Բացել գլխավոր ցանկը

Նորվեգիայի թագավորների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Նորվեգիայի թագավորությունԽմբագրել

Ինգլինների տոհմԽմբագրել

Անուն Գահակալության ժամանակաշրջան Պատկեր
Հարալդ I Գեղավարս 872 — 930
Էիրիկ Արյունարբու Սեկիրա 930 — 935
Հոկոն I Բարի 935 — 961
Հարալդ II Գորշ մաշկ 961 — 970
Օլաֆ I Թրյուգվասոն 995 — 1000
Օլաֆ II Սուրբ 1015 — 1028

Հլադիրի յառլեր (Դանիական գահի կողմից նշանակված Նորվեգիայի թագավորներ)Խմբագրել

Հակոն Ահեղ 970—995

Էիրիկ, Հակոն Ահեղի որդի 1000—1014 և Սվեին, Հակոն Ահեղի որդի 1000—1015

Հակոն Էիրիիկսոն 1014—1015, 1028—1030

Գորմա Տարեցի տոհմԽմբագրել

Անուն Գահակալության ժամանակաշրջան Պատկեր
Հարալդ I Կապտաատամ 961 — 986?
Սվեն I Հաստամորուք 986? — 995, 1000—1014
Կնուդ Մեծ և Սվեն 1028 — 1035, 1030—1035

Ինգլինգների տոհմԽմբագրել

Անուն Գահակալության ժամանակաշրջան
Մագնուս I Ազնվական 1035 — 1047
Հարալդ III Խստագույն 1047 — 1066
Օլաֆ III և
Մագնուս II Հարալդսոն
1066 — 1069
Օլաֆ III Հանգիստ 1069 — 1093
Մագնուս III Բոկոտն և
Հակոն I Տորիրի Դաստիարակ
1093 — 1094
Մագնուս III Ոտաբոբիկ 1094 — 1103
Օլաֆ Մագնուսոն 1103 — 1115
Էիսթեին I Մագնուսոն 1103 — 1123
Սիգուրդ I Խաչակիր 1103 — 1130
քաղաքացիական պատերազմ 1130—1163
Մագնուս IV Կույր 1130 — 1135
Հարալդ IV 1130 — 1136
Սիգուրդ II 1136 — 1155
Ինգե I Սապատավոր 1136 — 1161
Էիսթեին II 1142 — 1157
Հոկոն II Լայնաուս 1157 — 1162
Մագնուս V 1161 — 1184
Էիսթեին III Աղջիկ 1176 — 1177
Սվերիր Սիգուրդսոն 1177/1184 — 1202
Յոն Քուվլունգ 1186 — 1188
Ինգե Մագնուսոն 1196 — 1202
Հոկոն III Սվերիսոն 1202 — 1204
բագլերների և բիրքեբեիներների միջև քաղաքացիական պատերազմ 1204—1217
Գութորմ Սիգուրդսոն (բիկեբեիներների թագավոր) 1204 — 1204
Էրլինգ Սթեինվեգ (բագլերների թագավոր) 1204 — 1207
Ինգե II Բորդարսոն (բիկեբեիներների թագավոր) 1205 — 1217
Ֆիլիպ Սիմոնսոն (բագլերների թագավոր) 1207 — 1217
Հոկոն IV Հոկոնսոն Տարեց 1217 — 1263
Սկուլե Բորդսոն 1239 — 1240
Մագնուս VI Հոկոնսոն Լագաբյոթեր 1263 — 1280
Էրիկ II Մագնուսոն 1280 — 1299
Հակոն V Սուրբ 1299 — 1319

Ֆոլքունգների տոհմԽմբագրել

Անուն Գահակալության ժամանակաշրջան
Մագնուս VII Էրիկսոն 1319 — 1355
Հոկոն VI Մագնուսոն 1355 — 1380

Դանիայի հետ դաշինքԽմբագրել

Կալմարական միությունԽմբագրել

Դանիայի հետ միությունԽմբագրել

Անկախություն (1814)Խմբագրել

Օլդենբուրգների տոհմ

Անուն Գահակալության ժամանակաշրջան
Քրիստիան Ֆեդերիկ 1814

Շվեդիայի հետ միությունԽմբագրել

Հոլթշեին-Գոտորփների տոհմԽմբագրել

Անուն Գահակալության ժամանակաշրջան Ծանոթագրություն
Կառլ II 1814 — 1818 միաժամանակ Կառլ XIII, Շվեդիայի թագավոր

Բերնադոտների տոհմԽմբագրել

Անուն Գահակալության ժամանակաշրջան Ծանոթագրություն
Կառլ III Յուհան 1818 — 1844 Ժան Բատիստ Բերնադոտ, նապոլեոնյան մարշալ, ով որդեգրվել է Կառլ XIII-ի կողմից, Շվեդիայի և Նորվեգիայի թագավոր, և դարձավ Նորվեգիայի թագավոր (Կառլ III անունով) և Շվեդիայի թագավոր (Կառլ XIV անունով)
Օսկար I 1844 — 1859 միաժամանակ Օսկար I Շվեդացի
Կառլ IV 1859 — 1872 միաժամանակ Կառլ XV, Շվեդիայի թագավոր
Օսկար II 1872 — 1905 միաժամանակ Շվեդիայի թագավոր

Նորվեգիայի ինքնիշխան թագավորությունԽմբագրել

Գլյուքսբորգերի տոհմԽմբագրել

Անուն Գահակալության ժամանակաշրջան
Հակոն VII 1905 — 1957
Ուլաֆ V 1957 — 1991
Հարալդ V 1991-ից մինչ օրս

Արտաքին հղումներԽմբագրել