Բացել գլխավոր ցանկը

Հունաստանի քաղաքների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Հունաստանում չկա բնակավայրերի՝ քաղաքների ու գյուղերի բաժանման հստակ համակարգ։ Հիմնական ցուցանիշը համարվում է բնակչության քանակը։ Հունաստանի վիճակագրության ազգային բյուրոն (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος) քաղաքներ (πόλεις) է համարում 10 000-ից ավելի բնակչություն ունեցող բնակավայրերը, ոչ մեծ քաղաքներ (κωμοπόλεις)` 2000-9999 բնակչություն և գյուղեր (χωριό)` 2000-ից պակաս բնակչություն ունեցող բնակավայրերը։

2011 թվականի մարդահամարի տվյալներով՝ Հունաստանում կան 65 քաղաքներ, որոնք ունեն 14000-ից ավելի բնակչություն[1]։

Անվանում Հունարեն անվանում Բնակչությունը (2001 թ.) Բնակչությունը (2011 թ.) Աճ / նվազում Պերիֆերիա Պատկեր
1 Աթենք Αθήνα 3 343 735 3 168 846 -0,54 % Ատտիկե Acropolis1.jpg
2 Սալոնիկ Θεσσαλονίκη 836 820 806 635 -0,37 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Overlooking modern Thessaloniki seafront from Old Town 2006.jpg
3 Պատրաս Πάτρα 193 885 195 265 +0,07 % Արևմտյան Հունաստան Patras Wireless Network - Misc 1.jpg
4 Հերակլիոն Ηράκλειο 149 038 157 452 +0,55 % Կրետե Iraklio0.jpeg
5 Լարիսա Λάρισα 131 095 144 651 +0,99 % Թեսալիա St Achilles Larissa.jpg
6 Վոլոս Βόλος 127 887 130 994 +0,17 % Թեսալիա Volos-bynight.JPG
7 Ահարնես Αχαρνές 77 670 100 723 +2,63 % Ատտիկե St. Paraskeve Convent, Acharnes, Attika, Greece 01.jpg
8 Խանյա Χανιά 82 622 88 525 +0,69 % Կրետե Chania - Venetian harbor 1.jpg
9 Յանինա Ιωάννινα 81 144 85 803 +0,56 % Էպիրոս
10 Խալկիդա Χαλκίδα 68 509 74 564 +0,85 % Կենտրոնական Հունաստան Chalkida.JPG
11 Տրիկալա Τρίκαλα 54 605 61 653 +1,22 % Թեսալիա Evlahos litheos.jpg
12 Ագրինիոն Αγρίνιο 58 720 61 349 +0,44 % Արևմտյան Հունաստան Agrinio, Etolio-Acarnania Prefecture, Greece - city by evening.jpg
13 Կատերինի Κατερίνη 55 586 60 854 +0,91 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Street in Katerini, Greece.jpg
14 Կալամատա Καλαμάτα 58 436 59 625 +0,20 % Պելոպոնես Kalamata Burg.jpg
15 Սառե Σέρρες 55 996 58 287 +0,40 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Serres overview.jpg
16 Ալեքսանդրուպոլիս Αλεξανδρούπολη 49 724 57 812 +1,52 % Արևելյան Մակեդոնիա և Թրակիա Alexandroupoli seafront.JPG
17 Քսանտի Ξάνθη 46 357 56 122 +1,91 % Արևելյան Մակեդոնիա և Թրակիա Xanti clock tower.jpg
18 Կավալա Καβάλα 59 222 54 027 -0,91 % Արևելյան Մակեդոնիա և Թրակիա KavalaCityscape.jpg
19 Լամիա Λαμία 50 551 52 006 +0,28 % Կենտրոնական Հունաստան Λαμία By Night!.jpg
20 Կոմոտինի Κομοτηνή 44 421 50 990 +1,39 % Արևելյան Մակեդոնիա և Թրակիա 20090423 Komotini Greece central square.jpg
21 Ռոդոս Ρόδος 53 640 49 541 -0,79 % Հարավային Էգեյան կղզիներ Rhodes at dusk from the pier 2010.jpg
22 Դրամա Δράμα 43 934 44 823 +0,20 % Արևելյան Մակեդոնիա և Թրակիա Drama starata saborna crkva.JPG
23 Վերիա Βέροια 43 394 43 158 -0,05 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Veria Nightview3.jpg
24 Կոզանի Κοζάνη 37 893 41 066 +0,81 % Արևմտյան Մակեդոնիա Kozan.jpg
25 Կերկիրա Κέρκυρα 41 100 39 330 -0,44 % Հոնիական կղզիներ CityofCorfu.jpg
26 Կարդիցա Καρδίτσα 35 750 38 554 +0,76 % Թեսալիա Улицы Кардицы.JPG
27 Սալամինա Σαλαμίς 33 019 36 774 +1,08 % Ատտիկե Bay of Salamina.jpg
28 Ռետիմնոն Ρέθυμνο 31 234 35 715 +1,35 % Կրետե Rethymno - Venetian fortress.jpg
29 Խիոս Χίος 33 596 35 479 +0,55 % Հյուսիսային Էգեյան կղզիներ Karfas.jpg
30 Անո-Լիոսիա Άνω Λιόσια 27 305 33 565 +2,09 % Ատտիկե View of Athens from Ano Liosia.jpg
31 Պտոլեմաիդա Πτολεμαΐδα 29 974 32 127 +0,70 % Արևմտյան Մակեդոնիա Ptolemaida, Kozani prefecture, Greece - aerial view.jpg
32 Տրիպոլի Τρίπολη 28 928 30 866 +0,65 % Պելոպոնես TripoliGreece7.jpg
33 Ասպրոպիրգոս Ασπρόπυργος 27 927 30 251 +0,80 % Ատտիկե General view of sanctuary of Demeter and Kore and the Telesterion (Initiation Hall), center for the Eleusinian Mysteries, Eleusis (8191841684).jpg
34 Կորինֆ Κόρινθος 30 434 30 176 -0,09 % Պելոպոնես Corinth 3.JPG
35 Յաննիցա Γιαννιτσά 26 677 29 789 +1,11 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Enidje-kula.JPG
36 Միտիլինի Μυτιλήνη 28 950 27 871 -0,38 % Հյուսիսային Էգեյան կղզիներ Mytilini.JPG
37 Էգիո Αίγιο 27 601 26 652 -0,38 % Արևմտյան Հունաստան Άποψη Αιγίου.JPG
38 Էլևսին Ελευσίνα 26 121 24 910 -0,47 % Ատտիկե Eleusis.JPG
39 Պիրգոս Πύργος 24 245 24 359 +0,05 % Արևմտյան Հունաստան Katakolon.JPG
40 Մեգարա Μέγαρα 23 166 23 456 +0,12 % Ատտիկե Aigosthena-3.jpg
41 Կիլկիս Κιλκίς 17 744 22 914 +2,59 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Kilkis.jpg
42 Ֆիվի Θήβα 21 929 22 883 +0,43 % Կենտրոնական Հունաստան Thebes-1.jpg
43 Արգոս Άργος 24 630 22 209 -1,03 % Պելոպոնես Argos City.jpg
44 Արտա Άρτα 22 390 21 895 -0,22 % Էպիրոս Arta Bridge Epirus Greece.jpg
45 Արտեմիդա Αρτέμιδα 14 719 21 488 +3,86 % Ատտիկե Aerial view of Artemis 18.02.2009 14-41-13.JPG
46 Լևադիա Λιβάδεια 20 694 21 379 +0,33 % Կենտրոնական Հունաստան Livadeia general.jpg
47 Օրեոկաստրո Ωραιόκαστρο 11 987 20 852 +5,70 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Thessaloniki-Highway22.jpg
48 Կոս Κως 17 894 19 432 +0,83 % Հարավային Էգեյան կղզիներ Kos2.jpg
49 Կորոպի Κορωπί 16 226 19 164 +1,68 % Ատտիկե Κόμβος Αττικής Οδού 15 Λ Μαραθώνος.jpg
50 Պրևեզա Πρέβεζα 16 894 19 042 +1,20 % Էպիրոս Port of Preveza 2013.jpg
51 Սպարտա Σπάρτη 18 286 18 926 +0,34 % Պելոպոնես Modern Sparta.jpg
52 Նաուսա Νάουσα 19 902 18 882 -0,53 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Naousa view from St Theologos hill 4.jpg
53 Պերայա Περαία 13 314 18 546 +3,37 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Coast of Perea, Thessaloniki prefecture, Greece.jpg
54 Օրեստիադա Ορεστιάδα 15 438 18 426 +1,79 % Արևելյան Մակեդոնիա և Թրակիա Orestiada central square.jpg
55 Էդեսա Έδεσσα 18 493 18 229 -0,14 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Eklisohori.jpg
56 Ֆլորինա Φλώρινα 14 985 17 686 +1,67 % Արևմտյան Մակեդոնիա Lerin cathedral.jpg
57 Ամալիադա Αμαλιάδα 18 476 16 763 -0,97 % Արևմտյան Հունաստան Olive orchard and houses in Elis, Greece.jpg
58 Պալինի Παλλήνη 13 176 16 415 +2,22 % Ատտիկե Πόλη της Παλλήνης β Greece.jpg
59 Ֆերմի Θέρμη 11 412 16 004 +3,44 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Langadas from 5km altitude - SlaRos Project - Mission 1.jpg
60 Էրմուպոլիս Ερμούπολη 15 471 15 870 +0,26 % Հարավային Էգեյան կղզիներ Syros Ano Syros u Ermoupolis140707.jpg
61 Նեա Մակրի Νέα Μάκρη 12 139 15 554 +2,51 % Ատտիկե Nea Makri.jpg
62 Ալեքսանդրիա Αλεξάνδρεια 14 023 14 821 +0,56 % Կենտրոնական Մակեդոնիա Alexandria Gida church.JPG
63 Պեանիա Παιανία 12 849 14 595 +1,28 % Ատտիկե Γέρακας 14.jpg
64 Կալիվիա Տորիկու Καλύβια Θορικού 10 323 14 424 +3,40 % Ատտիկե Sunset00895.JPG
65 Նաֆպլիոն Ναύπλιο 13 124 14 203 +0,79 % Պելոպոնես 20090728 palamidi90.jpg

Արտաքին հղումներԽմբագրել

ԾանոթագրություններԽմբագրել