոջա Կամբոջական ռիել KHR Ցենտ 100
  Կամերուն Կենտրոնական Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
  Կանադա Կանադական դոլար $ CAD Ցենտ 100
  Կաբո Վերդե Կաբո Վերդեական էսկուդո Esc or $ CVE Սենտավո 100
  Կայմանյան կղզիներ Կայմանյան կղզիների դոլար $ KYD Ցենտ 100
  Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնական Աֆրկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
  Չադ Կենտրոնական Աֆրկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
  Չիլի Չիլիական պեսո $ CLP Սենտավո 100
  Չինաստան Չինական յուան ¥ or 元 CNY Ռենմինբի 100
  Կոլումբիա Կոլումբիական պեսո $ COP Սենտավո 100
  Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան ֆրանկ Fr KMF Սենտիմե 100
  Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոական ֆրանկ Fr CDF Սենտիմե 100
  Կոնգոյի Հանրապետություն Կենտրոնական Աֆրկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
  Կուկի կղզիներ Կուկի կղզիների դոլար $ CKD Ցենտ 100
Նոր Զելանդական դոլար $ NZD Ցենտ 100
  Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկայի կոլոն CRC Սենտիմո 100
  Կոտ դ'Իվուար Արևմտյան Աֆրկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
  Խորվաթիա Խորվաթական կունա kn HRK Լիպա 100
  Կուբա Կուբական պեսո $ CUP Սենտավո 100
Կուբական փոխարկելի պեսո $ CUC Սենտավո 100
  Կյուրասաո Հոլանդական Անտիլլեան գուիլդեր ƒ ANG Ցենտ 100
  Կիպրոս Եվրո EUR Ցենտ 100
  Չեխիա Չեխական կորունա CZK Հելլեր 100
  Դանիա Դանիական կրոն kr DKK Օրե 100
  Ջիբութի Ջիբութիական ֆրանկ Fr DJF Սենտիմե 100
  Դոմինիկա Արևելյան Կարիբիան դոլար $ XCD Ցենտ 100
  Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկիան պեսո $ DOP Սենտավո 100
  Արևելյան Թիմոր Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
բացակայում է բացակայում է բացակայում է Սենտավո բացակայում է
  Էկվադոր Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
բացակայում է բացակայում է բացակայում է Սենտավո բացակայում է
  Եգիպտոս Եգիպտական ֆունտ £ or ج.م EGP Պիաստրե 100
  Սալվադոր Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Հասարակածային Գվինեա Կենտրոնական Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
  Էրիթրեա Էրիթրեական նակֆա Nfk ERN Ցենտ 100
  Էստոնիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Էսվատինի Սվազի Լիլանգելի L SZL Ցենտ 100
Հարավ Աֆրիկյան ռանդ R ZAR Ցենտ 100
  Եթովպիա Եթովպիական բիրր Br ETB Սենտիմե 100
  Ֆոլկլենդյան կղզիներ Ֆոլկլենդյան կղզիների ֆունտ £ FKP Պեննը 100
  Ֆարերյան կղզիներ Դանիական կրոն kr DKK Օրե 100
Ֆարերյան կրոն kr FOK Օրե 100
  Ֆիջի Ֆիջիական դոլար $ FJD Ցենտ 100
  Ֆինլանդիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Ֆրանսիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանկ XPF Սենտիմե 100
  Գաբոն Կենտրոնական Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XAF Սենտիմե 100
  Գամբիա Գամբիական դալասի D GMD Butut 100
  Վրաստան Վրացական լարի GEL Տետրի 100
  Գերմանիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Գանա Գանական կեդի GHS Պեսեվա 100
  Ջիբրալթար Ջիբլաթարական փունտ £ GIP Պեննի 100
  Հունաստան Եվրո EUR Ցենտ 100
  Գրենադա Eastern Caribbean dollar $ XCD Ցենտ 100
  Գվատեմալա Գվատեմալական քուետզալ Q GTQ Սենտավո 100
  Գերնսի Գերնսիի փունտ £ GGP Պեննի 100
Բրիտանական ֆունտ £ GBP Penny 100
  Գվինեա Գվինեական ֆրանկ Fr GNF Սենտիմե 100
  Գվինեա Բիսաու Արևմտյան Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
  Գայանա Գայանական դոլլար $ GYD Ցենտ 100
  Հայիթի Հայիթիան գոուրդե G HTG Սենտիմե 100
  Հոնդուրաս Հոնդուրասական լեմպիրա L HNL Սենտավո 100
  Հոնկոնգ Հոնկոնգյան դոլար $ HKD Ցենտ 100
  Հունգարիա Հունգարական ֆորինտ Ft HUF Ֆիլլեր 100
  Իսլանդիա Իսլանդական կրոն kr ISK Էյրիր 100
  Հնդկաստան Հնդկական ռուփի INR Պաիսա 100
  Ինդոնեզիա Ինդոնեզիական ռուպիահ Rp IDR Սեն 100
  Իրան Իրանիան ռիալ IRR Դինար 100
  Իրաք Իրաքյան դինար ع.د IQD Ֆիլս 1000
  Իռլանդիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Մեն կղզի Մանքս ֆունտ £ IMP Պեննի 100
Բրիտանական ֆունտ £ GBP Պեննի 100
  Իսրայել Իսրայելական նոր շեկել ILS Ագորա 100
  Իտալիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Ճամայկա Ճամայկական դոլար $ JMD Ցենտ 100
  Ճապոնիա Ճապոնական իեն ¥ or 円 JPY Սեն 100
  Ջերսի Ջերսիի ֆունտ £ JEP Պեննի 100
Բրիտանական ֆունտ £ GBP Պեննի 100
  Հորդանան Հորդանանյան դինար د.ا JOD Պիաստրե 100
  Ղազախստան Ղազախական տենգե KZT Տիյան 100
  Քենիա Քենիական շիլինգ Sh KES Ցենտ 100
  Կիրիբատի Կիրիբատի դոլար $ KID Ցենտ 100
Ավստրալիական դոլար $ AUD Ցենտ 100
  Հյուսիսային Կորեա Հյուսիս Կորեական վոն KPW Չոն 100
  Հարավային Կորեա Հարավ Կորեական վոն KRW Ջեոն 100
  Կոսովո Եվրո EUR Ցենտ 100
  Քուվեյթ Քուվեյթի դինար د.ك KWD Ֆիլս 1000
  Ղրղզստան Ղրղզական սոն с KGS Տիյիին 100
  Լաոս Լաոսյան կիպ LAK Կիպ 100
  Լատվիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Լիբանան Լիբանանական ֆունտ ل.ل LBP Պիաստրե 100
  Լեսոթո Լեսոտոյական լոտի L LSL Սենտե 100
Հարավ Աֆրիկյան ռանդ R ZAR Ցենտ 100
  Լիբերիա Լիբերիական դոլար $ LRD Ցենտ 100
  Լիբիա Լիբիական դինար ل.د LYD Դիրհամ 1000
  Լիխտենշտայն Շվեցարական ֆրանկ Fr. CHF Ռապպեն 100
  Լիտվա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Լյուքսեմբուրգ Եվրո EUR Ցենտ 100
  Աոմին Մականեսյան պատակա P MOP Ավո 100
  Մադագասկար Մադագասկարկան արիարի Ar MGA Իրաիմբիլանջա 5
  Մալավի Մալավիական կվաչա MK MWK Թամբալա 100
  Մալայզիա Մալայզիական ռինգգիտ RM MYR Սեն 100
  Մալդիվներ Մալդիվական ռուֆիյաա MVR Լաարի 100
  Մալի Արևմտյան Աֆրիկյան ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
  Մալթա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Մարշալյան կղզիներ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Մավրիտանիա Մավրիտանական օուգուիյա UM MRU Խոումս 5
  Մավրիկիոս Մավրիկիոսյան ռուփի MUR Ցենտ 100
  Մեքսիկա Մեքսիկական պեսո $ MXN Սենտավո 100
  Միկրոնեզիա Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Մոլդովա Մոլդովական լեու L MDL Բան 100
  Մոնակո Եվրո EUR Ցենտ 100
  Մոնղոլիա Մոնղոլական տյոգրյոգ MNT Մյոնգյո 100
  Չեռնոգորիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Հորդանան գետի արևմտյան ափ Արևելյան Կարիբիան դոլար $ XCD Ցենտ 100
  Մարոկկո Մարոկկոյական դիրհամ د.م. MAD Սենտիմե 100
  Մոզամբիկ Մոզամբիկական մետիկալ MT MZN Սենտավո 100
  Մյանմա Բուրմեսե կյատ Ks MMK Պյա 100
  Նամիբիա Նամիբիական դոլար $ NAD Ցենտ 100
Հարավ Աֆրիկյան ռանդ R ZAR Ցենտ 100
  Նաուրու Ավստրալիական դոլար $ AUD Ցենտ 100
  Նեպալ Նեպալական ռուփի रू NPR Պաիսա 100
  Նիդերլանդներ Եվրո EUR Ցենտ 100
  Նոր Կալեդոնիա ՑՖՊ ֆրանկ XPF Սենտիմե 100
  Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդական դոլար $ NZD Ցենտ 100
  Նիկարագուա Նիկարագուական կորդոբա C$ NIO Սենտավո 100
  Նիգեր Արևմտյան Աֆրիկյան ՑՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
  Նիգերիա Նիգերիական նաիռա NGN Կոբո 100
  Նիուե Նոր Զելանդական դոլար $ NZD Ցենտ 100
Նյուեյական դոլար $ բացակայում է Ցենտ 100
  Հյուսիսային Մակեդոնիա Մակեդոնական դենար ден MKD Դենի 100
  Հյուսիսային Կիպրոս Թուրքական լիրա TRY Կուրյուշ 100
  Նորվեգիա Նորվեգական կրոն kr NOK Օրե 100
  Օման Օմանի ռիալ ر.ع. OMR Բաիսա 1000
  Պակիստան Պակիստանական ռուփի PKR Պաիսա 100
  Պալաու Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Պաղեստին Իսրայելական նոր շեկել ILS Ագորա 100
Հորդանանական դինար د.ا JOD Պիաստրե 100
  Պանամա Պանամական բալբոա B/. PAB Սենտիմո 100
Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեական կինա K PGK Տեոա 100
  Պարագվայ Պարագվայական գուարանի PYG Սենտիմո 100
  Պերու Պերուական սոլ S/. PEN Սենտիմո 100
  Ֆիլիպիններ Ֆիլիպինյան պեսո PHP Սենտիմո 100
  Փիթքերն կղզիներ Նոր Զելանդական դոլար $ NZD Ցենտ 100
Փիթքերն կղզիների դոլար $ PND Ցենտ 100
  Լեհաստան Լեհական զլոտ PLN Գրոսզ 100
  Պորտուգալիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Կատար Կատարի ռիյալ ر.ق QAR Դիրհամ 100
  Ռումինիա Ռումինական լեու lei RON Բան 100
  Ռուսաստան Ռուսական ռուբլի RUB Կոպեկ 100
  Ռուանդա Ռուանդական Fr RWF Սենտիմե 100
  Սաբա Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Սահարայի Արաբական Դեմոկրատական Հանրապետություն Ալժիրական դինար د.ج DZD Սանտիմ 100
Մաուրիտականական օուգուիյա UM MRU Խոումս 5
Մորոկայական դիրհամ د. م. MAD Սենտիմե 100
Սահրավիի պեսետա ₧ or Ptas բացակայում է Սենտիմե 100
  Սուրբ Հեղինեի կղզի Ֆունտ £ SHP Պեննի 100
  Սենթ Քիթս և Նևիս Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
  Սենտ Լյուսիա Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
  Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Արևելյան Կարիբյան դոլար $ XCD Ցենտ 100
  Սամոա Սամոական տալա T WST Սենե 100
  Սան Մարինո Եվրո EUR Ցենտ 100
  Սան Տոմե և Պրինսիպի Պրինսիպական դոբրա Db STN Սենտիմո 100
  Սաուդյան Արաբիա Սաուդի ռիյալ ر.س SAR Հալալա 100
  Սենեգալ Արևմտյան Աֆրիկայի ԿՖԱ ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
  Սերբիա Սերբիական դինար дин. or din. RSD Պարա 100
  Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան ռուպի SCR Ցենտ 100
  Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնեական լեոն Le SLL Ցենտ 100
  Սինգապուր Սինգապուրյան դոլար $ SGD Ցենտ 100
Բրունեյի դոլար $ BND Սեն 100
  Սինտ Էվստատիուս Ամերիկայն դոլար $ USD Ցենտ 100
  Սինտ Մաարտեն Հոլանդական Անտիլեան գուիլդեր ƒ ANG Ցենտ 100
  Սլովակիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Սլովենիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Սողոմոնյան Կղզիներ Սողոմոնյան կղզիների դոլար $ SBD Ցենտ 100
  Սոմալի Շիլինգ Sh SOS Ցենտ 100
  Սոմալի Սոմալիական շիլինգ Sl SLS Ցենտ 100
  Հարավային Աֆրիկա Հարավաֆրիկյան ռանդ R ZAR Ցենտ 100
  Հարավային Օսիայի Հանրապետություն Ռուսական ռուբլի RUB Կոպեկ 100
  Իսպանիա Եվրո EUR Ցենտ 100
  Հարավային Սուդան Հարավ Սուդանական փունտ £ SSP Պիաստեր 100
  Շրի Լանկա Շրի Լանկայի ռուփի Rs, රු or ரூ LKR Ցենտ 100
  Սուդան Սուդանական ֆունտ ج.س. SDG Պիաստրե 100
  Սուրինամ Սուրինամական դոլար $ SRD Ցենտ 100
  Շվեդիա Շվեդական կրոն kr SEK Օրե 100
  Շվեյցարիա Շվեցարական ֆրանկ Fr. CHF Սենտիմե 100
  Սիրիա Սիրիական ֆունտ £ or ل.س SYP Պիաստրե 100
  Թայվան Թայվանական դոլար $ TWD Ցենտ 100
  Տաջիկստան Տաջիկական սամանի ЅМ TJS Դիրամ 100
  Տանզանիա Տանզանիական շիլինգ Sh TZS Ցենտ 100
  Թաիլանդ Թաիլանդական բահտ ฿ THB Սատանգ 100
  Տոգո Տոգոյական ֆրանկ Fr XOF Սենտիմե 100
  Տոնգա Տոնգայական պայանգա T$ TOP Սենիթի 100
  Մերձդնեստր Ռուբլի р. PRB Կոպեկ 100
  Տրինիդադ և Տոբագո դոլար $ TTD Ցենտ 100
  Թունիս Թունիսյան դինար د.ت TND Միլլիմե 1000
  Թուրքիա Թուրքական լիրա TRY Կյուրուշ 100
  Թուրքմենստան Թուրքմենական մանաթ m TMT Տեննեսի 100
  Թերքս և Քայքոս կղզիներ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Տուվալու Թուվալուական դոլար $ TVD Ցենտ 100
Ավստրալիական դոլար $ AUD Ցենտ 100
  Ուգանդա Ուգանդական շիլինգ Sh UGX Ցենտ 100
  Ուկրաինա Ուկրանիական գրիվին UAH Կոպեկ 100
Ռուսական ռուբլի RUB Կոպեկ 100
  ԱՄԷ ԱՄԷ դիրհամ د.إ AED Ֆիլս 100
  Միացյալ Թագավորություն Բրիտանական ֆունտ £ GBP Պեննի 100
  ԱՄՆ Ամերիկյան դոլար $ USD Ցենտ 100
  Ուրուգվայ Ուրուգվայական պեսո $ UYU Սենտսիմո 100
  Ուզբեկստան Ուզբեկական սում so'm or сўм UZS Ուզբեկական սում 100
  Վանուատու Վատու Vt VUV բացակայում է բացակայում է
  Վատիկան Եվրո EUR Ցենտ 100
  Վենեսուելա Վենեսուելական բոլիվար Bs.S. or Bs. VES Սենտիմո 100
  Վիետնամ Դոնգ VND Դոնգ 10
  Ուոլիս և Ֆուտունա Խաղաղօվկիանոսյան ֆրանկ XPF Սանտիմ 100
  Եմեն Ռիալ YER Ֆիլս 100
  Զամբիա Զամբիական կվաչա ZK ZMW Նգվի 100
  Զիմբաբվե ՌՏԳՍ դոլար[3] բացակայում է բացակայում է բացակայում է բացակայում է

Տես նաև խմբագրել

Ասիական երկրների արտարժույթների ցանկ

Ծանոթագրություններ խմբագրել

  1. 1,0 1,1 «Field Listing: Exchange Rates». The World Factbook. Central Intelligence Agency. Արխիվացված է օրիգինալից 2015 թ․ փետրվարի 15-ին. Վերցված է 2013 թ․ դեկտեմբերի 6-ին.
  2. 2,0 2,1 «Current currency & funds code list». Swiss Association for Standardization. As of 2016-09-13, this citation said "accessdate=2013-12-06", but the document itself said "Published July 1, 2016".
  3. Reporter, Staff (2019 թ․ փետրվարի 20). «RBZ introduces "RTGS Dollars"». The Zimbabwe Mail. Վերցված է 2019 թ․ մայիսի 6-ին.

Արտաքին հղումներ խմբագրել