Էդվարդ Մունկի նկարների ցանկ (1886-1892)

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Էդվարդ Մունկի (նորվեգերեն արտասանություն: [ˈmʉŋk]) ստեղծագործությունների ցանկ (1886-1892)։ Ցանկը նորվեգացի նկարիչ, սիմվոլիստ, փորագրող և էքսպրեսիոնիստ Մունկի ստեղծագործությունների թվարկն է՝ ըստ համապատասխան տարեթվերի[1]։ Հեղինակը ողջ ստեղծագործական կյանքում նկարել է 1789 նկար՝ 1880-ից 1943 թվականն ընկած ժամանակահատվածում։ Երբ 1944 թվականի հունվարի 23-ին նկարիչը մահանում է, նրա մոտ հաշվվել է 1006 նկար[2]։

1880-1885, 1886-1892, 1893-1898, 1899-1902, 1903-1905, 1906-1908, 1909-1913, 1914-1927, 1928-1944

1940 թվականի ապրիլի 18-ին, երբ Նացիստական Գերմանիան օկուպացրեց Նորվեգիայի տարածքը, Մունկն իր ստեղծագործությունները կտակում է Օսլո համայնքին։ Հետագայում այդ նկարները տեղ գտան Մունկի թանգարանում, Օսլոյում[2]։ Մյուս ամենախոշոր հավաքածուն գտնվում է Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահում, որտեղ ցուցադրվում է Մունկի ամենահայտնի նկարներից մեկը՝ «Ճիչը»՝ նկարված մատիտով՝ ստվարաթղթին[3][4]։ Վերջինս ստեղծվել է 1893 թվականին․ այն «Կյանքի ֆրիզ»[5] շարքի կտավներից է, որտեղ հեղինակը հետազոտել է կյանքին վերաբերող հարցերը՝ սեր, վախ, մահ, մելանխոլիա, տագնապ։

Շատ կտավներ կան մասնավոր հավաքածուներում և աշխարհի տարբեր թանգարաններում, որոշներն անհետ կորել են կամ ոչնչացել։ Մունկի թանգարանը համարվում է ամենակարևորը, քանի որ այստեղ է պահպանվում նրա նկարների ամենամեծ հավաքածուն։

Ներքոհիշյալ ցուցակը կազմվել է 2008 թվականին՝ ըստ Գեր Վուլի կատալոգ-ռեզոնի[6]։

Նկարների ցանկ խմբագրել

Համար Նկար Անվանում (անգլ․, նորվ․) Տեխնիկա Չափեր Տարեթիվ Գտնվելու վայր
131
 
Կարմրահեր աղջիկը սպիտակ առնետի հետ[7]

անգլ.՝ Red-Haired Girl with White Rat նորվ.՝ Rødhåret pike med hvit rotte

կտավ, յուղաներկ 38,5 x 22,5 1886 Բազելի գեղարվեստի թանգարան
132
 
Աղջիկը դաշնամուրի մոտ[8]

անգլ.՝ Girl on the Piano, նորվ.՝ Pianopiken

կտավ, յուղաներկ 36 x 31,5 1886 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
133
 
Ինքնադիմանկար[9]

անգլ.՝ Self-Portrait նորվ.՝ Selvportrett

կտավ, յուղաներկ 33 x 24,5 1886 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
134
 
Անդրեաս Մունկը անատոմիա ուսումնասիրելիս[10][11]

անգլ.՝ Andreas Munch Studying Anatomy նորվ.՝ Andreas Munch studerer anatomi

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 62 x 74,5 1886 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
135
 
Կեսօրվա նինջ[12][13]

անգլ.՝ Afternoon Nap նորվ.՝ Middagshvil

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 35 x 48 1886 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
136
 
Նավակ երեք տղաներով[14]

անգլ.՝ Boat with Three Boys նորվ.՝ Snekke med tre gutter

կտավ, յուղաներկ 50 x 63 1886? Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
137
 
Տղամարդը ծածկապատշգամբում

անգլ.՝ Man on the Veranda նորվ.՝ Mannen på verandaen

կտավ, յուղաներկ 32 x 19 1886 Քրյոգեր թանգարան, Վաշինգտոն, ԱՄՆ
138
 
Հիսյոյում՝ Արենդալի մոտ

անգլ.՝ From Hisøya near Arendal նորվ.՝ Fra Hisøya ved Arendal

կտավ, յուղաներկ 42,5 x 63 1886 Գտնվելու վայրն անհայտ է
139
 
Կինը երեխաների հետ Արենդալում

անգլ.՝ Woman and Children in Arendal նորվ.՝ Kvinne og barn i Arendal

կտավ, յուղաներկ 31 x 52 1886 Մասնավոր հավաքածու
140
 
Թորվալդ Թորգերսեն

անգլ.՝ և նորվ.՝ Thorvald Torgersen

կտավ, յուղաներկ 100 x 68 1886 Սթեներսենի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
141 Հասանելի լուսանկար չկա Արբունք

անգլ.՝ Puberty նորվ.՝ Pubertet

? ? 1886 Այրվել է հրդեհի ժամանակ
142 Հասանելի լուսանկար չկա Հաջորդ օրը

անգլ.՝ The Day After նորվ.՝ Dagen derpå

? ? 1886-89 Այրվել է 1890 թվականին հրդեհի ժամանակ
143
 
Նստած երիտասարդ աղջիկը

անգլ.՝ Seated Young Girl նորվ.՝ Sittende ung pike

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 32 x 20,5 1887 Մասնավոր հավաքածու
144
 
Բեթսի Նիլսեն

անգլ.՝ և նորվ.՝ Betzy Nilsen

կտավ, յուղաներկ 25,5 x 29 1887 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո, որից գողացել են 1993 թվականին
145
 
Հալվար Ստուբ Հոլմբու

անգլ.՝ և նորվ.՝ Halvard Stub Holmboe

կտավ, յուղաներկ 75 x 59 1887 KODE թանգարան, Բերգեն
146
 
Յակոբ Թորքիլդսեն

անգլ.՝ և նորվ.՝ Jacob Torkildsen

կտավ, յուղաներկ 45,5 x 33,5 1887 Սթեներսենի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
147
 
Անտառային բնանկար լճակով[15]

անգլ.՝ Forest Landscape with Small Lake նորվ.՝ Skoglandskap med tjern

կտավ, յուղաներկ 33 x 52 1887 Մասնավոր հավաքածու

2007 թվականի նոյեմբերի 8-ին Սոթբիս աճուրդի տանը վաճառվել է $601 000

148
 
Վեյերլանը Թյոնսբերգից[16] ստվարաթղթի վրա փակցրած կտավ, յուղաներկ 66,5 x 44 1887 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
149
 
Երկու տղամարդ պատուհանի մոտ

անգլ.՝ Two Men by the Window նորվ.՝ To menn ved vinduet

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 15,5 x 23,5 մոտ 1887 Մասնավոր հավաքածու
150
 
Իրավունք

անգլ.՝ Law, նորվ.՝ Jus

կտավ, յուղաներկ 82 x 125,5 1887 Մասնավոր հավաքածու
151 Հասանելի լուսանկար չկա Քրիստիանիա Բոհեմուհի[17]

անգլ.՝ Kristiania Bohemians նորվ.՝ Kristiania-bohemen

? ? 1887-88 Այրվել է 1907 թվականին հրդեհի ժամանակ
152
 
Ինքնադիմանկար[18]

անգլ.՝ Self-Portrait նորվ.՝ Selvportrett

կտավ, յուղաներկ 77,5 x 52 1888? Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
153
 
Մարիուս Սելմեր

անգլ.՝ և նորվ.՝ Marius Selmer

կտավ, յուղաներկ 34 x 23 1888 Գտնվելու վայրն անհայտ է
154
 
Բենդիքս Լանգե

անգլ.՝ և նորվ.՝ Bendix Lange

կտավ, յուղաներկ 32,5 x 23 1888 Մասնավոր հավաքածու
155
 
Լողափ[19]

անգլ.՝ Beach, նորվ.՝ Strand

կտավ, յուղաներկ 38 x 47 1888 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
156
 
Թյոնսբերգ ֆյորդ

անգլ.՝ The Tønsberg Fjord նորվ.՝ Tønsbergfjorden

կտավ, յուղաներկ 38,5 x 49 1888 Մասնավոր հավաքածու
157
 
Կառամատույցում

անգլ.՝ On the Pier նորվ.՝ På bryggen

կտավ, յուղաներկ 40 x 59 1888 Գտնվելու վայրն անհայտ է
158
 
Ուռկան գործող տղամարդը

անգլ.՝ Man Binding Fishnet նորվ.՝ Notbinderen

կտավ, յուղաներկ 55 x 81 1888 Քրիսթիան Մուսթադի հավաքածու, Շվեյցարիա
159
 
Քարեն Բյոլսթադ[20][21]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Karen Bjølstad

կտավ, յուղաներկ 54,5 x 36,5 1888 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
160
 
Երեկո

անգլ.՝ Evening, նորվ.՝ Aften

կտավ, յուղաներկ 37 x 74 1888 Մասնավոր հավաքածու
161
 
Ամառային օր կառանատեղիում

անգլ.՝ Summer Day on the Pier նորվ.՝ Sommerdag på bryggen

կտավ, յուղաներկ 45,5 x 31 1888 Մասնավոր հավաքածու
162
 
Լաուրան և Ինգերը ամառային արևին[22]

անգլ.՝ Laura and Inger in the Summer Sun նորվ.՝ Laura og Inger i sommersol

կտավ, յուղաներկ 84,5 x 62 1888 Մասնավոր հավաքածու
163
 
Երեկո[23]

անգլ.՝ Evening, նորվ.՝ Aftenstund

կտավ, յուղաներկ 75 x 100,5 1888 Տիսեն-Բորնեմեսի թանգարան
164
 
Ինգերն արևի լույսին[24]

անգլ.՝ Inger in Sunshine նորվ.՝ Inger i solskinn

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 73 x 46 1888 KODE թանգարան, Բերգեն
165
 
Վենգենի հանրախանութում

անգլ.՝ At the General Store in Vrengen նորվ.՝ Hos landhandleren i Vrengen

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 45 x 69 1888 Լիլեհամերի գեղարվեստի թանգարան, Նորվեգիա։ օսկար Յոհանսենի հավաքածու
166
 
Անդրեաս Բյոլսթադ[25]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Andreas Bjølstad

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 56,5 x 37 1888 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
167
 
Օսթա Քարլսեն[26][27]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Aasta Carlsen

կտավ, յուղաներկ 46 x 30,5 1888-89 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
168
 
Տղամարդը դռան որմնախորշում

անգլ.՝ Man Standing in the Doorway նորվ.՝ Stående mann i døråpningen

կտավ, յուղաներկ 55 x 35 1889 Էրիկ Մ․ Վիկի հավաքածու
169
 
Կարլ Դյորնբերգեր

անգլ.՝ և նորվ.՝ Karl Dørnberger

կտավ, յուղաներկ 133,5 x 91,5 1889 Կերպարվեստի թանգարան (Լայպցիգ)
170
 
Շառլոտ Դյորնբերգեր

անգլ.՝ և նորվ.՝ Charlotte Dørnberger

կտավ, յուղաներկ 47,5 x 35,3 1889 Մասնավոր հավաքածու
171
 
Գեորգ Սթանգ

անգլ.՝ և նորվ.՝ Georg Stang

կտավ, յուղաներկ 90 x 59 1889 Էպշտեյնների ընտանեկան հավաքածու
172
 
Ջոն Հեզելանը մահվան մահճում

անգլ.՝ John Hazeland on his Deathbed նորվ.՝ John Hazeland på likstrå

կտավ, յուղաներկ 54 x 81 1889 Մասնավոր հավաքածու
173
 
Գարուն[28]

անգլ.՝ Spring նորվ.՝ Vår

կտավ, յուղաներկ 169,5 x 263,5 1889 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
174
 
Հանս Եգեր[29][30]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Hans Jæger

կտավ, յուղաներկ 109 x 84 1889 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
175
 
Կարլ Յոհան փողոցում[31][32]

անգլ.՝ From Karl Johan նորվ.՝ Fra Karl Johan

կտավ, յուղաներկ 50,5 x 82 1889 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
176
 
Երաժշտություն Կարլ Յոհան փողոցում[33]

անգլ.՝ Music on Karl Johan նորվ.՝ Musikken på Karl Johan

կտավ, յուղաներկ 101,5 x 140,5 1889 Գեղարվեստի թանգարան, Ցյուրիխ, Շվեյցարիա
177
 
Օսգորսթրանի լողափի բնանկար

անգլ.՝ Beach Landscape from Åsgårdstrand նորվ.՝ Strandlandskap fra Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 63 x 78 1889 Մասնավոր հավաքածու, Բերմուդներ
178
 
Լողափ

անգլ.՝ Beach նորվ.՝ Strand

կտավ, յուղաներկ 55 x 75,5 1889 Մասնավոր հավաքածու
179
 
Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ From Åsgårdstrand նորվ.՝ Fra Åsgårdstrand

չգրունտավորված փայտե տախտակ, յուղաներկ 25 x 35,5 1889 Գտնվելու վայրն անհայտ է
180
 
Լողափի բնանկար

անգլ.՝ Beach Landscape նորվ.՝ Strandlandskap

չգրունտավորված փայտե տախտակ, յուղաներկ 25 x 35 1889 Վալռավ-Ռիխարցի թանգարան, Քյոլն, Գերմանիա
181
 
Ծովափ

անգլ.՝ Shore նորվ.՝ Strandbredd

չգրունտավորված փայտե տախտակ, յուղաներկ 35,5 x 24 1889 Մասնավոր հավաքածու
182
 
Ամառային երեկո. Ինգերը ծովափին[34]

անգլ.՝ Summer Night. Inger on the Beach նորվ.՝ Sommernatt. Inger på stranden

կտավ, յուղաներկ 126,5 x 161,5 1889 KODE թանգարան, Բերգեն
183
 
Ամառային երեկո

անգլ.՝ Summer Evening նորվ.՝ Summeraften

կտավ, յուղաներկ 150 x 195 1889 KODE թանգարան, Բերգեն, Կոպենհագեն
184
 
Ամառ

անգլ.՝ Summer նորվ.՝ Sommer

կտավ, յուղաներկ 54 x 39 1889 Սթեներսենի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
185
 
Ամառը Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ Summer in Åsgårdstrand նորվ.՝ Sommer i Åsgårdstrand

փայտե տախտակ, յուղաներկ 26,5 x 35 1889 Գտնվելու վայրն անհայտ է
186
 
Մորթեն Դամմեի տունը Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ Morten Damme’s House near Åsgardstrand նորվ.՝ Morten Dammes hus ved Åsgardstrand

կտավ, յուղաներկ 43 x 68 1889 Մասնավոր հավաքածու, ԱՄՆ
187
 
Կանգնած մերկ կինը

անգլ.՝ Standing Female Nude նորվ.՝ Stående kvinneakt

կտավ, յուղաներկ 60 x 33 1889? Սթեներսենի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
188 Հասանելի լուսանկար չկա Ֆրանսիական պանդոկ (երկու տղամարդը և կինը)

անգլ.՝ A French Tavern (Two Men and a Woman) նորվ.՝ En fransk kneipe (to herrer og en kone)

? ? 1890 Այրվել է 1890 թվականի աշնանը հրդեհից
189 Հասանելի լուսանկար չկա Ջրանցք Փարիզի մոտակայքում (փոքր գետային նավակով)

անգլ.՝ The Canal near Paris (with a Small Streamboat) նորվ.՝ Kanalen ved Paris (med en liten Damp)

? ? 1890 Այրվել է 1890 թվականի աշնանը հրդեհից
190 Հասանելի լուսանկար չկա Կինը (կես ֆիգուրով) բնատեսարանով (Վիկտորիայի ծածկապատշգամբից երևացող)

անգլ.՝ A Woman (in Half-figure) with Landscape (Returned from Victoria terrasse) նորվ.՝ En dame (halvfigur) med landskap (returnert fra Victoria terrasse)

? ? 1890? Այրվել է 1890 թվականի աշնանը հրդեհից
191 Հասանելի լուսանկար չկա Լողափի փոքրի էտյուդ

անգլ.՝ A Small Beach Study նորվ.՝ Et lite strandbilde

? ? 1890? Այրվել է 1890 թվականի աշնանը հրդեհից
192
 
Գիշերը Սեն Կլուում[35]

անգլ.՝ Night in Saint-Cloud նորվ.՝ Natt i Saint-Cloud

կտավ, յուղաներկ 64,5 x 54 1890 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
193
 
Սենը Սեն Կլուում

անգլ.՝ The Seine at Saint-Cloud նորվ.՝ Seinen ved Saint-Cloud

կտավ, յուղաներկ 61 x 50 1890 Ֆրենսիս Լեման Լյոբի գեղարվեստի կենտրոն (ԱՄՆ)
194
 
Սենը Սեն Կլուում[36]

անգլ.՝ The Seine at Saint-Cloud նորվ.՝ Seinen ved Saint-Cloud

պաստել 26,8 x 34,7 1890 Գտնվելու վայրն անհայտ է
195
 
Սենը Սեն Կլուում

անգլ.՝ The Seine at Saint-Cloud նորվ.՝ Seinen ved Saint-Cloud

կտավ, յուղաներկ 59 x 45 1890 Մասնավոր հավաքածու
196
 
Սենը Սեն Կլուում

անգլ.՝ The Seine at Saint-Cloud նորվ.՝ Seinen ved Saint-Cloud

կտավ, յուղաներկ 61 x 47 1890 Մասնավոր հավաքածու
197
 
Սենը Սեն Կլուում

անգլ.՝ The Seine at Saint-Cloud նորվ.՝ Seinen ved Saint-Cloud

չգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 35 x 27 1890 Սթեներսենի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
198
 
Սենը Սեն Կլուում

անգլ.՝ The Seine at Saint-Cloud նորվ.՝ Seinen ved Saint-Cloud

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 17 x 33 1890 Մասնավոր հավաքածու
199
 
Սենը Սեն Կլուում

անգլ.՝ The Seine at Saint-Cloud նորվ.՝ Seinen ved Saint-Cloud

կտավ, [[յուղաներկեր|յուղաներկ]] 24 x 41 1890 Մասնավոր հավաքածու
200
 
Սենը Սեն Կլուում

անգլ.՝ The Seine at Saint-Cloud նորվ.՝ Seinen ved Saint-Cloud

փայտե տախտակ, յուղաներկ 19 x 33 1890 Մասնավոր հավաքածու
201
 
Սենը Սեն Կլուում[37][38]

անգլ.՝ The Seine at Saint-Cloud նորվ.՝ Seinen ved Saint-Cloud

կտավ, յուղաներկ 46,5 x 38 1890 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
202
 
Գինեվաճառի մոտ

անգլ.՝ At the Wine Merchant’s նորվ.՝ Hos vinhandleren

թուղթ, պաստել 49,5 x 64,5 1890 Մասնավոր հավաքածու
203
 
Բարում

անգլ.՝ In the Bar նորվ.՝ I baren

կտավ, յուղաներկ 64,5 x 70,5 1890 Շտեդելի գեղարվեստի ինստիտուտ, Մայնի Ֆրանկֆուրտ, Գերմանիա
204
 
Սրճարանում[39][40]

անգլ.՝ In the Café նորվ.՝ I kafeen

կտավ, յուղաներկ 59,5 x 49,5 1890 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
205
 
Նորվեգական գարնանային բնանկար

անգլ.՝ Norwegian Spring Landscape նորվ.՝ Norsk vårlandskap

կտավ, յուղաներկ 52,5 x 46 1890 Գտնվելու վայրն անհայտ է
206
 
Բնանկար

անգլ.՝ Landscape նորվ.՝ Landskap

կտավ, յուղաներկ 47,5 x 39,5 1890 Գտնվելու վայրն անհայտ է
207
 
Շոգենավի ժամանումը

անգլ.՝ The Streamboat Arrives նորվ.՝ Dampbåten kommer

կտավ, յուղաներկ 98 x 130 1890 Մասնավոր հավաքածու
208
 
Ծովափ

անգլ.՝ Beach նորվ.՝ Strand

կտավ, յուղաներկ 1890 Մասնավոր հավաքածու
209
 
Գարնանային օրը Կարլ Յոհանում

անգլ.՝ Spring Day on Karl Johan նորվ.՝ Vårdag på Karl Johan

կտավ, յուղաներկ 80 x 100 1890 KODE թանգարան, Բերգեն
210
 
Արևային օր Օրսգորսթրանում

անգլ.՝ Sunny Day in Åsgårdstrand նորվ.՝ Solskinnsdag i Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 69,5 x 52 1890 Գտնվելու վայրն անհայտ է
211
 
Այգու արահետը

անգլ.՝ Garden Path նորվ.՝ Hagegang

փայտե տախտակ, յուղաներկ 35 x 25 1890 Գտնվելու վայրն անհայտ է
212
 
Կինը երեկոյան բնանկարում[41][42]

անգլ.՝ Woman in Evening Landscape նորվ.՝ Kvinne i aftenlandskap

կտավ, յուղաներկ 54 x 81,5 1890 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
213
 
Բնանկար

անգլ.՝ Landscape նորվ.՝ Landskap

կտավ, յուղաներկ 35 x 31,5 1890 KODE թանգարան, Բերգեն
214
 
Տեսարան Հաուքեթոյից

անգլ.՝ View from Hauketo նորվ.՝ Utsikt fra Hauketo

ստվարաթուղթ, յուղաներկ 21 x 33 1890 Մասնավոր հավաքածու
215
 
Տեսարան Հաուքեթոյից

անգլ.՝ View from Hauketo նորվ.՝ Utsikt fra Hauketo

փայտե տախտակ, յուղաներ 23 x 17,5 1890 Գտնվելու վայրն անհայտ է
216
 
Բնանկար[43]

անգլ.՝ Landscape նորվ.՝ Landskap

կտավ, յուղաներկ 36 x 54 1890 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
217
 
Աբսենթ սիրողները (զղջում)

անգլ.՝ The Absinth Drinkers նորվ.՝ Absintdrikkere

կտավ, պաստել 58 x 96 1890 Մասնավոր հավաքածու
218
 
Երկու երեխա[44]

անգլ.՝ Two Children նորվ.՝ To barn

կտավ, պաստել 46,5 x 61,5 1890 Մասնավոր հավաքածու
219
 
Նիսում՝ արմավենիների տակ կտավ, յուղաներկ 55 x 46 1891 Մասնավոր հավաքածու
220
 
Անգլիական ծովափը հետմիջօրեին

անգլ.՝ Afternoon on the Promenade des Anglais նորվ.՝ Ettermiddag på Promenade des Anglais

կտավ, յուղաներկ և մոմապաստել 54 x 73 1891 Մասնավոր հավաքածու
221
 
Անգլիական ծովափը առավոտյան[45]

անգլ.՝ Morning on the Promenade des Anglais նորվ.՝ Morgen på Promenade des Anglais

կտավ, յուղաներկ 65 x 106 1891 Մասնավոր հավաքածու․ 2011 թվականի նոյեմբերի 2-ին Սոթբիս աճուրդի տանը վաճառվել է $1 986 500
222
 
Արևային օր Նիսում

անգլ.՝ Sunny Day in Nice նորվ.՝ Solskinnsdag i Nice

կտավ, յուղաներկ 65 x 54 1891 Մասնավոր հավաքածու
223
 
Նիսի տանիքները

անգլ.՝ Rooftops in Nice նորվ.՝ Hustak i Nice

կտավ, յուղաներկ 27 x 35 1891 Գտնվելու վայրն անհայտ է
224
 
Գիշերային Նիսը[46]

անգլ.՝ Night in Nice նորվ.՝ Natt i Nice

կտավ, յուղաներկ 48 x 54 1891 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
225
 
Ձկնորս տղան Նիսից

անգլ.՝ Fisherboy from Nice նորվ.՝ Fiskergutt fra Nice

կտավ, յուղաներկ և մոմապաստել 65 x 46 1891 Մասնավոր հավաքածու
226
 
Ձկնորս տղան Նիսից

անգլ.՝ Fisherboy from Nice նորվ.՝ Fiskergutt fra Nice

կտավ, պաստել և յուղաներկ 72 x 48 1891-92 Գտնվելու վայրն անհայտ է
227
 
Ձկնորս տղան Նիսից[47]

անգլ.՝ Fisherboy from Nice նորվ.՝ Fiskergutt fra Nice

ստվարաթղթին փակցրած թուղթ, պաստել 40 x 51 1891 Թինա և Էնդրյու Բրոզմանների հավաքածու
228
 
Տղայի գլուխը

անգլ.՝ Fisherboy from Nice նորվ.՝ Fiskergutt fra Nice

թուղթ, պաստել 41 x 31 1891 Մոսսի գեղարվեստական ասոցիացիա
229
 
Կապույտ զգեստներով աղջիկը[48]

անգլ.՝ Young Woman in Blue նորվ.՝ Ung kvinne i blått

ստվարաթուղթ, պաստել 76,5 x 56,5 1891 Մասնավոր հավաքածու
230
 
Կապույտ զգեստներով աղջիկը[49]

անգլ.՝ Young Woman in Blue նորվ.՝ Ung kvinne i blått

ստվարաթղթին փակցրած թուղթ, պաստել 54,5 x 45 1891 KODE թանգարան, Բերգեն
231
 
Ձեռքը քորող մոդելը[50][51]

անգլ.՝ Model Scratching her Arm նորվ.՝ Modell som klør seg på armen

կտավ, մոմապաստել 73 x 59 1891 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
232
 
Լաֆայե փողոց[52]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Rue Lafayette

կտավ, յուղաներկ 92 x 73 1891 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
233
 
Ռիվոլի փողոց

անգլ.՝ և նորվ.՝ Rue de Rivoli

կտավ, յուղաներկ 81 x 65 1891 Հարվարդի արվեստի թանգարան
234
 
Կիրակին Օսգորսթրաննում

անգլ.՝ Sunday in Åsgardstrand նորվ.՝ Søndag i Åsgårdstrand

կտավ, յուղաներկ 59,5 x 88 1891 KODE թանգարան, Բերգեն
235
 
Փոքրիկ շիկահերը

անգլ.՝ Young Blond Girl նորվ.՝ Blond småpike

կտավ, յուղաներկ 27,5 x 21,5 1891 Մասնավոր հավաքածու
236
 
Ամառային երեկոն Օսգորսթրաննում[53]

անգլ.՝ Summer Evening in Åsgardstrand նորվ.՝ Sommeraften i Åsgardstrand

կտավ, յուղաներկ 40 x 66 1891 Մասնավոր հավաքածու։ 2020 թվականի հուլիսի 15-ին Քրիստիս աճուրդի տանը վաճառվել է $300 000
237
 
Բաց երկնքի ներքո[54][55]

անգլ.՝ In Open Air նորվ.՝ I friluft

կտավ, յուղաներկ 65 x 120 1891 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
238
 
Ամառ

անգլ.՝ Summer նորվ.՝ Sommer

կտավ, մոմապաստել և պաստել 54,5 x 74 1891 Գտնվելու վայրն անհայտ է
239
 
Ամառային երեկոյի էրոտիկությունը[56][57]

անգլ.՝ Eroticism on a Summer Evening նորվ.՝ Erotikk i sommerkvelden

կտավ, յուղաներկ 65 x 91 1891 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
240
 
Անձրևոտ օր Կարլ Յոհանում[58][59]

անգլ.՝ Karl Johan in the Rain նորվ.՝ Regnværsdag på Karl Johan

կտավ, յուղաներկ 38 x 55 1891 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
241
 
Երեկո։ Մելանխոլիա[60][61]

անգլ.՝ Evening. Melancholy նորվ.՝ Aften. Melankoli

կտավ, յուղաներկ, մատիտ և մոմապաստել 73 x 101 1891 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
242
 
Կապույտ զգեստով կինը կապույտ ջրերի ֆոնին

անգլ.՝ Woman in Blue against Blue Water, նորվ.՝ Blåkledd dame mot blått vann

կտավ, յուղաներկ 99 x 65 1891 Մասնավոր հավաքածու
243
 
Ծեր ձկնորսը

անգլ.՝ Old Fisherman նորվ.՝ Gammel fisker

պաստել 100 x 60 1891 Գտնվելու վայրն անհայտ է
244
 
Սոճու անտառը[62]

անգլ.՝ Pine Forest նորվ.՝ Furuskog

կտավ, յուղաներկ 58,5 x 72,5 1891-92 Մասնավոր հավաքածու։ 2014 թվականի նոյեմբերի 4-ին Սոտբիս աճուրդի տանը վաճառվել է՝ գնահատվելով՝ $1 000 000-1 500 000
245
 
Ամառային օրն անտառում

անգլ.՝ Summer Day in the Forest նորվ.՝ Sommerdag i skogen

փայտե տախտակ, յուղաներկ 23 x 17 1891 Գտնվելու վայրն անհայտ է
246
 
Անտառային բնանկար

անգլ.՝ Forest Landscape նորվ.՝ Skoglandskap

կտավ, յուղաներկ 33,5 x 47 1891 Գտնվելու վայրն անհայտ է
247
 
Նուրսթրանում

անգլ.՝ From Nordstrand նորվ.՝ Fra Nordstrand

կտավ, յուղաներկ 60 x 73,5 1891 KODE թանգարան, Բերգեն
248
 
Բնապատկեր լուսնկա գիշերին

անգլ.՝ Landscape in Moonlight նորվ.՝ Landskap i måneskinn

կտավ, յուղաներկ 38 x 55 1891 KODE թանգարան, Բերգեն
249
 
Կինը ճաղաշարի մոտ

անգլ.՝ Woman by the Balustrade նորվ.՝ Kvinne ved balustraden

կտավ, յուղաներկ 85 x 100 1891 Հորթեն, Նորվեգիա
250
 
Ինգերը սպիտակ բլուզով[63][64]

անգլ.՝ Inger in a White Blouse նորվ.՝ Inger i hvit bluse

կտավ, յուղաներկ 81,5 x 66,5 1891 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
251
 
Յապպե Նիլսեն[65]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Jappe Nilssen

կտավ, պաստել 60,5 x 45 1891 Մասնավոր հավաքածու
252
 
Արվե Արվեսեն

անգլ.՝ և նորվ.՝ Arve Arvesen

կտավ, յուղաներկ 48 x 57 1891 Մասնավոր հավաքածու
253
 
Գուննար Հեյբերգ

անգլ.՝ և նորվ.՝ Gunnar Heiberg

կտավ, պաստել 73,5 x 59,5 1891 Մասնավոր հավաքածու
254
 
Հելգե Ռոդե[66]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Helge Rode

կտավ, մոմապաստել 80,5 x 54 1891 Ֆրեդերիկսբորգի ազգային թանգարան, Հիլլերոդ, Դանիա
255
 
Օլգա Բուհրե

անգլ.՝ և նորվ.՝ Olga Buhre

կտավ, յուղաներկ 73 x 59 1891 KODE թանգարան, Բերգեն
256
 
Ալեքսանդրա Թաուլով

անգլ.՝ և նորվ.՝ Alexandra Thaulow

կտավ, յուղաներկ 132 x 88 1891 Ֆոն դեր Հեյդտ թանգարան Վուպերտալ, Գերմանիա
257
 
Համբույր պատուհանի մոտ[67][68]

անգլ.՝ Kiss by the Window նորվ.՝ Kyss ved vinduet

կտավ, յուղաներկ 72 x 64,5 1891 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
258 Հասանելի նկար չկա Հաջորդ օրը

անգլ.՝ The Day After նորվ.՝ Dagen derpå

? ? 1891-92 Հնարավոր է կորսված է
259
 
Մանկության հիշողություն[69][70]

անգլ.՝ Childhood Memory նորվ.՝ Barndomsminne

չրգրունտավորած ստվարաթուղթ, յուղաներկ 81 x 58 1892 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
260
 
Մանկության հիշողություն

անգլ.՝ Childhood Memory նորվ.՝ Barndomsminne

կտավ, մոմապաստել և մատիտ 40,5 x 32,5 1892 Գտնվելու վայրն անհայտ է
261
 
Մոնտե Կառլոյի խաղացողները[71][72]

անգլ.՝ Gamblers in Monte Carlo նորվ.՝ Spillere i Monte Carlo

կտավ, յուղաներկ 54 x 65 1892 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
262
 
Մոնտե Կառլոյի խաղացողները

անգլ.՝ Gamblers in Monte Carlo նորվ.՝ Spillere i Monte Carlo

կտավ, յուղաներկ 72 x 92 1892 Մասնավոր հավաքածու
263
 
Մոնտե Կառլոյի պտուտախաղը[73][74]

անգլ.՝ At the Roulette Table in Monte Carlo նորվ.՝ Ved ruletten i Monte Carlo

կտավ, յուղաներկ 74,5 x 116 1892 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
264
 
Նողկալի տրամադրությունը մայրամուտին։ Հուսահատություն[75]

անգլ.՝ Sick Mood at Sunset. Despair նորվ.՝ Syk stemning ved solnedgang. Fortvilelse

կտավ, յուղաներկ 92 x 67 1892 Թիելի պատկերասրահ, Ստոկհոլմ
265
 
Նոճին լուսնկա գիշերին[76]

անգլ.՝ Cypress in Moonlight նորվ.՝ Sypress i måneskinn

կտավ, յուղաներկ 81 x 54 1892 Մասնավոր հավաքածու
266
 
Համբույր պատուհանի մոտ[77]

անգլ.՝ Kiss by the Window նորվ.՝ Kyss ved vinduet

կտավ, յուղաներկ 73 x 92 1892 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
267
 
Համբույր

անգլ.՝ The Kiss, նորվ.՝ Kyss

կտավ, յուղաներկ 72 x 59 1892 Մասնավոր հավաքածու
268
 
Աղջիկը պատուհանի մոտ

անգլ.՝ The Girl by the Window նորվ.՝ Piken ved vinduet

? ? 1892 Հնարավոր է կորսված է
269
 
Սանրվող կինը

անգլ.՝ Woman Combing her Hair նորվ.՝ Kvinne som grer håret

կտավ, յուղաներկ 91,5 x 72,5 1892 KODE թանգարան, Բերգեն
270
 
Հայելուն նայող կինը[78]

անգլ.՝ Woman Looking in the Mirror նորվ.՝ Kvinne som speiler seg

կտավ, յուղաներկ 92 x 72,5 1892 Մասնավոր հավաքածու։ 2012 թվականի մայիսի 2-ին Սոտբիս աճուրդի տանը վաճառվել է $5 122 500։
271
 
Լոգանքից հետո

անգլ.՝ After the Bath նորվ.՝ Etter badet

կտավ, յուղաներկ 119 x 135 1892 Էրիկ Մ․ Վիկի հավաքածու
272
 
Ռիվիերայում[79]

անգլ.՝ From the Riviera նորվ.՝ Fra Rivieraen

կտավ, յուղաներկ 46,5 x 69 1892 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
273 Հասանելի լուսանկար չկա Ռիվիերայում

անգլ.՝ From the Riviera նորվ.՝ Fra Rivieraen

? ? 1892 Հնարավոր է կորսված է
274
 
Լուսնկա գիշերը Միջերկրականի ծովափին[80]

անգլ.՝ Moonlight by the Mediterranean նորվ.՝ Månenatt ved middelhavet

կտավ, յուղաներկ 46 x 55 1892 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
275
 
Սոճի

անգլ.՝ A Pine նորվ.՝ En pinje

կտավ, յուղաներկ 55 x 46 1892 Մասնավոր հավաքածու
276
 
Ծառերը Միջերկրականի ափին

անգլ.՝ Trees by the Mediterranean նորվ.՝ Trær ved Middelhavet

կտավ, յուղաներկ 62 x 51 1892 Օստրավայի գեղարվեստի թանգարան, Օստրավա, Չեխիա
277
 
Ռիվիերայում

անգլ.՝ From the Riviera նորվ.՝ Fra Rivieraen

կտավ, յուղաներկ 63 x 48 1892 Մասնավոր հավաքածու
278 Հասանելի լուսանկար չկա Ամառային հագուստով կանանց մոտ խռնված տղամարդիկ

անգլ.՝ Men Flocking round Women in Light Clothing նորվ.՝ Menn som svermer om lyskledde damer

? ? 1892 Հնարավոր է կորսված է
279
 
Անտառ

անգլ.՝ Forest նորվ.՝ Skogsinteriør

կտավ, յուղաներկ 59 x 94 1892 KODE թանգարան, Բերգեն
280
 
Լուսնկա գիշեր լողափին

անգլ.՝ Moonlight on the Beach նորվ.՝ Måneskinn på stranden

կտավ, յուղաներկ 62,5 x 96 1892 KODE թանգարան, Բերգեն
281
 
Ծովափի գաղտնիքը

անգլ.՝ Mystery on the Shore նորվ.՝ Strandmystikk

կտավ, յուղաներկ 86,5 x 124,5 1892 Մասնավոր հավաքածու
282
 
Ծովափի գաղտնիքը

անգլ.՝ Mystery on the Shore նորվ.՝ Strandmystikk

չգրունտավորած կտավ, յուղաներկ 100 x 140 1892 Վյուրթի հավաքածու, Քյունցելազաու, Գերմանիա
283
 
Երկու մարդկային էություն։ Միայնակ մարդիկ

անգլ.՝ Two Human Beings. The Lonely Ones նորվ.՝ To mennesker. De ensomme

կտավ, յուղաներկ ? 1892 1901 թվականի դեկտեմբերի 9-ին պայթյունի հետևանքով կորել է
284
 
Մելանխոլիա[81][82][83]

անգլ.՝ Melancholy նորվ.՝ Melankoli

կտավ, յուղաներկ 64 x 96 1892 Նորվեգիայի ազգային պատկերասրահ, Օսլո
285
 
Գիշերը Սեն Կլուում[84]

անգլ.՝ Night in Saint-Cloud նորվ.՝ Natt i Saint-Cloud

կտավ, մոմային պաստել, պաստել 78,5 x 73,5 1892 Մասնավոր հավաքածու
286
 
Գիշերը Սեն Կլուում

անգլ.՝ Night in Saint-Cloud նորվ.՝ Natt i Saint-Cloud

կտավ, պաստել 73 x 69 1892-93 Մասնավոր հավաքածու
287
 
Գիշերը Սեն Կլուում[85]

անգլ.՝ Night in Saint-Cloud նորվ.՝ Natt i Saint-Cloud

թուղթ, յուղաներկ 28 x 23,5 1892 Մասնավոր հավաքածու։ 2012 թվականի մայիսի 2-ին Սոտբիս աճուրդի տանը վաճառվել է $1 538 500
288
 
Տեսիլք[86][87]

անգլ.՝ Vision նորվ.՝ Visjon

կտավ, յուղաներկ 72 x 45 1892 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
289
 
Ջրաշուշաններ[88]

անգլ.՝ The Water Lilies, նորվ.՝ Vannliljene

թուղթ, գուաշ 28,5 x 44 1892-93 Մասնավոր հավաքածու
290
 
Երեկոն Կարլ Յոհանի փողոցում[89]

[[Երեկոն Կարլ Յոհանի փողոցում|անգլ.՝ Evening on Karl Johan]] նորվ.՝ Aften på Karl Johan

չգրունտավորած կտավ, յուղաներկ 84,5 x 121 1892 KODE թանգարան, Բերգեն
291
 
Նուրսթրանում

անգլ.՝ From Nordstrand նորվ.՝ Fra Nordstrand

կտավ, յուղաներկ 98,5 x 67 1892 Մասնավոր հավաքածու
292
 
Ծածկապատշգամբում[90]

անգլ.՝ On the Veranda նորվ.՝ På verandaen

կտավ, յուղաներկ 90,5 x 80,5 1892 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
293
 
Ինգերը պատուհանի մոտ

անգլ.՝ Inger by the Window նորվ.՝ Inger ved vinduet

կտավ, յուղաներկ 90 x 69 1892 Մասնավոր հավաքածու
294
 
Ինգերը սև-մանուշակագույն զգեստներով[91]

անգլ.՝ Inger in Black and Violet նորվ.՝ Inger i svart og fiolett

կտավ, յուղաներկ 172,5 x 122,5 1892 Ազգային պատկերասրահ
295
 
Նստած երիտասարդ կինը

անգլ.՝ Seated Young Woman նորվ.՝ Sittende ung kvinne

կտավ, յուղաներկ 54,5 x 72,5 1892 KODE թանգարան, Բերգեն
296
 
Աշնանային անձրև

անգլ.՝ Autumn Rain նորվ.՝ Høstregn

կտավ, յուղաներկ 71,5 x 67 1892 Մասնավոր հավաքածու
297
 
Յակոբ Բրաթլան[92]

անգլ.՝ և նորվ.՝ Jakob Bratland

կտավ, յուղաներկ 100 x 66 1892 Մունկի թանգարան, Օսլո, Նորվեգիա
298
 
Լյուդվիգ Մեյեր

անգլ.՝ և նորվ.՝ Ludvig Meyer

կտավ, յուղաներկ 214,5 x 103,5 1892 Թրոնհեյմ գեղարվեստի թանգարան, Թրոնհեյմ, Նորվեգիա
299
 
Թոր Լյութքեն

անգլ.՝ և նորվ.՝ Thor Lütken

կտավ, յուղաներկ 81,5 x 65 1892 Մասնավոր հավաքածու
300
 
Ռագնհիլդը և Դագնի Յուլը

անգլ.՝ Ragnhild and Dagny Juel նորվ.՝ Ragnhild og Dagny Juel

կտավ, յուղաներկ 95,5 x 66 1892-93 Գտնվելու վայրն անհայտ է
301
 
Ավգուստ Սթրինդբերգի դիմանկարը[93]

անգլ.՝ Portrait of August Strindberg նորվ.՝ August Strindberg

կտավ, յուղաներկ 120 x 90 1892 Ժամանակակից արվեստի թանգարան (Ստոկհոլմ)

Տես նաև խմբագրել

Ծանոթագրություններ խմբագրել

  1. Lande, Marit (undated). «The Life of Edvard Munch» Archived 2012-02-11 at the Wayback Machine.. Музей Мунка
  2. 2,0 2,1 Woll Gerd (2012)։ Edvard Munch – Samlede grafiske verk (նորվեգերեն)։ Oslo: Orfeus։ էջ 8։ ISBN 978-82-93140-11-5 
  3. «The Scream» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  4. «Skrik» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  5. Prideaux, Sue. Edvard Munch: Behind the Scream. — Yale University Press, 2012. — стр. 225
  6. Нэсс, 2007, էջ v—vii
  7. «Rothaariges Mädchen mit weisser Ratte» (գերմաներեն)։ sammlungonline.kunstmuseumbasel.ch։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-07-18-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  8. «Pianopiken» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  9. «Self-Portrait» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  10. «Andreas Munch Studying Anatomy» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  11. «Andreas Munch studerer anatomi» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  12. «Afternoon Nap» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  13. «Middagshvil» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  14. «Snekke med tre gutter» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  15. «Skogs Landscap Med Tjern (Woodland Landscape with Lake)»։ sothebys.com (անգլերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  16. «Flowery Meadow at Veierland» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2021-10-26-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  17. «Kristiania Bohemians» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-05-ին։ Վերցված է 2022-03-05 
  18. «Selvportrett» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  19. «Strand» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  20. «Karen Bjølstad» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  21. «Karen Bjølstad» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  22. «Laura and Inger in the Summer Sun» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-05-ին։ Վերցված է 2022-03-05 
  23. «Edvard Munch. Evening» (անգլերեն)։ museothyssen.org։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-04-19-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  24. «Inger in Sunshine» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-05-ին։ Վերցված է 2022-03-05 
  25. «Andreas Bjølstad» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  26. «Aasta Carlsen» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  27. «Aasta Carlsen» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  28. «Spring» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  29. «Hans Jæger» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  30. «Hans Jæger» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-05-ին։ Վերցված է 2022-03-05 
  31. «From Karl Johan» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  32. «Fra Karl Johan» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  33. «Musik auf der Karl Johan Strasse» (անգլերեն)։ collection.kunsthaus.ch։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-12-ին։ Վերցված է 2022-03-12 
  34. «Summer Night. Inger on the Beach» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-05-ին։ Վերցված է 2022-03-05 
  35. «Night in Saint-Cloud» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  36. «The Seine at Saint-Cloud» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  37. «The Seine at Saint-Cloud» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  38. «Seinen ved Saint-Cloud» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  39. «In the Café» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  40. «I kafeen» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  41. «Woman in Evening Landscape» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  42. «Kvinne i aftenlandskap» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  43. «Landskap» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  44. «Two Children» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  45. «Morgen på Promenade des Anglais (Morning on the Promenade des Anglais)»։ sothebys.com (անգլերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-10-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  46. «Night in Nice» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  47. «Fisherboy from Nice» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  48. «Young Woman in Blue» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  49. «Young Woman in Blue» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  50. «Model Scratching her Arm» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  51. «Modell som klør seg på armen» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  52. «Rue Lafayette» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  53. «Edvard Munch (1863-1944). Sommeraften i Åsgårdstrand»։ christies.com (անգլերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-10-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  54. «In Open Air» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  55. «I friluft» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Վերցված է 2022-03-19 
  56. «Eroticism on a Summer Evening» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-03-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  57. «Erotikk i sommerkvelden» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  58. «Karl Johan in the Rain» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  59. «Regnværsdag på Karl Johan» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  60. «Evening. Melancholy» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  61. «Aften. Melankoli» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  62. «Furuskog (Pine Forest)»։ sothebys.com (անգլերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-10-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  63. «Inger in a White Blouse» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  64. «Inger i hvit bluse» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  65. «Jappe Nilssen» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  66. «Helge Rode» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  67. «Kiss by the Window» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  68. «Kyss ved vinduet» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  69. «Childhood Memory. Outside the Gate» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-02-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  70. «Barndomsminne. Utenfor porten» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  71. «Gamblers in Monte Carlo» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-03-03 
  72. «Spillere i Monte Carlo» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  73. «At the Roulette Table in Monte Carlo» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  74. «Ved ruletten i Monte Carlo» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  75. «Despair» (անգլերեն)։ thielska.zetcom.net։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  76. «Cypress in Moonlight» (անգլերեն)։ metmuseum.org։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  77. «The Kiss» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  78. «Kvinne som speiler seg (Woman Looking in the Mirror)»։ sothebys.com (անգլերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-10-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  79. «Fra Rivieraen» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  80. «Moonlight by the Mediterranean» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  81. Sue Prideaux. Edvard Munch: Behind the Scream. Yale University Press, 2007
  82. Reinhold Heller. Edvard Munch. Leben und Werk. Prestel, München 1993.
  83. «Melancholy» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  84. «Night in Saint-Cloud» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  85. «Natt i Saint-Cloud (Night in Saint-Cloud)»։ sothebys.com (անգլերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-10-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  86. «Vision» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  87. «Visjon» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  88. «The Water Lillies» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  89. «Evening on Karl Johan» (անգլերեն)։ munch.emuseum.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-02-27-ին։ Վերցված է 2022-02-27 
  90. «På verandaen» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  91. «Inger in Black and Violet» (անգլերեն)։ nasjonalmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-16-ին։ Վերցված է 2022-03-16 
  92. «Jacob Bratland» (անգլերեն)։ foto.munchmuseet.no։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-20-ին։ Վերցված է 2022-03-19 
  93. «Författaren August Strindberg» (անգլերեն)։ sis.modernamuseet.se։ Արխիվացված է օրիգինալից 2022-03-19-ին։ Վերցված է 2022-03-19 

Գրականություն խմբագրել

  • Нэсс, Атле Эдвард Мунк. Биография художника = Munch. En biografi. — М.: Весь Мир, 2007. — 584 с. — (Магия имени). — ISBN 978-5-7777-0385-9
  • Woll Gerd (2008)։ Edvard Munch – Samlede malerier (նորվեգերեն)։ Oslo: Cappelen Damm։ ISBN 978-82-04-14000-5