Cherenkov_radiation-animation.gif(467 × 260 փիքսել, նիշքի չափը՝ 2,65 ՄԲ, MIME-տեսակը՝ image/gif, looped, 190 frames)

Այս նիշքը տեղադրված է Վիքիպահեստում է և այն կարող է օգտագործվել այլ նախագծերի կողմից։ Վիքիպահեստում նիշքի մասին տեղեկությունների հիմնական մասը ներկայացված է ստորև։

Ամփոփում

Նկարագրում
Čeština: Animace vzniku Čerenkovova záření. Zleva přilétá částice, která polarizuje atomy a molekuly v okolí své dráhy. Při zpětné depolarizaci tyto atomy a molekuly vyzařují elektromagnetické zářeí, které se z místa vzniku šíří v kulových vlnoplochách. Obálka těchto vlnoploch tvoří kužel. V jeho řezu lze nalézt pravoúhlý trojúhelník. Zde platí . c . t je dráha, kterou urazí Čerenkovovo záření za dobu t, v . t je dráha, kterou urazí částice.
English: Animation of arise Cherenkov's radiation. From the left fly a particle, which polarizes atoms and molecules in surroundings her track. By backward depolarization these atoms and molecules emanate electromagnetic radiation, which from places rise expansive in spherical wave surface. Cover of these wave surface generates conus. In his cut it is possible find rectangular triangle. There is . c . t is displacement, which travel Cherenkov's radiation behind time t, v . t is displacement, which travel a particle.
Թվական
Աղբյուր vlastni dilo, own work
Հեղինակ H. Seldon

Արտոնագրում

Public domain I, the copyright holder of this work, release this work into the public domain. This applies worldwide.
In some countries this may not be legally possible; if so:
I grant anyone the right to use this work for any purpose, without any conditions, unless such conditions are required by law.

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Items portrayed in this file

պատկերված

13 Օգոստոսի 2007

checksum անգլերեն

f719428aadad89a36cf19914333e7edcc5ad2361

data size անգլերեն

2 773 715 Բայթ

260 փիքսել

467 փիքսել

Նիշքի պատմություն

Մատնահարեք օրվան/ժամին՝ նիշքի այդ պահին տեսքը դիտելու համար։

Օր/ԺամՄանրապատկերՕբյեկտի չափըՄասնակիցՄեկնաբանություն
ընթացիկ15:00, 13 Օգոստոսի 200715:00, 13 Օգոստոսի 2007 տարբերակի մանրապատկերը467 × 260 (2,65 ՄԲ)H.Seldon{{Information |Description= {{cs|Animace vzniku Čerenkovova záření. Zleva přilétá částice, která polarizuje atomy a molekuly v okolí své dráhy. Při zpětné depolarizaci tyto atomy a molekuly vyzařují elektromagnetické zářeí, které se

Հետևյալ էջը հղվում է այս նիշքին՝

Նիշքի համընդհանուր օգտագործում

Հետևյալ այլ վիքիները օգտագործում են այս նիշքը՝