Սան Մարինոյի կաթնասունների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Սան Մարինոյի կաթնասունների ցանկ, Սան Մարինոյում տարածված է 28 տեսակի կաթնասուն, որոնք ներառում են ցանկում նշված կարգերն ու ընտանիքները։ Այդ 28 տեսակից ոչ մի տեսակ անհետ կորած չի համարվում, 1 տեսակը վտանգման եզրին է, 1 տեսակ էլ մոտ է վտանգավոր կարգավիճակին[1]։ Այս ցանկում նշված կենդանիներից որոշները ներառված են կարմիր գրքում։

Ստորև տրված է տառային ցանկը ըստ բնության պահպանության միջազգային միության։

EX Extinct Անհետացած
CR Critically Endangered Ծայրահեղ վտանգված
EN Endangered Վտանգված
VU Vulnerable Կրճատվող
NT Near Threatened Վտանգվածին մոտ
LC Least Concern Նվազագույն վտանգ
DD Data Deficient Անբավարար տվյալներ
NE Not Evaluated Տեսակներ չուսումնասիրված կարգավիճակով

Սան Մարինոյում տարածված կաթնասուն կենդանիների ցանկԽմբագրել

Անվանում Լատիներեն անվանում Տաքսոնի հեղինակ ԲՊՄՄ Պատկեր
Կարգ։ Carnivora
Ընտանիք։ Canidae
Սովորական աղվես[2] Vulpes vulpes Linnaeus, 1758 LC  
Պատկանելիություն։ Mustelidae
Ջրասամույր Lutra lutra Linnaeus, 1758 NT  
Աքիս[3] Mustela nivalis Linnaeus, 1766 LC  
Ընտանիք։ Ursidae
Գորշ արջ[4] Ursus arctos Linnaeus, 1758 LC  
Կարգ։ Cetartiodactyla
Պատկանելիություն։ Cervidae
Այծյամ Capreolus capreolus Linnaeus, 1758 LC  
Ընտանիք։ Suidae
Վարազ[5] Sus scrofa Linnaeus, 1758 LC  
Կարգ։ Chiroptera
Ընտանիք։ Molossidae
Լայնականջ ծալքաշուրթ չղջիկ[6] Tadarida teniotis Rafinesque, 1814 LC  
Պատկանելիություն։ Rhinolophidae
Հարավային պայտաքիթ Rhinolophus euryale Blasius, 1853 NT  
Մեծ պայտաքիթ[7] Rhinolophus ferrumequinum Schreber, 1774 LC  
Փոքր պայտաքիթ Rhinolophus hipposideros Bechstein, 1800 LC  
Պատկանելիություն։ Vespertilionidae
Եվրոպական լայնականջ չղջիկ Barbastella barbastellus Schreber, 1774 NT  
Սովորական երկարաթև չղջիկ[8] Miniopterus schreibersii Kuhl, 1817 NT  
Բեխշտեյնի գիշերաչղջիկ Myotis bechsteinii Kuhl, 1817 NT  
Սրականջ գիշերաչղջիկ Myotis blythii Tomes, 1857 LC  
Ջրային գիշերաչղջիկ Myotis daubentonii Kuhl, 1817 LC  
Եռագույն գիշերաչղջիկ Myotis emarginatus É. Geoffroy, 1806 LC  
Մեծ գիշերաչղջիկ Myotis myotis Borkhausen, 1797 LC  
Նատերերի գիշերաչղջիկ Myotis nattereri Kuhl, 1817 LC  
Շիկակարմիր իրիկնաչղջիկ Nyctalus noctula Schreber, 1780 LC  
Կուլի փոքրաչղջիկ Pipistrellus kuhlii Khul, 1817 LC  
Անտառային փոքրաչղջիկ Pipistrellus nathusii Keyserling & Blasius, 1839 LC  
Թզուկ փոքրաչղջիկ Pipistrellus pipistrellus Schreber, 1774 LC  
Գորշ լոշտակ Plecotus auritus Linnaeus, 1758 LC  
Մոխրագույն լոշտակ Plecotus austriacus Fischer, 1829 LC  
Կարգ։ Eulipotyphla
Ընտանիք։ Talpidae
Կույր խլուրդ Talpa caeca Savi, 1822 LC  
Կարգ։ Rodentia
Ընտանիք։ Muridae
Մոխրագույն առնետ Rattus norvegicus Berkenhout, 1769 LC  

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. This list is derived from the IUCN Red List which lists species of mammals and includes those mammals that have recently been classified as extinct (since 1500 AD). The taxonomy and naming of the individual species is based on those used in existing Wikipedia articles as of 21 May 2007 and supplemented by the common names and taxonomy from the IUCN, Smithsonian Institution, or University of Michigan where no Wikipedia article was available.
  2. «Vulpes vulpes (Cross Fox, Red Fox, Silver Fox)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  3. «Mustela nivalis (Least Weasel, Weasel)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  4. «Ursus arctos (Brown Bear, Grizzly Bear, Mexican Grizzly Bear)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  5. «Sus scrofa (Eurasian Wild Pig, Ryukyu Islands Wild Pig, Wild Boar)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  6. «Tadarida teniotis (European Free-tailed Bat)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  7. «Rhinolophus ferrumequinum (Greater Horseshoe Bat)»։ www.iucnredlist.org։ Վերցված է 2015-12-03 
  8. «Miniopterus schreibersii (Common Bentwing Bat, Schreiber's Bent-winged Bat, Schreiber's Long-fingered Bat)»։ www.iucnredlist.org։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-01-12-ին։ Վերցված է 2015-12-03