Ճապոնիայի քաղաքների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ
     Կառավարության որոշմամբ սահմանված քաղաքներ     Ճապոնիայի կենտրոնական քաղաքներ      Ճապոնիայի հատուկ քաղաքներ     Ճապոնիայի քաղաքներ     Տոկիոյի հատուկ շրջաններ

Ճապոնիայի քաղաքների ցանկ, տեսակավորված է ըստ պրեֆեկտուրաների, բնակչության թվաքանակի, մակերեսի, բնակչության խտության և հիմնադրման ամսաթվի։ Ճապոնիայի խոշորագույն քաղաքների մեծ մասը կառավարության որոշմամբ սահմանված քաղաքներ են։ Տարածաշրջանային նշանակության քաղաքները նշանակված են որպես կենտրոնական քաղաքներ։ Տոկիոն ներառված չէ այս ցանկում, քանի որ այն դադարել է գոյություն ունենալ 1943 թվականի հուլիսի 1-ից, և ներկայումս այն գոյություն ունի որպես հատուկ «մայրաքաղաքային պրեֆեկտուրա»՝ իր 23 «հատուկ շրջաններով» (շրջաններից յուրաքանչյուրն ունի քաղաքի կարգավիճակ), որոնք Տոկիոյի պրեֆեկտուրայի արևելյան մասում կազմում են նախկին քաղաքի նախկին սահմանները։

ՔաղաքներԽմբագրել

Տեսակ Ճապոներեն Քանակ
    Կառավարության որոշմամբ սահմանված քաղաքներ 政令指定都市 20
    Ճապոնիայի կենտրոնական քաղաքներ 中核市 54
    Ճապոնիայի հատուկ քաղաքներ 特例市 31
    Ճապոնիայի քաղաքներ 683
    Տոկիոյի հատուկ շրջաններ 特別区 23
Քաղաք (Տոկիոյի հատուկ շրջաններ) Ճապոներեն Պրեֆեկտուրա Բնակչություն Մակերես Խտություն Հիմնադրման ամսաթիվ Պաշտոնական կայք
Նագոյա 名古屋市   Այչի 2283289 326.45 6860 1889-10-01 [1]
Տոյոհասի 豊橋市   Այչի 377045 261.35 1443 1906-08-01 [2]
Օկաձակի 岡崎市   Այչի 371380 387.24 959 1916-07-01 [3]
Իտինոմիա 一宮市   Այչի 375939 113.91 3300 1921-09-01 [4]
Սետո 瀬戸市   Այչի 132311 111.61 1185 1929-10-01 [5]
Հանդա 半田市   Այչի 117927 47.24 2496 1937-10-01 [6]
Կասուգաի 春日井市   Այչի 300713 92.71 3244 1943-06-01 [7]
Տոյոկավա 豊川市   Այչի 161595 150.71 1072 1943-06-01 [8]
Ցուսիմա 津島市   Այչի 65646 25.08 2617 1947-03-01 [9]
Հեկինան 碧南市   Այչի 73024 35.86 2036 1948-04-05 [10]
Կարիյա 刈谷市   Այչի 145117 50.45 2876 1950-04-01 [11]
Տոյոտա 豊田市   Այչի 420286 918.47 458 1951-03-01 [12]
AnjoԱնձյո 安城市   Այչի 176046 86.01 2047 1952-05-05 [13]
Նիսիո 西尾市   Այչի 106643 75.78 1407 1953-12-15 [14]
GamagoriԳամագորի 蒲郡市   Այչի 82264 56.81 1448 1954-04-01 [15]
Ինույամա 犬山市   Այչի 75304 74.97 1004 1954-04-01 [16]
Տոկոնամե 常滑市   Այչի 52837 55.63 950 1954-04-01 [17]
KonanԿոնան 江南市   Այչի 100064 30.17 3317 1954-06-01 [18]
Կոմակի 小牧市   Այչի 149060 62.82 2373 1955-01-01 [19]
Ինաձավա 稲沢市   Այչի 137475 79.30 1734 1958-11-01 [20]
TokaiՏոկայ 東海市   Այչի 106708 43.36 2461 1969-04-01 [21]
ObuՕբու 大府市   Այչի 83097 33.68 2467 1970-09-01 [22]
Տիտա 知多市   Այչի 84782 45.43 1866 1970-09-01 [23]
ChiryuՏիրյու 知立市   Այչի 68216 16.34 4175 1970-12-01 [24]
Օվարիասահի 尾張旭市   Այչի 79197 21.03 3766 1970-12-01 [25]
Տակահամա 高浜市   Այչի 43467 13.00 3344 1970-12-01 [26]
Իվակուրա 岩倉市   Այչի 48042 10.49 4580 1971-12-01 [27]
Տոյոակե 豊明市   Այչի 69124 23.18 2982 1972-08-01 [28]
Նիսսին 日進市   Այչի 80921 34.90 2319 1994-10-01 [29]
Տահարա 田原市   Այչի 66698 188.81 353 2003-08-20 [30]
Այսայ 愛西市   Այչի 65481 66.63 983 2005-04-01 [31]
Կիյոսու 清須市   Այչի 56635 13.31 4255 2005-07-07 [32]
Սինսիրո 新城市   Այչի 51326 499.00 103 2005-10-01 [33]
Կիտանագոյա 北名古屋市   Այչի 80112 18.37 4361 2006-03-20 [34]
Յատոմի 弥富市   Այչի 43145 48.92 882 2006-04-01 [35]
Միյոսի みよし市   Այչի 62001 32.11 1930 2010-01-04 [36]
Ամա あま市   Այչի 86876 27.59 3160 2010-03-22 [37]
Նագակուտե 長久手市   Այչի 57764 21.55 2680 2012-01-04 [38]
Ակիտա 秋田市   Ակիտա 329287 905.67 364 1889-04-01 [39]
OdateՕդատե 大館市   Ակիտա 80587 913.70 88.2 1951-04-01 [40]
Կաձունո 鹿角市   Ակիտա 35543 707.34 50.2 1972-04-01 [41]
Դայսեն 大仙市   Ակիտա 91143 866.67 105 2005-03-22 [42]
Կատագամի 潟上市   Ակիտա 35460 97.96 362 2005-03-22 [43]
Կիտաակիտա 北秋田市   Ակիտա 38543 1152.57 33.4 2005-03-22 [44]
Օգա 男鹿市   Ակիտա 34194 240.80 142 2005-03-22 [45]
YurihonjoՅուրիհոնձյո 由利本荘市   Ակիտա 87525 1209.04 72.4 2005-03-22 [46]
Յուձավա 湯沢市   Ակիտա 53588 790.72 67.8 2005-03-22 [47]
Սեմբոկու 仙北市   Ակիտա 30885 1093.64 28.2 2005-09-20 [48]
Յոկոտե 横手市   Ակիտա 101234 693.60 146 2005-10-01 [49]
Նիկահո にかほ市   Ակիտա 28422 240.61 118 2005-10-01 [50]
Նոսիրո 能代市   Ակիտա 61295 426.74 144 2006-03-21 [51]
Հատինոհե 八戸市   Աոմորի 241613 305.17 792 1929-05-01 [52]
Կուրոիսի 黒石市   Աոմորի 37585 216.96 173 1954-07-01 [53]
Միսավա 三沢市   Աոմորի 42535 119.97 355 1958-09-01 [54]
Մուցու むつ市   Աոմորի 62220 863.79 72.0 1959-09-01 [55]
Տովադա 十和田市   Աոմորի 66834 688.60 97.1 2005-01-01 [56]
Ցուգարու つがる市   Աոմորի 38919 253.85 153 2005-02-11 [57]
Գոսյոգավարա 五所川原市   Աոմորի 60788 404.58 150 2005-03-28 [58]
Աոմորի 青森市   Աոմորի 305884 824.52 371 2005-04-01 [59]
Հիրակավա 平川市   Աոմորի 34638 345.81 100 2006-01-01 [60]
Հիրոսակի 弘前市   Աոմորի 185865 523.60 355 2006-02-27 [61]
Թիբա 千葉市   Թիբա 938695 272.08 3450 1921-01-01 [62]
ChoshiՏյոսի 銚子市   Թիբա 72348 83.91 862 1933-02-11 [63]
Իտիկավա 市川市   Թիբա 470149 57.40 8191 1934-11-03 [64]
Ֆունաբասի 船橋市   Թիբա 586762 85.64 6851 1937-04-01 [65]
Տատեյամա 館山市   Թիբա 49987 110.21 454 1939-11-03 [66]
Կիսարաձու 木更津市   Թիբա 123743 138.73 892 1942-11-03 [67]
Մացուդո 松戸市   Թիբա 477603 61.33 7787 1943-04-01 [68]
Նոդա 野田市   Թիբա 153422 103.54 1482 1950-05-03 [69]
Մոբարա 茂原市   Թիբա 93032 100.01 930 1952-04-01 [70]
Նարիտա 成田市   Թիբա 124773 213.84 583 1954-03-31 [71]
Սակուրա 佐倉市   Թիբա 171472 103.59 1655 1954-03-31 [72]
ToganeՏոգանե 東金市   Թիբա 61591 89.34 689 1954-04-01 [73]
Նարասինո 習志野市   Թիբա 159758 20.99 7611 1954-08-01 [74]
Կասիվա 柏市   Թիբա 389036 114.90 3386 1954-09-01 [75]
Կացուուրա 勝浦市   Թիբա 21413 94.20 227 1958-10-01 [76]
Իթիհարա 市原市   Թիբա 279591 368.20 759 1963-05-01 [77]
Նագարեյամա 流山市   Թիբա 156686 35.28 4441 1967-01-01 [78]
Յատիյո 八千代市   Թիբա 184655 51.27 3602 1967-01-01 [79]
Աբիկո 我孫子市   Թիբա 133533 43.19 3092 1970-07-01 [80]
Կամագայա 鎌ヶ谷市   Թիբա 104564 21.11 4953 1971-09-01 [81]
Կիմիցու 君津市   Թիբա 89350 318.83 280 1971-09-01 [82]
Ֆուցցու 富津市   Թիբա 48973 205.35 238 1971-09-01 [83]
Ուրայասու 浦安市   Թիբա 159312 17.29 9214 1981-04-01 [84]
YotsukaidoՅոցուկայդո 四街道市   Թիբա 85738 34.70 2471 1981-04-01 [85]
Սոդեգաուրա 袖ヶ浦市   Թիբա 59443 94.92 626 1991-04-01 [86]
Յատիմատա 八街市   Թիբա 75369 74.87 1007 1992-04-01 [87]
Ինձայ 印西市   Թիբա 60280 53.51 1127 1996-04-01 [88]
Սիրոի 白井市   Թիբա 57151 35.41 1614 2001-04-01 [89]
Տոմիսատո 富里市   Թիբա 51590 53.91 957 2002-04-01 [90]
Կամոգավա 鴨川市   Թիբա 35792 191.30 187 2005-02-11 [91]
Ասահի 旭市   Թիբա 69971 129.91 539 2005-07-01 [92]
Իսումի いすみ市   Թիբա 41605 157.50 264 2005-12-05 [93]
SosaՍոսա 匝瑳市   Թիբա 41361 101.78 406 2006-01-23 [94]
MinamibosoՄինամիբոսո 南房総市   Թիբա 43553 230.22 189 2006-03-20 [95]
Կատորի 香取市   Թիբա 85193 262.31 325 2006-03-27 [96]
Սամմու 山武市   Թիբա 57806 146.38 395 2006-03-27 [97]
Օամիսիրասատո 大網白里市   Թիբա 51176 58.06 881 2013-01-01 [98]
Մացույամա 松山市   Էհիմե 515068 429.03 1201 1889-12-15 [99]
Նիիհամա 新居浜市   Էհիմե 123329 234.30 526 1937-11-03 [100]
ShikokuchuoՍիկոկուտյուո 四国中央市   Էհիմե 91688 420.10 218 2004-04-01 [101]
Սեիյո 西予市   Էհիմե 43476 514.79 84.5 2004-04-01 [102]
ToonԹուն 東温市   Էհիմե 35517 211.45 168 2004-09-21 [103]
SaijoՍայձյո 西条市   Էհիմե 112543 509.05 221 2004-11-01 [104]
OzuՕձու 大洲市   Էհիմե 49543 432.20 115 2005-01-11 [105]
Իմաբարի 今治市   Էհիմե 170986 419.85 407 2005-01-16 [106]
Յավատահամա 八幡浜市   Էհիմե 40010 132.98 301 2005-03-28 [107]
Իյո 伊予市   Էհիմե 38890 194.47 200 2005-04-01 [108]
Ուվաձիմա 宇和島市   Էհիմե 86819 469.52 185 2005-08-01 [109]
Ֆուկուի 福井市   Ֆուկուի 268574 536.17 501 1889-04-01 [110]
Ցուրուգա 敦賀市   Ֆուկուի 68188 250.75 272 1937-04-01 [111]
Օբամա 小浜市   Ֆուկուի 31486 232.86 135 1951-03-30 [112]
OnoՕնո 大野市   Ֆուկուի 36763 872.30 42.1 1954-07-01 [113]
Կացույամա 勝山市   Ֆուկուի 26333 253.68 104 1954-09-01 [114]
Սաբաե 鯖江市   Ֆուկուի 67430 84.75 796 1955-01-15 [115]
Ավարա あわら市   Ֆուկուի 30765 116.99 263 2004-03-01 [116]
Էտիձեն 越前市   Ֆուկուի 87116 230.75 378 2005-10-01 [117]
Սակաի 坂井市   Ֆուկուի 92420 209.91 440 2006-03-20 [118]
Ֆուկուոկա 福岡市   Ֆուկուոկա 1430371 340.96 4195 1889-04-01 [119]
Կուրումե 久留米市   Ֆուկուոկա 305147 229.84 1328 1889-04-01 [120]
OmutaՕմուտա 大牟田市   Ֆուկուոկա 127474 81.55 1563 1917-03-01 [121]
NogataՆոգատա 直方市   Ֆուկուոկա 57319 61.78 928 1931-01-01 [122]
Տագավա 田川市   Ֆուկուոկա 50484 54.52 926 1943-11-03 [123]
Յանագավա 柳川市   Ֆուկուոկա 72798 76.90 947 1952-04-01 [124]
Յամե 八女市   Ֆուկուոկա 42241 98.66 428 1954-04-01 [125]
Տիկուգո 筑後市   Ֆուկուոկա 48281 41.85 1154 1954-04-01 [126]
OkawaՕկավա 大川市   Ֆուկուոկա 38266 33.61 1139 1954-04-01 [127]
Յուկուհասի 行橋市   Ֆուկուոկա 70064 69.83 1003 1954-10-10 [128]
Բուձեն 豊前市   Ֆուկուոկա 27578 111.17 248 1955-04-10 [129]
Նակամա 中間市   Ֆուկուոկա 45549 15.98 2850 1958-11-01 [130]
KitakyushuԿիտակյուսյու 北九州市   Ֆուկուոկա 986998 487.71 2024 1963-02-10 [131]
OgoriՕգորի 小郡市   Ֆուկուոկա 58460 45.50 1285 1972-04-01 [132]
Տիկուսինո 筑紫野市   Ֆուկուոկա 98914 87.78 1127 1972-04-01 [133]
Կասուգա 春日市   Ֆուկուոկա 107845 14.15 7622 1972-04-01 [134]
OnojoՕնոձյո 大野城市   Ֆուկուոկա 94037 26.88 3498 1972-04-01 [135]
Մունակատա 宗像市   Ֆուկուոկա 94877 119.66 793 1981-04-01 [136]
Դաձայֆու 太宰府市   Ֆուկուոկա 68561 29.58 2318 1982-04-01 [137]
Կոգա 古賀市   Ֆուկուոկա 57084 42.11 1356 1997-10-01 [138]
Ֆուկուցու 福津市   Ֆուկուոկա 55123 52.70 1046 2005-01-24 [139]
Ուկիհա うきは市   Ֆուկուոկա 32277 117.55 275 2005-03-20 [140]
Միյավակա 宮若市   Ֆուկուոկա 30793 139.99 220 2006-02-11 [141]
Ասակուրա 朝倉市   Ֆուկուոկա 57881 246.73 235 2006-03-20 [142]
Իիձուկա 飯塚市   Ֆուկուոկա 132208 214.13 617 2006-03-26 [143]
Կամա 嘉麻市   Ֆուկուոկա 44431 135.18 329 2006-03-27 [144]
Միյամա みやま市   Ֆուկուոկա 42219 105.12 402 2007-01-29 [145]
Իտոսիմա 糸島市   Ֆուկուոկա 100304 216.12 464.11 2010-01-01 [146]
Աիձուվակմացու 会津若松市   Ֆուկուսիմա 129388 383.03 338 1899-04-01 [147]
Ֆուկուսիմա 福島市   Ֆուկուսիմա 289355 746.43 388 1907-04-01 [148]
KoriyamaԿորիյամա 郡山市   Ֆուկուսիմա 339395 757.06 448 1924-09-01 [149]
Սուկագավա 須賀川市   Ֆուկուսիմա 80336 279.55 287 1954-03-31 [150]
SomaՍոմա 相馬市   Ֆուկուսիմա 38543 197.67 195 1954-03-31 [151]
Իվակի いわき市   Ֆուկուսիմա 349947 1231.34 284 1966-10-01 [152]
Տամուրա 田村市   Ֆուկուսիմա 42221 458.30 92.1 2005-03-01 [153]
Սիրակավա 白河市   Ֆուկուսիմա 65665 305.30 215 2005-11-07 [154]
Նիհոնմացու 二本松市   Ֆուկուսիմա 61698 344.65 179 2005-12-01 [155]
MinamisomaՄինամիսոմա 南相馬市   Ֆուկուսիմա 71761 398.50 180 2006-01-01 [156]
Դատե 伊達市   Ֆուկուսիմա 67487 265.10 255 2006-01-01 [157]
Կիտակատա 喜多方市   Ֆուկուսիմա 54684 554.67 98.6 2006-01-04 [158]
Մոտոմիա 本宮市   Ֆուկուսիմա 31737 87.94 361 2007-01-01 [159]
Գիֆու 岐阜市   Գիֆու 412779 202.89 2034 1889-07-01 [160]
OgakiՕգակի 大垣市   Գիֆու 163047 206.52 789 1918-04-01 [161]
Տակայամա 高山市   Գիֆու 94879 2177.67 43.6 1936-11-01 [162]
Տաձիմի 多治見市   Գիֆու 114866 91.24 1259 1940-08-01 [163]
Սեկի 関市   Գիֆու 92896 472.84 196 1950-10-15 [164]
Նակացուգավա 中津川市   Գիֆու 83116 676.38 123 1952-04-01 [165]
Մինո 美濃市   Գիֆու 22912 117.05 196 1954-04-01 [166]
Միձունամի 瑞浪市   Գիֆու 41556 175.00 237 1954-04-01 [167]
Հասիմա 羽島市   Գիֆու 67167 53.64 1252 1954-04-01 [168]
Մինոկամո 美濃加茂市   Գիֆու 53988 74.81 722 1954-04-01 [169]
Տոկի 土岐市   Գիֆու 61393 116.01 529 1955-02-01 [170]
Կակամիգահարա 各務原市   Գիֆու 145126 87.77 1653 1963-04-01 [171]
Կանի 可児市   Գիֆու 99318 87.60 1134 1982-04-01 [172]
Յամագատա 山県市   Գիֆու 29857 222.04 134 2003-04-01 [173]
Միձուխո 瑞穂市   Գիֆու 51230 28.18 1818 2003-05-01 [174]
Հիդա 飛騨市   Գիֆու 28112 792.31 35.5 2004-02-01 [175]
Մոտոսու 本巣市   Գիֆու 34729 374.57 92.7 2004-02-01 [176]
GujoԳուձյո 郡上市   Գիֆու 46338 1030.79 45.0 2004-03-01 [177]
Գերո 下呂市   Գիֆու 37455 851.06 44.0 2004-03-01 [178]
Էնա 恵那市   Գիֆու 54844 504.19 109 2004-10-25 [179]
Կայձու 海津市   Գիֆու 38532 112.31 343 2005-03-28 [180]
Մաեբասի 前橋市   Գումմա 318058 241.22 1319 1892-04-01 [181]
Տակասակի 高崎市   Գումմա 341838 401.01 852 1900-04-01 [182]
KiryuԿիրյու 桐生市   Գումմա 124892 274.57 455 1921-03-01 [183]
Իսեսակի 伊勢崎市   Գումմա 204240 139.33 1466 1940-09-13 [184]
OtaՕտա 太田市   Գումմա 214049 176.49 1213 1948-05-03 [185]
Նումատա 沼田市   Գումմա 52319 443.37 118 1954-04-01 [186]
Տատեբայասի 館林市   Գումմա 79023 60.98 1296 1954-04-01 [187]
Ֆուձիոկա 藤岡市   Գումմա 68710 180.09 382 1954-04-01 [188]
Սիբուկավա 渋川市   Գումմա 86134 240.42 358 2006-02-20 [189]
Աննակա 安中市   Գումմա 62270 276.34 225 2006-03-18 [190]
Տոմիոկա 富岡市   Գումմա 53332 122.90 434 2006-03-27 [191]
Միդորի みどり市   Գումմա 51964 208.23 250 2006-03-27 [192]
Հիրոսիմա 広島市   Հիրոսիմա 1163806 905.13 1286 1889-04-01 [193]
Օնոմիտի 尾道市   Հիրոսիմա 148085 284.85 520 1898-04-01 [194]
Կուրե 呉市   Հիրոսիմա 246118 353.74 696 1902-10-01 [195]
Ֆուկույամա 福山市   Հիրոսիմա 461368 518.07 891 1916-07-01 [196]
Միհարա 三原市   Հիրոսիմա 103209 471.03 219 1936-11-15 [197]
FuchuՖուտյու 府中市   Հիրոսիմա 44212 195.71 226 1954-03-31 [198]
Միյոշի 三次市   Հիրոսիմա 58264 778.19 74.9 1954-03-31 [199]
ShobaraՍյոբարա 庄原市   Հիրոսիմա 41747 1246.60 33.5 1954-03-31 [200]
OtakeՕտակե 大竹市   Հիրոսիմա 29665 78.55 378 1954-09-01 [201]
Տակեհարա 竹原市   Հիրոսիմա 29803 118.30 252 1958-11-03 [202]
Հիգասիհիրոսիմա 東広島市   Հիրոսիմա 187711 635.32 295 1974-04-20 [203]
Հացուկաիտի 廿日市市   Հիրոսիմա 115184 489.36 235 1988-04-01 [204]
Ակիտակատա 安芸高田市   Հիրոսիմա 32323 537.79 60.1 2004-03-01 [205]
Էտաձիմա 江田島市   Հիրոսիմա 28601 100.97 283 2004-11-01 [206]
Սապորո 札幌市   Հոկայդո 1918096 1710.00 1699 1922-08-01 [207]
Հակոդատե 函館市   Հոկայդո 277056 677.89 409 1922-08-01 [208]
Օտարու 小樽市   Հոկայդո 130255 243.30 535 1922-08-01 [209]
Ասահիկավա 旭川市   Հոկայդո 350511 747.60 469 1922-08-01 [210]
Մուրորան 室蘭市   Հոկայդո 93078 80.65 1154 1922-08-01 [211]
Օբիհիրո 帯広市   Հոկայդո 168188 618.94 272 1933-04-01 [212]
YubariՅուբարի 夕張市   Հոկայդո 10471 763.20 13.7 1943-04-01 [213]
Իվամիձավա 岩見沢市   Հոկայդո 89023 481.10 185 1943-04-01 [214]
Աբասիրի 網走市   Հոկայդո 38548 471.00 81.8 1947-02-11 [215]
Ռումոի 留萌市   Հոկայդո 24036 297.44 80.8 1947-10-01 [216]
Տոմակոմաի 苫小牧市   Հոկայդո 173761 561.49 309 1948-04-01 [217]
Վակկանայ 稚内市   Հոկայդո 37911 760.83 49.8 1949-04-01 [218]
Բիբայ 美唄市   Հոկայդո 25312 277.61 91.2 1950-04-01 [219]
Ասիբեցու 芦別市   Հոկայդո 16465 865.02 19.0 1953-04-01 [220]
Էբեցու 江別市   Հոկայդո 120940 187.57 645 1954-07-01 [221]
Ակաբիրա 赤平市   Հոկայդո 12234 129.88 94.2 1954-07-01 [222]
Մոմբեցու 紋別市   Հոկայդո 24293 830.70 29.2 1954-07-01 [223]
Միկասա 三笠市   Հոկայդո 10070 302.64 33.3 1957-04-01 [224]
Նեմուրո 根室市   Հոկայդո 28923 512.63 56.4 1957-08-01 [225]
Տիտոսե 千歳市   Հոկայդո 94124 594.95 158 1958-07-01 [226]
Տակիկավա 滝川市   Հոկայդո 42815 115.82 370 1958-07-01 [227]
Սունագավա 砂川市   Հոկայդո 18740 78.69 238 1958-07-01 [228]
Ուտասինայ 歌志内市   Հոկայդո 4259 55.99 76.1 1958-07-01 [229]
Ֆուկագավա 深川市   Հոկայդո 23215 529.23 43.9 1963-05-01 [230]
Ֆուրանո 富良野市   Հոկայդո 23890 600.97 39.8 1966-05-01 [231]
Նոբորիբեցու 登別市   Հոկայդո 51474 212.11 243 1970-08-01 [232]
Էնիվա 恵庭市   Հոկայդո 68754 294.87 233 1970-11-01 [233]
Դատե 伊達市   Հոկայդո 36461 444.28 82.1 1972-04-01 [234]
Կիտահիրոսիմա 北広島市   Հոկայդո 60291 118.54 509 1996-09-01 [235]
Իսիկարի 石狩市   Հոկայդո 60616 721.86 84.0 1996-09-01 [236]
Սիբեցու 士別市   Հոկայդո 21640 1119.29 19.3 2005-09-01 [237]
Կուշիրո 釧路市   Հոկայդո 182263 1362.75 134 2005-10-11 [238]
Հոկուտո 北斗市   Հոկայդո 48779 397.30 123 2006-02-01 [239]
Կիտամի 北見市   Հոկայդո 124291 1427.56 87.1 2006-03-05 [240]
Նայորո 名寄市   Հոկայդո 29869 535.23 55.8 2006-03-27 [241]
Կոբե 神戸市   Հյոգո 1530847 552.23 2772 1889-04-01 [242]
Հիմեձի 姫路市   Հյոգո 536170 534.27 1004 1889-04-01 [243]
Ամագասակի 尼崎市   Հյոգո 461202 49.77 9267 1916-04-01 [244]
Ակասի 明石市   Հյոգո 292162 49.24 5933 1919-11-01 [245]
Նիսինոմիա 西宮市   Հյոգո 477056 99.96 4772 1925-04-01 [246]
Աշիա 芦屋市   Հյոգո 92828 18.47 5026 1940-11-10 [247]
Իտամի 伊丹市   Հյոգո 194488 24.97 7789 1940-11-10 [248]
Աիոի 相生市   Հյոգո 31973 90.45 353 1942-10-01 [249]
Տոյոոկա 豊岡市   Հյոգո 87555 697.66 125 1950-04-01 [250]
Կակոգավա 加古川市   Հյոգո 267631 138.51 1932 1950-06-15 [251]
AkoԱկո 赤穂市   Հյոգո 51277 126.88 404 1951-09-01 [252]
Տակարաձուկա 宝塚市   Հյոգո 222071 101.80 2181 1954-04-01 [253]
Միկի 三木市   Հյոգո 83244 176.58 471 1954-06-01 [254]
Տակասագո 高砂市   Հյոգո 94198 34.40 2738 1954-07-01 [255]
Կավանիսի 川西市   Հյոգո 157461 53.44 2947 1954-08-01 [256]
Օնո 小野市   Հյոգո 49664 92.92 534 1954-12-01 [257]
Սանդա 三田市   Հյոգո 113600 210.22 540 1958-07-01 [258]
Կասայ 加西市   Հյոգո 48435 150.95 321 1967-04-01 [259]
Սասայամա 篠山市   Հյոգո 44345 377.61 117 1999-04-01 [260]
Յաբու 養父市   Հյոգո 27428 422.78 64.9 2004-04-01 [261]
Տամբա 丹波市   Հյոգո 69233 493.28 140 2004-11-01 [262]
Մինամիավաձի 南あわじ市   Հյոգո 51069 229.18 223 2005-01-11 [263]
Ասագո 朝来市   Հյոգո 34084 402.98 84.6 2005-04-01 [264]
Ավաձի 淡路市   Հյոգո 47849 184.21 260 2005-04-01 [265]
ShisoՍիսո 宍粟市   Հյոգո 42302 658.60 64.2 2005-04-01 [266]
Նիսիվակի 西脇市   Հյոգո 43126 132.47 326 2005-10-01 [267]
Տացունո たつの市   Հյոգո 80988 210.93 384 2005-10-01 [268]
Սումոտո 洲本市   Հյոգո 48631 182.47 267 2006-02-11 [269]
KatoԿատո 加東市   Հյոգո 39935 157.49 254 2006-03-20 [270]
Միտո 水戸市   Իբարակի 264062 217.43 1214 1889-04-01 [271]
Հիտատի 日立市   Իբարակի 195844 225.55 868 1939-09-01 [272]
Ցուտիորա 土浦市   Իբարակի 143986 113.82 1265 1940-11-03 [273]
YukiՅուկի 結城市   Իբարակի 52065 65.84 791 1954-03-15 [274]
RyugasakiՌյուգասակի 龍ヶ崎市   Իբարակի 79295 78.20 1014 1954-03-20 [275]
Սիմոցումա 下妻市   Իբարակի 45918 80.88 568 1954-06-01 [276]
JosoՁյոսո 常総市   Իբարակի 65858 123.52 533 1954-07-10 [277]
HitachiotaՀիտատիոտա 常陸太田市   Իբարակի 58461 372.01 157 1954-07-15 [278]
Տակահագի 高萩市   Իբարակի 32031 193.65 165 1954-11-23 [279]
Կիտաիբարակի 北茨城市   Իբարակի 48437 186.55 260 1956-03-31 [280]
Տորիդե 取手市   Իբարակի 109953 69.96 1572 1970-10-01 [281]
Ուսիկու 牛久市   Իբարակի 79254 58.88 1346 1986-06-01 [282]
Ծուկուբա つくば市   Իբարակի 207314 284.07 730 1987-11-30 [283]
Հիտատինակա ひたちなか市   Իբարակի 155338 99.04 1568 1994-11-01 [284]
Կասիմա 鹿嶋市   Իբարակի 65193 92.96 701 1995-09-01 [285]
Իտակո 潮来市   Իբարակի 31103 62.67 496 2001-04-01 [286]
Մորիա 守谷市   Իբարակի 57793 35.63 1622 2002-02-02 [287]
HitachiomiyaՀիտատիոմիա 常陸大宮市   Իբարակի 46729 348.38 134 2004-10-16 [288]
Նակա 那珂市   Իբարակի 54618 97.80 558 2005-01-21 [289]
BandoԲանդո 坂東市   Իբարակի 57128 123.18 464 2005-03-22 [290]
Ինասիկի 稲敷市   Իբարակի 48125 178.12 270 2005-03-22 [291]
Տիկուսեյ 筑西市   Իբարակի 110813 205.35 540 2005-03-28 [292]
Կասիմիգաուրա かすみがうら市   Իբարակի 44450 118.77 374 2005-03-28 [293]
Կամիսու 神栖市   Իբարակի 93538 147.24 635 2005-08-01 [294]
Նամեգատա 行方市   Իբարակի 39117 166.33 235 2005-09-02 [295]
Կոգա 古河市   Իբարակի 144392 123.58 1168 2005-09-12 [296]
Իշիոկա 石岡市   Իբարակի 80502 213.38 377 2005-10-01 [297]
Սակուրագավա 桜川市   Իբարակի 47480 179.78 264 2005-10-01 [298]
Հոկոտա 鉾田市   Իբարակի 50869 203.90 249 2005-10-11 [299]
Կասամա 笠間市   Իբարակի 80646 240.27 336 2006-03-19 [300]
Ծուկուբամիրայ つくばみらい市   Իբարակի 41957 79.14 530 2006-03-27 [301]
Օմիտամա 小美玉市   Իբարակի 52834 140.21 377 2006-03-27 [302]
Կանաձավա 金沢市   Իսիկավա 455595 467.77 974 1889-04-01 [303]
Նոնոիտի 野々市市   Իսիկավա 51976 13.56 3800 2011-11-11 [304]
Նանաո 七尾市   Իսիկավա 60140 317.96 189 1939-07-20 [305]
Կոմացու 小松市   Իսիկավա 109285 371.13 294 1940-12-01 [306]
Սուձու 珠洲市   Իսիկավա 17111 247.20 69.2 1954-07-15 [307]
Հակույ 羽咋市   Իսիկավա 23963 81.96 292 1958-07-01 [308]
Կահոկու かほく市   Իսիկավա 34747 64.76 537 2004-03-01 [309]
Հակուսան 白山市   Իսիկավա 110563 755.17 146 2005-02-01 [310]
Նոմի 能美市   Իսիկավա 48106 83.85 574 2005-02-01 [311]
Կագա 加賀市   Իսիկավա 73745 306.00 241 2005-10-01 [312]
Վաձիմա 輪島市   Իսիկավա 31532 426.25 74.0 2006-02-01 [313]
Մորիոկա 盛岡市   Իվատե 299746 886.47 338 1889-04-01 [314]
Կամաիսի 釜石市   Իվատե 41348 441.42 93.7 1937-05-05 [315]
OfunatoՕֆունատո 大船渡市   Իվատե 42119 323.28 130 1952-04-01 [316]
Ռիկուձենտակատա 陸前高田市   Իվատե 23961 232.29 103 1955-01-01 [317]
Կիտակամի 北上市   Իվատե 94806 437.55 217 1991-04-01 [318]
Միյակո 宮古市   Իվատե 58342 696.82 83.7 2005-06-06 [319]
Հատիմանտայ 八幡平市   Իվատե 29993 862.25 34.8 2005-09-01 [320]
Իտինոսեկի 一関市   Իվատե 123155 1133.10 109 2005-09-20 [321]
TonoՏոնո 遠野市   Իվատե 30587 825.62 37.0 2005-10-01 [322]
Հանամակի 花巻市   Իվատե 103718 908.32 114 2006-01-01 [323]
Նինոհե 二戸市   Իվատե 30685 420.31 73.0 2006-01-01 [324]
OshuՕսյու 奥州市   Իվատե 128273 993.35 129 2006-02-20 [325]
Կուձի 久慈市   Իվատե 37824 623.14 60.7 2006-03-06 [326]
Տակիձավա 滝沢市   Իվատե 55153 182.32 303 2014-01-01 [327]
Տակամացու 高松市   Կագավա 418557 375.11 1116 1890-02-15 [328]
Մարուգամե 丸亀市   Կագավա 110550 111.79 989 1899-04-01 [329]
Սակաիդե 坂出市   Կագավա 56501 92.46 611 1942-07-01 [330]
ZentsujiՁենցուձի 善通寺市   Կագավա 35180 39.88 882 1954-03-31 [331]
Սանուկի さぬき市   Կագավա 54832 158.90 345 2002-04-01 [332]
Խիգասիկագավա 東かがわ市   Կագավա 34953 153.35 228 2003-04-01 [333]
Կանոնձի 観音寺市   Կագավա 64020 117.47 545 2005-10-11 [334]
Միտոյո 三豊市   Կագավա 69997 222.66 314 2006-01-01 [335]
Կոգոշիմա 鹿児島市   Կոգոշիմա 605196 547.06 1106 1889-04-01 [336]
Կանոյա 鹿屋市   Կոգոշիմա 105673 448.33 236 1941-05-27 [337]
Մակուրաձակի 枕崎市   Կոգոշիմա 24400 74.88 326 1949-09-01 [338]
Ակունե 阿久根市   Կոգոշիմա 24166 134.30 180 1952-04-01 [339]
Իձումի 出水市   Կոգոշիմա 56851 330.06 172 1954-04-01 [340]
Իբուսուկի 指宿市   Կոգոշիմա 45455 149.01 305 1954-04-01 [341]
Մինամիսացումա 南さつま市   Կոգոշիմա 40386 283.35 143 1954-07-15 [342]
Նիսինոմոտե 西之表市   Կոգոշիմա 17666 205.75 85.9 1958-10-01 [343]
Տարումիձու 垂水市   Կոգոշիմա 18078 162.01 112 1958-10-01 [344]
Սացումասենդայ 薩摩川内市   Կոգոշիմա 100730 683.50 147 2004-10-12 [345]
Հիոկի 日置市   Կոգոշիմա 51472 253.06 203 2005-05-01 [346]
Սոո 曽於市   Կոգոշիմա 41179 390.39 105 2005-07-01 [347]
Իտիկիկուսիկինո いちき串木野市   Կոգոշիմա 32079 112.04 286 2005-10-11 [348]
Կիրիսիմա 霧島市   Կոգոշիմա 127726 603.68 212 2005-11-07 [349]
Սիբուսի 志布志市   Կոգոշիմա 34105 289.93 118 2006-01-01 [350]
Ամամի 奄美市   Կոգոշիմա 48116 306.20 157 2006-03-20 [351]
MinamikyushuՄինամիկյուսյու 南九州市   Կոգոշիմա 40891 357.85 114 2007-12-01 [352]
Իսա 伊佐市   Կոգոշիմա 30070 392.36 76.64 2008-11-01 [353]
Աիրա 姶良市   Կոգոշիմա 74611 231.32 323 2010-03-23 [354]
Յոկոհամա 横浜市   Կանագավա 3697894 437.38 8500 1889-04-01 [355]
Յոկոսուկա 横須賀市   Կանագավա 421397 100.68 4186 1907-02-15 [356]
Կավասակի 川崎市   Կանագավա 1373630 142.70 9626 1924-07-01 [357]
Հիրացուկա 平塚市   Կանագավա 260419 67.83 3839 1932-04-01 [358]
Կամակուրա 鎌倉市   Կանագավա 173588 39.60 4384 1939-11-03 [359]
Ֆուձիսավա 藤沢市   Կանագավա 402628 69.51 5792 1940-10-01 [360]
Օդավարա 小田原市   Կանագավա 198841 114.09 1743 1940-12-20 [361]
Տիգասակի 茅ヶ崎市   Կանագավա 231005 35.71 6469 1947-10-01 [362]
Ձուսի 逗子市   Կանագավա 58654 17.34 3383 1954-04-15 [363]
Սագամիհարա 相模原市   Կանագավա 706342 328.84 2148 1954-11-20 [364]
Միուրա 三浦市   Կանագավա 49371 32.28 1529 1955-01-01 [365]
Հադանո 秦野市   Կանագավա 169201 103.61 1633 1955-01-01 [366]
Ացուգի 厚木市   Կանագավա 225163 93.83 2400 1955-02-01 [367]
Յամատո 大和市   Կանագավա 223127 27.06 8246 1959-02-01 [368]
Իսեհարա 伊勢原市   Կանագավա 100779 55.52 1815 1971-03-01 [369]
Էբինա 海老名市   Կանագավա 126035 26.48 4760 1971-11-01 [370]
Ձամա 座間市   Կանագավա 127582 17.58 7257 1971-11-01 [371]
Մինամիասիգարա 南足柄市   Կանագավա 44285 76.93 576 1972-04-01 [372]
Այասե 綾瀬市   Կանագավա 82083 22.28 3684 1978-11-01 [373]
KochiԿոտի 高知市   Կոտի 342944 309.22 1109 1889-04-01 [374]
Սուկումո 宿毛市   Կոտի 23771 286.11 83.1 1954-03-31 [375]
Ակի 安芸市   Կոտի 20555 317.34 64.8 1954-08-01 [376]
Տոսասիմիձու 土佐清水市   Կոտի 17421 266.54 65.4 1954-08-01 [377]
Սուսակի 須崎市   Կոտի 25679 135.46 190 1954-10-01 [378]
Տոսա 土佐市   Կոտի 29726 91.59 325 1959-01-01 [379]
Մուրոտո 室戸市   Կոտի 17683 248.25 71.2 1959-03-01 [380]
Նանկոկու 南国市   Կոտի 50315 125.35 401 1959-10-01 [381]
Սիմանտո 四万十市   Կոտի 37182 632.42 58.8 2005-04-10 [382]
Կամի 香美市   Կոտի 29144 538.22 54.1 2006-03-01 [383]
KonanԿոնան 香南市   Կոտի 34084 126.49 269 2006-03-01 [384]
Կումամոտո 熊本市   Կումամոտո 670348 267.23 2509 1889-04-01 [385]
Յացուսիրո 八代市   Կումամոտո 134491 680.59 198 1940-09-01 [386]
Հիտոյոսի 人吉市   Կումամոտո 36556 210.55 174 1942-02-11 [387]
Արաո 荒尾市   Կումամոտո 55505 57.15 971 1942-04-01 [388]
Մինամատա 水俣市   Կումամոտո 28123 162.88 173 1949-04-01 [389]
Տամանա 玉名市   Կումամոտո 70747 152.55 464 1954-04-01 [390]
Յամագա 山鹿市   Կումամոտո 56741 299.67 189 1954-04-01 [391]
Կիկուտի 菊池市   Կումամոտո 51471 276.66 186 1958-08-01 [392]
Ուտո 宇土市   Կումամոտո 37897 74.19 511 1958-10-01 [393]
Կամիամակուսա 上天草市   Կումամոտո 31051 126.13 246 2004-03-31 [394]
Ուկի 宇城市   Կումամոտո 62718 188.56 333 2005-01-15 [395]
Ասո 阿蘇市   Կումամոտո 29149 376.25 77.5 2005-02-11 [396]
KoshiԿոսի 合志市   Կումամոտո 53490 53.17 1006 2006-02-27 [397]
Ամակուսա 天草市   Կումամոտո 93047 683.17 136 2006-03-27 [398]
Կիոտո 京都市   Կիոտո 1474570 827.90 1800 1889-04-01 [399]
Ֆուկուտիյամա 福知山市   Կիոտո 80836 552.57 146 1937-04-01 [400]
Մայձուրու 舞鶴市   Կիոտո 90461 342.15 264 1943-05-27 [401]
Այաբե 綾部市   Կիոտո 37081 347.11 107 1950-08-01 [402]
Ուձի 宇治市   Կիոտո 191297 67.55 2832 1951-03-01 [403]
Միյաձու 宮津市   Կիոտո 20565 169.32 121 1954-06-01 [404]
Կամեոկա 亀岡市   Կիոտո 93641 224.90 416 1955-01-01 [405]
JoyoՁյոյո 城陽市   Կիոտո 80795 32.74 2468 1972-05-03 [406]
MukoՄուկո 向日市   Կիոտո 55137 7.67 7189 1972-10-01 [407]
NagaokakyoՆագաոկակյո 長岡京市   Կիոտո 79031 19.18 4120 1972-10-01 [408]
Յավատա 八幡市   Կիոտո 73822 24.37 3029 1977-11-01 [409]
KyotanabeԿյոտանաբե 京田辺市   Կիոտո 65211 42.94 1519 1997-04-01 [410]
KyotangoԿյոտանգո 京丹後市   Կիոտո 60980 501.84 122 2004-04-01 [411]
Նանտան 南丹市   Կիոտո 35937 616.31 58.3 2006-06-01 [412]
Կիձուգավա 木津川市   Կիոտո 66783 85.12 785 2007-03-12 [413]
Յոկաիտի 四日市市   Միե 306584 205.53 1492 1897-08-01 [414]
Մացուսակա 松阪市   Միե 169571 623.82 272 1933-02-01 [415]
Կուվանա 桑名市   Միե 140816 136.61 1031 1937-04-01 [416]
Սուձուկա 鈴鹿市   Միե 197437 194.67 1014 1942-12-01 [417]
Նաբարի 名張市   Միե 81184 129.76 626 1954-03-31 [418]
Օվասե 尾鷲市   Միե 21272 193.16 110 1954-06-20 [419]
Կամեյամա 亀山市   Միե 50304 190.91 263 1954-10-01 [420]
Տոբա 鳥羽市   Միե 22286 107.98 206 1954-11-01 [421]
Ինաբե いなべ市   Միե 46676 219.58 213 2003-12-01 [422]
Սիմա 志摩市   Միե 56758 179.70 316 2004-10-01 [423]
Իգա 伊賀市   Միե 99662 558.17 179 2004-11-01 [424]
Իսե 伊勢市   Միե 133547 208.53 640 2005-11-01 [425]
Կումանո 熊野市   Միե 20477 373.63 54.8 2005-11-01 [426]
Ցու 津市   Միե 289215 710.81 407 2006-01-01 [427]
Սենդայ 仙台市   Միյագի 1029552 783.54 1314 1889-04-01 [428]
Իսինոմակի 石巻市   Միյագի 163840 555.77 295 1933-04-01 [429]
Սիոգամա 塩竈市   Միյագի 58057 17.86 3251 1941-11-23 [430]
Սիրոիսի 白石市   Միյագի 38629 286.47 135 1954-04-01 [431]
Նատորի 名取市   Միյագի 69610 100.06 696 1958-10-01 [432]
Կակուդա 角田市   Միյագի 32559 147.58 221 1958-10-01 [433]
TagajoՏագաձյո 多賀城市   Միյագի 63200 19.65 3216 1971-11-01 [434]
Իվանումա 岩沼市   Միյագի 44595 60.72 734 1971-11-01 [435]
Տոմե 登米市   Միյագի 86940 536.38 162 2005-04-01 [436]
Կուրիհարա 栗原市   Միյագի 77862 804.93 96.7 2005-04-01 [437]
Հիգասիմացուսիմա 東松島市   Միյագի 43238 101.86 424 2005-04-01 [438]
Կեսեննումա 気仙沼市   Միյագի 64578 226.67 285 2006-03-31 [439]
OsakiՕսակի 大崎市   Միյագի 137164 796.76 172 2006-03-31 [440]
OsakiՏոմիա 富谷市   Միյագի 52491 49.13 1067 2016-10-10 [441]
Միյաձակի 宮崎市   Միյաձակի 369473 596.80 619 1924-04-01 [442]
MiyakonojoՄիյակոնոձյո 都城市   Միյաձակի 169384 653.31 259 1924-04-01 [443]
Նոբեոկա 延岡市   Միյաձակի 132480 867.97 153 1933-02-11 [444]
Նիտինան 日南市   Միյաձակի 43264 294.46 147 1950-01-01 [445]
Կոբայասի 小林市   Միյաձակի 40514 474.23 85.4 1950-04-01 [446]
HyugaՀյուգա 日向市   Միյաձակի 63066 336.29 188 1951-04-01 [447]
Կուսիմա 串間市   Միյաձակի 21386 294.96 72.5 1954-11-03 [448]
Սայտո 西都市   Միյաձակի 33290 438.56 75.9 1958-11-01 [449]
Էբինո えびの市   Միյաձակի 22445 283.00 79.3 1970-12-01 [450]
Մացումոտո 松本市   Նագանո 227392 919.35 247 1907-05-01 [451]
Օկայա 岡谷市   Նագանո 53722 85.14 631 1936-04-01 [452]
Սուվա 諏訪市   Նագանո 52671 109.06 483 1941-08-10 [453]
Սուձակա 須坂市   Նագանո 53097 149.84 354 1954-04-01 [454]
Կոմորո 小諸市   Նագանո 45333 98.66 459 1954-04-01 [455]
Կոմագենե 駒ヶ根市   Նագանո 34696 165.92 209 1954-07-01 [456]
OmachiՕմատի 大町市   Նագանո 31276 564.99 55.4 1954-07-01 [457]
Իիյամա 飯山市   Նագանո 24155 202.32 119 1954-08-01 [458]
Իիդա 飯田市   Նագանո 107129 658.76 163 1956-09-30 [459]
Տինո 茅野市   Նագանո 57363 266.41 215 1958-08-01 [460]
Սիոձիրի 塩尻市   Նագանո 67781 290.13 234 1959-04-01 [461]
Նագանո 長野市   Նագանո 378204 730.83 517 1966-10-16 [462]
Տիկումա 千曲市   Նագանո 63305 119.84 528 2003-09-01 [463]
TomiՏոմի 東御市   Նագանո 31211 112.30 278 2004-04-01 [464]
Նականո 中野市   Նագանո 46295 112.06 413 2005-04-01 [465]
Սակու 佐久市   Նագանո 100077 423.99 236 2005-04-01 [466]
Աձումինո 安曇野市   Նագանո 97084 331.82 293 2005-10-01 [467]
Ուեդա 上田市   Նագանո 161887 552.00 293 2006-03-06 [468]
Ինա 伊那市   Նագանո 71937 667.81 108 2006-03-31 [469]
Նագասակի 長崎市   Նագասակի 448792 406.37 1104 1889-04-01 [470]
Սասեբո 佐世保市   Նագասակի 254650 364.00 700 1902-04-01 [471]
Սիմաբարա 島原市   Նագասակի 48953 82.77 591 1940-04-01 [472]
OmuraՕմուրա 大村市   Նագասակի 89650 126.34 710 1942-02-11 [473]
Ցուսիմա 対馬市   Նագասակի 36347 708.81 51.3 2004-03-01 [474]
Իկի 壱岐市   Նագասակի 30352 138.50 219 2004-03-01 [475]
GotoԳոտո 五島市   Նագասակի 42447 420.77 101 2004-08-01 [476]
Իսահայա 諫早市   Նագասակի 142635 312.24 457 2005-03-01 [477]
Սայկայ 西海市   Նագասակի 32737 241.95 135 2005-04-01 [478]
Հիրադո 平戸市   Նագասակի 36785 235.63 156 2005-10-01 [479]
Ունձեն 雲仙市   Նագասակի 48701 206.92 235 2005-10-11 [480]
Մացուուրա 松浦市   Նագասակի 26007 130.35 200 2006-01-01 [481]
Մինամիսիմաբարա 南島原市   Նագասակի 52347 169.88 308 2006-03-31 [482]
Նարա 奈良市   Նարա 367393 276.84 1327 1898-02-01 [483]
Յամատոտակադա 大和高田市   Նարա 69473 16.49 4213 1948-01-01 [484]
YamatokoriyamaՅամատոկորիյամա 大和郡山市   Նարա 90223 42.68 2114 1954-01-01 [485]
Տենրի 天理市   Նարա 70702 86.37 819 1954-04-01 [486]
Կաշիհարա 橿原市   Նարա 124679 39.52 3155 1956-02-11 [487]
Սակուրաի 桜井市   Նարա 60699 98.92 614 1956-09-01 [488]
GojoԳոձյո 五條市   Նարա 36002 292.05 123 1957-10-15 [489]
Գոսե 御所市   Նարա 31160 60.58 514 1958-03-31 [490]
Իկոմա 生駒市   Նարա 115359 53.18 2169 1971-11-01 [491]
Կաշիբա 香芝市   Նարա 72967 24.23 3011 1991-10-01 [492]
Կացուրագի 葛城市   Նարա 35194 33.73 1043 2004-10-01 [493]
Ուդա 宇陀市   Նարա 35895 247.62 145 2006-01-01 [494]
Նիգատա 新潟市   Նիիգաթա 813053 726.10 1120 1889-04-01 [495]
Նագաոկա 長岡市   Նիիգաթա 281222 840.88 334 1906-04-01 [496]
Կասիվաձակի 柏崎市   Նիիգաթա 93506 442.70 211 1940-07-01 [497]
Սիբատա 新発田市   Նիիգաթա 103490 532.82 194 1947-01-01 [498]
Օձիա 小千谷市   Նիիգաթա 39304 155.12 253 1954-03-10 [499]
Կամո 加茂市   Նիիգաթա 30800 133.68 230 1954-03-10 [500]
Միցուկե 見附市   Նիիգաթա 42139 77.96 541 1954-03-31 [501]
Մուրակամի 村上市   Նիիգաթա 30197 142.12 212 1954-03-31 [502]
MyokoՄյոկո 妙高市   Նիիգաթա 36837 445.52 82.7 1954-11-01 [503]
JoetsuՁյոեցու 上越市   Նիիգաթա 206175 973.32 212 1971-04-29 [504]
Սադո 佐渡市   Նիիգաթա 65037 855.26 76.0 2004-03-01 [505]
Ագանո 阿賀野市   Նիիգաթա 46158 192.72 240 2004-04-01 [506]
Ուոնումա 魚沼市   Նիիգաթա 42334 946.93 44.7 2004-11-01 [507]
Մինամիուոնումա 南魚沼市   Նիիգաթա 62518 584.82 107 2004-11-01 [508]
Իտոիգավա 糸魚川市   Նիիգաթա 48653 746.24 65.2 2005-03-19 [509]
TokamachiՏոկամատի 十日町市   Նիիգաթա 60480 589.92 103 2005-04-01 [510]
SanjoՍանձյո 三条市   Նիիգաթա 103199 432.01 239 2005-05-01 [511]
Տայնայ 胎内市   Նիիգաթա 32165 265.18 121 2005-09-01 [512]
Գոսեն 五泉市   Նիիգաթա 55936 351.87 159 2006-01-01 [513]
Ցուբամե 燕市   Նիիգաթա 82910 110.88 748 2006-03-20 [514]
OitaՕիտա 大分市   Օիտա 467267 501.25 932 1911-04-01 [515]
Բեպու 別府市   Օիտա 127345 125.15 1018 1924-04-01 [516]
Նակացու 中津市   Օիտա 84179 491.09 171 1929-04-20 [517]
Հիտա 日田市   Օիտա 72601 666.19 109 1940-12-11 [518]
Սաիկի 佐伯市   Օիտա 78675 903.44 87.1 1941-04-29 [519]
Ուսուկի 臼杵市   Օիտա 42464 291.07 146 1950-04-01 [520]
Ցուկումի 津久見市   Օիտա 20561 79.53 259 1951-04-01 [521]
Տակետա 竹田市   Օիտա 25449 477.59 53.3 1954-03-31 [522]
Բունգոտակադա 豊後高田市   Օիտա 24484 206.64 118 1954-05-31 [523]
Ուսա 宇佐市   Օիտա 59971 439.12 137 1967-04-01 [524]
Bungo-onoԲունգոոնո 豊後大野市   Օիտա 40409 603.36 67.0 2005-03-31 [525]
Կիցուկի 杵築市   Օիտա 33465 280.01 120 2005-10-01 [526]
Յուֆու 由布市   Օիտա 35298 319.16 111 2005-10-01 [527]
Կունիսակի 国東市   Օիտա 33473 317.81 105 2006-03-31 [528]
Օկայամա 岡山市   Օկայամա 701293 789.91 887 1889-06-01 [529]
Կուրասիկի 倉敷市   Օկայամա 472452 354.71 1332 1928-04-01 [530]
Ցույամա 津山市   Օկայամա 109493 506.36 216 1929-02-11 [531]
Տամանո 玉野市   Օկայամա 65723 103.63 634 1940-08-03 [532]
Կասաոկա 笠岡市   Օկայամա 55987 136.03 412 1952-04-01 [533]
Իբարա 井原市   Օկայամա 44423 243.36 183 1953-04-01 [534]
SojaՍոձյա 総社市   Օկայամա 66789 212.00 315 1954-03-31 [535]
Տակահաշի 高梁市   Օկայամա 37573 547.01 68.7 1954-05-01 [536]
Նիիմի 新見市   Օկայամա 35022 793.27 44.1 1954-06-01 [537]
Բիձեն 備前市   Օկայամա 39117 258.23 151 1971-04-01 [538]
Սետոուտի 瀬戸内市   Օկայամա 38645 125.53 308 2004-11-01 [539]
Ակաիվա 赤磐市   Օկայամա 43742 209.43 209 2005-03-07 [540]
Մանիվա 真庭市   Օկայամա 50405 828.43 60.8 2005-03-31 [541]
Միմասակա 美作市   Օկայամա 31550 429.19 73.5 2005-03-31 [542]
Ասակուտի 浅口市   Օկայամա 37108 66.46 558 2006-03-21 [543]
Նահա 那覇市   Օկինավա 314162 39.23 7963 1921-05-20 [544]
Իսիգակի 石垣市   Օկինավա 46489 229.00 195 1947-07-10 [545]
Գինովան 宜野湾市   Օկինավա 91233 19.70 4569 1962-07-01 [546]
Ուրասոե 浦添市   Օկինավա 108052 19.09 5516 1970-07-01 [547]
Նագո 名護市   Օկինավա 60598 210.30 278 1970-08-01 [548]
Իտոման 糸満市   Օկինավա 56171 46.63 1200 1971-12-01 [549]
Օկինավա 沖縄市   Օկինավա 128421 49.00 2565 1974-04-01 [550]
Տոմիգուսուկու 豊見城市   Օկինավա 54586 19.45 2751 2002-04-01 [551]
Ուրումա うるま市   Օկինավա 114087 86.03 1313 2005-04-01 [552]
Միյակոձիմա 宮古島市   Օկինավա 52777 204.54 275 2005-10-01 [553]
NanjoՆանձյո 南城市   Օկինավա 39458 49.70 819 2006-01-01 [554]
Օսակա 大阪市   Օսակա 2668586 222.30 11900 1889-04-01 [555]
Սակաի 堺市   Օսակա 835333 149.99 5569 1889-04-01 [556]
Կիսիվադա 岸和田市   Օսակա 200538 72.24 2776 1922-11-01 [557]
Տոյոնակա 豊中市   Օսակա 387269 36.38 10645 1936-10-15 [558]
Իկեդա 池田市   Օսակա 104426 22.09 4727 1939-04-29 [559]
Սույտա 吹田市   Օսակա 354600 36.11 9820 1940-04-01 [560]
IzumiotsuԻզումիոցու 泉大津市   Օսակա 78014 12.80 6095 1942-04-01 [561]
Տակացուկի 高槻市   Օսակա 354228 105.31 3364 1943-01-01 [562]
Կայձուկա 貝塚市   Օսակա 90447 43.99 2056 1943-05-01 [563]
Մորիգուտի 守口市   Օսակա 146294 12.73 11492 1946-11-01 [564]
Հիրակատա 枚方市   Օսակա 406201 65.08 6242 1947-08-01 [565]
Իբարակի 茨木市   Օսակա 272240 76.52 3558 1948-01-01 [566]
Յաո 八尾市   Օսակա 273244 41.71 6551 1948-04-01 [567]
Իզումիսանո 泉佐野市   Օսակա 99636 55.03 1811 1948-04-01 [568]
Տոնդաբայասի 富田林市   Օսակա 122205 39.66 3081 1950-04-01 [569]
Նեյագավա 寝屋川市   Օսակա 239029 24.73 9666 1951-05-03 [570]
Կավատինագանո 河内長野市   Օսակա 114428 109.61 1044 1954-04-01 [571]
Մացուբարա 松原市   Օսակա 125274 16.66 7519 1955-02-01 [572]
DaitoԴայտո 大東市   Օսակա 125847 18.27 6888 1956-04-01 [573]
Իզումի 和泉市   Օսակա 179352 84.98 2110 1956-09-01 [574]
Մինոո 箕面市   Օսակա 127757 47.84 2671 1956-12-01 [575]
Կաշիվարա 柏原市   Օսակա 75875 25.39 2988 1958-10-01 [576]
Հաբիկինո 羽曳野市   Օսակա 118281 26.44 4474 1959-01-15 [577]
Կադոմա 門真市   Օսակա 130026 12.28 10588 1963-08-01 [578]
Սետցու 摂津市   Օսակա 84330 14.88 5667 1966-11-01 [579]
Տակաիսի 高石市   Օսակա 60077 11.35 5293 1966-11-01 [580]
Ֆուձիիդերա 藤井寺市   Օսակա 65892 8.89 7412 1966-11-01 [581]
HigashiosakaՀիգասիոսակա 東大阪市   Օսակա 509157 61.81 8237 1967-02-01 [582]
Սեննան 泉南市   Օսակա 64916 48.48 1339 1970-07-01 [583]
ShijonawateՍիձյոնավատե 四條畷市   Օսակա 57239 18.74 3054 1970-07-01 [584]
Կատանո 交野市   Օսակա 77853 25.55 3047 1971-11-03 [585]
OsakasayamaՕսակասայամա 大阪狭山市   Օսակա 58661 11.86 4946 1987-10-01 [586]
Հաննան 阪南市   Օսակա 56853 36.10 1575 1991-10-01 [587]
Տոսու 鳥栖市   Սագա 66842 71.73 932 1954-04-01 [588]
Իմարի 伊万里市   Սագա 57604 254.99 226 1954-04-01 [589]
Կասիմա 鹿島市   Սագա 31326 112.10 279 1954-04-01 [590]
Տակու 多久市   Սագա 22165 96.93 229 1954-05-01 [591]
Կարացու 唐津市   Սագա 129194 487.45 265 2005-01-01 [592]
Օգի 小城市   Սագա 45516 95.85 475 2005-03-01 [593]
Սագա 佐賀市   Սագա 239932 431.42 556 2005-10-01 [594]
Ուրեսինո 嬉野市   Սագա 29644 126.51 234 2006-01-01 [595]
Տակեո 武雄市   Սագա 50788 195.44 260 2006-03-01 [596]
Կանձակի 神埼市   Սագա 33449 125.01 268 2006-03-20 [597]
Կավագոե 川越市   Սայթամա 335693 109.16 3075 1922-12-01 [598]
Կավագուտի 川口市   Սայթամա 552883 61.97 8922 1933-04-01 [599]
GyodaԳյոդա 行田市   Սայթամա 87462 67.37 1298 1949-05-03 [600]
Տիտիբու 秩父市   Սայթամա 69139 577.69 120 1950-04-01 [601]
Տոկորաձավա 所沢市   Սայթամա 338560 71.99 4703 1950-11-03 [602]
HannoՀաննո 飯能市   Սայթամա 84053 193.16 435 1954-01-01 [603]
Կաձո 加須市   Սայթամա 67862 59.40 1142 1954-05-03 [604]
Հիգասիմացույամա 東松山市   Սայթամա 90840 65.33 1390 1954-07-01 [605]
Սայամա 狭山市   Սայթամա 156634 49.04 3194 1954-07-01 [606]
HanyuՀանյու 羽生市   Սայթամա 56820 58.55 970 1954-09-01 [607]
KonosuԿոնոսու 鴻巣市}   Սայթամա 119768 67.49 1775 1954-09-30 [608]
Ագեո 上尾市   Սայթամա 222479 45.55 4884 1958-07-15 [609]
SokaՍոկա 草加市   Սայթամա 237964 27.42 8678 1958-11-01 [610]
Կոշիգայա 越谷市   Սայթամա 318592 60.31 5283 1958-11-03 [611]
Վարաբի 蕨市   Սայթամա 70410 5.10 13806 1959-04-01 [612]
Տոդա 戸田市   Սայթամա 118591 18.17 6527 1966-10-01 [613]
Իրումա 入間市   Սայթամա 148203 44.74 3313 1966-11-01 [614]
Ասակա 朝霞市   Սայթամա 126902 18.38 6904 1967-03-15 [615]
Սիկի 志木市   Սայթամա 68531 9.06 7564 1970-10-26 [616]
WakoՎակո 和光市   Սայթամա 78575 11.04 7117 1970-10-31 [617]
Նիիձա 新座市   Սայթամա 155926 22.80 6839 1970-11-01 [618]
Օկեգավա 桶川市   Սայթամա 74703 25.26 2957 1970-11-03 [619]
Կուկի 久喜市   Սայթամա 71667 25.35 2827 1971-10-01 [620]
Կիտամոտո 北本市   Սայթամա 69903 19.84 3523 1971-11-03 [621]
Յաշիո 八潮市   Սայթամա 78601 18.03 4359 1972-01-15 [622]
Ֆուձիմի 富士見市   Սայթամա 105286 19.70 5344 1972-04-10 [623]
Միսատո 三郷市   Սայթամա 128956 30.16 4276 1972-05-03 [624]
Հասուդա 蓮田市   Սայթամա 63375 27.27 2324 1972-10-01 [625]
Սակադո 坂戸市   Սայթամա 99680 40.97 2433 1976-09-01 [626]
Սաիտամա 幸手市   Սայթամա 53485 33.95 1575 1986-10-01 [627]
Ցուրուգաշիմա 鶴ヶ島市   Սայթամա 70131 17.73 3955 1991-09-01 [628]
Հիդակա 日高市   Սայթամա 55454 47.50 1167 1991-10-01 [629]
Յոշիկավա 吉川市   Սայթամա 63050 31.62 1994 1996-04-01 [630]
Սայտամա さいたま市   Սայթամա 1192418 217.49 5483 2001-05-01 [631]
Կումագայա 熊谷市   Սայթամա 204853 159.88 1281 2005-10-01 [632]
Կասուկաբե 春日部市   Սայթամա 236854 65.98 3590 2005-10-01 [633]
Ֆուձիմինո ふじみ野市   Սայթամա 103724 14.67 7070 2005-10-01 [634]
Ֆուկայա 深谷市   Սայթամա 146128 137.58 1062 2006-01-01 [635]
HonjoՀոնձյո 本庄市   Սայթամա 81805 89.71 912 2006-01-10 [636]
HonjoՍիրաոկա 白岡市   Սայթամա 51684 24.92 2070 2012-10-01 [637]
OtsuՕցու 大津市   Սիգա 329024 464.10 709 1898-10-01 [638]
Հիկոնե 彦根市   Սիգա 110945 196.84 564 1937-02-11 [639]
Կուսացու 草津市   Սիգա 123512 67.92 1818 1954-10-15 [640]
Մորիյամա 守山市   Սիգա 74263 54.81 1355 1970-07-01 [641]
RittoՌիտտո 栗東市   Սիգա 62353 52.75 1182 2001-10-01 [642]
KokaԿոկա 甲賀市   Սիգա 94007 481.69 195 2004-10-01 [643]
Յասու 野洲市   Սիգա 49821 81.07 615 2004-10-01 [644]
Կոնան 湖南市   Սիգա 55144 70.49 782 2004-10-01 [645]
Տակասիմա 高島市   Սիգա 52967 693.00 76.4 2005-01-01 [646]
HigashiomiՀիգասիոմի 東近江市   Սիգա 117487 388.58 302 2005-02-11 [647]
Մայբարա 米原市   Սիգա 40757 250.46 163 2005-02-14 [648]
Նագահամա 長浜市   Սիգա 83555 247.01 338 2006-02-13 [649]
OmihachimanՕմիհատիման 近江八幡市