Երկրների ցանկ ըստ արտաքին պարտքի ծավալների

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Ներկայացվում է երկրների ցանկ ըստ արտաքին պարտքի ծավալի, որը միջազգայնորեն ընդունված արժույթներով, ապրանքներով կամ ծառայություններով մարվող ոչ ռեզիդենտների նկատմամբ ընդհանուր պետական և մասնավոր պարտքն է։ Այն իրենից ներկայացնում է կառավարության ցանկացած մակարդակի (կենտրոնականից տեղական) կողմից պարտքով վերցված գումարը կամ վարկը և մասնավոր պարտքը` տվյալ երկրում հաշվառվող մասնավոր տնտեսությունների կամ մասնավոր կորպորացիաների կողմից պարտավորված գումարի կամ վարկի տեսքով։

Տեղեկատվական նպատակներով այս ցուցակում ընդգրկված են նաև մի շարք ոչ ինքնիշխան հաստատություններ։

Նշենք, որ թեև երկիրը կարղ է ունենալ համեմատաբար խոշոր պարտք (բացարձակ կամ մեկ շնչի հաշվով) այն կարող է իրականում լինել «կանխիկ միջազգային վարկատու», եթե նրա արտաքին պարտքը պակաս է այլ երկրների արտաքին պարտքի ընդհանուր գումարի համեմատությամբ։ Օրինակ՝ չնայած Մեծ Բրիտանիայի պարտքն ավելի մեծ է քան Ֆրանսիայինը, այն ավելի շատ պոտենցիալ ունի Միջազգային ներդրումային դիրքի (ՄՆԴ) ուժեղացման համար։

ՑանկԽմբագրել

Երկրների ցանկ ըստ արտաքին պարտքի
Վարկանիշ Երկիր/Շրջան Արտաքին պարտք
ԱՄՆ դոլար
Ամսաթիվ Մեկ շնչի հաշվով
ԱՄՆ դոլար
Պարտք-ՀՆԱ հարաբերակցություն
1   ԱՄՆ 8 756 000 000 000 մարտի 31, 2020 թվական[1] 26,533 42
2   Մեծ Բրիտանիա 8 475 956 000 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[2] 127 000 313
3   Գերմանիա 5 735 803 200 000 մարտի 31, 2020 թվական[3] 69 000 153
4   Ճապոնիա 4 765 347 900 000 մարտի 31, 2020 թվական[4] 38 000 94
23   Նիդերլանդներ 456,019,061,400 մայիսի 1, 2020 թվական 26 540 56
5   Ֆրանսիա 2 785 709 000 000 մայիսի 12, 2020 թվական [5] 87 200 277
6   Իտալիա 2 510 690 000 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[6] 42 300 124
7   Իսպանիա 2 259 127 000 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[7] 48 700 97
8   Չինաստան 2 094 600 000 000 մարտի 1, 2020 թվական 1326 15
9   Կանադա 1 931 900 000 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[8] 52 300 115
10   Շվեյցարիա 1 820 695 000 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[9] 213 100 269
11   Ավստրալիա 1 487 720 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[10] 60 800 126
12   Սինգապուր 1 320 567 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[11] 231 000 453
13   Բելգիա 1 278 465 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[12] 112 000 265
14   Շվեդիա 993 939 662 900 30 June 2017[13] 94 500 177
15   Ավստրիա 638 340 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[14] 73 100 167
16   Նորվեգիա 604 423 800 000 հունիսի 30, 2017 թվական[15] 117 000 169
17   Բրազիլիա 556 418 000 000 սեպտեմբերի 30, 2017 թվական[16] 3200 30
18   Ռուսաստան 468 800 000 000 հուլիսի 1, 2019 թվական[17] 3700 28
19   Հնդկաստան 563 900 000 000 դեկտեմբեր, 2019 թվական[18] 383 19
20   Դանիա 491 617 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[19] 85 700 163
21   Ֆինլանդիա 483 369 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[20] 87 500 196
22   Հունաստան 476 997 000 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[21] 42 800 228
24   Թուրքիա 453 400 000 000 սեպտեմբերի 30, 2019 թվական [22] 2983 33,7
25   Պորտուգալիա 447 022 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[23] 43 300 216
26   Մեքսիկա 437 367 000 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[24] 3300 38
27   Ինդոնեզիա 413 400 000 000 օգոստոսի 31, 2020 թվական[25] 1481 38,5
28   Հարավային Կորեա 407 341 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[26] 7500 27
29   Լեհաստան 363 658 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[27] 9500 70
30   Մալայզիա 227 844 500 000 մարտի 31, 2018 թվական[28] 6800 75
31   Իռլանդիա  227 600 000 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[29] 49 000 64
32   ԱՄԷ 220 400 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[30] 23 500 59
34   Սաուդյան Արաբիա 200 900 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [31] 6100 31
35   Արգենտինա 363 117 000 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[32] 8280 66
36   Մավրիկիոս 199 710 000 000 հունիսի 30, 2018 թվական[33] 148 000 1536
37   Չինաստանի Հանրապետություն 199 051 000 000 հունիսի 30, 2018 թվական[34] 7400 33
38   Նոր Զելանդիա 191 943 700 000 մարտի 31, 2020 թվական[35] 38 400 94
39   Չիլի 186 697 000 000 մարտի 31, 2019 թվական[36] 9771 66
40   Պուերտո Ռիկո (USA) 167 400 000 000 հունվարի 31, 2015 թվական 47 800 164
41   Ղազախստան 165 501 000 000 մարտի 31, 2017 թվական[37] 9100 117
42   Կատար 159 200 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[38] 68 100 102
43   Թաիլանդ 149 429 550 000 դեկտեմբերի 31, 2017 թվական[39] 2170 33
44   Հունգարիա 148 024 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[40] 15 000 121
45   Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 142 833 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[41] 2600 48
46   Չեխիա 137 606 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[42] 13 000 70
47   Կոլումբիա 121 097 200 000 հունվարի 31, 2017 թվական[43] 2500 43
48   Կիպրոս 119 672 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[44] 97 200 597
49   Ուկրաինա 114 836 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[45] 2600 122
50   Պակիստան 111 047 000 000 դեկտեմբերի 31, 2019 թվական[46] 525 39
51   Վենեսուելա 110 878 000 000 սեպտեմբերի 30, 2015 թվական[47] 3500 23
52   Ռումինիա 108 880 000 000 հուլիսի 31, 2017 թվական[48] 5100 55
53   Մալթա 96 251 300 000 հունիսի 30, 2017 թվական[49] 223 000 879
54   Իսրայել 89 438 400 000 հունիսի 30, 2017 թվական[50] 10 700 26
55   Սլովակիա 86 630 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[51] 15 900 91
56   Պերու 74 651 200 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[52] 2300 38
57   Ֆիլիպիններ 72 493 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[53] 720 25
58   Իրաք 68 010 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական est.[54] 1800 44
59   Եգիպտոս 67 322 600 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[55] 700 41
60   Սլովենիա 51 980 800 000 ապրիլի 30, 2020 թվական[56] 25 000 109
61   Վիետնամ 50 937 700 000 դեկտեմբերի 31, 2015 թվական[57] 500 26
62   Մարոկկո 48 830 300 000 հունիսի 30, 2017 թվական[58] 1400 44
63   Քուվեյթ 47 890 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [59] 11 700 43
64   Շրի Լանկա 46 585 700 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[60] 2200 59
65   Խորվաթիա 46 084 700 000 հունիսի 30, 2017 թվական[61] 10 700 87
66   Սուդան 45 000 000 000 դեկտեմբերի 31, 2015 թվական[62] 1100 47
67   Լատվիա 41 147 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[63] 21 200 147
68   Բուլղարիա 40 419 000 000 հունվարի 31, 2018 թվական[64] 5700 66
69   Բելառուս 38 975 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[65] 4000 83
70   Անգոլա 37 700 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [66] 1400 41
71   Էկվադոր 36 747 200 000 օգոստոսի 31, 2017 թվական[67] 2100 35
72   Լիտվա 36 427 700 000 հունիսի 30, 2017 թվական[68] 12 700 86
73   Սերբիա 27 954 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[69] 3200 78
74   Լիբանան 27 796 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[70] 4600 54
75   Հորդանան 27 756 400 000 հունիսի 30, 2017 թվական[71] 3400 30
76   Կուբա 26 320 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [72] 2300 34
77   Ուրուգվայ 26 149 200 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[73] 7600 50
78   Դոմինիկյան Հանրապետություն 26 050 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական est.[74] 2400 36
79   Բանգլադեշ 25 963 000 000 հունիսի 30, 2016 թվական[75] 160 12
80   Մոնղոլիա 25 215 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[76] 7800 186
81   Թունիս 25 124 700 000 դեկտեմբերի 31, 2012 թվական[77] 2200 56
82   Կոստա Ռիկա 24 910 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական est.[78] 5100 43
83   Իսլանդիա 24 390 600 000 հունիսի 30, 2017 թվական[79] 72 700 118
84   Եթովպիա 22 490 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [80] 220 32
85   Քենիա 22 171 900 000 հունիսի 30, 2017 թվական[81] 370 26
86   Պապուա Նոր Գվինեա 22 040 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [82] 2800 111
87   Տրինիդադ և Տոբագո 21 532 100 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[83] 15 700 76
88   Գանա 21 170 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [84] 700 50
89   Բահրեյն 21 160 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական est.[85] 14 900 66
90   Օման 20 850 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [86] 4400 35
91   Էստոնիա 20 525 100 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[87] 15 700 91
92   Գվատեմալա 19 090 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [88] 1100 28
93   Պալաու 18 380 000 000 դեկտեմբերի 31, 2014 թվական[89] 846 000 6209
94   Պանամա 18 341 000 000 փետրվարի 28, 2018 թվական[90] 4400 30
95   Բահամյան Կղզիներ 17 560 000 000 դեկտեմբերի 31, 2013 թվական[91] 44 200 194
96   Ճամայկա 16 760 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [92] 6000 122
97   Մոնակո 16 500 000 000 հունիսի 30, 2010 թվական 434 000 240
98   Վրաստան 16 416 500 000 հունիսի 30, 2017 թվական[93] 3900 108
99   Պարագվայ 16 122 400 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[94] 2400 58
100   Տանզանիա 15 890 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [95] 280 34
101   Ուզբեկստան 15 750 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [96] 500 24
102   Նիգերիա 15 047 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[97] 60 3
103   Սալվադոր 14 900 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [98] 2400 56
104   Լաոս 11 980 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [99] 1700 87
105   Նիկարագուա 11 100 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [100] 1800 83
106   Զիմբաբվե 10 900 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [101] 670 77
107   Լյուքսեմբուրգ 10 617 780 000 մարտի 31, 2020 թվական[102] 16 960 16
108   Հայաստան 10 044 000 000 հունիսի 30, 2017 թվական[103] 3300 94
109   Կոտ դ'Իվուար 10 028 100 000 դեկտեմբերի 31, 2015 թվական[104] 420 28
110   Կամբոջա 9 824 400 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[105] 600 49
111   Մոզամբիկ 9 554 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [106] 320 79
112   Զամբիա 9 270 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [107] 540 45
113   Ալբանիա 8 631 500 000 հունիսի 30, 2017 թվական[108] 2900 73
114   Հոնդուրաս 8 042 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [109] 1000 38
115   Ղրղզստան 7 866 800 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[110] 1300 120
116   Հյուսիսային Մակեդոնիա 7 645 500 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[111] 3700 74
117   Կամերուն 7 375 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [112] 300 24
118   Եմեն 7 191 500 000 հունվարի 31, 2015 թվական[113] 260 21
119   Իրան 7 116 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [114] 90 2
120   Ադրբեջան 6 913 200 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[115] 1300 20
121   Մոլդովա 6 594 700 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[116] 1600 98
122   Նամիբիա 6 515 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [117] 2500 64
123   Մյանմա 6 401 200 000 դեկտեմբերի 31, 2015 թվական[118] 120 17
124   Բոլիվիա 6 340 800 000 դեկտեմբերի 31, 2015 թվական[119] 600 19
125   Ուգանդա 6 241 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [120] 150 24
126   Սենեգալ 6 186 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [121] 390 42
127   Սիրիա 5 918 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [122] 300 24
128   Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 5 331 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական est.[123] 70 13
129   Գաբոն 5 158 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[124] 2900 35
130   Հյուսիսային Կորեա 5 000 000 000 2013 [125] 200 18
131   Կոնգոյի Հանրապետություն 4 817 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [126] 1000 55
132   Բոսնիա և Հերցեգովինա 4 716 600 000 հունիսի 30, 2017 թվական[127] 1300 31
133   Բարբադոս 4 490 000 000 2010 [128] 15 700 100
134   Մադագասկար 4 007 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[129] 160 41
135   Մալի 3 626 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [130] 200 26
136   Մավրիտանիա 3 585 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[131] 840 76
137   Լիբիա 3 531 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [132] 550 9
138   Նեպալ 3 450 200 000 հուլիսի 31, 2015 թվական[133] 120 16
139   Ալժիր 3 139 000 000 հունիսի 30, 2016 թվական[134] 80 2
140   Բուրկինա Ֆասո 3 092 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [135] 160 26
141   Սոմալի 3 054 000 000 դեկտեմբերի 31, 2013 թվական[136] 270 52
142   Նիգեր 2 729 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [137] 130 36
143   Չեռնոգորիա 2 640 000 000 հունիսի 30, 2018 թվական[138] 4260 60
144   Սեյշելյան կղզիներ 2 552 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [139] 26 200 180
145   Ռուանդա 2 442 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [140] 200 29
146   Բերմուդներ (ՄԹ) 2 435 000 000 2015 [141] 39 700 47
147   Կոսովո 2 389 700 000 հունիսի 30, 2017 թվական[142] 1200 34
148   Բենին 2 340 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [143] 200 26
149   Տաջիկստան 2 274 100 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[144] 260 35
150   Բութան 2 261 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [145] 2900 108
151   Հայիթի 2 022 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[146] 180 24
152   Մալավի 1 921 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [147] 100 35
153   Չադ 1 875 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [148] 130 18
154   Բոտսվանա 1 685 400 000 մարտի 31, 2017 թվական[149] 720 10
155   Պաղեստին 1 662 000 000 մարտի 31, 2016 թվական[150] 340 17
156   Կաբո Վերդե 1 660 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [151] 3100 99
157   Սիերա Լեոնե 1 561 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[152] 230 36
158   Հասարակածային Գվինեա 1 364 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [153] 1500 12
159   Ջիբութի 1 339 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [154] 1500 71
160   Գվինեա 1 332 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [155] 100 20
161   Բելիզ 1 327 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [156] 3500 75
162   Աֆղանստան 1 280 000 000 FY-2010/11[157] 40 7
163   Սուրինամ 1 235 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [158] 2200 30
164   Տոգո 1 173 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [159] 150 26
165   Գայանա 1 143 000 000 դեկտեմբերի 31, 2015 թվական[160] 1500 36
166   Լիբերիա 1 111 000 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [161] 230 51
167   Գվինեա Բիսաու 1 095 000 000 դեկտեմբերի 31, 2010 թվական[162] 570 94
168   Լեսոթո 948 800 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [163] 430 53
169   Ֆարերյան կղզիներ (Դանիա) 888 800 000 2010[164] 18 400 38
170   Ֆիջի 833 400 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [165] 900 18
171   Էրիթրեա 820 200 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [166] 150 15
172   Մալդիվներ 741 600 000 2014 [167] 2000 23
173   Բուրունդի 705 200 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [168] 60 26
174   Արուբա 693 200 000 դեկտեմբերի 31, 2014 թվական [169] 6600 28
175   Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 686 900 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական est.[170] 130 39
176   Գրենադա 679 000 000 2013 [171] 6300 66
177   Գամբիա 541 800 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [172] 260 61
178   Սենտ Լյուսիա 513 200 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [173] 2700 36
179   Թուրքմենստան 502 800 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [174] 90 1
180 Սողոմոնյան Կղզիներ 491 500 000 դեկտեմբերի 31, 2013 թվականest.[175] 800 40
181   Էսվատինի 470 500 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [176] 360 14
182   Սամոա 447 200 000 դեկտեմբերի 31, 2013 թվական[177] 2300 51
183   Անտիգուա և Բարբուդա 441 200 000 դեկտեմբերի 31, 2012 թվական[178] 4700 34
184   Սան Մարինո 352,000,000 2016[179] 10,604 22,5
185   Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 321 100 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[180] 2900 42
186   Արևելյան Թիմոր 311 500 000 դեկտեմբերի 31, 2014 թվական[181] 250 12
187   Դոմինիկա 288 600 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [182] 3900 55
188 Կուկի Կղզիներ (Նոր Զելանդիա) 281 200 000 դեկտեմբերի 31, 2011 թվական[183] 13 400 23
189   Սան Տոմե և Պրինսիպի 236 500 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [184] 1200 67
190   Տոնգա 233 100 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [185] 2200 54
191   Վանուատու 208 100 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [186] 750 27
192   Սենթ Քիթս և Նևիս 187 500 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [187] 3300 20
193   Կոմորյան Կղզիներ 133 300 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական [188] 160 21
194   Նոր Կալեդոնիա (Ֆրանսիա) 112 000 000 դեկտեմբերի 31, 2013 թվականest.[189] 420 1
195   Մարշալյան կղզիներ 97 960 000 2013 [190] 1800 52
196   Միկրոնեզիա 93 600 000 2013 [191] 900 29
197   Կայմանյան կղզիներ (ՄԹ) 79 000 000 1998 2100 7
198   Գրենլանդիա (Դանիա) 36 400 000 2010[192] 650 2
199   Նաուրու 33 300 000 2004 [193] 3200 22
200   Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ (ՄԹ) 17 670 000 դեկտեմբերի 31, 2016 թվական[194] 570 2
201   Կիրիբատի 13 600 000 2013 [195] 120 8
202   Անգիլիա (UK) 8 800 000 1998[196] 590 5
203   Ուոլիս և Ֆուտունա (France) 3 670 000 2004[197] 280 6
204   Մոնտսերատ (ՄԹ) 1 040 000 դեկտեմբերի 31, 2011 թվական[198] 200 2
205   Բրունեյ 0 2014[199] 0 0
206   Լիխտենշտայն 0 2001[200] 0 0
207   Նիուե (Նոր Զելանդիա) 0 հոկտեմբերի 27, 2016 թվական[201] 0 0
208   Անդորա N/A
209   Հարավային Սուդան N/A
210   Տուվալու N/A
211   Վատիկան N/A

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. ticdata.treasury.gov https://ticdata.treasury.gov/Publish/debtd2020q1.html։ Վերցված է 2019-09-05 
  2. «Office for National Statistics»։ ONS։ Վերցված է 2018-04-04 
  3. «Deutsche Bundesbank»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2020-05-09-ին։ Վերցված է 2019-04-26 
  4. «Ministry of Finance Japan»։ Վերցված է 2018-04-04 
  5. «Banque de France»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-11-17-ին։ Վերցված է 2018-04-04 
  6. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2018-04-04 
  7. «The World Factbook»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-11-07-ին։ Վերցված է 2018-04-04 
  8. «Statistics Canada»։ Վերցված է 2018-04-04 
  9. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2018-04-04 
  10. «Australian Bureau of Statistics»։ Վերցված է 2017-07-09 
  11. «Statistics Singapore»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-05-01-ին։ Վերցված է 2017-09-30 
  12. «National Bank of Belgium»։ NBB։ Վերցված է 2017-09-30 
  13. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  14. «Oesterreichische NationalBank»։ Վերցված է 2017-09-30 
  15. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-17 
  16. «Banco Central do Brasil»։ BCB։ Վերցված է 2017-11-04 
  17. http://www.cbr.ru/eng/statistics/?Prtid=svs
  18. «India's External Debt as at the end of December 2019» 
  19. «Danmarks Nationalbank»։ Վերցված է 2017-09-30 
  20. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  21. «Bank of Greece»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-01-31-ին։ Վերցված է 2018-04-04 
  22. «T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı»։ Վերցված է 2019-09-30 
  23. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  24. «Sistema de Informacion Economica»։ Վերցված է 2018-04-04 
  25. «Bank Indonesia» 
  26. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  27. «Narodowy Bank Polski»։ Վերցված է 2017-09-30 
  28. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2018-08-20 
  29. «Statista»։ Վերցված է 2019-01-13 
  30. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  31. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  32. «Observatorio Fiscal Federal»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2021-03-04-ին։ Վերցված է 2017-05-06 
  33. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-17 
  34. «Central Bank of the Republic of China (TAIWAN)»։ Վերցված է 2018-08-20 
  35. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2020-07-04 
  36. «Deuda Externa - Banco Central de Chile»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-07-23-ին։ Վերցված է 2019-07-23 
  37. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-08-06 
  38. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  39. «Statistics - External Debt»։ Bank of Thailand։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-09-27-ին։ Վերցված է 2018-09-27 
  40. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  41. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  42. «Czech National Bank»։ Վերցված է 2017-04-30 
  43. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  44. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  45. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  46. «The Express Tribune > Business Pakistan's external debt soars to record $91.8b»։ Վերցված է 2018-05-30 
  47. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  48. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-07-09 
  49. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  50. «Bank Of Israel»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-07-21-ին։ Վերցված է 2017-06-30 
  51. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  52. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  53. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-07-17 
  54. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  55. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  56. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  57. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  58. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  59. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  60. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  61. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  62. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  63. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  64. «Bulgarian National Bank»։ Վերցված է 2018-04-04 
  65. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  66. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  67. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-11-04 
  68. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  69. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  70. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  71. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  72. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  73. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  74. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  75. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  76. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-17 
  77. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  78. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  79. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  80. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  81. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  82. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  83. «Central Bank of Trinidad & Tobago»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-05-11-ին։ Վերցված է 2017-05-13 
  84. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  85. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  86. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-30 
  87. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  88. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  89. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-06 
  90. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2018-04-04 
  91. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  92. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  93. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  94. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  95. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  96. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-09 
  97. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  98. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  99. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  100. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  101. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-08 
  102. «Trésorerie de l'État»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2020-06-07-ին։ Վերցված է 2020-06-08 
  103. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  104. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  105. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  106. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  107. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  108. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  109. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  110. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  111. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  112. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  113. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  114. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-09 
  115. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  116. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  117. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  118. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  119. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  120. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  121. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  122. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  123. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-08 
  124. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  125. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  126. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-08 
  127. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  128. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  129. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  130. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  131. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  132. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  133. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  134. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  135. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  136. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-07 
  137. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  138. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2018-06-30 
  139. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  140. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  141. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  142. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-09-30 
  143. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  144. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  145. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-06 
  146. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  147. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-07 
  148. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-07 
  149. «Euromoney Institutional Investor Company»։ Վերցված է 2017-05-06 
  150. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-07 
  151. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  152. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  153. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  154. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  155. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  156. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  157. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  158. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  159. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  160. «Caribbean Development Bank»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2018-04-17-ին։ Վերցված է 2017-08-11 
  161. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  162. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  163. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  164. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  165. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-07 
  166. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  167. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  168. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-04-07 
  169. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  170. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  171. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  172. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  173. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  174. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  175. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  176. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  177. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  178. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  179. «San Marino National Debt 2016»։ countryeconomy.com (անգլերեն)։ Վերցված է 2019-01-15 
  180. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  181. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  182. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  183. «Asian Development Bank»։ ADB։ Asian Development Bank։ Վերցված է 2017-08-11 
  184. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  185. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  186. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  187. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  188. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  189. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  190. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  191. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  192. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  193. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  194. «Government of the Virgin Islands»։ Վերցված է 2017-05-13 
  195. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  196. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  197. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  198. «Caribbean Development Bank»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2017-08-12-ին։ Վերցված է 2017-08-11 
  199. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  200. «The World Factbook»։ CIA։ Central Intelligence Agency։ Արխիվացված է օրիգինալից 2019-03-17-ին։ Վերցված է 2017-05-07 
  201. «The Guardian»։ The Guardian։ The Guardian։ Վերցված է 2016-10-27 

Արտաքին հղումներԽմբագրել