Ֆուտբոլի աշխարհի առաջնությունների լավագույն ռմբարկուների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Հոդվածում ներկայացված են աշխարհ առաջնությունների լավագույն ռմբարկուները ըստ երկրների։ Կանաչ վանդակներում գրված թվերը նշանակում են, որ խաղացողն առաջնությունն ավարտել է որպես աշխարհի առաջնության լավագույն ռմբարկուն կամ լավագույն ռմբարկուներից մեկը։

Լավագույն ռմբարկուներԽմբագրել

 
Միրոսլավ Կլոզե
 
Ռոնալդո
 
Շանդոր Կոչիշ
 
Թոմաս Մյուլեր

Նշումներ՝ թավատառ նշված են այն խաղացողները, որոնք շարունակում են կարիերան։

  • Կլոր փակագծերով նշված են այն առաջնությունները, օրինակ՝ (1952) որոնց ֆուտբոլիստը մասնակցել է, սակայն գոլ չի խփել։
  • Քառակուսի փակագծերով նշված են այն առաջնությունները, օրինակ՝ [1994], որոնց հայտագրերում ֆուտբոլիստը նշված է եղել, սակայն խաղերին չի մասնակցել։
Վայր Երկիր Խաղացող Գոլեր Խաղեր Գոլերի միջին թիվը Առաջնություն հաղթող
1   Միրոսլավ Կլոզե 16 24 0.67 2002, 2006, 2010, 2014 [1]
2   Ռոնալդո 15 19 0.79 [1994], 1998, 2002, 2006 [2]
3   Գերդ Մյուլլեր 14 13 1.08 1970, 1974 [3]
4   Հյուս Ֆոնտզենտ 13 6 2.17 1958 [4]
5   Պելե 12 14 0.86 1958, 1962, 1966, 1970 [5]
6   Շանդոր Կոչիշ 11 5 2.20 1954 [6]
  Յուրգեն Կլինսման 11 17 0.65 1990, 1994, 1998 [7]
8   Խելիմուտ Ռան 10 10 1.00 1954, 1958 [8]
  Գաբրիել Բատիստուտա 10 12 0.83 1994, 1998, 2002 [9]
  Գարի Լենեկեր 10 12 0.83 1986, 1990 [10]
  Թեոֆիլո Կսուբիլիյաս 10 13 0.77 1970, 1978, (1982) [11]
  Թոմաս Մյուլեր 10 13 0.77 2010, 2014 [12]
9   Գժեգոս Լյատո 10 20 0.50 1974,1978, 1982 [13]
13   Էյսեբիո 9 6 1.50 1966 [14]
  Քրիստիան Վիերի 9 9 1.00 1998, 2002 [15]
  Վավա 9 10 0.90 1958, 1962 [16]
  Դավիթ Վիլյա 9 11 0.82 2006, 2010, 2014 [17]
  Պաոլո Ռոսսի 9 14 0.64 1978, 1982, [1986] [18]
  Ժաիրզինիո 9 16 0.56 (1966), 1970, 1974 [19]
  Ռոբերտո Բաջո 9 16 0.56 1990, 1994, 1998 [20]
  Կարլ-Խայնց Ռումենեգե 9 19 0.47 1978, 1982, 1986 [21]
  Ուվե Զելեր 9 21 0.43 1958, 1962, 1966, 1970 [22]
23   Գիլերմո Ստաբիլե 8 4 2.00 1930 [23]
  Լեոնիդաս 8 5 1.60 1934, 1938 [24]
  Ադեմիր[25] 8 6 1.33 1950 [26]
  Օսկար Միգես 8 7 1.14 1950, 1954 [27]
  Ռիվալդո 8 14 0.57 1998, 2002 [28]
  Ռուդի Ֆյոլեր 8 15 0.53 1986, 1990, 1994 [29]
  Դիեգո Մարադոնա 8 21 0.38 1982, 1986, (1990), 1994 [30]
30   Օլդրիժիխ Նեդլի[31] 7 6 1.17 1934, 1938
  Լայոշ Տիխի 7 8 0.88 1958, 1962, [1966] [32]
  Կարեկա 7 9 0.78 1986, 1990 [33]
  Անդժեյ Շարմախ 7 13 0.54 1974, 1978, 1982 [34]
  Ջոնի Պեպ 7 14 0.50 1974, 1978 [35]
  Հանս Շեֆեր 7 15 0.47 1954, 1958, (1962) [36]

ԺամանակագրությունԽմբագրել

Ստորև ներկայացվում է այն ֆուտբոլիստների ցանկը, որոնք երբևէ ռեկորդ են սահմանել ֆուտբոլի աշխարհի առաջնություններում խփած գոլերի քանակով։

Գոլեր Ամսաթիվ Ֆուտբոլիստ Երկիր Խաղ հակառկորդ նախորդ գոլեր
2 1930-07-13 Անդրե Մաշինո   Ֆրանսիա   1930Բացման Խաղ   Մեքսիկա
1930-07-16 Կարլոս Վիդալ   Չիլի   1930Խմբային Փուլ   Մեքսիկա 1930  Մեքսիկա
3 1930-07-17 Իվան Բեկ   Հարավսլավիա   1930Խմբային Փուլ   Բուլղարիա 1930 
4 1930-07-17 Բերտ Պետնոուդ   ԱՄՆ   1930Խմբային Փուլ   Պարագվայ 1930 ,  
5 1930-07-22 Գիլերմո Ստաբիլե   Արգենտինա   1930Խմբային Փուլ   Չիլի 1930  (3)
7 1930-07-26   1930Կիսաեզրափակիչ   ԱՄՆ
8 1930-07-30   1930Եզրափակիչ   Ուրուգվա
1938-06-19 Լեոնիդաս   Բրազիլիա   19383-րդ տեղ   Շվեդիա 1934 
1938  (3),   (1+1),   (2)
1950-07-13 Ադեմիր   Բրազիլիա   1950Եզրափակիչ   Իսպանիայի ֆուտբոլի ազգային հավաքական 1950  (2),  ,   (3),  
9 1954-06-27 Շանդոր Կոչիշ   Հունգարիա   1954Քառորդ Եզրափակիչ   Բրազիլիա 1954  (3),   (4)
11 1954-06-30   1954Կիսաեզրափակիչ   Ուրուգվայ
13 1958-06-28 Ժյուստ Ֆոնտեն   Ֆրանսիա   Շվեդիա 19583-րդ տեղ   Գերմանիա 1958  (3),   (2),  ,   (2),  ,  
1974-07-03 Մյուլլեր   Գերմանիա   Գերմանիա 1974Երկորորդ Փուլ   Լեհաստան 1974  ,   (3),   (3),  ,   (2)
1974 ,  
14 1974-07-07   Գերմանիա 1974Եզրափակիչ   Նիդերլանդներ
2006-06-22 Ռոնալդո   Բրազիլիա   Գերմանիա 2006Խմբային փուլ   Ճապոնիա 1998 ,   (2),  
2002  (1+1),  ,   (2),  ,   (2)
2006 
15 2006-06-27   Գերմանիա 20061/8 Եզրափակիչ   Գանա
2014-06-21 Միրոսլավ Կլոզե   Գերմանիա   Բրազիլիա 2014Խմբային փուլ   Գանա 2002  (3),  ,  
2006  (2),   (2),  ,
2010 ,  ,   (2)

Լավագույն ռմբարկուներն ըստ առաջնություններիԽմբագրել

 
Ժյուստ Ֆոնտեն
 
Գերդ Մյուլլեր
 
Էյսեբիո
 
Թիմ Կեհիլ
Աշխարհի գավաթ Ֆուտբոլիստ Գոլեր
  1930   Գիլերմո Ստաբիլե 8
  1934   Օլդրիժիխ Նեդլի 5
  1938   Լեոնիդաս 7
  1950   Ադեմիր 8
  1954   Շանդոր Կոչիշ 11
  1958   Ֆոնտեն 13
  1962   Գարինչա
  Վավա
  Լեոնելի Սանչես
  Ֆլորիան Ալբերտ
  Վալենտին Իվանով
  Դրաժան Երկովիչ
4
  1966   Էյսեբիո 9
  1970   Գերդ Մյուլլեր 10
  1974   Գժեգոս Լյատո 7
  1978   Միրիո Կեմպես 6
  1982   Պաոլո Ռոսսի 6
  1986   Գարի Լենեկեր 6
  1990   Սալիվատորե Սկիլաչի 6
  1994   Խրիստո Ստոիչկով
  Օլեգ Սալենկո
6
  1998   Դավոր Շուկեր 6
   2002   Ռոնալդո 8
  2006   Միրոսլավ Կլոզե 5
  2010   Թոմաս Մյուլեր
  Վեսլի Սնեյդեր
  Դավիթ Վիլյա
  Դիեգո Ֆորլան
5
  2014   Խամես Ռոդրիգես 6

Ռմբարկուներն ըստ երկրներիԽմբագրել

  ԱվստրալիաԽմբագրել

Խաղացողներ Գոլեր 1974 2006 2010 2014
Կեհիլ, ԹիմԹիմ Կեհիլ 5 2 1 2
Խոլման, ԲրետԲրետ Խոլման 2 2
Ալոիզի, ՋոնՋոն Ալոիզի 1 1
Էդինկա, ՄիլեՄիլե Էդինկա 1 1
Կիյուել, ՀարիՀարի Կիյուել 1 1
Մուր, ԿրեյգԿրեյգ Մուր 1 1
Արդյունք 11 0 5 3 3
Ինքագոլեր Ավստրալիայի

  ԱվստրիաԽմբագրել

Խաղացողներ Գոլեր 1934 1954 1958 1978 1982 1990 1998
Պրոբստ, ԷրիխԷրիխ Պրոբստ 6 6
Կրանկլ, ՀանսՀանս Կրանկլ 5 4 1
Կորնեռ, ԱլֆրեդԱլֆրեդ Կորնեռ 3 2 1
Շանչներ, ՎալտերՎալտեր Շանչներ 3 1 2
Ստոյասպալ, ԷրնեստԷրնեստ Ստոյասպալ 3 3
Վագներ, ԹեոդորԹեոդոր Վագներ 3 3
Խորվաթ, ՅոհանՅոհան Խորվաթ 2 2
Օցվերկ, ԷրնեստԷրնեստ Օցվերկ 2 2
Բիցան, ՅոզեֆՅոզեֆ Բիցան 1 1
Հերցոգ, ԱնդրեասԱնդրեաս Հերցոգ 1 1
Հինտերմայեր, ՐԵյնխոլիդՐԵյնխոլիդ Հինտերմայեր 1 1
Կոլեր, ԿարլԿարլ Կոլեր 1 1
Օբերմայեր, ԷրիխԷրիխ Օբերմայեր 1 1
Օգրիս, ԱնդրեասԱնդրեաս Օգրիս 1 1
Պեցեյ, ԲրունոԲրունո Պեցեյ 1 1
Պոլիստեր, ԹոնիԹոնի Պոլիստեր 1 1
Ռոդակս, ԳերհարդԳերհարդ Ռոդակս 1 1
Շալի, ԹոնիԹոնի Շալի 1 1
Սեստա, կարլկարլ Սեստա 1 1
Սինդելար, ՄաթիասՄաթիաս Սինդելար 1 1
Վաստիչ, ԻվիցաԻվիցա Վաստիչ 1 1
Էիշեկ, ԿարլԿարլ Էիշեկ 1 1
Արդյունք 43 7 17 2 7 5 2 3

  ԱլժիրԽմբագրել

Խաղացող Գոլեր 1982 1986 2010 2014
Ասադ, ՍալահՍալահ Ասադ 2 2
Ջաբու, ԱբդելիմումենԱբդելիմումեն Ջաբու 2 2
Սլիմանի, ԻսլամԻսլամ Սլիմանի 2 2
Բելումի, ԼախդարԼախդար Բելումի 1 1
Բենսաուլա, ՏեջՏեջ Բենսաուլա 1 1
Բերախիմի, ՅասինՅասին Բերախիմի 1 1
Ֆեգուլի, ՍոֆիանՍոֆիան Ֆեգուլի 1 1
Հալիշ, ՌաֆիկՌաֆիկ Հալիշ 1 1
Մեջեր, Ռաբախ Ռաբախ Մեջեր 1 1
Էիդան, ՋամելիՋամելի Էիդան 1 1
Արդյունք 13 5 1 0 7

  ԱնգլիաԽմբագրել

Խաղացող Գոլեր 1950 1954 1958 1962 1966 1970 1982 1986 1990 1998 2002 2006 2010 2014
Կինեկեր, ԳարիԳարի Կինեկեր 10 6 4
Հերստ, ՋեֆրիՋեֆրի Հերստ 5 4 1
Չարլթոն, ԲոբիԲոբի Չարլթոն 4 1 3
Օուեն, ՄայքլՄայքլ Օուեն 4 2 2
Բեքհեմ, ԴևիդԴևիդ Բեքհեմ 3 1 1 1
Ջերարդ, ՍթիվենՍթիվեն Ջերարդ 3 2 1
Հանտ, ՌոդժերՌոդժեր Հանտ 3 3
Լոֆտհաուս, ՆյուտՆյուտ Լոֆտհաուս 3 3
Պլատ, ԴեյվիդԴեյվիդ Պլատ 3 3
Բրոադիս, ԻվորԻվոր Բրոադիս 2 2
Ֆիննի, ԹոմԹոմ Ֆիննի 2 1 1
Ֆլաուզրս, ՌոնՌոն Ֆլաուզրս 2 2
Ֆրենցիս, ԹրեվորԹրեվոր Ֆրենցիս 2 2
Կեվան, ԴերռկԴերռկ Կեվան 2 2
Փիթերս, ՄարտինՄարտին Փիթերս 2 1 1
Ռոբսոն, ԲրայանԲրայան Ռոբսոն 2 2
Շիրեր, ԱլանԱլան Շիրեր 2 2
Անդերտոն, ԴարրենԴարրեն Անդերտոն 1 1
Կաղապար:Փիթեր 1 1
Կամփբել, ՍոլՍոլ Կամփբել 1 1
Կլարկ, ԱլանԱլան Կլարկ 1 1
Կոյուլ, ՋոՋո Կոյուլ 1 1
Կրաուչ, ՊիտերՊիտեր Կրաուչ 1 1
Դեֆո, ՋերմաինՋերմաին Դեֆո 1 1
Ֆերդինանդ, ՌիոՌիո Ֆերդինանդ 1 1
Գրիվզ, ՋեյմսՋեյմս Գրիվզ 1 1
Խեյնիս, ՋոնինՋոնին Խեյնիս 1 1
Խեսկի, ԵմիլԵմիլ Խեսկի 1 1
Խիտչենս, ՋերրիՋերրի Խիտչենս 1 1
Մյունիոն, ՈւիլֆՈւիլֆ Մյունիոն 1 1
Մյուռիներ, ՊոլՊոլ Մյուռիներ 1 1
Մորտենսեն, ՍտեյնՍտեյն Մորտենսեն 1 1
Մալեն, ՋիմիՋիմի Մալեն 1 1
Մալերի, ԱլանԱլան Մալերի 1 1
Ռունի, ՈւեյնՈւեյն Ռունի 1 1
Սքոուլ, ՊոլՊոլ Սքոուլ 1 1
Սթարիջ, ԴանիելԴանիել Սթարիջ 1 1
Ապսոն, ՄեթյուՄեթյու Ապսոն 1 1
Յուոլուշ, ԴյունիսԴյունիս Յուոլուշ 1 1
Ռայթ, ՄարկՄարկ Ռայթ 1 1
Արդյունք 79 2 8 4 5 11 4 6 7 8 7 6 6 3 2
Ինքնագոլեր Անգլիա

  ԱնգոլաԽմբագրել

Խաղացող Գոլեր 2006
Ֆլավիու 1 1
Արդյունք 1 1

  ԱրգենտինաԽմբագրել

Խաղացող Գոլեր 1930 1934 1958 1962 1966 1974 1978 1982 1986 1990 1994 1998 2002 2006 2010 2014
Բատիստուտա, ԳաբրիելԳաբրիել Բատիստուտա 10 4 5 1
Մարադոնա, ԴիեգոԴիեգո Մարադոնա 8 2 5 1
Ստաբիլե, ԳիլերմոԳիլերմո Ստաբիլե 8 8
Կեմպես, ՄարիոՄարիո Կեմպես 6 6
Իգուաին, ԳոնսալոԳոնսալո Իգուաին 5 4 1
Մեսսի, ԼիոնելԼիոնել Մեսսի 5 1 4
Բերտոնգեն, ԴանիելԴանիել Բերտոնգեն 4 2 2
Կանիջա, ԿլաուդիոԿլաուդիո Կանիջա 4 2 2
Կրեսպո, ԷռնանԷռնան Կրեսպո 4 1 3
Ռենե Խուսման, Խուսման, Ռենե ԽուսմանԽուսման, Ռենե Խուսման Ռենե Խուսման 4 3 1
Լուկե, ԼեօպոլիդոԼեօպոլիդո Լուկե 4 4
Վալիդանո, ԽորխեԽորխե Վալիդանո 4 4
Արտիմե, ԼուիսԼուիս Արտիմե 3 3
Բուրուչագա, ԽորխեԽորխե Բուրուչագա 3 2 1
Օմար, Օռեստե ԿորբատաՕռեստե Կորբատա Օմար 3 3
Պասսառելլա, ԴանիելԴանիել Պասսառելլա 3 1 2
Պեուսելիե, ԿառլոսԿառլոս Պեուսելիե 3 3
Ռոդրիգես, ՄաքսիՄաքսի Ռոդրիգես 3 3
Տևես, ԿառլոսԿառլոս Տևես 3 1 2
Մոնթի, ԼուիսԼուիս Մոնթի 2 2
Օրտեգա, ԱրիելԱրիել Օրտեգա 2 2
Յասելդա, ՀեկտորՀեկտոր Յասելդա 2 2
Սումելսու, ԱդօլիֆոԱդօլիֆո Սումելսու 2 2
Արդիլես, ՕսվալիդոՕսվալիդո Արդիլես 1 1
Ավիո, ԼուդովիկոԼուդովիկո Ավիո 1 1
Այալա, ՌոբերտոՌոբերտո Այալա 1 1
Այալա, ՌուբենՌուբեն Այալա 1 1
Բաբինգտոն, ԿառլոսԿառլոս Բաբինգտոն 1 1
Բալիբո, ԱբելիԱբելի Բալիբո 1 1
Բելիս, ԷռնեստոԷռնեստո Բելիս 1 1
Բրինդիսի, Միգել ԱնխելՄիգել Անխել Բրինդիսի 1 1
Բրաուն, Խոսե ԼուիսԽոսե Լուիս Բրաուն 1 1
կամբիասո, ԷստեբանԷստեբան կամբիասո 1 1
Դեմիչհելիս, ՄարտինՄարտին Դեմիչհելիս 1 1
Դիաս, ՌամոնՌամոն Դիաս 1 1
դի Մարիա, ԱնխելԱնխել դի Մարիա 1 1
Էվարիստո, ՄարիոՄարիո Էվարիստո 1 1
Ֆակունդո, ՀետորՀետոր Ֆակունդո 1 1
Գաատեո, ԱլբերտոԱլբերտո Գաատեո 1 1
Հայնցե, ԳաբրիելԳաբրիել Հայնցե 1 1
Հերդեիա, ՌամոնՌամոն Հերդեիա 1 1
Լոպես, ԿլաուդիոԿլաուդիո Լոպես 1 1
Մենդես, ՆորբերտոՆորբերտո Մենդես 1 1
Մոնսոն, ՊեդրոՊեդրո Մոնսոն 1 1
Օնեգա, ԷրմինդոԷրմինդո Օնեգա 1 1
Պալերմո, ՄարտինՄարտին Պալերմո 1 1
Պասկուլի, ՊեդրոՊեդրո Պասկուլի 1 1
Պինեդա, ՄաուռիսիոՄաուռիսիո Պինեդա 1 1
Ռոխո, ՄարկոսՄարկոս Ռոխո 1 1
Ռուջերի, ՕսկարՕսկար Ռուջերի 1 1
Սանֆիլիպո, ԽոսեԽոսե Սանֆիլիպո 1 1
Սավիոլա, ԽավիերԽավիեր Սավիոլա 1 1
Սկոպելի, ԱլեխանդրոԱլեխանդրո Սկոպելի 1 1
Տարանտինե, ԱլիբերտոԱլիբերտո Տարանտինե 1 1
Տրոլիո, ՊեդրոՊեդրո Տրոլիո 1 1
Վարոլիո, Ֆրանցիսկո ԱնտոնիոՖրանցիսկո Անտոնիո Վարոլիո 1 1
Զաննետի, ԽավիերԽավիեր Զաննետի 1 1
, ԻնքնագոլԻնքնագոլ 2 1 1
Արդյունք 131 18 2 5 2 4 9 15 8 14 5 8 10 2 11 10 8
Ինքնագոլ(երը) Արգենտինայի

  ԲելգիաԽմբագրել

Խաղացող Գոլեր 1930 1934 1938 1954 1970 1982 1986 1990 1994 1998 2002 2014
Վիլիմոտս, ՄարկՄարկ Վիլիմոտս 5 2 3
Կուլեմանս, ՅանՅան Կուլեմանս 4 3 1
Անուլի, ԼեոպոլիդԼեոպոլիդ Անուլի 3 3
Կլյասեն, ՆիկոՆիկո Կլյասեն 3 3
Շիֆո, ԷնզոԷնզո Շիֆո 3 2 1
Ալիբեր, ՖիլիպՖիլիպ Ալիբեր 2 2
Դեգրիզ, ՄարկՄարկ Դեգրիզ 2 1 1
Լամբեր, ՊաուլիՊաուլի Լամբեր 2 2
Վան Մոեր, ՎիլֆրիդՎիլֆրիդ Վան Մոեր 2 2
Վանդերբենգ, ԷրվենԷրվեն Վանդերբենգ 2 1 1
Վորխով, ԲերնարդԲերնարդ Վորխով 2 2
Լեյ, ԿլեյսթերԿլեյսթեր Լեյ 1 1
Կուկ, ԼյուդոԼյուդո Կուկ 1 1
Կապենս, ՀենրիՀենրի Կապենս 1 1
Չեռնյատինսկա, ԱլեկսԱլեկս Չեռնյատինսկա 1 1
դե Բրույնե, ՔևինՔևին դե Բրույնե 1 1
Միշել դե, ՎոլիֆՎոլիֆ Միշել դե 1 1
Դեմոլի, ՍտեֆանՍտեֆան Դեմոլի 1 1
Ֆելաինի, ՄարուանՄարուան Ֆելաինի 1 1
Գրյւոն, ՋորջՋորջ Գրյւոն 1 1
Իսեմբորգս, ՀենրիՀենրի Իսեմբորգս 1 1
Լուկակու, ՌոմելուՌոմելու Լուկակու 1 1
Մերտենս, ԴրիեսԴրիես Մերտենս 1 1
Նիլիս, ԼյուկԼյուկ Նիլիս 1 1
Օրիջի, Դիվոկ,Դիվոկ, Օրիջի 1 1
Սոնկ, ՈւեսլիՈւեսլի Սոնկ 1 1
Վան դեր Խեյդեն, ՊետերՊետեր Վան դեր Խեյդեն 1 1
Վերկոտերեն, ՖրանկիՖրանկի Վերկոտերեն 1 1
Վերտոնգեն, ՅանՅան Վերտոնգեն 1 1
Վերվուրտ, ՊատրիկՊատրիկ Վերվուրտ 1 1
Վեյտ, ԴանիելԴանիել Վեյտ 1 1
Վալեմ, ԻոխանԻոխան Վալեմ 1 1
Արդյունք 52 0 2 1 5 4 3 12 6 4 3 6 6

  ԲուլղարիաԽմբագրել

Խաղացող Գոլեր 1962 1966 1970 1974 1986 1994 1998
Ստոիչկով, ԽրիստոԽրիստո Ստոիչկով 6 6
Գեորգիյ, ԱսպարուխովԱսպարուխով Գեորգիյ 2 1 1
Բոնեվ, ԽրիսըոԽրիսըո Բոնեվ 2 1 1
Լեչկով, ԻյորդանԻյորդան Լեչկով 2 2
Սիրակով, ՆասկոՆասկո Սիրակով 2 1 1
Բորիմիրով, ԴանիելԴանիել Բորիմիրով 1 1
Դերմենջեվեն, ԴանկոԴանկո Դերմենջեվեն 1 1
Գետով, ՊլամենՊլամեն Գետով 1 1
Կոլեվ, ՏոդորՏոդոր Կոլեվ 1 1
Կոստադինով, ԷմիլԷմիլ Կոստադինով 1 1
Նիկոդիմով, ԱսպարուխԱսպարուխ Նիկոդիմով 1 1
Դոբրոմիր, ԺեչեվԺեչեվ Դոբրոմիր 1 1
Արդյունք 22 1 1 5 2 2 10 1
Ինքնագոլեր Բուլղարիա

  ԲոլիվիաԽմբագրել

Խաղացող Գոլեր 1930 1950 1994
Սանչես, ԷրվինԷրվին Սանչես 1 1
Արդյունք 1 0 0 1

  Բոսնիա և ՀերցեգովինաԽմբագրել

Խաղացող Գոլեր 2014
Էդին Ջեկո 1 1
Վեդադ Իբիշևիչ 1 1
Միրալեմ Պյանիչ 1 1
Ավիդյա Վրշաևիչ 1 1
Արդյունք 4 4
Ինքնագոլեր Բոսնիա և Հերցեգովինա
  • Սեադ Կոլաշինցա (Խաղալով Արգենտինայի դեմ 2014)

  ԲրազիլիաԽմբագրել

Խաղացող Գոլեր 1930 1934 1938 1950 1954 1958 1962 1966 1970 1974 1978 1982 1986 1990 1994 1998 2002 2006 2010 2014
Ռոնալդո 15 4 8 3
Պելե 12 6 1 1 4
Ժաիրզինիո 9 7 2
Վավա 9 5 4
Ադեմիր 8 8
Լեոնիդաս 8 1 7
Ռիվալդո 8 3 5
Կարեկա 7 5 2
Բեբետո 6 3 3
Ռիվելինո 6 3 3
Գարինչա 5 4 1
Ռոմարիո 5 5
Էիկո 5 1 4
Չիկո 4 4
Նեյմար 4 4
Սոկրատես 4 2 2
Ամարիլդո 3 3
Բալտազար 3 2 1
Սամպայո 3 3
Դիդի 3 2 1
Դիրսեու 3 3
Ֆալիկո 3 3
Ֆաբիանո 3 3
Պերասիո 3 3
Օրեգինիո 3 3
Ռոբերտո Դինամիտ 3 3
Ռոմեյ 3 3
Տոսատո 3 1 2
Ադրիանո 2 2
Դավիդ Լուիզ 2 2
Էդեր 2 2
Էլանո 2 2
Ֆրեդ 2 1 1
Ժաիր 2 2
Ժազիմար 2 2
Ժուլինիո 2 2
Մացցոլա 2 2
Վիզինտայներ 2 2
Մյուլլեր 2 2
Նելինիո 2 2
Օսկար 2 2
Պինգա 2 2
Ռոբինյո 2 2
Ռոնալդինյո 2 2
Սերժինիո 2 2
Զագալլո 2 1 1
Զիզինիո 2 2
Ալֆրեդո 1 1
Բրանկո 1 1
Տոռես 1 1
Կլոդոալդո 1 1
Սանտոս 1 1
Էդինիո 1 1
Էդմիլսոն 1 1
Ֆերնանդո 1 1
Ֆրիասա 1 1
Ժերսոն 1 1
Ժիրբերտու 1 1
Ժուան 1 1
Ժունինյո Պերնամբուկանո 1 1
Ժունիոր 1 1
Ժենիլսոն 1 1
Կակա 1 1
Մայկոն Դուգլաս 1 1
Մենեկա 1 1
Սանտոս 1 1
Նիլտոն Սանտոս 1 1
Օսկար (1954) 1 1
Ռաի 1 1
Ռեյնալիդո 1 1
Ռիլդո 1 1
Ռոբերտո 1 1
Ռոբերտո Կառլոս 1 1
Տիագո Սիլվա 1 1
Վալդոմիրո 1 1
Զե ռոբերտո 1 1
Զիտո 1 1
Արդյունք 221 5 1 14 22 8 16 14 4 19 6 10 15 10 4 11 14 18 10 9 11
Ինքնագոլեր Բրազիլիա

  ՀունգարիաԽմբագրել

Խաղացողներ Գոլեր 1934 1938 1954 1958 1962 1966 1978 1982 1986
Կոչիշ, ՇանդորՇանդոր Կոչիշ 11 11
Տիխի, ԼայոշԼայոշ Տիխի 7 4 3
Շարոշի, ԴիյուրդիԴիյուրդի Շարոշի 6 1 5
Ժենգելլեր, ԴիյուլաԴիյուլա Ժենգելլեր 5 5
Ալբերտ, ՖլորիանՖլորիան Ալբերտ 4 4
Բեն, ՖերենցՖերենց Բեն 4 4
Խիդեգկուտի, ՆանդորՆանդոր Խիդեգկուտի 4 4
Պուշկաշ, ՖերենցՖերենց Պուշկաշ 4 4
Ցիբոր, ԶոլտանԶոլտան Ցիբոր 3 3
Կիշշ, ԼասլոԼասլո Կիշշ 3 3
Տոլիդի, ԳեզաԳեզա Տոլիդի 3 2 1
Ֆազեկաշ, ԼասլոԼասլո Ֆազեկաշ 2 2
Լանտոշ, ՄիխայՄիխայ Լանտոշ 2 2
Մեշոլի, ԿլիմանԿլիման Մեշոլի 2 2
Նյիլաշի, ՏիբորՏիբոր Նյիլաշի 2 2
Պոլոտաշ, ՊետերՊետեր Պոլոտաշ 2 2
Պյոլյոշկիե, ԳաբորԳաբոր Պյոլյոշկիե 2 2
Տիտկոշ, ՊալՊալ Տիտկոշ 2 2
Բենչիչ, ՅոզեֆՅոզեֆ Բենչիչ 1 1
Բոժիկ, ՅոժեֆՅոժեֆ Բոժիկ 1 1
Չապո, ԿարոլիԿարոլի Չապո 1 1
Դետարի, ԼայոշԼայոշ Դետարի 1 1
Էստերխազի, ՄարտոնՄարտոն Էստերխազի 1 1
Ֆարկաշ, ՅանոշՅանոշ Ֆարկաշ 1 1
Կախուտ, ՎիլիմոշՎիլիմոշ Կախուտ 1 1
Շանդոր, ԿարոլիԿարոլի Շանդոր 1 1
Շայմոշի, ԷրնեյԷրնեյ Շայմոշի 1 1
Շենտես, ԼազարԼազար Շենտես 1 1
Տելեկի, ՊալիՊալի Տելեկի 1 1
Տոտ, ԱնդրաշԱնդրաշ Տոտ 1 1
Յուժեֆ Տոտ (1929) 1 1
Յուժեֆ Տոտ (1951) 1 1
Վարագա, ՅուժեֆՅուժեֆ Վարագա 1 1
Վինցե, ԵնեյԵնեյ Վինցե 1 1
Սամբորի, ՇանդորՇանդոր Սամբորի 1 1
Արդյունք 87 5 15 27 7 8 8 3 12 2
Ինքնագոլ (եր) Հունգարիա

  Արևմտյան ԳերմանիաԽմբագրել

 
Յոհան Շտրայխ
Խաղացողներ Գոլեր 1974
Շտրայխ, ՅոհանՅոհան Շտրայխ 2 2
Հովման, ՄարտինՄարտին Հովման 1 1
Շրպարվասեր, ՅուրգենՅուրգեն Շրպարվասեր 1 1
Արդյունք 5 5

  ՀայիթիԽմբագրել

Խաղացողներ Գոլեր 1974
Սանոն, ԷմանյուզլիԷմանյուզլի Սանոն 2 2
Արդյունք 2 2

  ԳանաԽմբագրել

Խաղացողներներ Գոլեր 2006 2010 2014
Գիյան, ԱսամոաԱսամոա Գիյան 6 1 3 2
Անդրե Այու 2 2
Սալլի Մունտարի 2 1 1
Ապիա, ՍթիվենՍթիվեն Ապիա 1 1
Բոատենգ, Քևին-ՓրինսՔևին-Փրինս Բոատենգ 1 1
Դրաման, ՀամինյուՀամինյու Դրաման 1 1
Արդյունք 13 4 5 4
Ինքնագոլ (եր) Գանայի

  ԳերմանիաԽմբագրել

1954-1990 թվականներին հանդես է եկել Արևմտյան Գերմանիայի անվան ներքո։ Արևելյան Գերմանիան ներկայացված է առանձին հավաքականով:

Խաղացողներ Գոլեր 1934 1938 1954 1958 1962 1966 1970 1974 1978 1982 1986 1990 1994 1998 2002 2006 2010 2014
Կլոզե, ՄիրոսլավՄիրոսլավ Կլոզե 16 5 5 4 2
Մյուլլեր, ԳերդԳերդ Մյուլլեր 14 10 4
Կլինսման, ՅուրգենՅուրգեն Կլինսման 11 3 5 3
Ռան, ԽելիմուտԽելիմուտ Ռան 10 4 6
Մյուլլեր, ԹոմասԹոմաս Մյուլլեր 10 5 5
Ռումենիգե, Կարլ-ՀայնցԿարլ-Հայնց Ռումենիգե 9 3 5 1
Զելեր, ՈւվեՈւվե Զելեր 9 2 2 2 3
Ֆյոլեր, ՌուդիՌուդի Ֆյոլեր 8 3 3 2
Շեֆեր, ՀանսՀանս Շեֆեր 7 4 3
Հալլեր, ՀելիմուտՀելիմուտ Հալլեր 6 6
Մատեյոս, ԼոթերԼոթեր Մատեյոս 6 1 4 1
Մորլոկ, ՄակսՄակս Մորլոկ 6 6
Բեկենբուզր, ՖրանցՖրանց Բեկենբուզր 5 4 1
Պոդոլսկի, ԼուկասԼուկաս Պոդոլսկի 5 3 2
Բիրխով, ՕլիվերՕլիվեր Բիրխով 4 3 1
Բրեմե, ԱնդրեասԱնդրեաս Բրեմե 4 1 3
Բրայթներ, ՊոլՊոլ Բրայթներ 4 3 1
Կոնեն, ԷդմունդԷդմունդ Կոնեն 4 4
Վալիտեր, ՕտմարՕտմար Վալիտեր 4 4
Բալակ, ՄիխայելՄիխայել Բալակ 3 3
Լիտբարսկի, ՊիերՊիեր Լիտբարսկի 3 2 1
Օվերատ, ՎոլիֆգանգՎոլիֆգանգ Օվերատ 3 1 2
Շյուրլե, ԱնդրեԱնդրե Շյուրլե 3 3
Վալիտեր, ՖրիտցՖրիտց Վալիտեր 3 3
Ալոֆս, ԿլաուսԿլաուս Ալոֆս 2 2
Ֆիշեր, ԿլաուսԿլաուս Ֆիշեր 2 2
Ֆլոզ, ՀայնցՀայնց Ֆլոզ 2 2
Գյոթցե, ՄարիոՄարիո Գյոթցե 2 2
Խոման, ԿարլԿարլ Խոման 2 2
Հումմելս, ՄաթսՄաթս Հումմելս 2 2
Խեդիրա, ՍամիՍամի Խեդիրա 2 1 1
Կրոս, ԹոնիԹոնի Կրոս 2 2
Էրնստ Լեներ 2 2
Մյուլլեր, ԴիտերԴիտեր Մյուլլեր 2 2
Օլիվեր Նյուվելի 2 1 1
Օզիլ, ՄեզութՄեզութ Օզիլ 2 1 1
Շվայնշտայգեր, ԲաստիանԲաստիան Շվայնշտայգեր 2 2
Աբ, ՌյուդիգերՌյուդիգեր Աբ 1 1
Բայն, ՈւվեՈւվե Բայն 1 1
Բոդե, ՄարկոՄարկո Բոդե 1 1
Բոնխով, ՊայներՊայներ Բոնխով 1 1
Բրյուլիս 1 1
Կակաու, Կակաու 1 1
Ցիսլյարչիկ, ՀանսՀանս Ցիսլյարչիկ 1 1
Կուլիման, ԲերհարդԲերհարդ Կուլիման 1 1
Զմերիխ, ԼատորԼատոր Զմերիխ 1 1
Ֆրիդրիխ, ԱրնեԱրնե Ֆրիդրիխ 1 1
Ֆրինգս, ՏորտստենՏորտստեն Ֆրինգս 1 1
Գոչել, ՅոզեֆՅոզեֆ Գոչել 1 1
Գյոթցե, ՄարիոՄարիո Գյոթցե 1 1
Գրաբովսկի, ՅուրգենՅուրգեն Գրաբովսկի 1 1
Խանեման, ՎալիգելիմՎալիգելիմ Խանեման 1 1
Խելիդ, ԶագֆրիդԶագֆրիդ Խելիդ 1 1
Խերման, ՌիխարդՌիխարդ Խերման 1 1
Խյունես, ՈւլիՈւլի Խյունես 1 1
Խյուլիցենբայն, ԲերնդԲերնդ Խյուլիցենբայն 1 1
Խրուբեշ, ԽորստԽորստ Խրուբեշ 1 1
Հումմելս, ՄաթսՄաթս Հումմելս 1 1
Յանկեր, ԿարստենԿարստեն Յանկեր 1 1
Յանսեն, ՄարսելիՄարսելի Յանսեն 1 1
Կլոդտ, ԲենհարդԲենհարդ Կլոդտ 1 1
Կոմբիերսկի, ՍտանիսաուսՍտանիսաուս Կոմբիերսկի 1 1
Լամ, ՖիլիպՖիլիպ Լամ 1 1
Լիբուդա, ՊայնխարդՊայնխարդ Լիբուդա 1 1
Լինկե, ԹոմասԹոմաս Լինկե 1 1
Մյուլլեր, ԱնդրեասԱնդրեաս Մյուլլեր 1 1
Մյուլլեր, ՀնասՀնաս Մյուլլեր 1 1
Նոակ, ՌուդելիֆՌուդելիֆ Նոակ 1 1
Պֆաֆ, ԱլիֆրեդԱլիֆրեդ Պֆաֆ 1 1
Ռեյնդերս, ՈւվեՈւվե Ռեյնդերս 1 1
Ռիդլե, Կարլ ՀայնցԿարլ Հայնց Ռիդլե 1 1
Շնայդեր, ԲենդերԲենդեր Շնայդեր 1 1
Շնելինգեր, Կարլ-ՀայնցԿարլ-Հայնց Շնելինգեր 1 1
Զիֆլենգ, ՕտտոՕտտո Զիֆլենգ 1 1
Շիմանյակ, ՀորստՀորստ Շիմանյակ 1 1
Վեբեր, ՎոլիֆգանգՎոլիֆգանգ Վեբեր 1 1
Արդյունք 224 11 3 25 12 4 15 17 13 10 12 8 15 9 8 14 14 16 18
Ինքնագոլ(եր) Գերմանիա

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. FIFA (2014-07-25)։ «Միրոսլավ Կլոզե»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2015-05-12-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  2. FIFA (2014-07-25)։ «Ռոնալդո»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-06-25-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  3. FIFA (2014-07-25)։ «Գերդ Մյուլլեր»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-06-25-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  4. FIFA (2014-07-25)։ «Հյուս Ֆոնտզենտ»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-06-25-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  5. FIFA (2014-07-25)։ «Պելե»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-05-06-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  6. FIFA (2014-07-25)։ «Շանդոր Կոչիշ»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  7. FIFA (2014-07-25)։ «Յուրգեն Կլինսման»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-07-17-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  8. FIFA (2014-07-25)։ «Խելիմուտ Ռան»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-06-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  9. FIFA (2014-07-25)։ «Գաբրիել Բատիստուտա»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-07-12-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  10. FIFA (2014-07-25)։ «Գարի Լենեկեր»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-09-14-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  11. FIFA (2014-07-25)։ «Թեոֆիլո Կսուբիլիյաս»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-07-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  12. FIFA (2014-07-25)։ «Թոմաս Մյուլեր»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-07-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  13. FIFA (2014-07-25)։ «Գժեգոս Լյատո»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-06-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  14. FIFA (2014-07-25)։ «Էյսեբիո»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2015-06-21-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  15. FIFA (2014-07-25)։ «Քրիստիան Վիերի»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2015-06-24-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  16. FIFA (2014-07-25)։ «Վավա»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2015-04-02-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  17. FIFA (2014-07-25)։ «Դավիթ Վիլյա»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-07-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  18. FIFA (2014-07-25)։ «Պաոլո Ռոսսի»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2015-06-01-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  19. FIFA (2014-07-25)։ «Ժաիրզինիո»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2015-04-16-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  20. FIFA (2014-07-25)։ «Ռոբերտո Բաջո»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2008-10-24-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  21. FIFA (2014-07-25)։ «Կարլ-Խայնց Ռումենեգե»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-06-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  22. FIFA (2014-07-25)։ «Ուվե Զելեր»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-07-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  23. FIFA (2014-07-25)։ «Գիլերմո Ստաբիլե»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  24. FIFA (2014-07-25)։ «Լեոնիդաս»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  25. Եղել է վեճ 1950 թվականին Ադեմիրի խփած գոլերի քանակի վերաբերյալ, խմբային փուլի մասին տվյալների ոչ լիարժեք լինելու պատճառով։ Իսպանիայի դեմ խաղն ավարտվել է 6-1 հաշվով հօգուտ Բրազիլիա։ Բրազիլիայի հավաքականի հինգերորդ գոլը գրանցվել է Ժաիրի օգտին, սակայն ներկայում այն գրանցված է Ադեմիրի հաշվին։
  26. FIFA (2014-07-25)։ «Ադեմիր»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  27. FIFA (2014-07-25)։ «Օսկար Միգես»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  28. FIFA (2014-07-25)։ «Ռիվալդո»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-07-15-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  29. FIFA (2014-07-25)։ «Ռուդի Ֆյոլեր»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-06-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  30. FIFA (2014-07-25)։ «Դիեգո Մարադոնա»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-07-14-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  31. 1934 թվականին ՖԻՖԱ-ն Նեեդլիի օգտին նախապես գրանցել է 4 գոլ, սակայն 2006 թվականի նայեմբերին ՖԻՖԱ-ն փոխել է գոլերի թիվը հինգով, այսինքն՝ ընդհանուր առմամբ նա խփել է 7 գոլ (2 գոլ նա խփել էր 1938 թվականին)։
  32. FIFA (2014-07-25)։ «Լայոշ Տիխի»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-06-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  33. FIFA (2014-07-25)։ «Կարեկա»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2015-06-09-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  34. FIFA (2014-07-25)։ «Էյսեբիո»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-06-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  35. FIFA (2014-07-25)։ «Ջոնի Պեպ»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-06-ին։ Վերցված է 2016-05-30 
  36. FIFA (2014-07-25)։ «Էյսեբիո»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014-08-06-ին։ Վերցված է 2016-05-30