«Marvel Comics»-ի կերպարների ցանկ

Marvel Logo.svg

«Marvel Comics»-ի կերպարների ցանկ. ստորև տրված է «Marvel Comics»[1] ընկերության կերպարների ցանկը, որը ներառում է «Marvel» կոմիքսների և նույն ընկերության կողմից ստեղծված և վերջինիս պատկանող կերպարների մեծ մասը։ Ընկերության կողմից գնված և իրեն պատկանող մի շարք կերպարներ (Զինվոր Ջո, Գոդզիլա[2], Օտարական Գրու, Ռոբոկոպ, Աստղային ճանապարհ, Աստղային պատերազմներ, Տրանսֆորմերներ, և այլն) ցանկում ներառված չեն։ Marvel։Epic Comics, Marvel UK, Marvel Knights, Marvel 2099, Razorline և Ultraverse ապրանքանիշերը համարվում են «Marvel Comics»-ի սեփականությունը։ Ուստի վերջիններիս պատկանող կերպարները ևս ներառված են այս ցանկում[3]։

0-9Խմբագրել

  • 3D-մարդ

ԱԽմբագրել

  • Աբբիս
  • Աբիգոր
  • Աբրաքսաս
  • Ադամ Ուորլոք
  • Ազազել
  • Աթլեզա
  • Ալ վհուկ
  • Ալիսիա Մասթերս
  • Ալբինոս
  • Ալիստեր Սմայթ
  • Ալմաստե օձ
  • Ալտրոն
  • Ալֆա
  • Ախենաթեն
  • Աղոթարար
  • Աղջիկ-Թոր
  • Ամորա-Թովչուհի
  • Այրվածք
  • Անգել Սալվադոր
  • Անդունդ
  • Անժելա (Սփաուն)
  • Անժելո Ֆորտունատո
  • Անհետացող
  • Աննիհիլուս
  • Անոլ
  • Անսահմանություն
  • Անտառապայ
  • Անտեսանելի լեդի
  • Անտի-Վենոմ
  • Անյա Կորազոն
  • Աշտարակ
  • Ապոլոն
  • Ապոկալիփսիս
  • Առաջնորդ
  • Առյուծասիրտ
  • Առնիմ Զոլա
  • Աստղային լորդ
  • Աստրա
  • Ավագ
  • Ավազե մարդ
  • Ավրորա
  • Ատտումա
  • Արագություն
  • Արախնա
  • Արարած
  • Արես
  • Արծաթագույն սամույր
  • Արծաթե սամուրայ
  • Արծաթե սյորֆեր
  • Արկոն
  • Արձագանք
  • Արյունակից եղբայրներ
  • Արյունարբու բարոն
  • Արքայադուստր
  • Արքեյդ
  • Արևային կրակ

ԲԽմբագրել

  • Բազե
  • Բազեի աչք
  • Բազմապատկիչ
  • Բախտավոր
  • Բանշի
  • Բաստիոն
  • Բատրոկ Ցատկող
  • Բարձրություն
  • Բարոն Զեմո
  • Բարոն Մորդո
  • Բաքի
  • Բեթի Բրանտ
  • Բեթի Ռոս
  • Բելլա Դոննա
  • Բենջամին Փարքեր
  • Բեն Ռեյլի
  • Բեն Ուրիխ
  • Բետա Ռեյ Բիլ
  • Բլեյդ
  • Բլեքհարթ
  • Բլինք
  • Բծավոր շնաձուկ
  • Բյուրեղ
  • Բոսոր Դինամո
  • Բորան
  • Բվեճ
  • Բրինոկի
  • Բում-բում
  • Բումերանգ
  • Բուշքովեր
  • Բևեռային թռչուն

ԳԽմբագրել

  • Գեղեցիկ Դեն
  • Գերագույն Նովա
  • Գիշանգղ
  • Գիշերային բազե
  • Գիշերային սողուն
  • Գլադիատոր
  • Գլեն Թալբոտ
  • Գլորիա Գրանտ
  • Գյուտարար
  • Գոլիաֆ
  • Գործակալ 13
  • Գործակալ Իքս
  • Գվեն Սթեյսի
  • Գրեսիլ
  • Գրիզլի
  • Գրութ

ԴԽմբագրել

  • Դակեն
  • Դանիելլա Մունսթար
  • Դաշույն
  • Դարբին
  • Դարմամու
  • Դարվին
  • Դեբրա Ուիթման
  • Դեդփուլ
  • Դեղին ժակետ
  • Դեղին ճանկ
  • Դեմոգոբլին
  • Դեյզի Ջոնսոն
  • Դեֆլոք
  • դը Քեն
  • Դիաբլո
  • Դիմակ
  • Դմիտրի Բուխարին
  • Դյակոն Ֆրոսթ
  • Դոդոշ
  • Դոկտոր Դում
  • Դոկտոր Վուդու
  • Դոկտոր Ութոտնուկ
  • Դոմինո
  • Դոնալդ Փիրս
  • Դոպելգանգեր
  • Դոք Սամսոն
  • Դրակուլա
  • Դրաքս Կործանարար
  • Դում-Դում Դուգան

ԵԽմբագրել

  • Եպիսկոպոս
  • Երգեցիկ թռչուն
  • Երկաթե առևտրական

ԶԽմբագրել

  • Զաբու
  • Զանոս
  • Զարատոս
  • Զարկո՝ ապագայի մարդը
  • Զարտրա
  • Զելանդենա
  • Զզաքս
  • Զզվանք
  • Զոդիակ
  • Զոմ
  • Զոմբի
  • Զրահ
  • Զրո
  • Զևս

ԷԽմբագրել

  • Էբրիոն
  • Էգ գայլ
  • Էգո
  • Էդվին Ջարվիս
  • Էլեկտրա
  • Էլեկտրո
  • Էլի Բարդ
  • Էլիոթ Բոգս
  • Էլիքսիր
  • Էլֆ
  • Էմմա Ֆրոսթ
  • Էոն
  • Էրգ
  • Էրիկ Սելվիգ
  • Էրիկ Օգրեդի

ԹԽմբագրել

  • Թալիսման
  • Թասքմաստեր
  • Թափառական
  • Թեփ
  • Թիթեռ
  • Թիկնոց
  • Թինքերեր
  • Թոր
  • Թրատամ

ԺԽմբագրել

  • Ժամապահ
  • Ժանգոտ Քոլինս
  • Ժանտախտ

ԻԽմբագրել

  • Իեզեկիլ
  • Իժ
  • Իմորտուս
  • Իքար
  • Իքս-23
  • Իքս մարդ
  • Իքսոդուս

ԼԽմբագրել

  • Լեդի Մահ
  • Լեդի Մահացու հարված
  • Լեդի Ցլի աչք
  • Լեշեր
  • Լիզ Ալեն
  • Լիլանդրա Ներամանի
  • Լի Մեյսոն
  • Լյուցիֆեր
  • Լու
  • Լուսնային ասպետ
  • Լուսնային դև
  • Լուսնաքար

ԽԽմբագրել

  • Խաչակիր
  • Խավարի աստղ
  • Խավարի հրեշտակ
  • Խլուրդ մարդ
  • Խրտվիլակ

ԿԽմբագրել

  • Կա-Զար
  • Կալիբան
  • Կալիպսո
  • Կալիստո
  • Կայծ
  • Կանաչ գոբլին
  • Կայեն
  • Կանդրա
  • Կապիտան Ամերիկա
  • Կապիտան Ավստրալիա
  • Կապիտան Բրազիլիա
  • Կապիտան Բրիտանիա
  • Կապիտան Գերմանիա
  • Կապիտան Լիվտենշտեյն
  • Կապիտան Կանադա
  • Կապիտան Կերոսին
  • Կապիտան Մարվել
  • Կապույտ ականջ
  • Կասանդրա Նովա
  • Կապիտան Սի Քեյ
  • Կապիտան Տիեզերք
  • Կարիճ
  • Կարմիր գանգ
  • Կարմիր Էրիկ
  • Կարմիր Հալք
  • Կարմիր պաշտպան
  • Կարմիր Օմեգա
  • Կարմրահեր Սոնյա
  • Կենդանի կայծակ
  • Կենդանի կոթող
  • Կենդանի տրիբունալ
  • Կետ
  • Կերոսին
  • Կիկլոպ
  • Կին-Հալք
  • Կին-սարդ
  • Կլանող
  • Կլեա
  • Կոլեկտիվ մարդ
  • Կոլեկցիոներ
  • Կորսար
  • Կրակի Լորդ

ՀԽմբագրել

  • Հալք
  • Հալքբաստեր
  • Համրեր
  • Հաննիբալ Քինգ
  • Հավերժություն
  • Հավոկ
  • Հարիսոն Քեյն
  • Հարրի Օզբորն
  • Հելիոն (Ջուլիան Քելեր)
  • Հենկ Պիմ
  • Հենրի Փիթեր Հայրիչ
  • Հեպզիբա
  • Հերկուլես
  • Հեփի Հոգան
  • Հիդրոմեն
  • Հյուսիսային աստղ
  • Հոգուն
  • Հոլոքոստ
  • Հովարդ բադ
  • Հովարդ Սթարք
  • Հոփգոբլին
  • Հոփ Սամերս
  • Հռոմուլոս
  • Հսկա մադր
  • Հսկիչ
  • Հրաշագործ
  • Հրաշք մարդ
  • Հրե աստղ
  • Հրեշտակապետ
  • Հրթիռային մրցարշավորդ

ՁԽմբագրել

  • Ձնահոսք
  • Ձվագլուխ

ՃԽմբագրել

  • Ճիպոտ
  • Ճիչ

ՄԽմբագրել

  • Մագիկա
  • Մագնետո
  • Մադամ Դիմակ
  • Մադամ Սարդոստայն
  • Մադլեն Պրայոր
  • Մալեկիտ Անիծված
  • Մահացու Ստալկեր
  • Մահվան թռչուն
  • Մանդարին
  • Մարգալի Սզարդոս
  • Մարդ մրջյուն
  • Մարդ սառույց
  • Մարիկո Յաշիդա
  • Մարտիրոս
  • Մեդուսա
  • Մելինդա Մեյ
  • Մեյ Փարքեր
  • Մենդել Շտռոմ
  • Մետաքս
  • Մետթի Ֆրանկլին
  • Մերի Ջեյն Ուոթսոն
  • Մեքենա մարդ
  • Մեֆիստո
  • Միխայիլ Ռասպուտին
  • Միկրոչիլ
  • Միմիկ
  • Միսս Ամերիկա
  • Միսս Հրաշք
  • Միսս Մարվել
  • Միստերիո
  • Միստիկ
  • Միստր Բիգ
  • Միստր Գիտունիկ
  • Միստր Հայդ
  • Միստր Սինիսթեր
  • Միստր Վախ
  • Միստր Ֆանտաստիկ
  • Մղձավանջ
  • Մողես
  • Մոյրա ՄաքԹագերտ
  • Մոջո
  • Մորբիուս
  • Մորգանա լե Ֆեյ
  • Մորլան
  • Մորֆ
  • Մրջնաբույն
  • Մրրկահավ
  • Մուտք
  • Մ.Օ.Դ.Օ.Կ

ՅԽմբագրել

  • Յանդրոս
  • Յեթի
  • Յունիոն Ջեք

ՆԽմբագրել

  • Նեմորիտա
  • Նեյմոր
  • Նիմրոդ
  • Նիտրո
  • Նիք Ֆյուրի
  • Նոկտյուրն
  • Նովա
  • Նովա (Սեմ Ալեքսանդեր)
  • Նովա(Ֆրենկի Ռեյ)

ՇԽմբագրել

  • Շաման
  • Շանգ-Չի
  • Շանթարձակ Ռոս
  • Շաննա
  • Շանս
  • Շառլոտա Վիտեր
  • Շատրա
  • Շերոն Քարթեր
  • Շնագայլ
  • Շոկեր

ՈԽմբագրել

  • Ոդիսևս
  • Որդ

ՉԽմբագրել

  • Չարաճճի
  • Չեմբեր
  • Չոդ

ՊԽմբագրել

  • Պալադին
  • Պայթուցիկ
  • Պատերազմ
  • Պատերազմի ճանապարհ
  • Պատերազմի մեքենա
  • Պատրիոտ
  • Պերուն
  • Պղպջակ
  • Պոլարիս
  • Պորտալ
  • Պտուտակ
  • Պրիմատ
  • Պրիմուս
  • Պրոտեյ
  • Պրոֆեսոր Իքս
  • Պումա

ՋԽմբագրել

  • Ջագերնաուտ
  • Ջահ մարդ
  • Ջասթին Համեր
  • Ջեյմին Բրեդոք
  • Ջեյն Ֆոսթեր
  • Ջեյ Ջոննա Ջեյմսոն
  • Ջեսիկա Դրյու
  • Ջեք-լապտեր
  • Ջիգսոու
  • Ջինա Գրեյ
  • Ջոն Ջեյմսոն
  • Ջուբիլի
  • Ջուլիա Քարփենթեր

ՌԽմբագրել

  • Ռադիոակտիվ մարդ
  • Ռազա
  • Ռեակտիվ ջրարջ
  • Ռեյդ
  • Ռեյնա
  • Ռեյչել Սամերս
  • Ռենտգեն
  • Ռիչարդ Ֆիսկ
  • Ռիփթայդ
  • Ռիք Ջոնս
  • Ռնգեղջյուր
  • Ռոբերտ Քելլի
  • Ռոբի Ռոբերտսոն
  • Ռոյ
  • Ռոնին
  • Ռոուգ
  • Ռուբի Սամերս
  • Ռուս

ՍԽմբագրել

  • Սալամանդրա
  • Սանսեթ Բեյն
  • Սանսփոթ
  • Սարդ աղջիկ
  • Սարդ մարդ
  • Սարդ մարդ 2099
  • Սարդ մարդ 2211
  • Սարդ Քարնեջ
  • Սաուրոն
  • Սեբաստիան Շոու
  • Սթիք
  • Սիլվերմեյն
  • Սիվիլլա
  • Սիրենա
  • Սիֆ
  • Սնդիկ
  • Սողանք
  • Սպիտակ ճագար
  • Սպիտակ վագր
  • Սպիտակ վագր (Եվա Այալա)
  • Ստեգրոն
  • Ստվերների թագավոր
  • Սրտերի տիրակալ
  • Սուպեր-սքրուլ
  • Սուսերամարտիկ
  • Սփայրալ
  • Սփաուն
  • Սփիմաստեր
  • Սքայ
  • Սև ամպրոպ
  • Սև այրի
  • Սև ասպետ
  • Սև Գոլիաֆ
  • Սև Թոմ Քեսսիդի
  • Սև թև
  • Սև կատու
  • Սև հովազ
  • Սև հրաշք
  • Սև մրցարշավորդ
  • Սև Ռաազեր

ՎԽմբագրել

  • Վալենտինա Ալլեգրա դե Ֆոնթեյն
  • Վալերի Կուպեր
  • Վալկիրիա
  • Վայրի զավակ
  • Վարպետ
  • Վարփաթչ
  • Վեկտոր
  • Վենդիգո
  • Վեներա
  • Վենոմ
  • Վոլկանա
  • Վոլստագ
  • Վոլֆգանգ ֆոն Շտռուքեր
  • Վոնգ
  • Վուլկան
  • Վունդերկինդ

ՏԽմբագրել

  • Տանոս
  • Տարանտուլ
  • Տարանտուլա
  • Տերաքս
  • Տզրուկ
  • Տիեզերական Հալք
  • Տիկնիկների տիրակալ
  • Տիտան
  • Տիտանիա
  • Տիտանե մարդ
  • Տիրան
  • Տիֆային Մերի
  • Տոպազ
  • Տոքսին
  • Տրապստեր
  • Տրիատլոն
  • Տրիտոն
  • Տրոգ
  • Տրոլ Պիպ
  • Տունդրա

ՑԽմբագրել

  • Ցլի աչք

ՈւԽմբագրել

  • Ուատու
  • Ուիլյամ Ստրայկեր
  • Ուլտիմո
  • Ումար
  • Ունասկայոն
  • Ունիկում
  • Ունուս Անձեռնմխելի
  • Ուրվական կատու
  • Ուրվական վարորդ

ՓԽմբագրել

  • Փանիշեր
  • Փարփլ մեն
  • Փեգգի Քարթեր
  • Փեփեր Փոթս
  • Փիթ Վիսդոմ
  • Փիքսի
  • Փյունիկ
  • Փոթորիկ
  • Փսայլոք

ՔԽմբագրել

  • Քամելեոն
  • Քամու պարուհի
  • Քարեն Փեյջ
  • Քարնեջ
  • Քեբլ
  • Քեմիստրո
  • Քենգ Նվաճող
  • Քենոնբոլ
  • Քինգփին
  • Քլո
  • Քոլին Ուինգ
  • Քոլոսուս
  • Քոնան
  • Քսորն
  • Քվազար
  • Քրեյվեն որսորդ
  • Քրոմ
  • Քրոսբոունս

ՕԽմբագրել

  • Օդին
  • Օտարական
  • Օրակուլ
  • Օրդ

ՖԽմբագրել

  • Ֆաբիան Կորտես
  • Ֆանտոմեքս
  • Ֆեյջ
  • Ֆենդրալ
  • Ֆիլ Ուրիխ
  • Ֆիլ Քոլսոն
  • Ֆին Ֆան Ֆում
  • Ֆլեշ Թոմսոն
  • Ֆոգի Նելսոն
  • Ֆորջ
  • Ֆրանկլին Ռիչարդս
  • Ֆրիգա

ԾանոթագրություններԽմբագրել

Տես նաևԽմբագրել

Արտաքին հղումներԽմբագրել