Ռուսաստանի նախագահների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Նախագահների ցանկԽմբագրել

Ժամկետ Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն
(Ծննդյան թվականները),
Ստորագրություն
Լիազորությունների ժամկետ Կառավարման ժամկետը տարիներով և ամիսներով Կառավարության գործող նախագահներ
1 1   Բորիս Նիկոլաևիչ Ելցին
(1931-2007)
 
1991 թվականի հուլիսի 10 1996 թվականի օգոստոսի 9 4 տարի 7 ամիս 9 օր Իվան Սիլաև
Օլեգ Լոբով

Բորիս Ելցին
Եգոր Գայդար
Վիկտոր Չերնոմիրդին
Սերգեյ Կիրիենկո
Վիկտոր Չերնոմիրդին
Եվգենի Պրիմակով
Սերգեյ Ստեպաշին
Վլադիմիր Պուտին
2 1996 թվականի օգոստոսի 9 1999 թվականի դեկտեմբերի 31 3 տարի
2 1   Վլադիմիր Վլադիմիրովիչ Պուտին
(ծնվել է 1952 թվականին)
 
2000 թվականի մայիսի 7 2004 թվականի մայիսի 7 4 տարի Միխայիլ Կասյանով
Վիկտոր Խրիստենկո
Միխայիլ Ֆրադկով
Վիկտոր Զուբկով
2 2004 թվականի մայիսի 7 2008 թվականի մայիսի 7 4 տարի
3 1   Դմիտրի Անատոլևիչ Մեդվեդև
(ծնվել է 1965 թվականին)
 
2008 թվականի մայիսի 7 2012 թվականի մայիսի 7 4 տարի Վլադիմիր Պուտին
4 3   Վլադիմիր Վլադիմիրովիչ Պուտին
(ծնվել է 1952 թվականին)
 
2012 թվականի մայիսի 7 2018 թվականի մայիսի 7 6 տարի Վիկտոր Զուբկով

Դմիտրի Մեդվեդև

4 2018 թվականի մայիսի 7 Գործող նախագահ

Ժամկետը լրանում է 2024 թվականի մայիսի 7-ին

6 տարի

Պարտականությունները կատարող անձինքԽմբագրել

Լուսանկար Անուն, ազգանուն, հայրանուն Լիազորությունների ժամկետ Ժամկետը օրերով Ծանոթագրություններ
Ռուսաստանի Դաշնության Սահմանադրության 92-րդ հոդվածի համաձայն, եթե Ռուսաստանի Դաշնության նախագահն ի վիճակի չէ կատարել իր պարտականությունները, դրանք ժամանակավորապես կատարում է Ռուսաստանի Դաշնության կառավարության նախագահը՝ Ռուսաստանի Դաշնության նախագահի ժամանակավոր պաշտոնակատար:
  Վիկտոր Չերնոմիրդին
(1938-2010)
1996 թվականի նոյեմբերի 5 1996 թվականի նոյեմբերի 6 1 օր Կատարել է նախագահի պարտականությունները, մինչ Բորիս Ելցինին վիրահատում էին։
  Վլադիմիր Վլադիմիրովիչ Պուտին
(ծնվել է 1952 թվականին)
1999 թվականի դեկտեմբերի 31 2000 թվականի մայիսի 7 129 օր Կատարել է նախագահի պարտականությունները, երբ Բորիս Ելցինը վաղաժամկետ հրաժարական է տվել։ Դրանից հետո Պուտինը զբաղեցրեց նախագահի պաշտոնը։

Վերջին ընտրությունների արդյունքներԽմբագրել

Գծապատկերն ու աղյուսակը ցույց են տալիս 2018 թվականի քվեարկության արդյունքները: Ռուսաստանի Դաշնության հիմնադիր սուբյեկտների ընտրական հանձնաժողովների թիվը 85 է[1]։ Ռուսաստանում նախագահական ընտրություններին ընտրողների մասնակցությունը կազմել է 67,49%:

Տեղ Թեկնածու Ստացված ձայներ %
Նախնական արդյունքներ[2]
1. Վլադիմիր Վլադիմիրովիչ Պուտին 56 411 688 76,69
2. Պավել Նիկոլաևիչ Գրուդին 8 659 052 11,77
3. Վլադիմիր Վոլֆովիչ Ժիրինովսկի 4 155 022 5,65
4. Քսենյա Անատոլիի Սոբչակ 1 237 692 1,68
5. Գրիգորի Յավլինսկի 769 618 1,05
6. Բորիս Տիտով 556 829 0,76
7. Մաքսիմ Սուրայկին 499 306 0,68
8. Սերգեյ Բաբուրին 478 937 0,65
Ընդամենը
Վավեր քվեաթերթիկներ 72 768 144 98,92
Անվավեր քվեաթերթիկներ 790 788 1,08
Քվեարկողներ
ՌԴ-ում քվեարկածների թիվը 73 105 591 99,38
Արտերկրում քվեարկածների թիվը 443 682 0,60
Բայկոնուրում քվեարկածների թիվը[3] 9659 0,01
Քվեարկողների թիվը (մասնակցությունը՝ 67,49 %) 73 558 932 100,00
Ընտրողներ
ՌԴ-ում քվեարկածների թիվը 108 521 360 99,56
Արտերկրում քվեարկածների թիվը 461 435 0,42
Բայկոնուրում քվեարկածների թիվը[3] 14 575 0,01
Ընտրողների ցուցակում ընդգրկված ընտրողների թիվը 108 997 370 100,00
Քվեաթերթիկներ
Վաղաժամկետ տրված քվեաթերթիկների թիվը 218 913 0,30
Տեղամասում տրված քվեաթերթիկների թիվը 68 569 095 93,15
Տեղամասից դուրս տրված քվեաթերթիկների թիվը 4 821 481 6,55
Տրված քվեաթերթիկների թիվը 73 609 489 100,00

Ժամանակային սանդղակԽմբագրել

 

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. «Результаты выборов»։ Центральная избирательная комиссия Российской Федерации 
  2. Сводная таблица предварительных итогов голосования // Ռուսաստանի Դաշնության կենտրոնական ընտրական հանձնաժողով
  3. 3,0 3,1 Город в Казахстане, арендован Россией до 2050 года