Բացել գլխավոր ցանկը

Հայաստանի Հանրապետության Խորհրդարանի (1918-1920) 2-րդ գումարման պատգամավորների ցանկ

Պատգամավորների ընթացիկ ցանկԽմբագրել

Քաղաքական խմբակցություններ.

  ՀՅԴ

  Սահմանադրական Ժողովրդավարական Կուսակցություն

  Մուսուլմանների պատգամավորներ

  Եզդի պատգամավորներ

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման սկիզբ Ընտրատարածք
1 Ավետիս Ահարոնյան 1866 հունվարի 9 ՀՅԴ - ??? ??? -
2 Նիկոլ Աղբալյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
3 Հովսեփ Արղության ООО  ООО ООО - ??? ??? -
4 Սարգիս Արարատյան (արևմտ.) 1884 հոկտեմբերի 1 ՀՅԴ - ??? ??? -
5 Արտաշես Աբեղյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
6 Ներսես Ավագյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
7 Ասադբեկ Աղաբաբբեկով ООО  ООО Մուսուլմանների պատգամավորներ - ??? ??? -
8 Արտաշես Բաբալյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
9 Պերճուհի Պարտիզպանյան-Բարսեղյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
10 Վարոյս Բաբայան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
11 Գերասիմ Բալայան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
12 Հովակիմ Բուդաղյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
13 Աբրահամ Գյուլխանդանյան 1875  ООО ООО - ??? ??? -
14 Սիրաք Գրիգորյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
15 Հայկ Յաղճյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
16 Զաքար Յոլյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
17 Լևոն Զառաֆյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
18 Դավիթ Զուբյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
19 Լևոն Թադևոսյան 1869  ООО ООО - ??? ??? -
20 Ուսուբ Բեկ Թեմուրյան ООО  ООО Եզդի պատգամավորներ - ??? ??? -
21 Սահակ Թորոսյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
22 Լևոն Թումանյան ООО  ООО Սահմանադրական Ժողովրդավարական Կուսակցություն - ??? ??? -
23 Ալեքսանդր Խատիսյան 1874 փետրվարի 17 ООО - ??? ??? -
24 Գևորգ Խատիսյան 1876  ООО ООО - ??? ??? -
25 Սմբատ Խաչատրյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
26 Վահան Խորենի ООО  ООО ООО - ??? ??? -
27 Արշամ Խոնդկարյան en ООО  ООО ООО - ??? ??? -
28 Դրաստամատ Կանայան 1884 մայիսի 31 ՀՅԴ - ??? ??? -
29 Կորյուն Ղազայան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
30 Արշակ Ղազարյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
31 Սարգիս Մանասյան ООО  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
32 Հմայակ Մանուկյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
33 Հովակիմ Մելիքյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
34 Կատարինե Զալյան-Մանուկյան ООО  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
35 Ենովք Միրաքյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
36 Արտաշես Մելքոնյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
37 Միր-Բաղիր Միրբաբաև ООО  ООО ООО - ??? ??? -
38 Արշակ Հովհաննիսյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
39 Մարտիրոս Հարությունյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
40 Արտաշես-Մալխաս Հովսեփյան 1877  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
41 Արամ Նալչաճյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
42 Վահան Նավասարդյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
43 Արտաշես Նազարյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
44 Լևոն Շանթ 1869 ապրիլի 6 ՀՅԴ - ??? ??? -
45 Արշակ Շիրինյան 1883  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
46 Գառնիկ Շահինյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
47 ԱՆՈՒՆ ООО  ООО ООО - ??? ??? -
48 Լևոն Պետրոսյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
49 Խոսրով Պապյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
50 Արշակ Ջամալյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
51 Ավետիք Սահակյան 1864  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
52 Վարվառե Սահակյան ООО  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
53 Կարո Սասունի ООО  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
54 Եփրեմ Սարգսյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
55 Հայկ Սարգսյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
56 Արշակ Ներսիսյան (Սեպուհ) 1872 ապրիլի 20 ՀՅԴ - ??? ??? -
57 Արամ Սաֆրաստյան 1888 հուլիսի 14 ՀՅԴ - ??? ??? -
58 Սաքո Սահակյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
59 Միքայել Վարանդյան 1870  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
60 Գևորգ Վարշամյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
61 Սիմոն Վրացյան 1882  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
62 Հովսեփ Տեր-Դավթյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
63 Ռուբեն Տեր-Մինասյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
64 Հովհաննես Տեր-Միքայելյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
65 Հակոբ Տեր-Հակոբյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
66 Սիրական Տիգրանյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
67 Համբարձում Տերտերյան 1884  ООО ООО - ??? ??? -
68 Գեղամ Տեր-Հարությունյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
69 Վարդան Տեր-Թորոսյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
70 Միքայել Տեր-Գևորգյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
71 Միհրան Տեր-Գրիգորյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
72 Անուշավան Տեր-Միքայելյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
73 Գարեգին Փաստրմաճյան (Արմեն Գարո) 1872 փետրվարի 9 ՀՅԴ - ??? ??? -
74 Վահան Փափազյան 1876  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
75 Հովհաննես Քաջազնունի 1868 փետրվարի 1 ՀՅԴ - ??? ??? -
76 Ռուբեն Քաջբերունի ООО  ООО ООО - ??? ??? -
77 Գառնիկ Քալաշյան 1885 մայիսի 16 ՀՅԴ - ??? ??? -
78 Համազասպ Օհանջանյան ООО  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -
79 Ավետիս Օհանջանյան ООО  ООО ООО - ??? ??? -
80 Տիգրան Ծամհուր ООО  ООО ՀՅԴ - ??? ??? -

Լիազորությունները դադարեցրած պատգամավորներԽմբագրել

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման ժամանակ Ընտրատարածք
36 Արտաշես Մելքոնյան ООО  ООО ООО - ??? - 1920 մայիս[Ն 1] -
58 Սաքո Սահակյան ООО  ООО ООО - ??? - 1919 նոյեմբեր[Ն 2] -

Տես նաևԽմբագրել

Արտաքին հղումներԽմբագրել

ՆշումներԽմբագրել

  1. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ Սպանվել է 1920 թվականի Մայիսյան ապստամբության ժամանակ:
  2. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 1919 թվականի նոյեմբերին մեկնել է արձակուրդ և այլևս չի վերադարձել, նրա փոխարեն պատգամավոր է դարձել Վահան Մարտիրոսյանը:

ԾանոթագրություններԽմբագրել