Աստերոիդների ցանկ (1-100)

1-100 համարի աստերոիդների ցանկ
-  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (101-200)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
Սերես - 1 հունվար 1801 Պալերմո Ջ. Պյացցի
(2) Պալաս - 28 մարտ 1802 Բրեմեն Հ. Օլբերս
(3) Ջունո - 1 սեպտեմբեր 1804 Լիլենթալ Կ. Հարդինգ
(4) Վեստա - 29 մարտ 1807 Բրեմեն Հ. Օլբերս
(5) Աստրեա - 8 դեկտեմբեր 1845 Դրեզեն (այժմ Դրիզենկո) Կ. Հենկե
(6) Հեբե - 1 հուլիս 1847 Դրեզեն (այժմ Դրիզենկո) Կ. Հենկե
(7) Իրիս - 13 օգոստոս 1847 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(8) Ֆլորա - 18 հոկտեմբեր 1847 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(9) Մետիս - 25 ապրիլ 1848 Մարկրի Է. Գրահամ
(10) Հիգեա - 12 ապրիլ 1849 Նեապոլ Ա. դե Գասպարիս
(11) Պաթենոպե - 11 մայիս 1850 Նեապոլ Ա. դե Գասպարիս
(12) Վիկտորիա - 13 սեպտեմբեր 1850 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(13) Էգերիա - 2 նոյեմբեր 1850 Նեապոլ Ա. դե Գասպարիս
(14) Իրենե - 19 մայիս 1851 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(15) Էվնոմիա - 29 հուլիս 1851 Նեապոլ Ա. դե Գասպարիս
(16) Փսիքե - 17 մարտ 1852 Նեապոլ Ա. դե Գասպարիս
(17) Թետիս - 17 ապրիլ 1852 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(18) Մելպոմենե - 24 հունիս 1852 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(19) Ֆորտունա - 22 օգոստոս 1852 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(20) Մեսալիա - 19 սեպտեմբեր 1852 Նեապոլ Ա. դե Գասպարիս
(21) Լուտեցիա - 15 նոյեմբեր 1852 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(22) Կալիոպե - 16 նոյեմբեր 1852 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(23) Թալիա - 15 դեկտեմբեր 1852 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(24) Ֆեմիս - 5 ապրիլ 1853 Նեապոլ Ա. դե Գասպարիս
(25) Ֆոկեա - 6 ապրիլ 1853 Մարսել Ժ. Շակորնակ
(26) Պրոզերպինա - 5 մայիս 1853 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(27) Էուտերպե - 8 նոյեմբեր 1853 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(28) Բելոնա - 1 մարտ 1854 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(29) Ամֆիտրիտե - 1 մարտ 1854 Լոնդոն Ա. Մարթ
(30) Ուրանիա - 22 հուլիս 1854 Լոնդոն Ջ. Հինդ
(31) Էուֆրոսինե - 1 սեպտեմբեր 1854 Վաշինգտոն Ջ. Ֆերգյուսոն
(32) Պոմոնա - 26 հոկտեմբեր 1854 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(33) Պոլիհիմնիա - 28 հոկտեմբեր 1854 Փարիզ Ժ. Շակորնակ
(34) Սիրսե - 6 ապրիլ 1855 Փարիզ Ժ. Շակորնակ
(35) Լևկոթեա - 19 ապրիլ 1855 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(36) Ատալանտե - 5 հոկտեմբեր 1855 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(37) Ֆիդես - 5 հոկտեմբեր 1855 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(38) Լեդա - 12 հունվար 1856 Փարիզ Ժ. Շակորնակ
(39) Լետիցիա - 8 փետրվար 1856 Փարիզ Ժ. Շակորնակ
(40) Հարմոնիա - 31 մարտ 1856 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(41) Դաֆնե - 22 մայիս 1856 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(42) Իսիս - 23 մայիս 1856 Օքսֆորդ Ն. Պոգսոն
(43) Արիադնե - 15 ապրիլ 1857 Օքսֆորդ Ն. Պոգսոն
(44) Նիսա - 27 մայիս 1857 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(45) Էուգենիա - 27 հունիս 1857 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(46) Հեստիա - 16 օգոստոս 1857 Օքսֆորդ Ն. Պոգսոն
(47) Ագլայա - 15 սեպտեմբեր 1857 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(48) Դորիս - 19 սեպտեմբեր 1857 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(49) Պալես - 19 սեպտեմբեր 1857 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(50) Վիրջինիա - 4 հոկտեմբեր 1857 Վաշինգտոն Ջ. Ֆերգյուսոն
(51) Նեմաուսա - 22 հունվար 1858 Նիմ Ժոզեֆ Ժան Պիեռ Լորան
(52) Եվրոպա - 4 փետրվար 1858 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(53) Կալիպսո - 4 ապրիլ 1858 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(54) Ալեքսանդրա - 10 սեպտեմբեր 1858 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(55) Պանդորա - 10 սեպտեմբեր 1858 Օլբանի Ջ. Սիրլ
(56) Մելետե - 9 սեպտեմբեր 1857 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(57) Մնեմոսինե - 22 սեպտեմբեր 1859 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(58) Կոնկորդիա - 24 մարտ 1860 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(59) Էլպիս - 12 սեպտեմբեր 1860 Փարիզ Ժ. Շակորնակ
(60) Էխո - 14 սեպտեմբեր 1860 Վաշինգտոն Ջ. Ֆերգյուսոն
(61) Դանաե - 9 սեպտեմբեր 1860 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(62) էրատո - 14 սեպտեմբեր 1860 Բեռլին Օ. Լասսեր, Վ. Ֆորեստեր
(63) Աուսոնիա - 10 փետրվար 1861 Նեապոլ Ա. դե Գասպարիս
(64) Անջելինա - 4 մարտ 1861 Մարսել Վ. Թեմպլ
(65) Կիբելե - 8 մարտ 1861 Մարսել Վ. Թեմպլ
(66) Մայա - 9 ապրիլ 1861 Քեմբրիջ Հ. Թատլ
(67) Ասիա - 17 ապրիլ 1861 Մադրաս Ն. Պոգսոն
(68) Լետո - 29 ապրիլ 1861 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(69) Հեսպերիա - 26 ապրիլ 1861 Միլան Ջ. Սկիապարելլի
(70) Պանոպեա - 5 մայիս 1861 Փարիզ Հ. Գոլդշմիդտ
(71) Նիոբե - 13 օգոստոս 1861 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(72) Ֆերոնիա - 29 մայիս 1861 Քլինտոն Ք. Պետերս
(73) Կլիտիա - 7 ապրիլ 1862 Քեմբրիջ Հ. Թատլ
(74) Գալատեա - 29 օգոստոս 1862 Մարսել Վ. Թեմպլ
(75) Էվրիդիկե - 22 սեպտեմբեր 1862 Քլինտոն Ք. Պետերս
(76) Ֆրեյա - 21 հոկտեմբեր 1862 Կոպենհագեն Հ. դ՛Արեստ
(77) Ֆրիգգա - 12 նոյեմբեր 1862 Քլինտոն Ք. Պետերս
(78) Դիանա - 15 մարտ 1863 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(79) Էվրինոմե - 14 սեպտեմբեր 1863 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(80) Սապֆո - 2 մայիս 1864 Մադրաս Ն. Պոգսոն
(81) Թերպսիքորե - 30 սեպտեմբեր 1864 Մարսել Վ. Թեմպլ
(82) Ալկմենե - 27 նոյեմբեր 1864 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(83) Բեատրիս - 26 ապրիլ 1865 Նեապոլ Ա. դե Գասպարիս
(84) Կլիո - 25 օգոստոս 1865 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(85) Իո - 19 սեպտեմբեր 1865 Քլինտոն Ք. Պետերս
(86) Սեմելե - 4 հունվար 1866 Բեռլին Ֆ. Տիետժեն
(87) Սիլվիա - 16 մայիս 1866 Մադրաս Ն. Պոգսոն
(88) Թեսիբե - 15 հունիս 1866 Քլինտոն Ք. Պետերս
(89) Ջուլիա - 6 օգոստոս 1866 Մարսել Է. Ստեֆան
(90) Անտիոպե - 1 հոկտեմբեր 1866 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(91) Էգինա - 4 նոյեմբեր 1866 Մարսել Է. Ստեֆան
(92) Ունդինա - 7 հուլիս 1867 Քլինտոն Ք. Պետերս
(93) Միներվա - 24 օգոստոս 1867 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(94) Ավրորա - 6 սեպտեմբեր 1867 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
(95) Արեթուսա - 23 նոյեմբեր 1867 Դյուսելդորֆ Ռ. Լյութեր
(96) Էգլա - 17 փետրվար 1868 Մարսել Ժ. Կոջիա
(97) Կլոթո - 17 փետրվար 1868 Մարսել Վ. Թեմպլ
(98) Իանթե - 18 ապրիլ 1868 Քլինտոն Ք. Պետերս
(99) Դիկե - 28 մայիս 1868 Մարսել Ա. Բորելի
(100) Հեկատե - 11 հուլիս 1868 Դետրոյտ Ջ. Վոթսոն
-  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (101-200)

ԱղբյուրներԽմբագրել