Բացել գլխավոր ցանկը

Չելսիի ֆուտբոլիստների ցանկ (100 և ավելի խաղեր)

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ
Ջորջ Հիլդսոնը. «Չելսի ՖԱ»-ի առաջին խաղացողն ով խփեց 100 գոլ։

Այս ցուցակում ընդգրկված են «Չելսիի» կազմում 100 և ավելի խաղեր խաղացած խաղացողները։

«Չելսիի» այլ խաղացողների (անկախ խաղերի քանակությունից) անվանացանկը տեսնելու համար այցելեք այս կատեգորիա։ Իսկ ներկա կազմը տեսնելու համար այցելեք ակումբի մասին հիմնական հոդված։

Ցուցակում խաղացողները դասավորված են ըստ ակումբի հետ առաջին մասնագիտական պայմանագիր կնքելու ժամանակի։ Ցուցակում հաշվի են առնված միայն պաշտոնական խաղերը։

Խաղացողների ցուցակԽմբագրել

 
Վիվյեն Վուդվարդը - Օլիմպիական խաղերում շահել է երկու ոսկե մեդալ, «Չելսի ՖԱ»-ի կազմում խաղացել է 116 խաղ և խփել 34 գոլ։
 
Ռայ Ուիլկինսը - «Չելսիի» ամենաերիտասարդ ավագը. 1973-1979 թթ. խաղացել է 198 խաղ և խփել 34 գոլ
 
Ջանֆրանկո Ձոլա - «Չելսիի» կազմում խաղացել է 312 խաղ և խփել 80 գոլ
 
Գրեմ Լե Սո - պաշտպան, «Չելսիի» կազմում խաղացել է 312 խաղ և խփել 16 գոլ
 
Տուրե Անդրե Ֆլու - «Չելսիի» կազմում խաղացել է 163 խաղ և խփել 50 գոլ
 
Գուստավո Պոյետ - «Չելսիի» կազմում խաղացել է 145 խաղ և խփել 49 գոլ
 
Ջոն Տերի - պաշտպան և «Չելսիի» ներկայիս ավագը
 
Ֆրենկ Լեմպարդ - «Չելսիի» պատմության մեջ ամենատաղանդավոր կիսապաշտպաններից մեկը
 
Պետր Չեխ - մեկ մրցաշրջանում ամենաշատ «չոր» կամ դարպասն անառիկ պահած խաղեր ունեցած դարպասապահը - 28 խաղ
 
Դիդիե Դրոգբա - 2006-07 և 2009-10 Պրեմիեր Լիգայի մրցաշրջանների ռմբարկու. «Չելսիի» կազմում խաղացել է 294 խաղ, և խփել 141 գոլ
 
Նիկոլյա Անելկա - 2008-09 թթ. Պրեմիեր Լիգայի ռմբարկու. «Չելսիի» կազմում խաղացել է 159 խաղ և խփել 58 գոլ
Նկարագրություն

     Նշանակում է, որ խաղացողը իր ողջ կարիերան անց է կացրել «Չելսիում»      Նշանակում է, որ խաղացողը խաղացել է իր երկրի հավաքականում, լինելով «Չելսիի» խաղացող      Նշանակում է, որ խաղացողը ակումբում ռեկորդակիր է

Թարմացվել է մայիսի 19-ին, 2012 թ.:

Խաղացող Քաղաքացիություն Դիրք Կարիերան «Չելսիում» Հիմն. Փոխ. Ընդ. Գոլեր Ծանոթ.
Խաղեր
Մակրոբերց, ԲոբԲոբ Մակրոբերց   Անգլիա ՀԲ 1905-1909 106 10 [1]
Ուինդրիջ, ՋիմիՋիմի Ուինդրիջ   Անգլիա ՀՁ 1905-1911 152 58
Բրիջմեն, ԲիլիԲիլի Բրիջմեն   Անգլիա ՀՁ 1906-1909 160 22
Հիլսդոն, ՋորջՋորջ Հիլսդոն   Անգլիա ՀՁ 1906-1912 164 107
Ուորեն, ԲենԲեն Ուորեն   Անգլիա ՀԲ 1908-1914 101 5
Ուիտինգհեմ, ԲոբԲոբ Ուիտինգհեմ   Անգլիա ՀՁ 1909-1919 129 80
Վուդվորդ, ՎիվիենՎիվիեն Վուդվորդ   Անգլիա ՀՁ 1909-1915 116 34
Մոլինո, ՋիմՋիմ Մոլինո   Անգլիա ԴՊ 1910-1923 239 0
Հերոու, ՋեքՋեք Հերոու   Անգլիա ՊՇ 1911-1926 333 5
Հալս, ՀերոլդՀերոլդ Հալս   Անգլիա ԿՊ 1913-1921 111 25
Միդելբո, ՆիլսՆիլս Միդելբո   Դանիա ՀԲ 1913-1921 175 0
ՄաքՆիլ, ԲոբԲոբ ՄաքՆիլ   Շոտլանդիա ՀՁ 1914-1927 307 32
Կոկ, ՋեքՋեք Կոկ   Անգլիա ՀՁ 1919-1923 110 53
Վիլդինգ, ՀարիՀարի Վիլդինգ   Անգլիա ԿՊ 1919-1928 241 22
Միեն, ԹոմիԹոմի Միեն   Անգլիա ՀԲ 1920-1924 133 4
Սմիթ, ՋորջՋորջ Սմիթ   Շոտլանդիա ՖԲ 1921-1932 370 0
Կրոուֆորդ, ՋեքիՋեքի Կրոուֆորդ   Անգլիա Վ 1923-1934 308 27
Միլլեր, ՀարոլդՀարոլդ Միլլեր   Անգլիա ՀՁ 1923-1939 363 44
Վիլսոն, ԷնդիԷնդի Վիլսոն   Շոտլանդիա ՀՁ 1923-1931 253 62
Լոու, ԹոմիԹոմի Լոու   Շոտլանդիա ՖԲ 1925-1939 319 19
Միլինգտոն, ՍեմՍեմ Միլինգտոն   Անգլիա ԴՊ 1926-1932 245 0
Բիշոպ, ՍիդՍիդ Բիշոպ   Անգլիա ՀԲ 1928-1933 109 6
Միլս, ՋորջՋորջ Միլս   Անգլիա ՀՁ 1929-1943 239 123
Գալախեռ, ՀյուՀյու Գալախեռ   Շոտլանդիա ՀՁ 1930-1934 144 81
Վուդլի, ՎիկՎիկ Վուդլի   Անգլիա ԴՊ 1931-1945 272 0
Արգ, ՋիմիՋիմի Արգ   Շոտլանդիա ՀՁ 1933-1947 125 35
Սպենս, ԴիկԴիկ Սպենս   Անգլիա Վ 1934-1950 246 65
Բերջերս, ՀարիՀարի Բերջերս   Անգլիա ՀՁ 1935-1945 155 37
Վիվեր, ՍեմՍեմ Վիվեր   Անգլիա ՀԲ 1936-1945 125 4
Գոուլդեն, ԼենԼեն Գոուլդեն   Անգլիա ՀՁ 1945-1950 111 19
Հարրիս, ՋոնՋոն Հարրիս   Շոտլանդիա ԿՊ 1945-1956 364 14
Արմստրոնգ, ԿենԿեն Արմստրոնգ   Անգլիա
  Նոր Զելանդիա
ՀԲ 1946-1957 402 30
Ռոբերտսոն, ԲիլԲիլ Ռոբերտսոն   Շոտլանդիա ԴՊ 1946-1960 215 0
Ուոլկեր, ԹոմիԹոմի Ուոլկեր   Շոտլանդիա ՀՁ 1946-1948 104 24
Կեմպբել, ԲոբիԲոբի Կեմպբել   Շոտլանդիա Վ 1947-1954 213 40
Բենտլի, ՌոյՌոյ Բենտլի   Անգլիա ՀՁ 1948-1956 367 150
Վիլլեմս, ՍտենՍտեն Վիլլեմս   Անգլիա ՁՊ 1949-1956 221 2
Պարսոնս, ԷրիկԷրիկ Պարսոնս   Անգլիա Վ 1950-1956 177 42
ՄաքՆիքոլ, ՋոնՋոն ՄաքՆիքոլ   Շոտլանդիա ՀՁ 1952-1958 202 66
Ստաբբս, ԼեսԼես Ստաբբս   Անգլիա ՀՁ 1952-1958 123 35
Բլանստոն, ՖրենկՖրենկ Բլանստոն   Անգլիա Վ 1953-1964 347 54
Սաունդերս, ԴերեկԴերեկ Սաունդերս   Անգլիա ՀԲ 1953-1959 223 9
Սիլլետ, ՊիտերՊիտեր Սիլլետ   Անգլիա ԱՊ 1953-1962 288 34
Տինդալ, ՌոնՌոն Տինդալ   Անգլիա ՀՁ 1953-1961 174 69
Սիլլետ, ՋոնՋոն Սիլլետ   Անգլիա ՖԲ 1954-1962 102 1
Բրաբրուկ, ՊիտերՊիտեր Բրաբրուկ   Անգլիա ՀՁ 1955-1962 271 57
Մորտիմոր, ՋոնՋոն Մորտիմոր   Անգլիա ԿՊ 1956-1965 279 10
Գրիվզ, ՋիմիՋիմի Գրիվզ   Անգլիա ՀՁ 1957-1961 169 132
Շելլիտո, ԿենԿեն Շելլիտո   Անգլիա ԱՊ 1957-1969 123 2
Բրիջես, ԲարիԲարի Բրիջես   Անգլիա ՀՁ 1958-1966 205 93
Բոնետտի, ՊիտերՊիտեր Բոնետտի   Անգլիա ԴՊ 1959-1979 729 0
Տեմբլինգ, ԲոբիԲոբի Տեմբլինգ[2]   Անգլիա ՀՁ 1959-1970 370 202
Հարրիս, ԱլանԱլան Հարրիս   Անգլիա ՁՊ 1960-1964
1966-1967
102 1
Վենեյբլս, ՏերիՏերի Վենեյբլս   Անգլիա ԿՊ 1960-1966 237 31
Հարրիս, ՌոնՌոն Հարրիս[3]   Անգլիա ՊՇ 1961-1980 795 14
Մյուրեիհ, ԲերտԲերտ Մյուրեիհ   Անգլիա ՀՁ 1961-1966 183 44
Հաուսմեն, ՊիտերՊիտեր Հաուսմեն   Անգլիա ԿՊ 1962-1975 343 39
Մակրիդի, ԷդիԷդի Մակրիդի   Շոտլանդիա ՁՊ 1962-1974 410 5
Հինտոն, ՄարվինՄարվին Հինտոն   Անգլիա ԿՊ 1963-1976 344 4
Բոյլ, ՋոնՋոն Բոյլ   Շոտլանդիա ԿՊ 1964-1973 266 12
Գրեհեմ, ՋորջՋորջ Գրեհեմ   Շոտլանդիա ՀՁ 1964-1966 102 46
Հոլլինս, ՋոնՋոն Հոլլինս   Անգլիա ԿՊ 1964-1975
1983-1984
592 64
Օսգուդ, ՊիտերՊիտեր Օսգուդ   Անգլիա ՀՁ 1964-1974
1978-1979
380 150
Բոլդուին, ԹոմիԹոմի Բոլդուին   Անգլիա ԿՊ 1966-1974 239 92
Քուք, ՉարլիՉարլի Քուք   Շոտլանդիա Վ 1966-1972
1974-1978
373 30
Հադսոն, ԱլանԱլան Հադսոն   Անգլիա ԿՊ 1968-1974 189 14
Հատչինսոն, ՅանՅան Հատչինսոն   Անգլիա ՀՁ 1968-1976 144 58
Ուեբբ, ԴեյվիդԴեյվիդ Ուեբբ   Անգլիա ԿՊ/ԱՊ 1968-1974 299 33
Դեմպսի, ՋոնՋոն Դեմպսի   Անգլիա ԿՊ 1969-1978 207 7
Դրոյ, ՄիկիՄիկի Դրոյ   Անգլիա ԿՊ 1970-1985 313 19
Ֆիլիպս, ՋոնՋոն Ֆիլիպս   Ուելս ԴՊ 1970-1980 149 0
Բրիտտոն, ՅանՅան Բրիտտոն   Շոտլանդիա ԿՊ 1971-1982 289 34
Հարլանդ, ԿրիսԿրիս Հարլանդ   Անգլիա ԿՊ 1971-1975 114 31
Կեմբեր, ՍտիվՍտիվ Կեմբեր   Անգլիա ԿՊ 1971-1975 150 15
Ստենլի, ԳերիԳերի Ստենլի   Անգլիա ԿՊ 1971-1979 120 15
Գարներ, ԲիլԲիլ Գարներ   Անգլիա ՀՁ 1972-1978 119 36
Լոկ, ԳերիԳերի Լոկ   Անգլիա ԱՊ 1972-1982 317 4
Սվեյն, ՔեննիՔեննի Սվեյն   Անգլիա ԿՊ/ՀՁ 1973-1978 132 29
Ուիլկինս, ՌեյՌեյ Ուիլկինս   Անգլիա ԿՊ 1973-1979 198 34
Հեյ, ԴեյվիդԴեյվիդ Հեյ   Շոտլանդիա ԿՊ 1974-1980 120 3
Լենգլի, ԹոմիԹոմի Լենգլի   Անգլիա ՀՁ 1974-1980 152 43
Վիքս, ՍտիվՍտիվ Վիքս   Անգլիա ԿՊ 1974-1979
1986-1988
164 8
Ուոկեր, ՔլայվՔլայվ Ուոկեր   Անգլիա Վ 1975-1984 224 65
Բամստեդ, ՋոնՋոն Բամստեդ   Անգլիա ԿՊ 1976-1991 409 44
Ֆիլլերի, ՄայքՄայք Ֆիլլերի   Անգլիա Վ 1978-1983 181 41
Բորոտա, ՊետարՊետար Բորոտա   Հարավսլավիա ԴՊ 1979-1982 114 0
Չիվերս, ԳերիԳերի Չիվերս   Անգլիա ԿՊ 1979-1983 148 4
Պեյտս, ԿոլինԿոլին Պեյտս   Անգլիա ԿՊ 1979-1988 346 10
Ռոդես-Բրաուն, ՊիտերՊիտեր Ռոդես-Բրաուն   Անգլիա Վ 1979-1984 109 5
Հատչինս, ԿրիսԿրիս Հատչինս   Անգլիա ՁՊ 1980-1983 101 3
Լի, ԿոլինԿոլին Լի   Անգլիա ՀՁ 1980-1987 223 41
Կեննովիլ, ՊոլՊոլ Կեննովիլ   Անգլիա Վ 1981-1986 103 15
Սպիդի, ԴեյվիդԴեյվիդ Սպիդի   Շոտլանդիա ՀՁ 1982-1987 205 64
Դիկսոն, ԿերիԿերի Դիկսոն[4]   Անգլիա ՀՁ 1983-1992 420 193
ՄակԼաֆլին, ՋոՋո ՄակԼաֆլին   Շոտլանդիա ԿՊ 1983-1989 268 7
Նեվին, ՊատՊատ Նեվին   Շոտլանդիա Վ 1983-1988 242 45
Նեզվեցկի, ԷդիԷդի Նեզվեցկի   Ուելս ԴՊ 1983-1988 175 0
Սպեկմեն, ՆայջլՆայջլ Սպեկմեն   Անգլիա ԿՊ 1983-1987
1992-1996
267 14
Հազարդ, ՄիկիՄիկի Հազարդ   Անգլիա ԿՊ 1985-1990 103 7
Դյուրի, ԳորդոնԳորդոն Դյուրի   Շոտլանդիա ՀՁ 1986-1991 153 63
Կլարկ, ՍտիվՍտիվ Կլարկ   Շոտլանդիա ԱՊ 1987-1998 421 10
Դորիգո, ՏոնիՏոնի Դորիգո   Ավստրալիա
  Անգլիա
ՁՊ 1987-1991 180 12
Լե Սո, ԳրեմԳրեմ Լե Սո   Անգլիա ՁՊ 1987-1993
1997-2003
312 16
Ուիլսոն, ԿեվինԿեվին Ուիլսոն   Հյուսիսային Իռլանդիա ՀՁ 1987-1992 191 55
Հիտչկոկ, ԿեվինԿեվին Հիտչկոկ   Անգլիա ԴՊ 1988-2001 135 0
Լի, ԴեյվիդԴեյվիդ Լի   Անգլիա ԿՊ 1988-1998 194 13
Բիզնետ, ԴեյվԴեյվ Բիզնետ   Անգլիա ԴՊ 1989-1993 157 0
Բերնլի, ԿրեյգԿրեյգ Բերնլի   Շոտլանդիա ԿՊ 1989-1997 137 11
Յոսեն, ԷրլանդԷրլանդ Յոսեն   Նորվեգիա ԿՊ 1989-1997 183 1
Մոնկոու, ԿենԿեն Մոնկոու   Նիդերլանդներ
  Սուրինամ
ԿՊ 1989-1992 119 2
Նյուտոն, ԷդիԷդի Նյուտոն   Անգլիա ԿՊ 1990-1999 214 10
Սինկլեր, ՖրենկՖրենկ Սինկլեր   Ճամայկա ԿՊ 1990-1998 218 13
Տաունսենդ, ԷնդիԷնդի Տաունսենդ   Իռլանդիա ԿՊ 1990-1993 138 19
Ուայզ, ԴեննիսԴեննիս Ուայզ   Անգլիա ԿՊ 1990-2001 445 76
Մայերս, ԷնդիԷնդի Մայերս   Անգլիա ՁՊ 1991-1999 106 2
Խարին, ԴմիտրիԴմիտրի Խարին   Ռուսաստան ԴՊ 1992-1999 146 0
Սպենսեր, ՋոնՋոն Սպենսեր   Շոտլանդիա ՀՁ 1992-1996 137 43
Դեբերի, ՄայքլՄայքլ Դեբերի   Անգլիա ԿՊ 1993-1999 115 3
Պիկոկ, ԳավինԳավին Պիկոկ   Անգլիա ԿՊ 1993-1996 134 27
Հյուզ, ՄարկՄարկ Հյուզ   Ուելս ՀՁ 1995-1998 123 39
Մորրիս, ՋոդիՋոդի Մորրիս   Անգլիա ԿՊ 1995-2003 173 9
Պետրեսկու, ԴանԴան Պետրեսկու   Ռումինիա ԱՊ 1995-2000 208 23
դի Մատեո, ՌոբերտոՌոբերտո դի Մատեո   Իտալիա ԿՊ 1996-2002 175 26
Լեբյոֆ, ՖրանկՖրանկ Լեբյոֆ   Ֆրանսիա ԿՊ 1996-2001 204 24
Ձոլա, ՋանֆրանկոՋանֆրանկո Ձոլա   Իտալիա ՀՁ 1996-2003 312 80
Բաբայարո, ՍելեստինՍելեստին Բաբայարո   Նիգերիա ՁՊ 1997-2005 197 8
դե Գույ, ԷդԷդ դե Գույ   Նիդերլանդներ ԴՊ 1997-2003 179 0
Ֆլո, Տուրե ԱնդրեՏուրե Անդրե Ֆլո   Նորվեգիա ՀՁ 1997-2000 163 50
Պոյետ, ԳուստավոԳուստավո Պոյետ   Ուրուգվայ ԿՊ 1997-2001 145 49
Տերի, ՋոնՋոն Տերի[5]   Անգլիա ԿՊ 1997-ներկա 549 49
Դեսայի, ՄարսելՄարսել Դեսայի   Ֆրանսիա
  Գանա
ԿՊ 1998-2004 222 7
Ֆերեր, ԱլբերտԱլբերտ Ֆերեր   Իսպանիա ԱՊ 1998-2003 113 1
Կուդիչինի, ԿարլոԿարլո Կուդիչինի   Իտալիա ԴՊ 1999-2009 214 0
Մելխիոտ, ՄարիոՄարիո Մելխիոտ   Նիդերլանդներ ԱՊ 1999-2004 165 5
Գյոնկեր, ՅեսպերՅեսպեր Գյոնկեր   Դանիա Վ 2000-2004 116 11
Գուդյոնսեն, ԷյդուրԷյդուր Գուդյոնսեն   Իսլանդիա ՀՁ 2000-2006 263 78
Հեսսելբայնկ, Ջիմի ՖլոյդՋիմի Ֆլոյդ Հեսսելբայնկ   Նիդերլանդներ ՀՁ 2000-2004 177 87
Գալաս, ՎիլյամՎիլյամ Գալաս   Ֆրանսիա ԿՊ 2001-2006 225 14
Լեմպարդ, ՖրենկՖրենկ Լեմպարդ[6][7]   Անգլիա ԿՊ 2001-ներկա 560 186
Բրիջ, ՈւեյնՈւեյն Բրիջ   Անգլիա ՁՊ 2003-2009 142 4
Քոուլ, ՋոուՋոու Քոուլ   Անգլիա ԿՊ 2003-2010 282 40
Դաֆֆ, ԴեմյենԴեմյեն Դաֆֆ   Իռլանդիա Վ 2003-2006 125 19
Մակելելե, ԿլոդԿլոդ Մակելելե   Ֆրանսիա ԿՊ 2003-2008 217 2
Նժիտապ, ԺերեմիԺերեմի Նժիտապ   Կամերուն ԱՊ/ԿՊ 2003-2007 108 4
Կառվալյու, ՌիկարդոՌիկարդո Կառվալյու   Պորտուգալիա ԿՊ 2004-2010 210 11
Չեխ, ՊետրՊետր Չեխ[8]   Չեխիա ԴՊ 2004-ներկա 371 0
Դրոգբա, ԴիդիեԴիդիե Դրոգբա[9][10]   Կոտ դ'Իվուար ՀՁ 2004-2012 342 157
Ֆերեիրա, ՊաուլուՊաուլու Ֆերեիրա[11]   Պորտուգալիա ԱՊ 2004-ներկա 210 2
Ալեքս[12]   Բրազիլիա ԿՊ 2004-2012 135 10
Ռոբբեն, ԱրյենԱրյեն Ռոբբեն   Նիդերլանդներ Վ 2004-2007 106 19
Էսսյեն, ՄայքլՄայքլ Էսսյեն[13]   Գանա ԿՊ 2005-ներկա 248 26
Ռայտ Ֆիլիպս, ՇոնՇոն Ռայտ Ֆիլիպս   Անգլիա Վ 2005-2008 127 10
Օբի Միկել, ՋոնՋոն Օբի Միկել[14]   Նիգերիա ԿԿՊ 2006-ներկա 240 2
Կալու, ՍալոմոնՍալոմոն Կալու[15]   Կոտ դ'Իվուար ՀՁ 2006-2012 254 60
Քոուլ, ԷշլիԷշլի Քոուլ[16]   Անգլիա ՁՊ 2006-ներկա 263 6
Բալլակ, ՄիքայելՄիքայել Բալլակ   Գերմանիա ԿՊ 2006-2010 168 26
Մալուդա, ՖլորանՖլորան Մալուդա[17]   Ֆրանսիա ԿԿՊ 2007-ներկա 230 45
Անելկա, ՆիկոլյաՆիկոլյա Անելկա[18]   Ֆրանսիա ՀՁ 2008-2012 185 59
Իվանովիչ, ԲրանիսլավԲրանիսլավ Իվանովիչ[19]   Սերբիա ՊՇ 2008-ներկա 161 13
Բոսինգվա, ԺոզեԺոզե Բոսինգվա[20]   Պորտուգալիա ՊՇ 2008-2012 127 3
Իվանովիչ, ԲրանիսլավԲրանիսլավ Իվանովիչ[19]   Սերբիա ՊՇ 2008-ներկա 333 31
Սանտոս դո Նասիմենտո, ՌամիրեսՌամիրես Սանտոս դո Նասիմենտո[21]   Բրազիլիա ԿՊ 2010-ներկա 247 34
Լուիզ, ԴավիթԴավիթ Լուիզ[22]   Բրազիլիա ՊՇ 2011-2014 143 12
Տոռես, ՖեռնանդոՖեռնանդո Տոռես[23]   Իսպանիա ՀՁ 2011-2015 172 45
Մատա, ԽուանԽուան Մատա[24]   Իսպանիա ԿՊ 2011-2014 135 33
Կեհիլ, ԳարիԳարի Կեհիլ[25]   Անգլիա ՊՇ 2012-ներկա 178 15
, ՕսկարՕսկար [26]   Բրազիլիա ԿՊ 2012-ներկա 168 33
Ազար, ԷդենԷդեն Ազար[27]   Բելգիա ԿՊ 2012-ներկա 186 49
Ասպիլիկուետա, ՍեզարՍեզար Ասպիլիկուետա[28]   Իսպանիա ՊՇ 2012-ներկա 153 2
, ՎիլյանՎիլյան [29]   Բրազիլիա ԿՊ 2013-ներկա 113 15

Տարվա խաղացողԽմբագրել

[30]

Տարի Հաղթող
1967   Պիտեր Բոնետտի
1968   Չարլի Քուկ
1969   Դեվիդ Ուեբ
1970   Ջոհն Հոլլինս
1971   Ջոհն Հոլլինս
1972   Դեվիդ Ուեբ
1973   Պիտեր Օսգուդ
1974   Գարի Լոկ
1975   Չարլի Քուկ
1976   Ռայ Ուիլկինս
1977   Ռայ Ուիլկինս
1978   Միկի Դրոյ
1979   Թոմի Լենգլի
1980   Կլայվ Ուոլկեր
1981   Պետեր Բորոտա
1982   Մայկ Ֆիլլերի
1983   Ջոյ Ջոնս
1984   Պետ Նեվին
1985   Դեվիդ Սպիդի
1986   Էդդի Նեդզվեցկի
1987   Պետ Նեվին
1988   Տոնի Դորիգո
1989   Գրեմ Ռոբերտս
 
Տարի Հաղթող
1990   Կեն Մոնկոու
1991   Էնդի Տաունսենդ
1992   Պոլ Էլլիոտ
1993   Ֆրենկ Սինկլեր
1994   Ստիվ Կլարկ
1995   Էռլանդ Յոնսեն
1996   Ռուդ Գուլլիտ
1997   Մարկ Հյուզ
1998   Դենիս Ուայզ
1999   Ջանֆրանկո Ձոլա
2000   Դենիս Ուայզ
2001   Ջոհն Տերի
2002   Կարլո Կուդիչինի
2003   Ջանֆրանկո Զոլա
2004   Ֆրենկ Լեմպարդ
2005   Ֆրենկ Լեմպարդ
2006   Ջոհն Տերի
2007   Մայքլ Էսսյեն
2008   Ջո Քոուլ
2009   Ֆրենկ Լեմպարդ
2010   Դիդիե Դրոգբա
2011   Պետր Չեխ
2012   Խուան Մատա
 
Տարի Հաղթող
2013   Խուան Մատա
2014   Էդեն Ազար
2015   Էդեն Ազար

Խաղացողների Տարվա խաղացողԽմբագրել

Տարվա գոլԽմբագրել

Տարի Հաղթող
2007   Մայքլ Էսսյեն ընդդեմ Արսենալի (տանը)
2008   Ժուլիանո Բելլետտի ընդդեմ Տոտենհեմի (տանը)
2009   Մայքլ Էսսյեն ընդդեմ Բարսելոնայի (տանը)
2010   Էշլի Քոուլ ընդդեմ Սանդերլենդի (տանը)
2011   Ռամիրես ընդդեմ Մանչեսթեր Սիթիի (տանը)
2012   Ռամիրես ընդդեմ Բարսելոնայի (մրցակցի դաշտում)
2013   Օսկար ընդդեմ Յուվենտուսի (տանը)
2014   Լյուիս Բայքեր ընդդեմ Արսենալի (մինչև 21 տարեկաններ) (մրցակցի դաշտում)
2015   Օսկար ընդդեմ Քուինս Պարկ Ռեյնջերսի (տանը)

Հայտնի ավագներԽմբագրել

Ավագ Ազգային պատկանելիություն Գավաթներ
Ջեք Հերոու   Անգլիա Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ եզրափակիչ 1915
Ռոյ Բենտլի   Անգլիա Առաջին Դիվիզիոնի չեմպիոն 1955
Անգլիայի սուպերգավաթ 1955
Տերի Վենեբեյլս   Անգլիա Ֆուտբոլային լիգայի գավաթի 1965
Ռոն Հարրիս   Անգլիա Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ եզրափակիչ 1967
Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ 1970
Անգլիայի Սուպերգավաթի եզրափակիչ 1970
Գավաթակիրների գավաթ 1971
Ֆուտբոլային լիգայի գավաթի եզրափակիչ 1972
Կոլին Փեյտս   Անգլիա 1984 թ-ի Երկրորդ Դիվիզիոնի չեմպիոն
Լիիրավ անդամների գավաթ 1986
Գրեմ Ռոբերտս   Անգլիա 1989 թ-ի Երկրորդ Դիվիզիոնի չեմպիոն
Պիտեր Նիկոլաս   Ուելս Լիիրավ անդամների գավաթ 1990
Դենիս Ուայս   Անգլիա Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ եզրափակիչ 1994
Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ 1997
Անգլիայի սուպերգավաթի եզրափակիչ 1997
Ֆուտբոլային լիգայի գավաթ 1998
Գավաթակրների գավաթ 1998
ՈւԵՖԱ-ի Սուպերգավաթ 1998
Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ 2000
Անգլիայի սուպերգավաթ 2000
Մարսել Դեսայի   Ֆրանսիա Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ 2002
Ջոն Տերի   Անգլիա Ֆուտբոլային լիգայի գավաթ 2005
Պրեմիեր Լիգա 2004-05
Անգլիայի Սուպերգավաթ 2005
Պրեմիեր Լիգա 2005-06
Անգլիայի Սուպերգավաթի եզրափակիչ 2006
Ֆուտբոլային լիգայի գավաթ 2007
Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթի 2007
Ֆուտբոլային լիգայի գավաթի եզրափակիչ 2008
Չեմպիոնների Լիգայի եզրափակիչ 2008
Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ 2009
Անգլիայի Սուպերգավաթ 2009
Պրեմիեր Լիգա 2009-10
Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ 2010
Անգլիայի Սուպերգավաթի եզրափակիչ 2010
Ֆուտբոլի Անգլիայի գավաթ 2012
Ֆրենկ Լեմպարդ   Անգլիա Անգլիայի Սուպերգավաթի եզրափակիչ 2007

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. «Robert McRoberts» (անգլերեն)։ Bounder.friardale.co.uk։ 2013-07-01։ Վերցված է 2013-07-01 
  2. Ամենաշատ գոլ խփած խաղացողը (202 գոլ)
  3. Ամենաշատ խաղ անցկացրած խաղացողը (795 խաղ)
  4. Երկրորդ ամենաշատ գոլ խփած խաղացողը (193 գոլ)
  5. Ջոն Տերի. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  6. Ֆրենկ Լեմպարդ. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  7. «Չելսիի» ռմբարկու կիսապաշտպաների մեջ (186 գոլ) և երրորդ ամենաշատ գոլ խփած խաղացողը
  8. Պետր Չեխ. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  9. Դիդիե Դրոգբա. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  10. Եվրոգավաթներում «Չելսիի» կազմում ամենաշատ գոլ խփած խաղացողը (34 գոլ)
  11. Պաուլու Ֆերեիրա. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  12. Ալեքս. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  13. Մայքլ Էսսյեն. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  14. Ջոն Օբի Միկել. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  15. Սալոմոն Կալու. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  16. Էշլի Քոուլ. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  17. Ֆլորան Մալուդա. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  18. Նիկոլյա Անելկա. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  19. 19,0 19,1 Բրանիսլավ Իվանովիչ. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  20. Ժոզե Բոսինգվա. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  21. Ռամիրես. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  22. Դավիթ Լուիզ. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  23. Ֆեռնանդո Տոռես. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  24. Խուան Մատա. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  25. Գարի Կեհիլ. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  26. Օսկար. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  27. Էդեն Ազար. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  28. Սեզար Ասպիլիկուետա. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  29. Վիլյան. Ցուցանիշները soccerbase.com կայքում (անգլ.)
  30. «Տարվա խաղացող»։ Չելսի ՖԱ պաշտոնական կայք։ Վերցված է մայիսի 23, 2012 

Օգտագործված գրականությունԽմբագրել

  • Կլայվ Բետի (2004)։ Թագավորի փողոցի թագավորները: Չելսի 60-ականների և 70-ականների մեծ թիմը։ Vision Sports Publishing Ltd։ ISBN 0-9546428-1-3 
  • Ռիկ Գլանվիլ (2006)։ Չելսի ՖԱ: Պաշտոնական կենսագրություն – Առաջին 100 Տարի։ Headline Book Publishing Ltd։ ISBN 0-7553-1466-2 
  • Ջոն Ինգլդյու (2006)։ Հիմա դուք մեզ կհավատաք: Չելսի ՖԱ-ի 25 տարի։ John Blake Publishing Ltd։ ISBN 1-84454-247-5 
  • Բրայան Միրս (2004)։ Չելսի: 100-տարվա Պատմություն։ Mainstream Sport։ ISBN 1-84018-823-5 

Արտաքին հղումներԽմբագրել