Բացել գլխավոր ցանկը

Պերուի թռչունների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Պերուի կենդանական աշխարհում կան 1.856 տեսակի թռչուններ, որոնցից 131-ը էնդեմիկ են, 88-ը վերացող են և 3 տեսակը ներկրված է:[1] Պերուն երկրորդ երկիրն է թռչունների ամենամեծ տեսակով,[2] Կոլումբիայից հետո, ներկայացնելով աշխարհի ընդհանուր տեսակների 20%-ը:[3] Պերուի ազգային թռչունը Rupicola peruviana-ն է, նաև հայտնի է որպես Տունկի (կեչուա tunki): Նա ապրում է պերու-բոլիվիյան Ամազոնի բարձր խոնավ անտառներում: Նրանք ապրում են Կոլումբիայից մինչև Բոլիվիա ընկած լեռների լանջերին, ծովի մակարդակից 400-ից մինչև 2500 մետր բարձրությունների վրա, ավելի հայտնի են որպես Յունգի (Yungas):

Բովանդակություն

AnseriformesԽմբագրել

ApodiformesԽմբագրել

ApodidaeԽմբագրել

 
Chaetura pelagica.

TrochilidaeԽմբագրել

 
Adelomyia melanogenys .
 
Agyrtria versicolor .
 
Boissonneaua matthewsii.
 
Chalcostigma herrani.
 
Colibri thalassinus.
 
Ensifera ensifera.
 
Leucippus taczanowskii.
 
Patagona gigas.
 
Polyerata fimbriata.
 
Sappho sparganura.

CaprimulgiformesԽմբագրել

CharadriiformesԽմբագրել

 
Charadrius vociferus.
 
Pluvialis dominica.
 
Haematopus palliatus.
 
Jacana jacana.
 
Larus dominicanus.
 
Rynchops niger.
 
Calidris alba.
 
Chlidonias niger.
 
Sterna hirundo.

BurhinidaeԽմբագրել

CharadriidaeԽմբագրել

HaematopodidaeԽմբագրել

JacanidaeԽմբագրել

LaridaeԽմբագրել

RynchopidaeԽմբագրել

RecurvirostridaeԽմբագրել

ScolopacidaeԽմբագրել

StercorariidaeԽմբագրել

SternidaeԽմբագրել

ThinocoridaeԽմբագրել

CiconiiformesԽմբագրել

ColumbiformesԽմբագրել

CoraciiformesԽմբագրել

CuculiformesԽմբագրել

FalconiformesԽմբագրել

Accipitridae (Águilas, Milanos y Buitres)Խմբագրել

 
Ictinia mississippiensis.
 
Vultur gryphus.
 
Herpetotheres cachinnans.
 
Falco sparverius.

CathartidaeԽմբագրել

FalconidaeԽմբագրել

PandionidaeԽմբագրել

GalliformesԽմբագրել

GruiformesԽմբագրել

 
Eurypyga helias.
 
Laterallus tuerosi.
 
Porphyrio martinica.
 
Pardirallus sanguinolentus.
 
Porzana carolina.

AramidaeԽմբագրել

Eurypygidae (Ave sol)Խմբագրել

HeliornithidaeԽմբագրել

PsophiidaeԽմբագրել

Rallidae — (Gallinas, Gallinulas y Gallinetas)Խմբագրել

PasseriformesԽմբագրել

CardinalidaeԽմբագրել

 
Cyanocompsa cyanoides.
 
Pheucticus ludovicianus.

CinclidaeԽմբագրել

ConopophagidaeԽմբագրել

CorvidaeԽմբագրել

 
Cyanocorax yncas.

CotingidaeԽմբագրել

 
Pipreola lubomirskii.

EmberizidaeԽմբագրել

 
Sicalis flaveola.

FormicariidaeԽմբագրել

 
Formicarius analis.
 
Grallaria varia.
 
Grallaricula flavirostris.

FringillidaeԽմբագրել

 
Carduelis magellanica.

FurnariidaeԽմբագրել

 
Synallaxis azarae.
 
Synallaxis unirufa.

HirundinidaeԽմբագրել

 
Petrochelidon pyrrhonota.

IcteridaeԽմբագրել

 
Cacicus cela.
 
Icterus icterus.
 
Donacobius atricapilla.
 
Anthus lutescens.

Incertae sedisԽմբագրել

MimidaeԽմբագրել

MotacillidaeԽմբագրել

ParulidaeԽմբագրել

 
Dendroica petechia.
 
Geothlypis auricularis.
 
Passer domesticus.
 
Dixiphia pipra.

PasseridaeԽմբագրել

PipridaeԽմբագրել

PolioptilidaeԽմբագրել

RhinocryptidaeԽմբագրել

 
Scytalopus latrans.

ThamnophilidaeԽմբագրել

 
Gymnopithys leucaspis.

ThraupidaeԽմբագրել

 
Կանաչ սաի

TityridaeԽմբագրել

 
Tityra semifasciata.

TroglodytidaeԽմբագրել

 
Henicorhina leucophrys .
 
Troglodytes aedon.

TurdidaeԽմբագրել

 
Catharus ustulatus.
 
Myadestes ralloides.
 
Turdus fuscater.

TyrannidaeԽմբագրել

 
Leptopogon superciliaris.

VireonidaeԽմբագրել

 
Cyclarhis gujanensis.

PelecaniformesԽմբագրել

PhaethonԽմբագրել

PhoenicopteriformesԽմբագրել

PiciformesԽմբագրել

BucconidaeԽմբագրել

GalbulidaeԽմբագրել

 
Galbula pastazae .

CapitonidaeԽմբագրել

 
Eubucco richardsoni.

PicidaeԽմբագրել

 
Melanerpes cactorum.
 
Melanerpes candidus.
 
Melanerpes pucherani.

RamphastidaeԽմբագրել

 
Aulacorhynchus prasinus.
 
Ramphastos toco.

PodicipedidaeԽմբագրել

ProcellariiformesԽմբագրել

DiomedeidaeԽմբագրել

 
Diomedea exulans.
 
Oceanodroma leucorhoa.
 
Fulmarus glacialoides.
 
Macronectes halli.
 
Puffinus carneipes.
 
Puffinus griseus.

HydrobatidaeԽմբագրել

PelecanoididaeԽմբագրել

ProcellariidaeԽմբագրել

PsittaciformesԽմբագրել

PsittacidaeԽմբագրել

 
Ara ararauna.
 
Aratinga leucophthalmus.
 
Forpus xanthopterygius.
 
Pionus menstruus.
 
Pyrilia barrabandi.

SpheniscidaeԽմբագրել

StrigiformesԽմբագրել

StruthioniformesԽմբագրել

TinamidaeԽմբագրել

TrogonidaeԽմբագրել

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. Avibase — the world bird database (Проверено 9 мая 2009)
  2. perubirdingroutes, Perú: Un sueño para el observador de aves (2005) (Проверено 9 мая 2009)
  3. Aves de Lima, Sobre AvesdeLima.com (Проверено 9 мая 2009)

Արտաքին հղումներԽմբագրել