Բացել գլխավոր ցանկը

Երևանի պատվավոր քաղաքացիների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

1983 թվականԽմբագրել

1984 թվականԽմբագրել

  • Քրիստափոր Փիրումով, միութենական նշանակության անհատական թոշակառու, ակադեմիկոս։
  • Գրիշա Մարարյան, «Երարդշին» տրեստի թիվ 31 շինտեղամասի բրիգադավար։
  • Գոհար Գասպարյան, Երևանի Ալ. Սպենդիարյանի անվան օպերայի և բալետի պետական ակադեմիական թատրոնի մեներգչուհի, ԽՍՀՄ ժողովրդական արտիստուհի, պետական մրցանակների դափնեկիր

1985 թվականԽմբագրել

  • Հայկ Մարտիրոսյան, գեներալ-մայոր, Մեծ հայրենականի վետերան։
  • Սերո Խանզադյան, գրող, սոցիալիստական աշխատանքի հերոս։
  • Ռոլանդ Մովսիսյան, «Հայէլեկտրամեքենա» Ա/Մ թիվ 31 արտադրամասի պետ։

1986 թվականԽմբագրել

  • Սիլվա Կապուտիկյան, բանաստեղծուհի, պետական մրցանակների դափնեկիր։
  • Հովիկ Աբրահամյան, «Երևանշին» շինմոնտաժային Ա/Մ բրիգադավար։
  • Գրիգոր Խանջյան, ԽՍՀՄ ժողովրդական նկարիչ, պետական մրցանակի դափնեկիր։
  • Միքայել Դուդին, Ռուսաստանի Դաշնության գրողների միության քարտուղար, բանաստեղծ։
  • Արման Քուչուկյան, մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտի էլեկտրոնային հաշվիչ մեքենաների միասնական համակարգի գլխավոր կոնստրուկտոր։

1987 թվականԽմբագրել

  • Ալեքսանդր Հարությունյան, կոմպոզիտոր, ԽՍՀՄ ժողովրդական արտիստ, պետական մրցանակի դափնեկիր։
  • Շավարշ Կարապետյան, Երիտասարդության տեխնիկական ստեղծագործության կենտրոնի ղեկավար, ԽՍՀՄ սպորտի վաստակավոր վարպետ, ստորջրյա արագընթաց լողի ռեկորդակիր, Եվրոպայի չեմպիոն։
  • Մամբրե Գարագաշ, 1920 թվից ԽՄԿԿ անդամ, ՀՀ գիտության վաստակավոր գործիչ։
  • Սամանդ Սիաբանդով, Հայրենական մեծ պատերազմի և աշխատանքի վետերան, Խորհրդային Միության հերոս։
  • Էլմիր Հարությունյան, «Էլեկտրասարք» Ա/Մ բանվոր, ԽՍՀՄ Գերագույն խորհրդի պատգամավոր, ՀԽՍՀ պետական մրցանակի դափնեկիր։

1990 թվականԽմբագրել

  • Լորիս Ճգնավորյան, Հայաստանի պետական և Երքաղխորհրդի երիտասարդության սիմֆոնիկ նվագախմբերի գեղարվեստական ղեկավար ու գլխավոր դիրիժոր։

1991 թվականԽմբագրել

  • Գրիգոր Մինասյան, Գերմանիայի Դաշնության քաղաքացի, բարերար։

1994 թվականԽմբագրել

1995 թվականԽմբագրել

  • Ռեգինա Ղազարյան, ՀՀ վաստակավոր նկարիչ։
  • Վաչե Մանուկյան, ամերիկահայ բարերար։
  • Սարգիս Հակոբյան, ամերիկահայ բարերար։
  • Շառլ Ազնավուր, երգիչ, ֆրանսահայ բարերար։

1997 թվականԽմբագրել

  • Անդրեյ Բիտով, Ռուսաստանի Դաշնության քաղաքացի, գրող, հրապարակախոս։
  • Սարգիս Հակոբյան, ամերիկահայ բարերար։

1998 թվականԽմբագրել

1999 թվականԽմբագրել

2000 թվականԽմբագրել

2001 թվականԽմբագրել

2002 թվականԽմբագրել

2003 թվականԽմբագրել

2004 թվականԽմբագրել

2005 թվականԽմբագրել

  • Զորի Բալայան, գրող, հրապարակախոս։
  • Վլադիմիր Րեսին, Մոսկվայի քաղաքապետի առաջին տեղակալ։
  • Ազատ Գասպարյան, ՀՀ վաստակավոր արտիստ, պետական մրցանակների դափնեկիր, ՀՀ թատերական գործիչների միության նախագահության անդամ, Գ. Սունդուկյանի անվան պետական ակադեմիական թատրոնի դերասան։
  • Երվանդ Ղազանչյան, ժողովրդական դերասան, Թատերական գործիչների միության նախագահ, Հ. Պարոնյանի անվան երաժշտական կոմեդիայի պետական թատրոնի գեղարվեստական ղեկավար, պետական մրցանակի դափնեկիր, պրոֆեսոր։
  • Հարություն Քեհեյան, ՀՀ վաստակավոր մարզիչ, «Հրազդան» մարզադաշտի տնօրեն։
  • Պերճ Զեյթունցյան, ՀՀ մշակույթի վաստակավոր գործիչ, պետական մրցանակների դափնեկիր։

2006 թվականԽմբագրել

  • Տիգրան Մանսուրյան, ՀՀ ժողովրդական արտիստ, պետական մրցանակների դափնեկիր, երգահան։
  • Աշոտ Ղազարյան, ՀՀ վաստակավոր դերասան։
  • Արամայիս Սահակյան, վաստակավոր լրագրող, «Ոսկե գրիչ» մրցանակի դափնեկիր, «Ոզնի» հանդեսի գլխավոր խմբագիր։
  • Հայրապետ Գալստյան, ՀՀ ԳԱԱ թղթակից-անդամ, բժշկագիտության դոկտոր, պրոֆեսոր, Ս. Ֆանարջյանի անվան ուռուցքաբանության ազգային կենտրոնի տնօրեն։

2007 թվականԽմբագրել

2008 թվականԽմբագրել

  • Կոստանտին Օրբելյան, ԽՍՀՄ ժողովրդական արտիստ, միջազգային մրցանակների դափնեկիր, ՀԽՍՀ պետական էստրադային նվագախմբի երկարամյա ղեկավար
  • Վլադիմիր Մսրյան, ՀՀ ժողովրդական արտիստ, պետական մրցանակի դափնեկիր, Հրաչյա Ղափլանյանի անվան դրամատիկական թատրոնի դերասան։
  • Հովհաննես Զանազանյան, միջազգային կարգի սպորտի վարպետ, օլիմպիական խաղերի մրցանակակիր, «Արարատ-73»-ի ավագ։

2009 թվականԽմբագրել

  • Վարազդատ Մկրտչյան, Երևան քաղաքի Նորք-Մարաշ վարչական շրջանի ղեկավար։

2010 թվականԽմբագրել

  • Գաբրիել Ջեմբերյան, «Փյունիկ» բարեգործական հիմնադրամի պատվավոր նախագահ, սիրիահայ գործարար, բարերար։
  • Սամվել Պետրոսյան, «Կարեն Դեմիրճյանի անվան Երևանի Մետրոպոլիտեն» փակ բաժնետիրական ընկերության աշխատակից, էլեկտրական գնացքի մեքենավար։

2012 թվականԽմբագրել

2013 թվականԽմբագրել

  • Լևոն Իգիթյան, ՀՀ մշակույթի վաստակավոր գործիչ, ճարտարապետ
  • Ալբերտ Մկրտչյան, ՀՀ ժողովրդական արտիստ, Երևանի Մհեր Մկրտչյանի անվան արտիստական թատրոնի տնօրեն, բեմադրիչ, կինոռեժիսոր
  • Հրաչյա Աշուղյան, ՀՀ արվեստի վաստակավոր գործիչ, ՀՀ ժողովրդական արտիստ

2014 թվականԽմբագրել

2015 թվականԽմբագրել

2017 թվականԽմբագրել

ԾանոթագրություններԽմբագրել