Երկրների ցանկ ըստ լոլիկի արտադրության

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Ներկայացվում է երկրների ցանկ ըստ 2016 և 2017 թվականների լոլիկի արտադրության ծավալի՝ հիմնված Պարենի և գյուղատնտեսության կազմակերպության կորպորատիվ վիճակագրական տվյալների վրա[1]։ 2017 թվականին լոլիկի համաշխարհային արտադրության ծավալը կազմել է 182,301,395 տոննա, ինչը վկայում է այն մասին, որ արտադրությունը 1,6%-ով աճել է 2016 թվականի 179,508,401 տոննայի համեմատությամբ[n 1]։ Չինաստանը հանդիսացել է ամենախոշոր արտադրողը՝ կազմելով համաշխարհային արտադրության գրեթե 33%-ը։ Կախյալ տարածքները ցույց են տրված շեղ տառերով։

Երկրների ցանկ ըստ 2017 թվականի լոլիկի արտադրության ծավալի

Արտադրություն ըստ երկրներիԽմբագրել

>1,000,000 տոննաԽմբագրել

Վարկանիշ Երկիր 2017 2016
1   Չինաստան 59,514,773 57,426,955
2   Հնդկաստան 20,708,000 18,732,000
3   Թուրքիա 12,750,000 12,600,000
4   ԱՄՆ 10,910,990 12,936,420
5   Եգիպտոս 7,297,108 7,320,714
6   Իրան 6,177,290 5,828,557
7   Իտալիա 6,015,868 6,437,572
8   Իսպանիա 5,163,466 5,233,542
9   Մեքսիկա 4,243,058 4,047,171
10   Բրազիլիա 4,230,150 4,167,629
11   Նիգերիա 4,100,000 4,128,995
12   Ռուսաստան 3,230,718 2,986,209
13   Ուզբեկստան 2,455,125 2,499,390
14   Ուկրաինա 2,267,460 2,229,690
15   Պորտուգալիա 1,747,634 1,693,860
16   Թունիս 1,298,000 1,333,000
17   Մարոկկո 1,293,761 1,231,248
18   Ալժիր 1,286,286 1,280,570
19   Կամերուն 1,279,853 1,182,114

100,000–1,000,000 տոննաԽմբագրել

Վարկանիշ Երկիր 2017 2016
20   Չիլի 993,076 910,310
21   Ինդոնեզիա 962,856 883,242
22   Նիդերլանդներ 910,000 900,000
23   Լեհաստան 898,012 866,980
24   Հունաստան 879,000 1,019,880
25   Հորդանան 787,141 837,342
26   Ղազախստան 739,007 705,550
27   Ճապոնիա 737,200 743,200
28   Ռումինիա 726,643 627,177
29   Կոլումբիա 714,314 690,515
30   Սիրիա 686,458 715,000
31   Արգենտինա 660,753 662,834
32   Ֆրանսիա 656,408 640,940
33   Սուդան 650,001 617,400
34   Ադրբեջան 624,198 502,769
35   Հարավային Աֆրիկա 608,306 587,772
36   Պակիստան 601,098 587,111
37   Կուբա 584,072 481,470
38   Տանզանիա 565,441 528,034
39   Կանադա 492,394 501,375
40   Մալավի 450,000 483,740
41   Թուրքմենստան 439,039 425,860
42   Տաջիկստան 409,398 361,531
43   Բանգլադեշ 388,725 368,121
44   Մոզամբիկ 380,000 374,000
45   Հարավային Կորեա 374,677 390,303
46   Իսրայել 373,289 385,550
47   Գանա 371,811 366,772
48   Ավստրալիա 371,578 405,167
49   Բենին 321,644 335,412
50   Գվատեմալա 308,865 314,598
51   Սաուդյան Արաբիա 306,389 305,203
52   Լիբանան 291,839 290,570
53   Ալբանիա 286,811 284,552
54   Քենիա 283,000 410,033
55   Բելառուս 279,522 282,625
56   Նիգերիա 263,394 269,079
57   Բելգիա 255,960 259,535
58   Հայաստան 234,228 298,140
59   Ղրղզստան 228,952 234,718
60   Պաղեստին 220,864 220,344
61   Պերու 220,618 232,898
62   Ֆիլիպիններ 218,793 210,720
63   Լիբիա 217,316 216,153
64   Հունգարիա 211,068 173,095
65   Դոմինիկյան Հանրապետություն 195,410 249,832
66   Օման 191,597 89,086
67   Մալայզիա 188,185 242,946
68   Վենեսուելա 176,217 162,140
69   Մալի 175,577 201,694
70   Սերբիա 170,764 160,456
71   Հյուսիսային Մակեդոնիա 159,721 161,951
72   Բուլղարիա 158,762 141,367
73   Հոնդուրաս 157,472 155,324
74   Սենեգալ 138,000 102,000
75   Իրաք 123,611 286,596
76   Թաիլանդ 113,846 107,582
77   Չինաստանի Հանրապետություն 112,087 118,958
78   Քուվեյթ 104,046 81,330

10,000–100,000 տոննաԽմբագրել

Վարկանիշ Երկիր 2017 2016
79   Ռուանդա 97,426 118,774
80   Գերմանիա 96,561 85,287
81   Մեծ Բրիտանիա 90,627 96,556
82   Եմեն 88,303 96,768
83   Գերմանիա 80,839 83,978
84   Նիկարագուա 71,577 74,269
85   Հյուսիսային Կորեա 66,283 66,187
86   Էկվադոր 62,675 55,550
87   Մոլդովա 62,000 54,641
88   Բոլիվիա 59,090 61,531
89   Կոստա Ռիկա 57,238 57,238
90   Պարագվայ 55,700 51,095
91   Ավստրիա 54,258 55,068
92   Վրաստան 49,900 54,100
93   Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 49,357 49,151
94   Բոսնիա և Հերցեգովինա 46,166 57,070
95   Նոր Զելանդիա 46,040 68,220
96   Շվեյցարիա 42,533 41,907
97   Մադագասկար 42,058 41,574
98   ԱՄԷ 41,752 43,791
99   Եթովպիա 41,333 28,365
100   Խորվաթիա 41,223 30,707
101   Ուգանդա 40,124 38,650
102   Կոտ դ'Իվուար 40,000 38,000
103   Ֆինլանդիա 39,386 40,621
104   Ուրուգվայ 36,000 36,747
105   Սոմալի 28,594 27,321
106   Գայանա 28,479 19,092
107   Ճամայկա 27,545 31,427
108   Զիմբաբվե 26,619 25,961
109   Զամբիա 25,700 25,693
110   Սլովակիա 21,964 18,922
111   Սալվադոր 19,591 18,114
112   Սիերա Լեոնե 18,511 18,772
113   Կիպրոս 17,497 13,364
114   Կաբո Վերդե 16,817 15,133
115   Պուերտո Ռիկո 16,468 17,858
116   Անգոլա 16,340 16,223
117   Պանամա 15,916 15,495
118   Շվեդիա 14,450 14,620
119   Բուրկինա Ֆասո 12,635 12,561
120   Լիտվա 11,974 11,565
121   Կատար 11,919 12,694
122   Մալթա 10,902 12,380
123   Դանիա 10,900 10,580
124   Մավրիկիոս 10,651 10,136
125   Նորվեգիա 10,573 11,141

1,000–10,000 տոննաԽմբագրել

Վարկանիշ Երկիր 2017 2016
126   Նամիբիա 9,551 9,357
127   Սլովենիա 8,396 8,652
128   Էսվատինի 5,636 5,484
129   Տոգո 5,564 5,584
130   Բոտսվանա 5,500 6,000
131   Գվադելուպա 5,242 5,155
132   Լատվիա 5,068 5,821
133   Ֆրանսիական Գվիանա 4,861 4,800
134   Չեխիա 4,819 14,350
135   Մարտինիկա 4,476 4,465
136   Ռեյունյոն 4,263 4,493
137   Կոնգոյի Հանրապետություն 4,250 4,149
138   Բահրեյն 4,245 4,210
139   Բահամյան Կղզիներ 4,178 4,394
140   Իռլանդիա 3,800 4,000
141   Էստոնիա 3,563 2,312
142   Չեռնոգորիա 2,875 4,464
143   Լիբերիա 2,813 2,714
144   Բելիզ 2,452 2,858
145   Հայիթի 2,344 2,361
146   Տրինիդադ և Տոբագո 2,103 2,280
147   Ջիբութի 1,744 1,717
148   Իսլանդիա 1,334 1,436
149   Ֆրանսիական Պոլինեզիա 1,319 1,311
150   Սուրինամ 1,239 1,500

<1,000 տոննաԽմբագրել

Վարկանիշ Երկիր 2017 2016
151   Տոնգա 885 861
152   Կոմորյան Կղզիներ 671 665
153   Արևելյան Թիմոր 587 572
154   Պապուա Նոր Գվինեա 572 564
155   Անտիգուա և Բարբուդա 526 512
156   Սեյշելյան կղզիներ 475 459
157   Գաբոն 412 411
158   Դոմինիկա 386 376
159   Բութան 383 445
160   Գրենադա 381 364
161   Ֆիջի 374 356
162   Բարբադոս 357 308
163   Գուամ 320 305
164   Սենտ Լյուսիա 298 295
165   Մալդիվներ 294 268
166   Կուկի կղզիներ 274 277
167   Մոնտսերատ 243 237
168   Սենթ Քիթս և Նևիս 187 213
169   Լյուքսեմբուրգ 170 170
170   Բրունեյ 146 143
171   Բերմուդներ 134 134
172   Սինգապուր 88 66
173   Ամերիկյան Սամոա 70 71
174   Հոնկոնգ 40 41
175   Կայմանյան կղզիներ 5 5

ՆշումներԽմբագրել

  1. Sum of values for countries with available data, which may be official or FAO data based on imputation methodology

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. «Crops»։ FAOSTAT։ Վերցված է 9 August 2019  Countries – Select All; Regions – World + (Total); Elements – Production Quantity; Items – Tomatoes; Years – 2017 + 2016