YouTube Music-ում ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող արտիստների ցանկ


Այս հոդվածում ներկայացված են YouTube Music հարթակում երեսուն ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող արտիստների ցանկը։ Արտիստները միավորվում են ՅուԹյուբի տարբեր ալիքներում, որոնք կարող են ունենալ Vevo ալիքներ, ինչպես նաև արտիստների պաշտոնական ալիքներ։ Ջասթին Բիբերը համարվում է YouTube Music-ում ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող արտիստը, մինչդեռ Արիանա Գրանդեն՝ ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող կին արտիստը, Մարշմելլոն ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող EDM արտիստը, իսկ Blackpink-ը՝ ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող խումբը[1]։

Ջասթին Բիբերը YouTube Music-ում ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող արտիստն է
Արիանա Գրանդեն YouTube Music-ում ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող կին արտիստն է
Blackpink-ը YouTube Music-ում ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող խումբն է

Թոփ արտիստներԽմբագրել

Հետևյալ աղյուսակում ներկայացված են YouTube Music հարթակում երեսուն ամենաշատ բաժանորդներ ունեցող ալիքները, ինչպես նաև նրանց հիմնական լեզուները։ Ալիքները դասակարգված են բաժանորդների քանակով․ այն ալիքները, որոնց բաժանորդների քանակը նույնն է, դասակարգված են այբբենական կարգով։

Աստիճան Արտիստ Բաժանորդներ[2]
(միլիոն)
Լեզու
1 Ջասթին Բիբեր[3] 55.9 Անգլերեն
2 Մարշմելլո[4] 47.6
3 Էդ Շիրան[5] 45.2
4 Blackpink[6] 43.9 Կորեերեն
5 Էմինեմ[7] 43.8 Անգլերեն
6 Արիանա Գրանդե[8] 42.6
7 Թեյլոր Սվիֆթ[9] 39.3
8 Քեթի Փերրի[10] 38
9 Ալան Ուոքեր[11] 35.7
10 Ռիհաննա[12] 35
11 BTS[13] 34 Կորեերեն
12 One Direction[14] 33.3 Անգլերեն
13 Բիլլի Այլիշ[15] 32.8
14 Maroon 5[16] 31.4
15 Դեդի Յանկի[17] 30.6 Իսպաներեն
16 Շակիրա[18] 30
17 Օսունա[19] 29
18 Բրունո Մարս[20] 27.9 Անգլերեն
19 Լուիս Ֆոնսի[21] 27.9 Իսպաներեն
20 Ջեյ Բալվին[22] 27.7
21 XXXTentacion[23] 27 Անգլերեն
22 Bad Bunny[24] 26.8 Իսպաներեն
23 Սելենա Գոմես[25] 26.1 Անգլերեն
24 Շոն Մենդես[26] 25.9
25 Մալումա[27] 24 Իսպաներեն
26 Imagine Dragons[28] 22.9 Անգլերեն
27 Վիզ Խալիֆա[29] 22.3
28 Դրեյք[30] 22.1
29 Դեյվիդ Գետտա[31] 21.9
30 Ադել[32] 21.9
2020 թվականի օգոստոսի 15-ի տվյալներով

Տես նաևԽմբագրել

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. «YouTube Will Merge Vevo Channel Subscribers Into Unified ‘Official’ Music Artist Accounts»։ Variety։ January 23, 2018։ Վերցված է October 24, 2018 
  2. «Top 500 Subscribed YouTube Channels (Sorted by Subscriber Count)»։ Social Blade։ Վերցված է December 21, 2019 
  3. «Justin Bieber»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  4. «Marshmello»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  5. «Ed Sheeran»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  6. «BLACKPINK»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  7. «Eminem»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  8. «Ariana Grande»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  9. «Taylor Swift»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  10. «Katy Perry»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  11. «Alan Walker»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  12. «Rihanna»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  13. «BTS»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  14. «One Direction»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  15. «Billie eilish»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  16. «Maroon 5»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  17. «Daddy Yankee»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  18. «Shakira»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  19. «Ozuna»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  20. «Bruno Mars»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  21. «Luis Fonsi»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  22. «J Balvin»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  23. «XXXTentacion»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  24. «Bad Bunny»։ YouTube Music 
  25. «Selena Gomez»։ YouTube Music։ Վերցված է 2019-12-21 
  26. «Shawn Mendes»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  27. «Maluma»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  28. «Imagine Dragons»։ YouTube Music։ Վերցված է June 26, 2020 
  29. «Wiz Khalifa»։ YouTube Music 
  30. «Drake»։ YouTube Music։ Վերցված է May 11, 2020 
  31. «David Guetta»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018 
  32. «Adele»։ YouTube Music։ Վերցված է October 24, 2018