30000 և ավելի միավոր հավաքած NBA բասկետբոլիստների ցանկ

Ստորև ներկայացված ցանկում ներկայացված են այն բասկետբոլիստները, որոնք NBA-ի կարիերայի պարբերական առաջնությունների ընթացքում հավաքել են ավելի քան 30 000 միավոր[1]։

Քարիմ Աբդուլ Ջաբար, NBA կարիերայի ընթացքում ամենաշատ միավոր հավաքած բասկետբոլիստ

Ցանկի լեգենդաԽմբագրել

Դիրք ԹՀ ԾՀ Կ Խ ՀՊ ԾԹ Ծանոթ.
Դիրք Թեթև հարձակվող Ծանր
հարձակվող
Կենտրոնական Խաղարկող Հարձակվող
պաշտպան
Ծննդյան
թվական
Ծանո-
թագրություններ

^ Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի գործող խաղացող
* Ընտրվել է Նեյսմիթի անվան Բասկետբոլի փառքի սրահ
Վերջերս է ավարտել կարիերան, բայց դեռ չի ընտրվել փառքի սրահ[2][3]

ՑանկԽմբագրել

Ըստ 2019 թվականի մարտի 8-ի տվյալների

Տեղ Խաղաղքզ Լուսանկար Դիրք ԾԹ Ակումբներ
(թվականներ)
Ընդամենը

մրցաշրջան

Միավորների

քանակ

Փառքի
սրահ
Ծանոթ.
1 Աբդուլ-Ջաբար, ՔարիմՔարիմ Աբդուլ-Ջաբար*   Կ 1947 Միլոուքի Բաքս (1969—1975)

Լոս Անջելես Լեյքերս (1975—1989)

20 3838738 387 1995 [4]
2 Մելոուն, ԿարլԿարլ Մելոուն*   ԾՀ 1963 Յութա Ջազ (1985—2003)

Լոս Անջելես Լեյքերս (2003—2004)

19 3692836 928 2010 [5]
3 Բրայանտ, ԿոբիԿոբի Բրայանտ   ՀՊ 1978 Լոս Անջելես Լեյքերս (1996—2016) 20 3364333 643 [6]
4 Ջեյմս, ԼեբրոնԼեբրոն Ջեյմս^   ԹՀ/

ԾՀ

1984 Լոս Անջելես Լեյքերս (2018—)

Կլիվլենդ Կավալիերս (2003—2010, 2014—2018)
Մայամի Հիթ (2010—2014)

15+ 3231132 311 [7]
5 Ջորդան, ՄայքլՄայքլ Ջորդան*   ՀՊ 1963 Չիկագո Բուլս (1984—1993, 1995—1998)

Վաշինգտոն Վիզարդս (2001—2003)

15 3229232 292 2009 [8]
6 Չեմբեռլեն, ՈւիլթՈւիլթ Չեմբեռլեն*   Կ 1936

— 1999

Ֆիլադելֆիա/ Սան Ֆրանցիսկո Ուորիորս (1959—1965)

Ֆիլադելֆիա-76 (1965—1968)
Լոս Անջելես Լեյքերս (1968—1973)

14 3141931 419 1979 [9]
7 Նովիցկի, ԴիրքԴիրք Նովիցկի^   ԾՀ 1978 Դալաս Մավերիքս (1999—2018) 20+ 3136431 364 [10]

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. «NBA & ABA Career Leaders and Records for Points»։ basketball-reference.com (անգլերեն)։ Sports Reference LLC 
  2. «Guidelines For Nomination and Election Into the Naismith Memorial Basketball Hall of Fame» (անգլերեն)։ Hoophall.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2009-09-04-ին։ Վերցված է 2013-03-13 
  3. «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame Class of 2016 Announcement presented by Haggar Clothing Company»։ hoophall.com (անգլերեն)։ Basketball Hall of Fame։ Արխիվացված է օրիգինալից 2016-04-17-ին։ Վերցված է 2016-04-04 
  4. https://www.basketball-reference.com/players/a/abdulka01.html
  5. https://www.basketball-reference.com/players/m/malonka01.html
  6. https://www.basketball-reference.com/players/b/bryanko01.html
  7. https://www.basketball-reference.com/players/j/jamesle01.html
  8. https://www.basketball-reference.com/players/j/jordami01.html
  9. https://www.basketball-reference.com/players/c/chambwi01.html
  10. https://www.basketball-reference.com/players/n/nowitdi01.html

Արտաքին հղումներԽմբագրել