Ստամբուլի ամենաբարձր շենքերի ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Ստամբուլի ամենաբարձր շենքերի ցանկը (թուրք.՝ İstanbul'daki gökdelenler), ներառում է Ստամբուլի 20 ամենաբարձր շենքերը: Ցանկը կազմվել էր Emporis.com կայքի կողմից[1]: Ամենաբարձր շենքերը հիմնականում տեղակայված են Ստամբուի Լևենտ (Բեշիկթաշ շրջան) և Մասլակ (Սարըյեր շրջան) թաղամասերում, ինչպես նաև Շիշլիում և Աթաշեհիրում:

ՑանկԽմբագրել

Համարը ցուցակում
Անվանում
Բարձրություն (մ)
Հարկերի քանակ
Շահագործման տարեթիվ
Ծանոթագրություն
1 Sapphire Tower 261 54 2010 Գտնվում է Լևենտ շրջանում, բնակելի շինությունը և առևտրի կենտրոն է[2]:
2 Anthill Residence 1 210 55 2010 Գտնվում է Շիշլի շրջանում, բնակելի շինություն է[3]:
3 Anthill Residence 2 210 55 2011 Գտնվում է Շիշլի շրջանում, բնակելի շինություն է[4]:
4 Spine Tower 201 51 2014 Գտնվում է Մասլակում, առևտրի կենտրոն է[5].
5 Varyap Meridian Block A 198 53 2013 Գտնվում է Աթաշեհիրում, բնակելի շինություն է[6]:
6 Isbank Tower 1 181 52 2000 Գտնվում է Լևենտ շրջանում, գրասենյակային կոմպլեքս է[7]:
7 My Towerland Tower A 181 52 2013 Գտնվում է Աթաշեհիրում, բնակելի շինություն է[8]:
8 Varyap Meridian Block C 180 45 2013 Գտնվում է Աթաշեհիրում, բնակելի շինություն է[9]:
9 Hilton Bomonti International Hotel & Congress Center 179 47 2013 Գտնվում է Բեյօղլու թաղամասում, հյուրանոցային կոմպլեքս է[10]:
10 Özdilek Plaza Tower A 170 38 2014 Գտնվում է Լևենտ շրջանում, գրասենյակային կոմպլեքս և առևտրի կենտրոն է[11]:
11 Sisli Plaza 170 46 2007 Գտնվում է Շիշլի շրջանում, բնակելի շինություն և առևտրի կենտրոն է[12]:
12 Soyak Tower 168 37 2014 Գտնվում է Լևենտ շրջանում, գրասենյակային կոմպլեքս է[13]:
13 Tekstilkent Plaza 1 168 44 2000 Գտնվում է Բաղջըլար շրջանում, հյուրանոցագրասենյակային կոմպլեքս[14]:
14 Tekstilkent Plaza 2 168 44 2000 Գտնվում է Բաղջըլար շրջանում, հյուրանոցագրասենյակային կոմպլեքս[15]:
15 Selenium Twins 1 164 35 2009 Գտնվում է Բեշիկթաշ շրջանում, բնակելի համալիր է[16]:
16 Selenium Twins 2 164 35 2009 Գտնվում է Բեշիկթաշ շրջանում, բնակելի համալիր է[17]:
17 Varyap Meridian Block E 164 41 2012 Գտնվում է Աթաշեհիրում, բնակելի շինություն է[18]:
18 Sky Tower 1 160 42 2011 Գտնվում է Աթաշեհիրում, բնակելի շինություն է[19]:
19 Rixos Residence Bomonty 159 43 2010 Գտնվում է Բեյօղլու թաղամասում, բնակելի շինություն է[20]:
20 Akbank Tower 158 39 1993 Գտնվում է Լևենտ շրջանում, գրասենյակային կոմպլեքս է[21]:

ՊատկերասրահԽմբագրել

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. «Istanbul's tallest buildings - Top 20» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-06-30-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  2. «Sapphire Tower» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  3. «Anthill Residence 1» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  4. «Anthill Residence 2» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  5. «Spine Tower» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  6. «Varyap Meridian Block A» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  7. «Isbank Tower 1» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  8. «My Towerland Tower A» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  9. «Varyap Meridian Block C» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  10. «Hilton Bomonti International Hotel & Congress Center» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  11. «Özdilek Plaza Tower A» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  12. «Sisli Plaza» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  13. «Soyak Tower» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  14. «Tekstilkent Plaza 1» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  15. «Tekstilkent Plaza 2» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  16. «Selenium Twins 1» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  17. «Selenium Twins 2» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  18. «Varyap Meridian Block E» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  19. «Sky Tower 1» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  20. «Rixos Residence Bomonty» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26 
  21. «Akbank Tower» (անգլերեն)։ Emporis GMBH։ Արխիվացված օրիգինալից 2013-07-01-ին։ Վերցված է 2013-06-26