ՀՀ ԳԽ 1-ին գումարման պատգամավորների ցանկ

Հայաստանի Հանրապետության Գերագույն Խորհուրդը, ՀՀ ԳԽ, նորաստեղծ Հայաստանի Երրորդ Հանրապետության բարձրագույն օրենսդիր մարմինը, որը աշխատել է 1990 թվականի հուլիսի 20-ից մինչև 1995 թվականի մայիսի 15-ը։ 1995 թվականին ՀՀ Սահմանադրության ընդունումից ի վեր Հայաստանի բարձրագույն օրենսդիր մարմինը կոչվում է Հայաստանի Հանրապետության Ազգային Ժողով։

ՀՀ ԳԽ ձևավորվել է բացառապես մեծամասնական ընտրակագրով՝ 260 պատգամավոր, որոնցից մեկ տասնյակը՝ Արցախից։ ՀՀ ԳԽ Ընտրությունները կայացել են երկու փուլով՝ 1990 թվականի մայիսի 20-ին և հունիսի 3-ին։ Գյուղերում հիմնականում հաղթել էր Կոմունիստական կուսակցությունը, իսկ Երևանում ու այլ խոշոր քաղաքներում՝ ՀՀՇ-ն[1]։ Գերագույն Խորհուրդը իր աշխատանքները սկսեց 1990 թվականի հուլիսի 20-ից։

Խորհրդարանում ներկայացված էր երկու քաղաքական ուժ` Կոմունիստական կուսակցությունը և Հայոց համազգային շարժումը՝ ՀՀՇ-ն։ Հետագայում խորհրդարանում կազմավորվեցին խմբակցություններ՝ «Հանրապետություն» (38 պատգամավոր), «Արցախ» (11 պատգամավոր), «Լիբերալ-դեմոկրատներ» (10 պատգամավոր), «Ազգային առաջադիմություն» (10 պատգամավոր), ՀՅԴ (12 պատգամավոր)։

1990 թվականի օգոստոսի 4-ին Հայաստանի կոմունիստական կուսակցության առաջնորդ Վլադիմիր Մովսիսյանի հետ պայքարում ՀՀ Գերագույն խորհրդի նախագահ ընտրվեց Լևոն Տեր-Պետրոսյանը։ Օգոստոսի 6-ին նախագահի առաջին տեղակալ ընտրվեց Բաբկեն Արարքցյանը (ՀՀՇ), իսկ տեղակալ՝ Գագիկ Հարությունյանը (ՀԿԿ)։

ՀՀ ԳԽ իր աշխատանքները ավարտեց 1995 թվականի մայիսի 15-ին։ Այդ ընթացքում ընդունվել է 1169 որոշում և 185 օրենք, որոնցից 104-ը` «մայր», իսկ 81-ը` փոփոխություններ և լրացումներ գործող օրենքներում, ինչպես նաև վավերացվել է 148 միջազգային պայմանագիր։

1991 թվականի հոկտեմբերի 16-ին Հայաստանի նախագահ ընտրվեց Լևոն Տեր-Պետրոսյանը, իսկ փոխնախագահ` Գագիկ Հարությունյանը։ ՀՀ ԳԽ նախագահ ընտրվեց Բաբկեն Արարքցյանը, առաջին տեղակալ՝ Արա Սահակյանը։

Պատգամավորների ցանկԽմբագրել

Քաղաքական խմբակցություններ և պատգամավորական խմբեր.

  ՀՀՇ խմբակցություն

  «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ

  «Հայ Յեղափոխական Դաշնակցություն» պատգամավորական խումբ

  «Արցախ» պատգամավորական խումբ

  «Ազգային ժողովրդավարներ» պատգամավորական խումբ

  «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ

  «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ

  «Լիբերալ-դեմոկրատներ» պատգամավորական խումբ

  Խմբակցություններում և պատգամավորական խմբերում չընդգրկված պատգամավորներ

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն/Պատգամավորական խումբ Ընտրակարգ Պաշտոնավարման սկիզբ Ընտրատարածք
1 Բաբկեն Արարքցյան 1944 սեպտեմբերի 16 ՀՀՇ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 034
2 Վարազդատ Ավոյան 1947 նոյեմբերի 7 ՀՌԱԿ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 091
3 Երջանիկ Աբգարյան 1940 փետրվարի 8 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 033
4 Ռաֆիկ Աբգարյան 1948 փետրվարի 5 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 065
5 Գագիկ Աբրահամյան 1956 հունվարի 20 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 186
6 Տարիել Աբրահամյան 1939 մայիսի 31 - «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 118
7 Լևոն Ադամյան 1940 ապրիլի 28 «Առաքելություն» կազմակերպություն «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 097
8 Գևորգ Ազիզյան 1948 հուլիսի 8 - «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 058
9 Վահրամ Աթանեսյան 1959 դեկտեմբերի 7 - «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 255
10 Յուրիկ Ալավերդյան OOO  OOO ՀՌԱԿ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 133
11 Մարատ Ալեքսանյան Մարատ 1949 օգոստոսի 3 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 111
12 Ռոբերտ Ալեքսանյան OOO  OOO ՀԿԿ «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ ???
13 Թամարա Ալոյան 1945 մայիսի 19 ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ 165
14 Հովիկ Աղազարյան 1960 փետրվարի 9 - ՀՅԴ պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 170
15 Ռոլես Աղաջանյան 1947 օգոստոսի 28 ??? «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 113
16 Վլադիմիր Աղաջանյան 1949 օգոստոսի 31 - «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 068
17 Երվանդ Աղվանյան 1954 փետրվարի 8 - «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 126
18 Իսրայել Ամիրխանյան 1947 հոկտեմբերի 1 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 197
19 Սլավիկ Ամիրյան 1956 ապրիլի 19 - «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 124
20 Սմբատ Այվազյան 1959 մարտի 10 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 052
21 Ջեմմա Անանյան 1931 հունիսի 9 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 130
22 Հենզել Առաքելյան 1946 նոյեմբերի 2 ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ 239
23 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
24 Սլավիկ Առուշանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
25 Բագրատ Ասատրյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
26 Պավլիկ Ասատրյան 1949 ապրիլի 22 ՀԿԿ «Լիբերալ-դեմոկրատներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 241
27 Սուրիկ Ասմարյան 1943 սեպտեմբերի 1 ??? ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 210
28 Գրիգոր Ավագյան 1928 սեպտեմբերի 23 ??? «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ ???
29 Սեյրան Ավագյան 1954  OOO - «Ազգային ժողովրդավարներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 057
30 Ալեքսան Ավետիսյան 1960 հունվարի 26 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 161
31 Միքայել Արամյան 1953 հունվարի 15 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 035
32 Ազատ Արշակյան 1950 օգոստոսի 13 ՀՔԴՄ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 005
33 Աղասի Արշակյան 1954 հուլիսի 22 ??? Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 047
34 Արամ Բաբաջանյան 1952 հունվարի 16 ??? Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 147
35 Վոլոդյա Բադալյան 1948 մայիսի 12 - «Լիբերալ-դեմոկրատներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 242
36 Կիմ Բալայան 1947 հոկտեմբերի 15 ??? ՀՅԴ պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 071
37 Նարինե Բալայան 1940 հունիսի 30 ??? «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 116
38 Ալբերտ Բաղդասարյան 1960 փետրվարի 21 ??? «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 028
39 Գևորգ Բաղդասարյան 1956 հունվարի 5 - «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 080
40 Սեմյոն Բաղդասարյան 1937 հունվարի 21 - «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 077
41 Սեյրան Բաղդասարյան 1959|01|OOO1} - ՀՅԴ պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 041
42 Գրիշա Բաղյան 1953 ապրիլի 1 ??? [[Արցախ] պատգամավորական խումբ] ??? ??? Թիվ 259
43 Անահիտ Բայանդուր 1940 փետրվարի 15 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 003
44 Գագիկ Բեգլարյան 1964 հունվարի 1 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 016
45 Խաչատուր Բեզիրջյան 1950 դեկտեմբերի 6 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 072
46 Աշոտ Բլեյան 1955 սեպտեմբերի 4 Նոր ուղի Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 056
47 Մեխակ Գաբրիելյան 1951 սեպտեմբերի 23 ՀՔԴՄ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 060
48 Լազր Գալստյան 1935 հուլիսի 7 Ժողովրդական կազմակերպություն Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 226
49 Լյովա Գալստյան 1939 հունվարի 27 - «Ազգային առաջադիմություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 094
50 Վլադիմիր Գասպարյան 1958 սեպտեմբերի 9 - «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 114
51 Թելման Գդլյան 1940 դեկտեմբերի 20 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 121
52 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
53 Անահիտ Գևորգյան 1949 հունիսի 15 - «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 139
54 Գևորգ Գևորգյան 1960 մարտի 11 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 222
55 Արարատ Գոմցյան 1948 փետրվարի 2 ՀԿԿ «Հանրապետություն» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 216
56 Ավետիք Գրիգորյան 1951 դեկտեմբերի 21 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 027
57 Համլետ Գրիգորյան 1941 սեպտեմբերի 17 - «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 251
58 Հրաչյա Գրիգորյան 1952 սեպտեմբերի 15 - ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 055
59 Ռազմիկ Գրիգորյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
60 Սամվել Գրիգորյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
61 Սեյրան Գրիգորյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
62 Ստեփան Գրիգորյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
63 Վարդևան Գրիգորյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
64 Համլետ Դալլաքյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
65 Ռազմիկ Դանիելյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
66 Արսեն Դավթյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
67 Շչորս Դավթյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
68 Թելման Դիլանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
69 Խաչիկ Դումիկյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
70 Էդուարդ Եգորյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
71 Հրաչիկ Եղիազարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
72 Մանվել Եղիազարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
73 Սաշա Եղիազարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
74 Ռազմիկ Ենգոյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
75 Մեխակ Եսայան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
76 Ռազմիկ Զախարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
77 Արտավազդ Զաքարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
78 Սուրեն Զոլյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
79 Վարդան Զուռնաչյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
80 Արտաշես Թումանյան 1949 նոյեմբերի 16 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 102
81 Թադևոս Թադևոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
82 Ռուբիկ Թադևոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
83 Սամվել OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
84 Սամվել Թևոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
85 Գոռ Թովմասյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
86 Ռուբեն Թորոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
87 Մայիս Թունյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
88 Հովհաննես Իգիթյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
89 Զավեն Իշխանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
90 Գառնիկ Իսաղուլյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
91 Նորայր Իսխանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
92 Նիկոլայ Իվանով OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
93 Տեր-Հուսիկ (Գարուշ) Լազարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
94 Լուդվիգ Խաչատրյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
95 Հրանտ Խաչատրյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
96 Ցոլակ Խաչատրյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
97 Գարեգին Խաչատրյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
98 Վիգեն Խաչատրյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
99 Արթուր Կարապետյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
100 Հարություն Կարապետյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
101 Գևորգ Կիրակոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
102 Տիգրան Կյուրեղյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
103 Ալեքսան Հակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
104 Աշոտ Հակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
105 Գուրգեն Հակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
106 Էդիկ Հակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
107 Լեոնիդ Հակոբյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
108 Հակոբ Հակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
109 Հրանուշ Հակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
110 Ռոբերտ Հակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
111 Ռուբիկ Հակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
112 Սմբատ Հակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
113 ՎահագնՀակոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
114 Կարլեն Համբարձումյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
115 Սլավիկ Հայրապետյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
116 Պարույր Հայրիկյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
117 Վաչագան Հարոյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
118 Գրիգոր Հարությունյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
119 Խոսրով Հարությունյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
120 Յուրիկ Հարությունյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
121 Վոլոդյա Հարությունյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
122 Արծվիկ Հերթևցյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
123 Ալինա Հովհաննիսյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
124 Գագիկ Հովհաննիսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
125 Հովհաննես Հովհաննիսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
126 Ռուդիկ Հովհաննիսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
127 Աղվան Հովսեփյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
128 Համլետ Հովսեփյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
129 Հրաչյա Հովսեփյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
130 Արտուշ Ղազարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
131 Ռաֆայել Ղազարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
132 Սամսոն Ղազարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
133 Ֆերդինանդ Ղազարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
134 Ռաֆիկ Ղազինյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
135 Մարտունիկ Ղահրամանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
136 Հարություն Ղարագյոզյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
137 Վանդոս Ղարագյոզյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
138 Էդիկ Ղուկասյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
139 Ռուդիկ Ղուկասյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
140 Հրանտ Մաթևոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
141 Ժորա Մամյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
142 Արամ Մայիլյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
143 Սամվել Մայիլյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
144 Նորայր Մանասերյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
145 Անդրանիկ Մանուկյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
146 Արամ Մանուկյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
147 Գևորգ Մանուկյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
148 Գնել Մանուկյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
149 Վազգեն Մանուկյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
150 Ալեքսանդր Մանուչարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
151 Արկադի Մանուչարով OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
152 Հովհաննես Մատինյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
153 Էդիկ Մարգարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
154 Մարզպետունի OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
155 Աշոտ Մարդոյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
156 Արմեն Մարտիրոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
157 Ռազմիկ Մարտիրոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
158 Սանասար Մելտոնյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
159 Մարտին Մելքոնյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
160 Ռաֆայել Մելքոնյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
161 Գագիկ Մինասյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
162 Հենրիկ Մինասյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
163 Նորայր Միրզոյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
164 Վալերի Միրզոյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
165 Կարլեն Միքայելյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
166 Գարմեն Մխիթարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
167 Մեխակ Մխիթարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
168 Ռաֆիկ Մխիթարյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
169 Սերյոժա Մկրտումյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
170 Կարեն Մկրտչյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
171 Միսակ Մկրտչյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
172 Վաչագան Մկրտչյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
173 Ռոբերտ Մնացականյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
174 Վրեժ Մնացականյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
175 Այդին Մորիկյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
176 Իգոր Մուրադյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
177 Հենրիկ Մուրադյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
178 Սարգիս Մուրադյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
179 Էդիկ Յարալյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
180 Կարեն Յուզբաշյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
181 Համլետ Նահատակյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
182 Աշոտ Նավասարդյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
183 Գագիկ Ներսիսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
184 Սամվել Շահինյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
185 Դավիթ Շահնազարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
186 Գրիգորի Շահվերդյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
187 Եղիա Շամշյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
188 Վահան Շիրխանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
189 Աշոտ Ոսկանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
190 Վոլոդյա Ուզունյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
191 Աշոտ Չախոյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
192 Հայկ Չախոյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
193 Վասիլ Չիլինգարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
194 Ռաֆայել Պապյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
195 Հովիկ Պառավյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
196 Գեորգի Պետրոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
197 Շահեն Պետրոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
198 Ռազմիկ Պետրոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
199 Ռաֆիկ Պետրոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
200 Սպարտակ Պետրոսյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
201 Վարդան Պետրոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
202 Վլադիմիր Պետրոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
203 Լեոնիդ Պոլոնսկի OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
204 Մարատ Պողոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
205 Վազգեն Պողոսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
206 Էդուարդ Ջաղինյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
207 Սեյրան Ջավուկցյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
208 Կարապետ Ռուբինյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
209 Արա Սահակյան 1955 հունվարի 1 ՀՀՇ ՀՀՇ ??? ??? Թիվ 115
210 Արշակ Սադոյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
211 Ալբերտ Սահակյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
212 Արամայիս Սահակյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
213 Հենրիկ Սահակյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
214 Մելս Սահակյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
215 Նադիր Սահակյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
216 Ֆրունզե Սահակյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
217 Հակոբ Սանասարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
218 Աշոտ Սարգսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
219 Արկադի Սարգսյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
220 Յուրի Սարգսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
221 Տաճատ Սարգսյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
222 Տիգրան Սարգսյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
223 Ռադիկ Սարուխանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
224 Խաչիկ Սաֆարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
225 Մարատ Սերոբյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
226 Դերենիկ Սիմոնյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
227 Հրաչիկ Սիմոնյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
228 Գառնիկ Սուքիասյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
229 Խաչիկ Ստամբոլցյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
230 Լևոն Ստեփանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
231 Կարինե Ստեփանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
232 Դավիթ Վարդանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
233 Կարլեն (Կամո) Վարդանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
234 Միքայել Վարդանյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
235 Յուրի Վարդանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
236 Ռաֆիկ Վարդանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
237 Մերուժան Տեր-Գուլանյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
238 Մարտին Տոնոյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
239 Սամվել Տոնոյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
240 Վարդան Փաշիկյան OOO  OOO ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
241 Գրիգոր Փափանյան OOO  OOO Անկուսակցական ՀԿԿ ??? ??? Թիվ ???
242 Պետրոս Քացախյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
243 Շավարշ Քոչարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
244 Ռոբերտ Քոչարյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
245 Հովհաննես Քոչինյան OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
246 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
247 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
248 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
249 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
250 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
251 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
252 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
253 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
254 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
255 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
256 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
257 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
258 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
259 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???
260 ԱՆՈՒՆ OOO  OOO ??? ??? ??? ??? Թիվ ???

Լիազորությունները դադարեցրած պատգամավորներԽմբագրել

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման ժամանակ Ընտրատարածք
1 Վոլոդյա Աբրահամյան 1939 հուլիսի 6 ՀԿԿ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 167
2 Շավարշ Ալեքսանյան 1935 հոկտեմբերի 25 ՀԿԿ ՀԿԿ ??? ??? Թիվ 156
3 Վիտյա Այվազյան 1955 դեկտեմբերի 31 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 008
4 Ռաֆայել Բագոյան 1948 մարտի 25 - «Ազգային ժողովրդավարներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 016
5 Ստեփան Բադալյան 1945 մարտի 20 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 070
6 Մանֆրեդ Բախշյան 1949 փետրվարի 28 ??? «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 257
7 Սամվել Գևորգյան 1949 հունվարի 1 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 024
8 Միքայել Գրիգորյան 1942 հունվարի 11 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 248
9 Նորիկ Եղիազարյան 1938 սեպտեմբերի 4 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 188
10 Գեորգի Թաթարյան 1926 հունիսի 24 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 222
11 Ռաֆայել Իշխանյան 1922 մարտի 9 - «Ազատ խորհրդարանականներ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 046
12 Գագիկ Հարությունյան 1948 մարտի 23 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 153
13 Սուրեն Հարությունյան 1939 սեպտեմբերի 5 ՀԿԿ Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 232
14 Յուրի Ճշմարիտյան 1940 հունվարի 21 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 243
15 Գագիկ Մարտիրոսյան 1951 հունվարի 14 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 185
16 Յուրի Մովսիսյան 1929 հուլիսի 11 - ՀՀՇ խմբակցություն ??? ??? Թիվ 029
17 Վլադիմիր Մովսիսյան 1933 նոյեմբերի 12 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 146
18 Սամվել Շահմուրադյան 1955 փետրվարի 25 ??? «Արցախ» պատգամավորական խումբ ??? ??? Թիվ 036
19 Վիգեն Շիրինյան 1947 փետրվարի 5 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 253
20 Վարդգես Պետրոսյան 1932 օգոստոսի 9 ??? ՀՌԱԿ խմբակցություն ??? ??? Թիվ 122
21 Վալերի Պողոսյան 1944 մարտի 25 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 014
22 Վիկտոր Ռիբալկո 1932 մայիսի 9 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 242
23 Սերժիկ Սարգսյան 1954 հունիսի 30 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 249
24 Վազգեն Սարգսյան 1959 մարտի 15 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 171
25 Կտրիճ Սարդարյան 1947 ապրիլի 2 - Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 220
26 Վանիկ Սիրադեղյան 1946 նոյեմբերի 13 Հայոց համազգային շարժում Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 013
27 Լևոն Տեր-Պետրոսյան 1945 հունվարի 9 Հայոց համազգային շարժում Ընդգրկված չէ ??? ??? Թիվ 007

Տես նաևԽմբագրել

Արտաքին հղումներԽմբագրել

ՆշումներԽմբագրել

  1. admina։ «Հայաստանի առաջին ազատ ընտրությունը. 20-ը մայիսի, 1990 | Aniarc» (en-US)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2020-05-21-ին։ Վերցված է 2020-09-24