16 ցանկություն (ֆիլմ)

2010 թվականի ֆիլմ

16 ցանկություն, կատակերգական ժանրի ֆիլմ, որը 2010 թվականին նկարահանել է Դիսնեյ ընկերությունը։ Ֆիլմի ռեժիսորը Պիտեր դե Լուիզն է։ Ֆիլմը եթեր է հեռարձակվել 2010 թվականի հունիսի 25-ին։

Picto infobox cinema.png
16 ցանկություն
անգլ.՝ 16 Wishes[1]
16 ցանկություն (ֆիլմ).jpg
Ֆիլմի պաստառը
ԵրկիրFlag of the United States.svg ԱՄՆ
Flag of Canada.svg Կանադա
Ժանրֆիլմ անչափահասների համար, ընտանեկան ֆիլմ և ֆենթեզի
Թվականհունիսի 25, 2010[1] և օգոստոսի 14, 2010[2]
Պրեմիերա2010 թվականի հունիսի 25
Լեզուանգլերեն
ՌեժիսորՓիթեր Դելուիզ[1]
ՊրոդյուսերRon French? և Robyn Snyder?
Սցենարի հեղինակAnnie DeYoung?
ԴերակատարներԴեբի Ռայան[3][4][1], Ժան-Լյուկ Բիլոդո[3][4][1], Կայնան Ուիբի[3][4], Աննա Մեյ Ռուտլեջ[3][4], Կենդալ Քրոս[3], Կարիսսա Տայնս[3], Պատրիկ Գիլմոր[3], Քինան Թրեյսի[3][4], Ջեսի Ռիդ[3], Ջոել Սեմանդ[3], Բրենդա Քրիքլո[3], Ջեննա Ռոմանին[3], Իվա Բուրն[3], Գերի Ջոնս[3], Պատրիսիա Այզիք[3], Ալիստեր Էբել[3], Դեն Յոֆֆրե[3], Քեյլի Քրոս[3], Միչ Դաֆիլդ[3] և Ալիսա Ուելինգթոն[3]
ՕպերատորՄայքլ Լոհման
ԵրաժշտությունJames Jandrisch?
Նկարահանման վայրՎանկուվեր[1]
ԿինոընկերությունDisney Channel[1], MarVista Entertainment?[1] և Ուոլթ Դիսնեյ ընկերություն
Տևողություն90 րոպե

ՍյուժեԽմբագրել

 
Դեբբի Ռայան

8 տարիների ընթացքում Էբբի Ջենսենը կազմել է իր 16 երազանքների ցուցակը, որոնք նա պլանավորել էր իրականացնել իր 16-ամյակին։ Երազանքները տարբեր են. հանդիպել իր սիրած աստղին, ունենալ նորաձև հագուստ, կազմակերպել ամենալավ երեկույթը իր 16-ամյակին[5]։

Էբբիի մտերիմ ընկերը՝ Ջեյը, սիրահարված է նրան, սակայն չի պատմում իր զգացմունքների մասին։ Դպրոցում Էբբին միշտ մրցում է Ջեյի նախկին լավ ընկերուհու՝ Կրիստա Կուկի հետ։ Կրիստան և Էբբին ծնվել են նույն օրը և Կրիստան միշտ փչացնում է Էբբիի տոնը։ Իսկ Էբբիին դուր չի գալիս, երբ իրեն երեխայի պես են վերաբերվում։

Նրա 16-ամյակին հայտնվում է ինչ-որ մեկը և նրան նվիրում է տուփ 16 հատ մոմերով։ Պետք է վառել և փչել մոմը՝ համապատասխանեցնելով մոմի թիվը և ցանկալի երազանքի թիվը ցուցակում, և այն կկատարվի։ Էբբին երանության մեջ է ընկնում։ Իսկ Ջեյին այդ կախարդանքը ընդհանրապես դուր չի գալիս։ Էբբին սկսում է պահել երազանքներ և նրա մոտ լավ է ստացվում։ Նա շատ գոհ է լինում ամենից։

Վերջապես Էբբին ցանկանում է, որ դադարեն իրեն երեխայի պես վերաբերվել։ Ամեն ինչ փոխվում է։ Նա հասկանում է, որ էլ 16 տարեկան չէ, նա արդեն հասուն կին է։ Նրա ընկերները արդեն էլ չեն հիշում նրան։ Երեկոյան 12-ից հետո ոչ մի կախարդանք հնարավոր չի լինի փոփոխել։

Էբբիի վերջին երազանքը իր տարեդարձի օրը նորից սկսելն էր։ Նա պահում է երազանք և վերադառնում է ետ։ Նա հաշտվում է Կրիստայի հետ, իսկ Ջեյը պատմում է իր զգացմունքների մասին։ Նա հաշտվում է ծնողների հետ և հասկանում է, թե ինչքան լավ է երեխա լինելը։

Առաջին անգամ եթեր հեռաձարկվելուց հետո ֆիլմը ունեցել է 5,6 միլիոն դիտում[5]։

ԴերերումԽմբագրել

Դերասան Դեր
Դեբի Ռայան Էբբի Ջենսեն
Ժան-Լյուկ Բիլոդո Ջեյ Կեպլեր
Աննա Մեյ Ռուտլեջ Սելեստա
Կարիսսա Տայնս Կրիստա Կուկ
Կինան Տրեյսի Լոգան Բուչանան
Ջոել Սիմանդե Ջոուի Լոկհարտ
Կայնան Ուիբի Մայք Ջենսեն
Ջեսս Ռայդ Տեոդոր Հոուլ
Բրենդա Կրիչլոու Միսս Դաֆֆի
Պատրիսիա Իսահակ վաճառողուհի
Գերի Ջոնս տնօրեն Սմիթ

Սահմանի ցուցանակԽմբագրել

Country / Region Network(s) Premiere Title
  Disney Channel June 25, 2010 16 Wishes
  Family July 16, 2010
  Disney Channel August 7, 2010
  Disney Channel Germany August 14, 2010 Der 16. Wunsch
 
  Disney Channel Spain October 2, 2010 16 Deseos
  Disney Channel Latin America October 16, 2010
  October 17, 2010
 
 
 
 
 
 
  Disney Channel Brazil 16 Desejos
  Disney Channel Italy November 12, 2010 I 16 Desideri
  Disney Channel Japan スイート16 ~キャンドルに願いを
  Disney Channel Israel November 18, 2010 16 משאלות
  Disney Channel Asia November 21, 2010 16 Wishes
 
 
 
 
 
  Disney Channel UK December 3, 2010 16 Wishes
  Disney Channel (Netherlands/Flanders) December 10, 2010
 
  Disney Channel Poland December 24, 2010 16 Życzeń
  Disney Channel Ukraine December 31, 2010 16 Желаний
  Disney Channel Romania 16 Dorinţe
  Disney Channel (Czech Republic) 16 přání
 
  Disney Channel Hungary 16 kívánság
  Disney Channel Russia 16 Желаний
  Disney Channel Kazakhstan 16 тілек
  Disney Channel South Africa 16 Wishes
Arab World Disney Channel Middle East
  Disney Channel Greece 16 Ευχές
  Disney Channel France January 5, 2011 16 Voeux
  Disney Channel Türkiye December 31, 2010 16 Wishes
  Disney Channel January 1, 2011 16 Wishes

ԾանոթագրություններԽմբագրել