«Մասնակից:Ani Hosyan/Ավազարկղ13»–ի խմբագրումների տարբերություն

Առանց խմբագրման ամփոփման
No edit summary
No edit summary
 
 
== «The Twist» կամուրջ Կիստեֆոսում ==
2014 թվականին թանգարանը կազմակերպեց կամրջի պրոյեկտի և նոր շենքի համար միջազգային մրցույթ, որպեսզի հնարավորություն ունենա լայնեցնելընդլայնել միջոցառումների ծրագիրը, իր գործունեությունը, ինչպես նաև աշխատաժամերնավելացնել ավելացնելուաշխատաժամերը։ համար:Մրցույթում հաղթած BIG (Բյարկե Ինգելսի խումբը) ստուդիայի մրցույթում հաղթած ճարտարապետներն ու ոճաբաններըոճաբաններն առաջարկեցին նոր թանգարանի համար ամենաօրիգինալ պրոյեկտը՝նախագիծը՝ կառուցել կամուրջ,կամուրջ՝ բայցնրան միացնելով նրան շենքը: Ճարտարապետների գաղափարով՝ այն ոչ միայն գետի ափերն էր միավորում, այլև նրա օրիգինալ ոլորված կառուցվածքը թույլ տվեց ներսում տեղադրել ցուցանմուշներ և ավելի մեծ քանակությամբ այցելուներ ընդունել<ref>{{cite web |author= |url= https://ru.euronews.com/2019/09/20/twist-museum|title= Необычный музей в Норвегии|lang= ru|website= https://ru.euronews.com/|publisher= |date= |accessdate=2019-10-02}}</ref>:
 
Երկաթից ու ալյումինից պատրաստված կառույցը՝ ալիքաձև պատկերասրահի տեսքով կամուրջը, որըորն տարվածանցնում է գետի վրայով, միավորում է գետի հյուսիսային ու հարավային ափերը: Ներքին տարածության գրեթեԳրեթե 1,5 հազար քառակուսի մետրըմետր ներքին տարածությունը թույլ է տալիս այցելուներին ծանոթանալ պատկերասրահի արվեստի գործերի հավաքածույի հետ,հավաքածուին և միևնույն ժամանակ հիանալ շրջապատողհատակից բնապատկերովմինչև պատուհանից,առաստաղ որըձգվող երկարաձգվումպատուհաններից էերևացող հատակից մինչև առաստաղ:բնապատկերով։ Twins կամուրջը հանրության համար բաղվելբացվել է 2019 թվականի [[սեպտեմբերի 18]]-ին: Ժամանակավոր ցուցադրությունը ներկայացվածներկայացվել էրէ [[Միացյալ Թագավորություն|բրիտանացի]] [[Կոնցեպտուալ արվեստ|կոնցեպտուալ]] նկարիչներ [[Մարտին Քրիդ]]ի և [[Հովարդ Հոջկին]]ի աշխատանքներով<ref>{{cite web |author= |url= https://www.archidizain.ru/2019/09/kistefos.html|title= Скрученный музей парка скульптур Kistefos|lang= ru|website= https://www.archidizain.ru/|publisher= |date= |accessdate=2019-10-02}}</ref>:
 
ՇինությունըՇինությունն ծրագրվելայնպես էրէ այնպեսնախագծվել, որպեսզի կատարի կամրջի գործառույթը,գործառույթ։ այնԱյն շարժական է, բայց նրա մասերը հմտորեն հարմարեցված են ճարռարապետերիճարտարապետների կողմից և թաքնվածթաքցված են դիզայնի մեջ: Կամրջի և շինության սպիտակ երկրաչափական ձևըկառուցվածքը ընդարձակվում է ջրի վրա, բարակ է և միևնույն ժամանակ ծավալուն,ծավալուն՝ ընդարձակվումայդ էկերպ ջրի վրա՝ստեղծելով շարժման տպավորություն փոխանցելով: Այդ դինամիզմը առկա է նաև ներսում: ՀարդարանքըՆերքին հարդարանքը պատրաստված է փայտերից և զարդարվածներկված է սպիտակ գույնով՝սպիտակ՝ համադրվելով արտաքին տեսքի հետ: Միևնույն ժամանակ դրա ձևավորումը հղում է դեպի նորվեգական ավանդական ճարտարապետությունը և տեղական գյուղական տների ու ցախատների ոճին, քանի որ փայտով երեսապատումը ավանդույթ է Նորվեգիայի ճարտարապետության մեջ:
 
Քանի որ զբոսայգին գտնվում է գետի երկու ափին էլ, զբոսաշրջիկների ուղին որոշ անհարմարություններ էր ներկայացնումառաջացնում այցելուների համար. ուղիներիցերթուղիներից մեկը փակուղային էր, և ստիպվածճանապարհորդությունն էինավարտելու վերադառնալ,համար որպեսզինրանք ավարտենստիպված ճանապարհորդությունը:էին վերադառնալ։ Հիմա ապահովված է զբոսաշրջիկների անընդհատ շարժը, կարողբացի էայդ, անընդմեջանձրևոտ լինել,եղանակի պայմաններում նրանք ստիպված չեն թրջվելլինի անձրևի տակ, եթե եղանակը փչանաթրջվել<ref>{{cite web |author= Сергей Забуранный|url= https://thearchitect.pro/ru/news/7035-I_snova_BIG_Otkryit_neveroyatnyiy_muzey_v_Norvegii|title= И снова BIG. Открыт невероятный музей в Норвегии|lang= ru|website= https://thearchitect.pro/|publisher= |date= |accessdate=2019-10-02}}</ref>:
 
{{քաղվածք|Ծրագրավորման, շինարարության և ձևավորման երկար տարիներից հետո մենք ուրախ ենք բացել այս գեղեցիկ նոր տարածությունը՝ „The Twist“ Կիստեֆոսում: Պատկերասրահը ծրահիրների մեջ է եղել գրեթե 20 տարվա ընթացքում: Թանգարանում երբեք չեն եղել այդպիսի օրիգինալ ոճով շինություններ, և ես ուրախ եմ, որ դա կատարվեց: Հիմա մենք ունենք մի տեսակ բնական կամուրջ, որպեսզի մարդիկ կարողանան ազատ ճանապարհորդել այնտեղ և վերադառնալ և ուսումնասիրել ամբողջ տարածքը: Ես կարծում եմ՝ մենք կարող ենք ասել, որ նոր շենքը բավականին եղակի է: Մեր նպատակն է Kistefos-ը դարձնել հարմարավետ տեղ, որպեսզի բոլորը կարողանան ուսումնասիրել ժամանակավոր ցուցադրության գործերը և համաշխարհային մակարդակի քանդակները զբոսայգում որպես լրացում թանգարանի արդյունաբերական ժառանգության հագեցած ծրագրում|Քրիստեն Սվեաս}}<ref>{{cite web |author= |url= https://www.thisiscolossal.com/2019/09/the-twist/?mc_cid=10afe2367a&mc_eid=5e3bfe8c30|title= The Twist: A New Gallery in Kistefos Sculpture Park Connects Two River Banks|lang= en|website= https://www.thisiscolossal.com/|publisher= |date= |accessdate=2019-10-02}}</ref>
 
{{քաղվածք|ԾրագրավորմանՆախագծման, շինարարության և ձևավորման երկար տարիներից հետո մենք ուրախ ենք Կիստեֆոսում բացել այս գեղեցիկ նոր տարածությունը՝ „The«The Twist“ ԿիստեֆոսումTwist»-ը: Պատկերասրահը ծրահիրներիմեր մեջծրագրերում ներառված է եղել գրեթե 20 տարվա ընթացքում:տարի։ Թանգարանում երբեք չեն եղել այդպիսի օրիգինալ ոճովյուրահատուկ շինություններ, և ես ուրախ եմ, որ դա կատարվեց: Հիմա մենք ունենք մի տեսակ բնական կամուրջ, որպեսզիև մարդիկ կարողանանկարող են ազատ ճանապարհորդել այնտեղ և վերադառնալվերադառնալ՝ և ուսումնասիրելուսումնասիրելով ամբողջ տարածքը: Ես կարծում եմ՝ մենք կարող ենք ասել, որ նոր շենքը բավականին եղակիյուրահատուկ է: Մեր նպատակն է Kistefos-ը դարձնել հարմարավետ տեղ, որպեսզի բոլորը կարողանան ուսումնասիրել ժամանակավոր ցուցադրության գործերը և համաշխարհային մակարդակի քանդակները զբոսայգումզբոսայգում՝ որպես լրացում թանգարանի արդյունաբերական ժառանգության հագեցած ծրագրումծրագրի։|Քրիստեն Սվեաս}}<ref>{{cite web |author= |url= https://www.thisiscolossal.com/2019/09/the-twist/?mc_cid=10afe2367a&mc_eid=5e3bfe8c30|title= The Twist: A New Gallery in Kistefos Sculpture Park Connects Two River Banks|lang= en|website= https://www.thisiscolossal.com/|publisher= |date= |accessdate=2019-10-02}}</ref>}}
== Ծանոթագրություններ ==
{{ծանցանկ}}