Պիտեր Բրեյգել Ավագի նկարների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Ստորև ներկայացվում է նիդերլանդացի նկարիչ Պիտեր Բրեյգել Ավագի նկարների ցանկը։

Նկար Անվանում Ստեղծման տարեթիվ Տեխնիկա Չափեր (սմ) Պատկերասրահ Ծանոթ.
Christus und die Apostel am See Genezareth (Bruegel 1553).jpg Տիվերիադի լճի բնապատկեր` Քրիստոսով ու մարգարեներով 1553 Փայտ, յուղաներկ 67×100 Մասնավոր հավաքածու
Anbetung der Könige (Bruegel, um 1564).jpg Մոգերի երկրպագություն մոտ 1556 Կտավ, տեմպերա 124 × 169 Բելգիա Բելգիա Գեղեցիկ արվեստների թագավորական թանգարան, Բրյուսել
Pieter Bruegel d. Ä. 030.jpg Սերմնացանի առակ 1557 Փայտ, յուղաներկ 73,7 × 102,9 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Տիմկենի արվեստի թանգարան, Սան-Դիեգո
Zwölf Sprichwörter (Bruegel).jpg Տասներկու ասցավածք 1558 Փայտ, յուղաներկ 75 × 98 Բելգիա Բելգիա Մայեր վան դեն Բերգի թանգարան, Անտվերպեն
Pieter Brueghel the Elder - The Dutch Proverbs - Google Art Project.jpg Ֆլամանդական ասացվածքներ 1559 Փայտ, յուղաներկ 117 × 163 Գերմանիա Գերմանիա Բեռլինի պատկերասրահ
Le combat de Carnaval et de Carême Pieter Brueghel l'Ancien.jpg Բարեկենդանի ու պասի պայքարը 1559 Փայտ, յուղաներկ 118 × 164,5 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա [1]
Pieter Bruegel the Elder - Children’s Games - Google Art Project.jpg Մանկական խաղեր 1560 Փայտ, յուղաներկ 118 × 161 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Pieter Bruegel d. Ä. 031.jpg Ծովամարտ Նեապոլի ծովախորշում 1560 Փայտ, յուղաներկ 42,2 × 71,2 Իտալիա Իտալիա Դորիա Պամֆիլի թանգարան, Հռոմ
Pieter Bruegel de Oude - De val van Icarus.jpg Իկարոսի անկումը 1560-ական թվականներ Կտավ, յուղաներկ 73,5 × 112 Բելգիա Բելգիա Գեղեցիկ արվեստների թագավորական թանգարան, Բրյուսել Կորած բնօրինակի վաղ կրկնօրինակ
Pieter Bruegel the Elder - The Fall of the Rebel Angels - Google Art Project.jpg Ապստամբած հրեշտակների անկումը 1562 Փայտ, յուղաներկ 117 × 162 Բելգիա Բելգիա Գեղեցիկ արվեստների թագավորական թանգարան, Բրյուսել
Pieter Bruegel d. Ä. 023.jpg Անմիտ Գրետան 1562 Փայտ, յուղաներկ 117,4 × 162 Բելգիա Բելգիա Մայեր վան դեն Բերգի թանգարան, Անտվերպեն
The Triumph of Death by Pieter Bruegel the Elder.jpg Մահվան հաղթարշավ մոտ 1562 Փայտ, յուղաներկ 117 × 162 Իսպանիա Իսպանիա Պրադո թանգարան, Մադրիդ
Pieter Bruegel d. Ä. 095.jpg Երկու կապիկ 1562 Կտավ, յուղաներկ 20 × 23 Գերմանիա Գերմանիա Բեռլինի պատկերասրահ
Pieter Bruegel d. Ä. Selbstmord Sauls.jpg Սավուղի ինքնասպանությունը 1562 Փայտ, յուղաներկ 33,5 × 55 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Pieter Bruegel d. Ä. 001.jpg Ծեր կնոջ դիմանկար 1563 Փայտ, յուղաներկ 22 × 18 Գերմանիա Գերմանիա Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Pieter Bruegel der Ältere - Landschaft mit der Flucht nach Ägypten.jpg Եգիպտոսի ճանապարհին 1563 Փայտ, յուղաներկ 37,1 × 55,6 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Կուրտոյի արվեստի ինստիտուտ, Լոնդոն
Pieter Bruegel the Elder - The Tower of Babel (Vienna) - Google Art Project.jpg Բաբելոնի աշտարակը 1563 Փայտ, յուղաներկ 114 × 155 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Anbetung der Könige (Bruegel, 1564).jpg Մոգերի երկրպագություն 1564 Փայտ, յուղաներկ 111,1 × 83,2 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ
Pieter Bruegel the Elder - Death of the Virgin - WGA03468.jpg Աստվածածնի վերափոխում 1564 Փայտ, յուղաներկ 36 × 55 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Ապտոն Հաուս, Ուորքշիր կոմսություն
Pieter Bruegel d. Ä. 007.jpg Ճանապարհորդություն դեպի Գողգոթա 1564 Փայտ, յուղաներկ 124 × 170 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Pieter Bruegel the Elder - Hunters in the Snow (Winter) - Google Art Project.jpg Որսորդները ձյան վրա 1565 Փայտ, յուղաներկ 117 x 162 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
La rentrée des troupeaux Pieter Brueghel l'Ancien.jpg Նախրի վերադարձը 1565 Փայտ, յուղաներկ 117 × 159 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Die Heuernte.jpg Խոտհունձ 1565 Փայտ, յուղաներկ 117 × 161 Չեխիա Չեխիա Լոբկովիչի պալատ, Պրահայի ամրոց
Pieter Bruegel de Oude - De graanoogst.jpg Հունձք 1565 Փայտ, յուղաներկ 119 × 162 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Մետրոպոլիտեն թանգարան, Նյու Յորք
Pieter Bruegel de Oude - De sombere dag (vroege voorjaar).jpg Ամպամած օր 1565 Փայտ, յուղաներկ 118 × 163 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Pieter Bruegel d. Ä. 093.jpg Ձմեռային բնապատկեր` չմշկորդներով ու թռչունների թակարդներով 1565 Փայտ, յուղաներկ 37 x 55,5 Բելգիա Բելգիա Գեղեցիկ արվեստների թագավորական թանգարան, Բրյուսել
Christ and the Woman Taken in Adultery Bruegel.jpg Քրիստոսն ու անհավատարմության մեջ բռնված կինը մոտ 1565 Փայտ, յուղաներկ 24 × 34 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Կուրտոյի արվեստի ինստիտուտ, Լոնդոն
Bruegel d. Ä., Pieter - Tower of Babel - Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam.jpg Բաբելոնի աշտարակը մոտ 1565 Փայտ, յուղաներկ 60 × 74,5 Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ Բոյմանս վան Բյոնինգենի թանգարան, Ռոտերդամ
Pieter Bruegel the Elder - Massacre of the Innocents - Google Art Project.jpg Մանուկների կոտորած մոտ 1565-1567 Փայտ, յուղաներկ 109,2 × 158,1 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Թագավորական հավաքածու (Վինձոր ամրոց)
El vino de la fiesta de San Martín (Pieter Brueghel el Viejo) (restaurada).jpg Սուրբ Մարտինի տոնի գինին 1565-1568 Կտավ, տեմպերա 148 × 270,5 Իսպանիա Իսպանիա Պրադո թանգարան, Մադրիդ
Pieter Bruegel the Elder - The Numbering at Bethlehem - Google Art Project.jpg Բեթղեհեմի մարդահամար 1566 Փայտ, յուղաներկ 115,5 × 163,5 Բելգիա Բելգիա Գեղեցիկ արվեստների թագավորական թանգարան, Բրյուսել
Pieter Bruegel d. Ä. 037-color.jpg Ծույլերի երկիրը 1566 Փայտ, յուղաներկ 52 × 78 Գերմանիա Գերմանիա Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Pieter Bruegel the Elder - The Sermon of Saint John the Baptist - Google Art Project.jpg Սուրբ Հովհաննես Մկրտչի մարգարեությունը 1566 Փայտ, յուղաներկ 95 × 160,5 Հունգարիա Հունգարիա Կերպարվեստի թանգարան, Բուդապեշտ
Pieter Bruegel de Oude - De bruiloft dans (Detroit).jpg Հարսանեկան պար մոտ 1566 Փայտ, յուղաներկ 119,4 × 157,5 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Դետրոյթի արվեստի ինստիտուտ, Դետրոյթ
Anbetung der Könige im Schnee.jpg Մոգերի երկրպագություն ձմեռային բնապատկերին 1567 Փայտ, տեմպերա 35 × 55 Շվեյցարիա Շվեյցարիա Ամ Ռյոմերհոլց, Վինտերտուր
Pieter Bruegel d. Ä. 019.jpg Սավուղի դարձը 1567 Փայտ, յուղաներկ 108 × 156 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Pieter Bruegel the Elder - The Cripples - WGA3518.jpg Հաշմանդամներ 1568 Փայտ, յուղաներկ 18,5 × 21,5 Ֆրանսիա Ֆրանսիա Լուվր, Փարիզ
Pieter Brueghel, the Elder - Three soldiers.JPG Երեք զինվոր 1568 Փայտ, յուղաներկ 20,3 × 17,8 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Ֆրիկի հավաքածու, Նյու Յորք
Die Elster auf dem Galgen.jpg Կաչաղակը կախաղանին 1568 Փայտ, յուղաներկ 45,9 × 50,8 Գերմանիա Գերմանիա Հեսսենի երկրամասի թանգարան, Դարմշտադտ
Притча о слепых.jpeg Կույրերը 1568 Կտավ, տեմպերա 86 × 154 Իտալիա Իտալիա Կապոդիմոնտե թանգարան, Նեապոլ
Pieter Bruegel d. Ä. 035-2.jpg Մարդատյացը 1568 Կտավ, տեմպերա 86 × 85 Իտալիա Իտալիա Կապոդիմոնտե թանգարան, Նեապոլ
Pieter Bruegel d. Ä. 011.jpg Գյուղական հարսանիք 1568 Փայտ, յուղաներկ 114 × 164 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Pieter Bruegel the Elder - The Peasant Dance - WGA3499.jpg Գյուղական պար 1568 Փայտ, յուղաներկ 114 × 164 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Pieter Bruegel d. Ä. 036.jpg Բներ քանդողը 1568 Փայտ, յուղաներկ 59,3 × 68,3 Ավստրիա Ավստրիա Արվեստի պատմության թանգարան, Վիեննա
Pieter Brueghel the elder - 1568 - The Drunkard pushed into the pigsty.jpg Հարբածին հրում են խոզերի բույնը մոտ 1568 Փայտ, յուղաներկ 18 в диаметре Մասնավոր հավաքածու (2002 թվականին վաճառվել է Քրիստիս աճուրդի տանը)

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. Е. В. Иванова Иллюстрированная энциклопедия мировой живописи. — М: Олма-Медиа Групп, 2008. — С. 57. — 600 с. — ISBN 978-5-373-00824-2

ԳրականությունԽմբագրել

  • Алпатов М. Питер Брейгель Мужицкий. — М., 1939.
  • Климов P. Питер Брейгель. — М., 1959.
  • Гершензон-Чегодаева Н. М. Брейгель. — М., 1983.
  • Роз Мари и Райнер Хаген. Брейгель. — М.: Taschen/Арт-Родник, издание на русском языке, 2002. — 95 с. — ISBN 3-8228-7150-8.
  • Bastelaar R. van, Hulin de Loo G. Peter Bruegel l’Ancien, son oeuvre et son temps, v, 1-2. — , 1906—1907.
  • Grossmann F. Peeter Brueghel. — : Firenze, 1956.
  • Rocquet C.-H. Breuegel ou l’atelier des songes. — , 1987;
русск.пер.: Роке К. А. Брейгель (серия «Жизнь замечательных людей»). — : Молодая гвардия (издательство), 2008. — 304 с. — ISBN 978-5-235-03134-0.
  • Rocquet C.-H. Breuegel ou l’atelier des songes. — , 1987;
  • Rucker R. As above, so below: A novel of Peter Bruegel. — : Forge, 2002.
  • Бьянко Д. Брейгель: Сокровища мировых шедевров / Пер. с ит. В.Гривиной. — М.: БММ, 2012. — 160 с., ил., 3000 экз., ISBN 978-5-88353-461-3
  • Анри-Роке К. Брейгель, или Мастерская сновидений. — СПб.: «Вита Нова», 2010. — с. 448. — ISBN 978-5-93898-306-9 — Серия: Жизнеописания

Արտաքին հղումներԽմբագրել