ՀՀ ԱԺ 5-րդ գումարման պատգամավորների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Հայաստանի Ազգային ժողովը (ՀՀ ԱԺ) Հայաստանի բարձրագույն օրենսդիր մարմինն է։ Հայաստանի Ազգային Ժողովի 5-րդ գումարման ընտրությունները տեղի են ունեցել 2012 թվականի մայիսի 6-ին։ Ուղղակի ժողովրդական քվեարկությամբ ընտրվել է օրենսդիր մարմնի նոր կազմ՝ 131 պատգամավոր, որից 41-ը մեծամասնական և 90-ը համամասնական ընտրակարգով։

Մայիսի 6-ի ընտրությունների արդյունքում ձևավորված խորհրդարանը.
     ՀՀԿ (69)
     ԲՀԿ (37)
     ՀԱԿ (7)
     ՕԵԿ (6)
     ՀՅԴ (5)
     Ժառանգություն (5)
     Անկուսակց. պատգամավոր (2)

Պատգամավորների ցանկ խմբագրել

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման սկիզբ Ընտրատարածք
1 Լեռնիկ Ալեքսանյան
 
1952 հոկտեմբերի 16 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 42
2 Սամվել Ալեքսանյան
 
1968 օգոստոսի 19 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 007
3 Արագած Ախոյան
 
1962 օգոստոսի 29 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 100
4 Աշոտ Աղաբաբյան
 
1952 նոյեմբերի 8 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 033
5 Արայիկ Աղաբաբյան
 
1962 մարտի 19 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 109
6 Կարինե Աճեմյան
 
1962 հուլիսի 1 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 057
7 Վարդան Այվազյան
 
1961 նոյեմբերի 7 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 061
8 Բազմասեր Առաքելյան
 
1978 հունիսի 14 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 105
9 Կարեն Ավագյան
 
1974 դեկտեմբերի 6 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 058
10 Արմեն Ավետիսյան
 
1971 սեպտեմբերի 22 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 108
11 Սուքիաս Ավետիսյան
 
1959 ապրիլի 28 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 հունիսի 4 Թիվ 063
12 Արա Արամյան
 
1956 մարտի 11 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 107
13 Ալեքսանդր Արզումանյան
 
1959 դեկտեմբերի 24 «Ազատ դեմոկրատներ» կուսակցություն «Ժառանգություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 125
14 Աշոտ Արսենյան
 
1960 նոյեմբերի 4 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 039
15 Գուրգեն Արսենյան
 
1959 նոյեմբերի 22 Միավորված Աշխատանքային Կուսակցություն «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 083
16 Արմեն Բաբայան
 
1972 հուլիսի 11 Անկուսակցական «Հայ Յեղափոխական Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 121
17 Վահան Բաբայան
 
1980 նոյեմբերի 26 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 091
18 Արա Բաբլոյան 1947 մայիսի 5 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 056
19 Հայկ Բաբուխանյան
 
1964 հոկտեմբերի 22 «Սահմանադրական իրավունք» միություն «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 055
20 Հրանտ Բագրատյան
 
1958 հոկտեմբերի 18 «Ազատություն» կուսակցություն «Հայ ազգային կոնգրես» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 115
21 Վոլոդյա Բադալյան
 
1948 մայիսի 12 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 079
22 Վահրամ Բաղդասարյան
 
1961 հունիսի 15 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 064
23 Կարեն Բեքարյան
 
1970 մարտի 2 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2015 սեպտեմբերի 11 Թիվ 074
24 Հեղինե Բիշարյան
 
1961 հունվարի 5 «Օրինաց Երկիր» «Օրինաց Երկիր» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 127
25 Կարեն Բոթոյան
 
1983 ապրիլի 26 Անկուսակցական «Օրինաց Երկիր» խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 023
26 Ռուստամ Գասպարյան
 
1961 ապրիլի 11 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 093
27 Արտաշես Գեղամյան
 
1949 դեկտեմբերի 2 «Ազգային միաբանություն» կուսակցություն «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 053
28 Արթուր Գևորգյան
 
1975 ապրիլի 1 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 005
29 Նահապետ Գևորգյան
 
1957 հունիսի 28 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 066
30 Ռուբեն Գևորգյան
 
1954 հունիսի 18 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 090
31 Մուրադ Գուլոյան
 
1956 փետրվարի 27 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 027
32 Արայիկ Գրիգորյան
 
1963 մայիսի 10 Անկուսակցական Ընդգրկված չէ Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 018
33 Հայկ Գրիգորյան
 
1984 փետրվարի 13 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 037
34 Հրանտ Գրիգորյան
 
1966 նոյեմբերի 23 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 020
35 Մանվել Գրիգորյան 1956 հուլիսի 14 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 051
36 Մարտուն Գրիգորյան
 
1981 հունվարի 18 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 034
37 Արտակ Դավթյան
 
1966 հոկտեմբերի 30 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 078
38 Հրանտ Դավթյան
 
1970 օգոստոսի 26 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 098
39 Ստեփան Դեմիրճյան
 
1959 հուլիսի 6 ՀԺԿ «Հայ ազգային կոնգրես» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 110
40 Լևոն Դոխոլյան
 
1978 մարտի 15 «Օրինաց Երկիր» կուսակցություն «Օրինաց Երկիր» խմբակցություն Համամասնական 2013 նոյեմբերի 28 Թիվ 128
41 Մարգարիտ Եսայան
 
1958 հոկտեմբերի 24 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 060
42 Արտակ Զաքարյան
 
1974 նոյեմբերի 1 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 075
43 Նաիրա Զոհրաբյան
 
1965 մայիսի 8 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 084
44 Ռազմիկ Զոհրաբյան
 
1950 ապրիլի 1 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 045
45 Լևոն Զուրաբյան
 
1964 սեպտեմբերի 3 Հայ ազգային կոնգրես «Հայ ազգային կոնգրես» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 112
46 Վահե Էնֆիաջյան
 
1978 դեկտեմբերի 24 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 089
47 Շիրակ Թորոսյան
 
1972 ապրիլի 16 «Հզոր Հայրենիք» կուսակցություն «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 073
48 Իշխան Խաչատրյան
 
1969 ապրիլի 12 «Հայկական վերածնունդ» կուսակցություն «Հայկական վերածնունդ» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 130
49 Լյովա Խաչատրյան
 
1955 մայիսի 2 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 012
50 Հայկ Խաչատրյան
 
1979 մայիսի 23 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 104
51 Գագիկ Ծառուկյան
 
1956 նոյեմբերի 25 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 028
52 Վազգեն Կարախանյան
 
1946 օգոստոսի 5 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2014 հունիսի 5 Թիվ 067
53 Արմեն Կարապետյան
 
1954 հուլիսի 31 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2013 սեպտեմբերի 29 Թիվ 038
54 Կարեն Կարապետյան
 
1961 մարտի 2 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 032
55 Կարո Կարապետյան
 
1960 մարտի 17 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 094
56 Նաիրա Կարապետյան
 
1977 հոկտեմբերի 25 ՄԻԱԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 070
57 Վահան Կարապետյան
 
1966 մայիսի 26 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 103
58 Հակոբ Գ. Հակոբյան
 
1956 օգոստոսի 1 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 041
59 Հակոբ Ռ. Հակոբյան   1958 հունվարի 26 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 024
60 Ռուբիկ Հակոբյան
 
1955 դեկտեմբերի 17 Անկուսակցական «Ժառանգություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 126
61 Արկադի Համբարձումյան
 
1971 ապրիլի 9 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 029
62 Խոսրով Հարությունյան
 
1948 մայիսի 30 Հայաստանի Քրիստոնեա-դեմոկրատական միություն «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 054
63 Համլետ Հարությունյան
 
1947 հոկտեմբերի 5 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 069
64 Արաիկ Հովհաննիսյան
 
1964 նոյեմբերի 23 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 076
65 Վահե Հովհաննիսյան
 
1974 հունիսի 10 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 085
66 Ռուբեն Հովսեփյան
 
1958 օգոստոսի 28 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 006
67 Հարություն Ղարագյոզյան
 
1959 մայիսի 1 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 095
68 Վահագն Մախսուդյան
 
1949 մայիսի 3 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 106
69 Աբրահամ Մանուկյան
 
1957 նոյեմբերի 15 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 096
70 Արամ Մանուկյան
 
1957 մարտի 9 Հայ ազգային կոնգրես «Հայ ազգային կոնգրես» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 111
71 Մելիք Մանուկյան
 
1955 մայիսի 5 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 026
72 Միքայել Մանուկյան
 
1967 ապրիլի 10 ՀՅԴ «Հայ Յեղափոխական Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2014 հունվարի 14 Թիվ 117
73 Մարինե Մարաբյան
 
1976 օգոստոսի 26 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 040
74 Գրիգորի Մարգարյան
 
1964 ապրիլի 7 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 011
75 Հովհաննես Մարգարյան
 
1964 մայիսի 21 «Օրինաց Երկիր» կուսակցություն «Օրինաց Երկիր» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 131
76 Ստեփան Մարգարյան
 
1960 հոկտեմբերի 26 «Հզոր Հայրենիք» կուսակցություն «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 088
77 Վրեժ Մարկոսյան
 
1950 մարտի 15 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 014
78 Էդմոն Մարուքյան
 
1981 հունվարի 13 Անկուսակցական Ընդգրկված չէ Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 030
79 Լևոն Մարտիրոսյան
 
1976 փետրվարի 19 ՄԻԱԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 059
80 Գագիկ Մելիքյան
 
1960 հունվարի 1 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2014 ապրիլի 26 Թիվ 049
81 Սպարտակ Մելիքյան
 
1968 հունվարի 2 «Ժողովրդավարություն և աշխատանք» կուսակցություն «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 072
82 Միքայել Մելքումյան
 
1962 հունվարի 1 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 086
83 Գագիկ Մինասյան
 
1950 ապրիլի 5 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 046
84 Մկրտիչ Մինասյան
 
1946 հունվարի 2 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 080
85 Արմեն Մխիթարյան
 
1961 ապրիլի 8 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 077
86 Արշակ Մխիթարյան
 
1960 մայիսի 15 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» կուսակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 097
87 Վահրամ Մկրտչյան 1963 հուլիսի 8 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2014 ապրիլի 26 Թիվ 062
88 Մնացական Մնացականյան
 
1959 փետրվարի 7 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 015
89 Առաքել Մովսիսյան 1966 օգոստոսի 20 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 068
90 Մուրադ Մուրադյան
 
1957 օգոստոսի 4 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 016
91 Ռուզաննա Մուրադյան
 
1963 հունիսի 28 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 065
92 Կորյուն Նահապետյան
 
1971 հուլիսի 23 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 008
93 Հերմինե Նաղդալյան
 
1960 հուլիսի 28 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 31 Թիվ 048
94 Տիգրան Ներսիսյան
 
1978 օգոստոսի 14 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2014 հունիսի 5 Թիվ 102
95 Սամվել Նիկոյան
 
1958 փետրվարի 13 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 043
96 Գարեգին Նուշիկյան
 
1961 մայիսի 31 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 010
97 Կարեն Շահմուրադյան
 
1980 ապրիլի 28 Անկուսակցական «Հայ Յեղափոխական Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2016 մարտի 2 Թիվ 120
98 Մհեր Շահգելդյան
 
1967 սեպտեմբերի 29 «Օրինաց Երկիր» կուսակցություն «Օրինաց Երկիր» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 129
99 Էդուարդ Շարմազանով 1975 նոյեմբերի 8 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 050
100 Տիգրան Ուրիխանյան
 
1979 օգոստոսի 27 «Ալյանս» առաջադիմական ցենտրիստական կուսակցության «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 092
101 Մուշեղ Պետոյան
 
1974 հունիսի 5 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 036
102 Ալեքսան Պետրոսյան
 
1956 հունվարի 5 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 021
103 Շուշան Պետրոսյան
 
1967 սեպտեմբերի 23 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 052
104 Թևան Պողոսյան
 
1972 դեկտեմբերի 2 Անկուսակցական «Ժառանգություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 հոկտեմբերի 5 Թիվ 122
105 Կարինե Պողոսյան
 
1973 մայիսի 27 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 017
106 Գագիկ Ջհանգիրյան
 
1955 ապրիլի 16 Հայ ազգային կոնգրես «Հայ ազգային կոնգրես» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 116
107 Արմեն Ռուստամյան
 
1960 մարտի 1 ՀՅԴ «Հայ Յեղափոխական Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 118
108 Ռուբեն Սադոյան
 
1968 հունիսի 22 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 009
109 Արման Սահակյան
 
1978 մարտի 5 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 դեկտեմբերի 2 Թիվ 035
110 Գալուստ Սահակյան
 
1948 ապրիլի 8 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 044
111 Հովհաննես Սահակյան
 
1977 փետրվարի 25 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 հունիսի 18 Թիվ 047
112 Արտակ Սարգսյան
 
1973 հուլիսի 13 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 004
113 Լյուդմիլա Սարգսյան
 
1959 մարտի 30 ՍԴՀԿ «Հայ ազգային կոնգրես» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 113
114 Ռոբերտ Սարգսյան
 
1972 հուլիսի 22 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 դեկտեմբերի 2 Թիվ 001
115 Կարեն Սարիբեկյան
 
1963 դեկտեմբերի 10 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 031
116 Սեդրակ Սարոյան
 
1967 սեպտեմբերի 3 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 019
117 Մհեր Սեդրակյան
 
1951 հունիսի 8 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 013
118 Մերուժան Սիմոնյան
 
1963 սեպտեմբերի 4 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 099
119 Հովհաննես Սոֆոյան
 
1964 սեպտեմբերի 23 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 071
120 Արթուր Ստեփանյան
 
1976 հոկտեմբերի 28 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 003
121 Տիգրան Ստեփանյան
 
1961 սեպտեմբերի 1 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 101
122 Աղվան Վարդանյան
 
1958 հոկտեմբերի 7 ՀՅԴ «Հայ Յեղափոխական Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 119
123 Էլինար Վարդանյան
 
1978 նոյեմբերի 18 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 087
124 Տաճատ Վարդապետյան
 
1966 մարտի 10 Անկուսակցական «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 081
125 Նիկոլ Փաշինյան
 
1975 հունիսի 1 Անկուսակցական «Հայ ազգային կոնգրես» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 114
126 Զարուհի Փոստանջյան
 
1972 հունվարի 16 «Ժառանգություն» կուսակցություն «Ժառանգություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 124
127 Դավիթ Քոչարյան
 
1975 մարտի 10 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն (31.05.2012 - 23.02.2015)
Ընդգրկված չէ (23.02.2015-ից)
Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 025
128 Խաչատուր Քոքոբելյան
 
1967 հունիսի 22 «Ազատ դեմոկրատներ» կուսակցություն «Ժառանգություն» խմբակցություն (31.05.2012 - 31.01.2013)
Ընդգրկված չէ (31.01.2013-ից)
Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 123
129 Վարդան Օսկանյան
 
1955 փետրվարի 7 Անկուսակցական «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 082
130 Սամվել Ֆարմանյան
 
1978 փետրվարի 17 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6 Թիվ 002
131 ԱԶԳԱՆՈՒՆ ԱՆՈՒՆ ՀԱՅՐԱՆՈՒՆ
 
???  ?? ??? ??? ??? ??? Թիվ ??

Լիազորությունները դադարեցրած պատգամավորներ խմբագրել

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման ժամանակ Ընտրատարածք
1 Հովիկ Աբրահամյան
 
1958 հունվարի 24 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2014 ապրիլի 14[Ն 1] Թիվ 042
2 Մանվել Բադեյան
 
1957 հունիսի 29 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6-2016 հունիսի 2[Ն 2] Թիվ 022
3 Սամվել Բալասանյան
 
1954 հոկտեմբերի 12 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6-2012 սեպտեմբերի 18[Ն 3] Թիվ 035
4 Գագիկ Բեգլարյան
 
1964 հունվարի 1 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն ??? 2012 մայիսի 6-2012 հունիսի 18[Ն 4] Թիվ 047
5 Գրիգոր Գրիգորյան
 
1960 մարտի 23 ԲՀԿ «Բարգավաճ Հայաստան» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2014 հունիսի 2[Ն 5] Թիվ 102
6 Ռաֆիկ Գրիգորյան
 
1958 մայիսի 17 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2012 հուլիսի 3[Ն 6] Թիվ 063
7 Սամվել Թադևոսյան
 
1959 հուլիսի 9 ՕԵԿ «Օրինաց երկիր» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2012 հունիսի 18[Ն 7] Թիվ 131
8 Վահե Հակոբյան
 
1977 մայիսի 18 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6-2013 հուլիսի 11[Ն 8] Թիվ 038
9 Ռուբեն Հայրապետյան
 
1963 մարտի 9 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Մեծամասնական 2012 մայիսի 6-2012 սեպտեմբերի 28[Ն 9] Թիվ 001
10 Դավիթ Հարությունյան
 
1963 մարտի 5 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2014 ապրիլի 19[Ն 10] Թիվ 049
11 Խաչիկ Հարությունյան
 
1959 փետրվարի 26 ՕԵԿ «Օրինաց երկիր» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2013 նոյեմբերի 27[Ն 11] Թիվ 128
12 Վահան Հովհաննիսյան
 
1956 օգոստոսի 16 ՀՅԴ «Հայ Յեղափոխական Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2013 դեկտեմբերի 28[Ն 12] Թիվ 117
13 Արփինե Հովհաննիսյան
 
1983 դեկտեմբերի 4 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2015 սեպտեմբերի 4[Ն 13] Թիվ 074
14 Րաֆֆի Հովհաննիսյան
 
1959 նոյեմբերի 21 Ժառանգություն «Ժառանգություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2012 սեպտեմբերի 2[Ն 14] Թիվ 122
15 Կարեն Ճշմարիտյան
 
1959 սեպտեմբերի 12 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2014 ապրիլի 23[Ն 15] Թիվ 062
16 Արծվիկ Մինասյան
 
1972 հունվարի 1 ՀՅԴ «Հայ Յեղափոխական Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2016 փետրվարի 25[Ն 16] Թիվ 120
17 Մարտին Սարգսյան
 
1958 մարտի 3 ՀՀԿ «Հանրապետական» (ՀՀԿ) խմբակցություն Համամասնական 2012 մայիսի 6-2014 հունիսի 4[Ն 17] Թիվ 067

Տես նաև խմբագրել

Նշումներ խմբագրել

  1. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 14.04.2014, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առևտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  2. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 02.06.2016, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  3. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 18.09.2012, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  4. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 18.06.2012, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  5. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 02.06.2014, Սահմանադրության 67-րդ հոդվածի և «Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի 1-ին կետի «թ» ենթակետի համաձայն։
  6. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 03.07.2012, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  7. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 18.06.2012, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  8. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 11.07.2013, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  9. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 28.09.2012, Սահմանադրության 67-րդ հոդվածի և «Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի 1-ին կետի «թ» ենթակետի համաձայն։
  10. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 19.04.2014, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  11. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 27.11.2013, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ։
  12. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 28.12.2013, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  13. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 04.09.2015, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  14. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 02.09.2012, Սահմանադրության 67-րդ հոդվածի և «Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի 1-ին կետի «թ» ենթակետի համաձայն։
  15. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 23.04.2014, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  16. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 25.02.2016, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։
  17. Լիազորությունների դադարեցման հիմքը՝ 04.06.2014, պետական կամ տեղական ինքնակառավարման մարմնում կամ առեւտրային կազմակերպությունում նշանակվել (ընտրվել) է պաշտոնում («Ազգային ժողովի կանոնակարգ» ՀՀ օրենքի 12-րդ հոդվածի «գ.1» կետ)։