Այվազովսկու նկարների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Այստեղ ցուցադրված է ազգությամբ հայ, ռուս մեծ նկարիչ Հովհաննես Այվազովսկու նկարների շարքը[1][2][3][4][5][6]:

Պատկեր Անվանումը Ստ. ամսաթիվ Տեխնիկա Չափսերը (սմ) Պատկերասրահ
Aivazovsky - Jude's betrayal.jpg Հուդայի մատնությունը 1834 Մոխրագույն թուղթ, իտալական մատիտ 41×56 Ռուսական պետական թանգարան
Aivazovsky - View to the sea coast near St. Petersburg.jpg Ծովի տեսքը Պետերբուրգից 1835 յուղաներկ, կտավ 133,6×107,3 Տրետյակովյան պատկերասրահ
Aivazovsky - Large raid in Kronstadt.jpg Մեծ հարձակում Քրոնշտադում 1836 Յուղաներկ, կտավ 71,5×93 Ռուսաստանի Պետական ​​ թանգարան
150px Գիշերը ծովի ափին: Փարոսի կողքին 1837 յուղաներկ, կտավ 56×81 Այվազովսկու պատկերասրահ
Aivazovsky - Look to the Large Cascade and Large Petergof Palace.jpg Տեսեք Մեծ Կասկադի և Մեծ Պիտերգոֆի պալատի տեսքը 1837 յուղաներկ, կտավ - Պետերգոֆի պալատ
Kerch aivazovsky.jpg Կերչ Այվազովսկի 1839 յուղաներկ, կտավ - Օրենբուրգի մարզային թանգարան
Subashi desant.jpg Դեսանտ Ն.Ն.Ռեավսկին Սուբաշիում 1839 յուղաներկ, կտավ 66×97 Սամարայի գեղարվեստի թանգարան
Aivazovsky Chaos 1841.jpg Աշխարհի արարումը. Քաոս 1841 յուղաներկ, կտավ 106×75 Հայաստանի Սանտա-Լազարո Դելի վանքը
Sveaborg 0001.jpg Սվեաբորգ 1844 յուղաներկ, կտավ 115×188 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Ivan Konstantinovich Aivazovsky - The Galata Tower by Moonlight, 1845.jpg Գալթայի աշտարակը լուսնի լույսի մեջ 1845 Կտավ, Յուղաներկ 52×80 Անձնական հավաքածու]]
Ivan Constantinovich Aivazovsky - Coffee-house by the Ortaköy Mosque in Constantinople.JPG Արևելյան տեսարան
(

Կոստանդնուպոլսի «Ortaköy» մզկիթի սրճարան)||1845||Կտավ, յուղաներկ||45,5×37||Թանգարան-արգելոց «Պետերգոֆ»

Aivazovsky. Moon over Odessa.jpg Օդեսայի տեսքը լուսնյա գիշերին 1846 Կտավ, յուղաներկ 122×190 Ռուսաստանի պետական թանգարան
View of constantinople by evening light.jpg Կոնստանդնուպոլիսի տեսքը երեկոյան լույսի ներքո 1846 Կտավ, յուղաներկ 120×189,5 Թանգարան-արգելոց «Պետերգոֆ»
Ivan Constantinovich Aivazovsky - Boat Ride by Kumkapi in Constantinople.JPG Արևելյան տեսարան (նավակում)
Կոնստանդնուպոլիսից նավը ուղևորվում է Կումկափի
1846 Կտավ, յուղաներկ 45,5×37 Թանգարան-արգելոց «Պետերգոֆ»
Ivan Constantinovich Aivazovsky - The Russian Squadron on the Sebastopol Roads.jpg Ռուսական էսկադրան Սևաստոպոլի ճակատամարտում 1846 Կտավ, յուղաներկ 121×191 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Battle of Revel.jpg Ռեվելի ճակատամարտը
2 մայիսի 1790 թ.
1846 Կտավ, յուղաներկ 222×335 Ձեռժինսկու անվան բարձրագույն ռազմածովային ճարտարագիտական ուսումնարան
Russians at navarino.jpg Ռուսները Նավարինոյի ճակատամարտում 2 նոյեմբեր 1827 թ 1846 Կտավ, յուղաներկ 222×334 Ձեռժինսկու անվան բարձրագույն ռազմածովային ճարտարագիտական ուսումնարան
Russian victory vyborg.jpg Վայբորգի ծովամարտը
29 հունիսի 1790 թ․
1846 Կտավ, յուղաներկ 222×335 Ձեռժինսկու անվան բարձրագույն ռազմածովային ճարտարագիտական ուսումնարան
Aivazovsky - A. Kaznacheev.jpg Կազնաչեևի դիմանկարը 1847 Կտավ, յուղաներկ 56×43 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Aivasovsky Ivan Constantinovich merkuri 1848 IBI.jpg Բրիգ «Մերկուրին» հաղթանակից հետո 1848 Կտավ, յուղաներկ 123,5×190 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Battle of Chios (1770), by Ivan Aivazovsky (1848).jpg Մարտեր Խիոսի նեղուցի վրա 1848 Կտավ, յուղաներկ 220×190 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
150px Գիշերը Ղրիմում։ Յալթա 1848 Կտավ, յուղաներկ 126×196 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Kaznacheev.jpg Սենատոր Կազնաչեեվի դիմանկարը 1848 Կտավ, յուղաներկ 116,5×81,5 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Chesmabattle.jpg Չեսմաբեթլի ճակատամարտը
26 հունիսի 1770 թ․
1848 Կտավ, յուղաներկ 220×188 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Stormy sea at night.jpg Գիշերային փոթորիկ ծովի վրա 1849 Կտավ, յուղաներկ 121,5×191,5 Թանգարան –արգելոց «Պավլովսկ»
Hovhannes Aivazovsky - The Ninth Wave - Google Art Project.jpg Իններորդ ալիք 1850 Կտավ, յուղաներկ 221×332 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Battle-of-sinope.jpg Սինոպսկի ճակատամարտը 1853 Կտավ, յուղաներկ 220×400 Կենտրոնական ռազմածովային թանգարան
Battle of Sinop.jpg Սինոպսկի մարտերը 18 հոկտեմբեր 1853 թ․ 1853 Կտավ, յուղաներկ 220×331 Կենտրոնական ռազմածովային թանգարան
Двадцатипушечный корабль Айвазовский.jpg Քսանհրանոթավոր նավ 1852 Կտավ, յուղաներկ 95,5×141,5 Ռուսաստանի պետական թանգարան
150px Քաղաքի հյուսիսային ծովափնյա մասը 1852 Կտավ, յուղաներկ ? Օմսկի գեղարվեստի թանգարան
Aivasovsky Ivan Constantinovich The Harbor At Odessa On The Black Sea.jpg Օդեսա. Սևծովյան նավահանգիստ 1852 Կտավ, յուղաներկ 70x115 Օդեսայի գեղարվեստի թանգարան
150px Թեոդոսիա․ Արևամուտ 1852 Կտավ, յուղաներկ 60×90 Կարելիայի հանրապետության թանգարան
150px Արևամուտը Թեոդոսիայում 1852 Կտավ, յուղաներկ 82×117 Հայաստանի ազգային պատկերասրահ
150px Թեոդոսիա. Լուսնյա գիշեր 1852 Կտավ, յուղաներկ 29×36 Մասնավոր հավաքածու]]
150px Լուսնյա գիշեր Սև ծովում 1855 Կտավ, յուղաներկ 47×58 Կոզմոդեմյան պատմա–գեղարվեստի թանգարան
Aivazovsky - View of Constantinople and the Bosphorus.jpg Կոնստանդնուպոլիս 1856 Կտավ, յուղաներկ 125×195 Մասնավոր հավաքածու]]
150px Վենետիկ 1855 Կտավ, յուղաներկ 71×99,5 Խարկովի կերպարվեստի թանգարան
150px Ծովամարտ 1855 Կտավ, յուղաներկ 35×42 Կրասնոդարի Ֆ․Ա․ Կովալենկոյի անվան թանգարան
150px Սկալիստի կղզի 1855 Կտավ, յուղաներկ 66×90 Պերմի պետական գեղարվեստի թանգարան
File-Ivan Aivazovsky - Tempset by Sounion.jpg Փոթորիկ Suniona 1856 Կտավ, յուղաներկ 59×83 Ազգային պատկերասրահ (Աթենք)
Закат у крымских берегов Айвазовского.jpg Մայրամուտը Ղրիմի ափերին 1856 Կտավ, յուղաներկ 58,5×83,7 Կիևի Ռուսաստանի պետական թանգարան
Aivasovsky Ivan Constantinovich View Of The Ayu Dag Crimea.jpg Ղրիմը Այու Դագի կողմից 1868 Կտավ, յուղաներկ 21,6×28 Կիևում Ռուսական արվեստի թանգարան
Пристань в Феодосии Айвазовсокго.jpg Թեոդոսիայում 1856 Կտավ, յուղաներկ 55×84 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Трапезунд с моря Айвазовского.jpg Տրապեզունդը ծովի կողմից 1856 Կտավ, յուղաներկ 27,1×41,1 Սարատովի գեղարվեստի թանգարան
Кораблекрушение у Афонской горы Айвазовского.jpg Նավաբեկություն Աթոս լեռան մոտ 1856 Կտավ, յուղաներկ 97×148 Կենտրոնական ռազմա–ծովային թանգարան
Сильный ветер Айвазовского.jpg Ուժեղ քամի 1856 Ստվարաթուղթ, մատիտ 23×33 Մասնավոր հավաքածու]]
Море перед бурей Айвазовского.jpg Ճովը ալեկոծումից առաջ 1856 Կտավ, յուղաներկ 36×48 Կիևում Ռուսական արվեստի թանգարան
Утро на морском берегу. Судак Айвазовского.jpg Սուդակ: Առավոտը ծովի ափին 1856 Կտավ, յուղաներկ 96×146 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Ivan Aivazovsky - A night on the Dneper.jpg Գիշերը Դնեպրի վրա 1856 Կտավ, յուղաներկ Հայաստանի պետական պատկերասրահ
Иван Айвазовский - Дорога в лесу.jpg Ճանապարհ անտառում 1857 Կտավ, յուղաներկ Հայաստանի պետական պատկերասրահ
Отара овец Айвазовского.jpg Գառների խումբ 1857 Կտավ, յուղաներկ 107×161 Չելյաբինսկի պետական պատկերասրահ
Итальянский пейзаж. Вечер Айвазовского.jpg Իտալական պատկեր: Երեկո 1857 Կտավ, յուղաներկ 108×160 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Буря Айвазовского.jpg Հողմ 1857 Կտավ, յուղաներկ 100×149 Տրետյակովի պետականպատկերասրահ
Вид в Ореанде Айвазовского.jpg Օրեանդի տեսքը 1858 Կտավ, յուղաներկ 34×27 Թանգարան–արգելոց «Պետերգոф»
Парусник у берегов Крыма в лунную ночь Айвазовского.jpg Առագաստանավ լուսնյա գիշերին Ղրիմի ափեերին 1858 Կտավ, յուղաներկ 47×64 Հայաստանի պետական պատկերասրահ
Вид на Везувий в лунную ночь Айвазовского.jpg Վեզուվի լուսնկա գիշեր 1858 Կտավ, յուղաներկ 121×190 Վոլգոգրադի մարզային պատկերասրահ
Лунная ночь. Всадник. Айвазовского.jpg Լուսնկա գիշեր 1858 Կտավ, յուղաներկ 136×27 Հայաստանի պետական պատկերասրահ
Неаполитанский залив в лунную ночь Айвазовский2.jpg Նեապոլիտանական ծոցը լուսնկա գիշերին 1858 Կտավ, յուղաներկ 121×191 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Вид Георгиевского монастыря Айвазовского.jpg Սուրբ Գեորգիի վանքի տեսքտ 1858 Ստվարաթուղթ, մատիտ 14×21,1 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Русский и французский фрегаты Айвазовский.jpg Ռուսական և ֆրանսիական նավատորմեր 1858 Կտավ, յուղաներկ 58×80 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Старый Крым. Фонтан Айвазовского.jpg Հին Ղրիմ:Շատրվան 1858 Կտավ, յուղաներկ 14,3×22,7 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Aivazovski Gibel Leforta 1858.jpg Դեֆորտի կործանումը 1858 Կտավ, յուղաներկ 102×81 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Aivazovsky - Grandmother.jpg Աշխեն տատիկի դիմանկարը 1858 Կտավ, յուղաներկ 92×73 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Парусник Айвазовского.jpg Նավակ 1859 Կտավ, յուղաներկ 72,5×58,5 Օդեսայի գեղարվեստի թանգարան
Башни на скале у Босфора Айвазовского.jpg Աշտարակներ Բոսֆորի ժայռերի վրա 1859 կտավ, յուղաներկ 107×161 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Гурзуф Айвазовского.jpg Գուրզուֆ 1859 Կտավ, յուղաներկ 64,5×95,5 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Лунная ночь в Крыму Айвазовского.jpg Լուսնկա գիշեր Ղրիմում 1859 Կտավ, յուղաներկ 58,3×76,2 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Море в лунную ночь Айвазовского.jpg Ծովը լուսնկա գիշերին 1859 Կտավ, յուղաներկ 54×54 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
150px Սևաստոպոլի պաշարումը 1859 Կտավ, յուղաներկ 32,5×72 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Ivan Constantinovich Aivazovsky - Ships in a Storm.JPG Փոթորկոտ ծով 1860 Կտավ, յուղաներկ 80,5×117 Թեոդոսիայի պատկերասրահ]]
Лиссабон. Восход солнца Айвазовского.jpg Լիսաբոն․ արևածագ 1860 Կտավ, յուղաներկ 42×55 Թեոդոսիայի պատկերասրահ]]
Тихое море. Скалистый берег Айвазовский.jpg Հանգիստ ծով: Սկալիստյան ափ 1860-е Կտավ, յուղաներկ 22×37 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Берег моря Айвазовский.jpg Ծովափ 1861 Կտավ, յուղաներկ 20×25 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Буря над Евпаторией Айвазовский.jpg Փոթորիկ Եվպատորիայում 1860 Կտավ, յուղաներկ 206,6×317,3 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Вид в Крыму при закате солнца Айвазовский.jpg Ղրիմը արևամուտին 1862 Կտավ, յուղաներկ 59×83 Ռուսաստանի պետական թանգարան
Вид из Ливадии Айвазовский.jpg Լիվադիի տեսքը 1861 Կտավ, յուղաներկ ? ?]]
Волы на перешейке Айвазовский.jpg Ալիք 1860 Կտավ, յուղաներկ ? Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Лунная ночь в Константинополе Айвазовский.jpg Կոնստանդնուպոլիս 1862 Կտավ, յուղաներկ 123×169 Թեոդոսիայի պատկերասրահ]]
Марина Айвазовский.jpg Ծովակ 1860-е Կտավ, յուղաներկ 24×33 Մասնավոր հավաքածու]]
Море Айвазовский.jpg Ծով 1860 Կտավ, յուղաներկ 16,6×26,7 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Море ночью Айвазовский.jpg Ծովը դիշերը 1861 Կտավ, յուղաներկ ? Թեոդոսիայի պատկերասրահ
150px Ծովափ 1861 Մատիտ, թուղթ 29×43 Մասնավոր հավաքածու]]
150px Գիշերը Վիեննայում 1861 Կտավ, յուղաներկ 91×126 Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Ayvazovskiy. Ships at the raging sea (1866).jpg Նավեր փոթորկոտ ծովի վրա 1866 Կտավ, յուղաներկ 61×78 Վ․ և Ա․Վասենցովների անվան գեղարվեստի թանգարան[7]
Ayvazovskiy. Ships at the raging sea (heliography).jpg
Անհանգիստ ծով գիշերը
[8]

1866 (?)

յուղաներկ (?)

61×78 (?)
Պ. և Ս. Տրետյակովների անվան քաղաքային պատկերասրահ Մոսկվայում[8]հանրագիտարանի հրապարակման տարում(1910)
Gabriel Aivazovsky.jpg Դիմանկար, Գաբրիել Այվազովսկի 1882 Կտավ, յուղաներկ ? Թեոդոսիայի պատկերասրահ
Aivazovsky - Ship in a storm.jpg Առագաստանավը փոթորկի ժամանակ 1899 Կտավ, յուղաներկ ? Հայաստանի պետական պատկերասրահ
Bayron's visit to San Lazzaro by Aivazovsky (1899).jpg Այցելություն Բայրոնին |Սուրբ Լազարիա կղզի]] Վենետիկ 1899 Կտավ, յուղաներկ 133×218 Հայաստանի ազգային պատկերասրահ
Գիշերը Սև ծովի ափին 1879 Կտավ, յուղաներկ 1879,58×69 Օդեսայի գեղարվեստի թանգարան, Օդեսա

ԾանոթագրություններԽմբագրել