Կառլ Բրյուլովի նկարների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Կառլ Բրյուլովի նկարների ցանկ էջ

Նկար Անվանում Ստեղծման տարեթիվը Տեխնիկա Չափեր (սմ) Պատկերասրահ
Брюллов Гений искусства.jpg Արվեստի տաղանդը 1817—1820 Մոխրագույն թուղթ, իտ. մատիտ, կավիճ, ածուխ, պաստել 65,2 x 62,2 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Персей и Андромеда.jpg Անդրոմեդան և Պերսևսը 1817—1820 կտավ, յուղաներկ 43,7 х 28,6 Ռուսական Պետական թանգարան
Maria Kikina .jpg Մ.Պ. Կիկինայի դիմանկարը մանուկ հասակում 1817—1820 Թուղթ, ջրաներկ 14 x 12,2 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Нарцисс.jpg Նարգիզ 1819 կտավ, յուղաներկ 162 x 209,5 Ռուսական Պետական թանգարան
М.Кикина 1821.jpg Մարիա Կիկինան մանուկ հասակում 1821 Թուղթ, ակվարել, սպիտակ ներկ 22 x 16,8 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Явление Аврааму трех ангелов у дуба Мамврийского.jpg Երեք հրեշտակների հայտնությունը Աբրահամին Մավրիական կաղնու մոտ 1821 Կտավ, յուղաներկ 113 х 144 Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Brullov 07.JPG Դերասան Ռամիզանովի դիմանկարը 1821—1822 Կտավ, յուղաներկ 64,5 x 52,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 08.JPG Պետքարտուղար Պ.Ա. Կիկինի դիմանկարը 1821—1822 Կտավ, յուղաներկ 82 x 71 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Glrx-Kikin.jpg Մ.Ա. Կիկինայի դիմանկարը 1821—1822 Կտավ, յուղաներկ 82,6 x 71,7 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Brjullov Italianskoe Utro.jpg Իտալական առավոտ 1823 Կտավ, յուղաներկ 62 x 55 Կունստհալե, Կիլ
Karl Briullov - self-portrait 1823.jpg Ինքնադիմանկար (անավարտ) 1823 Կտավ, յուղաներկ ? Մասնավոր հավաքածու
Alexandr Brullov by Carl Brullov2.JPG Նկարչի եղբոր՝ ճարտարապետ Ա.Պ Բրյուլովի դիմանկարը 1823—1827 Կտավ, յուղաներկ 45,5 x 35,2 Ռուսական Պետական թանգարան
Konstantin Thon 1820-th.jpg Ճարտարապետ Կ.Ա. Տոնի դիմանկարը 1823—1827 Կտավ, յուղաներկ 56,5 x 51 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Портрет неизвестного.jpg Անծանոթի դիմանկար 1823—1827 Կտավ, յուղաներկ 43,5 х 35 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Эрминия у пастухов.jpg Հերմինիան հովիվների մոտ (անավարտ) 1824 Կտավ, յուղաներկ 98,2 x 137,3 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 09.JPG Ա.Ն.Լվովի դիմանկարը 1824 Կտավ, յուղաներկ 62,3 x 49,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Sylvester Shchedrin (by Karl Brullov).jpg Ս.Ֆ. Շչեդրինի դիմանկարը 1824 Թուղթ, ջրաներկ 93 x 46 (овал) Ռուսական Պետական թանգարան
ГАГАРИНА 1.jpg Ե.Պ Գագարինայի դիմանկարը որդիների հետ 1824 ? ? Մասնավոր հավաքածու
Karl Brullov 26.jpg Վ.Ա. Պերովսկու դիմանկարը 1824 Թուղթ, ջրաներկ, լաք 29,7 х 19,4 Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Brullov 25.jpg Վ.Ա. Պերովսկու դիմանկարը 1824 ? ? ?
Karl Brullov 13.jpg Սեր սնուցող Նադեժդան 1824 ? ? Տիտոնիի հավաքածու, Հռոմ
Брюллов Вечерня.jpg Երեկո 1825 Կտավ, յուղաներկ 52,5 x 42,6 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Пифферари перед образом мадонны.jpg Պիֆերարին Տիրամոր կերպարի առաջ 1825 Կտավ, յուղաներկ 53,5 x 42,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Пилигримы в дверях латеранской базилики.jpg Պիլիգրիմները Լեթարանյան բազիլիկի դռների մոտ 1825 Կտավ, յուղաներկ 62,7 x 53,6 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
A. P. Sobakin.jpg Ա.Պ.Սոբակին դիմանկարը 1825 Թուղթ, ջրաներկ ? ?
Брюллов Женщина, посылающая поцелуй в окно.jpg Պատուհանից համբույր հղող կինը 1826 Թուղթ, դարչնագույն, սպիտակ ներկ 21,3 х 18,4 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Праздник сбора винограда.jpg Խաղողահավաքի տոն 1827 Թուղթ, ջրաներկ 16,7 x 22,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 11.JPG Գ.Ն և Վ.Ա. Օլենինների դիմանկարը 1827 Թուղթ, ջրաներկ, գրաֆ. մատիտ 42,5 x 33,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Перерване побачення.jpg Ընդհատված հանդիպում 1827 Թուղթ, ջրաներկ 16,7 х 22,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 02.jpeg Խաղող հավաքող աղջիկը Նեապոլի շրջակայքում 1827 տախտակ, յուղաներկ 62 x 52,5 Ռուսական Պետական թանգարան
Brjullov Italianskij Poldenj.jpg Իտալական կեսօր (Խաղող քաղող իտալուհին) 1827 Կտավ, յուղաներկ 64 x 55 Ռուսական Պետական թանգարան
K. A. and M. Ya. Narishkin by Brullov.JPG Կ.Ա. և Մ.Յա. Նարիշկինների դիմանկարը 1827 Թուղթ, ջրաներկ 44,1 x 35,4 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Сцена на пороге храма.jpg Տեսարան տաճարի շեմին 1827 Թուղթ, ջրաներկ ? Սարատովի Ա.Ն. Ռադիշչևի անվան արվեստի թանգարան
Брюллов Последний день Помпеи (ГТГ).jpg Պոմպեյի վերջին օրը 1827—1828 Կտավ, յուղաներկ, իտալական մատիտ 58 x 76 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Портрет неизвестной.jpg Անծանոթի դիմանկար (անավարտ) 1827—1830 Թուղթ, ջրաներկ 41 х 26 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Исповедь итальянки.jpg Իտալուհու ապաշխարությունը 1827—1830 Թուղթ, ջրաներկ 26,2 x 18,7 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Портрет музыканта М. Виельегорского.jpg Երաժիշտ Մատվեյ Վիելգորսկովի դիմանկարը 1828 Կտավ, յուղաներկ 138 x 97,5 Բելառուսիայի արվեստի ազգային թանգարան, Մինսկ
Karl Brullov 15.jpg Ա.Մ. Գորնոստաևայի դիմանկարը 1828 Կտավ, յուղաներկ 49 х 38 Թաթարստանի գեղարվեստիՊետական թանգարան , Կազան
Вольтижер.jpg Վոլտիգիուս (էտյուդ) 1828—1830 Կտավ, յուղաներկ 40 x 30 Ռուսական Պետական թանգարան[1]
Брюллов Портрет Доменико Марини.jpg Դոմենիկո Մարինիի դիմանկարը (Գնդակով խաղացողը) 1828—1830 Կտավ, յուղաներկ 50 x 62 Նովգորոդի Պետական պատմա-գեղարվեստական և ճարտարապետական թանգարան
Брюллов Портрет А. Г. Гагарина.jpg Ա.Գ. Գագարինայի դիմանկարը[2] (Երեխան լողավազանում) 1829 Թուղթ, ջրաներկ 25 х 23; (շրջան) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Гагар гг.jpg Իշխան Գագարինի դիմանկարը 1829 Թուղթ, ջրաներկ 19,8 x 16,5; (շրջան) Ռուսական Պետական թանգարան
Stephanie Radziwil (1809-1832), by Russian School of the 19th century.jpg Կոմսուհի Ս.Վիտգենշտեյնի դիմանկարը 1830-е ? ? Մասնավոր հավաքածու
Сон бабусі і внучки.jpg Տատի և թոռնուհու երազը 1829 Թուղթ, ջրաներկ, բրոնզ, լաք 22,5 х 27,4 Ռուսական Պետական թանգարան
AlexanderIvanovichRibeaupierre Briullov.jpg Կոմս Ա.Ի.Ռիբոպյերի դիմանկարը 1829 Թուղթ, ջրաներկ ? Մասնավոր հավաքածու
Elena Pavlovna of Russia by Brullov (1829, Tretyakov gallery).jpg Մեծ իշխանուհի Ստեֆանի Վիտգենշտեյնի դիմանկարը 1829 Կտավ, յուղաներկ 73,4 x 59; (շրջան) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Elena Pavlovna of Russia by Brullov (1829-30, Arkhangelsk).jpg Մեծ իշխանուհի Ելենա Պավլովնայի դիմանկարը 1829—1830 Կտավ, յուղաներկ 73,5 х 58,5 Արխանգելսկի արվեստի թանգարան
Elena Pavlovna of Russia with daughter Maria by Brullov (1830, Russian museum).jpg Մեծ իշխանուհի Ելենա Պավլովնայի դիմանկարը դստեր՝ Մարիա Միխայլովնայի հետ 1830 Կտավ, յուղաներկ 265 x 185 Ռուսական Պետական թանգարան[3]
Karl Brullov 42.jpg Պ.Վ Բասինի դիմանկարը 1830 Թուղթ, ջրաներկ 31,6 x 27,8 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Portrait-of-the-military-and-his-servant by Brullov.jpg Զինվորականի դիմանկարը ծառայի հետ 1830-е ? ? ?
Брюллов Голова девушки.jpg Աղջկա գլուխ 1830-ականներ ? 35,8 x 30,4 ?
Karl Briullov - self-portrait 1830-33.jpg Ինքնադիմանկար 1830—1833 Թուղթ, ջրաներկ, գրաֆ. մատիտ 15 x 14,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov - The Last Day of Pompeii - Google Art Project.jpg Պոմպեյի վերջին օրը 1830—1833 Կտավ, յուղաներկ 456,5 x 651 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Гулянье в Альбано.jpg Զբոսանք Ալբանոյում 1830—1833 Թուղթ, ջրաներկ, լաք, գրաֆ. մատիտ 24,7 x 33 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Briullov, Karl - A Dream of a Girl Before a Sunrise.jpg Պարմանուհու երազը լուսաբացին 1830—1833 Թուղթ, ջրաներկ, լաք 20 х 25,1 Ա.Ս.Պուշկինի անվան գեղարվեստի Պետական թանգարան
Brullov 29.jpg Իտալական կեսօր (Խաղող քաղող իտալուհին) 1831 (?) Կտավ, յուղաներկ 27 x 22 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Nun's dream by Karl Briullov.jpeg Միանձնուհու երազը 1831 Թուղթ, ջրաներկ, լաք 22,5 х 27,4 Ռուսական Պետական թանգարան
Brjullov dzhovaniny.jpg Ջովանի Պաչինիի դիմանկարը 1831 Թուղթ, մատիտ, ջրաներկ 21,1 x 17,1 Մասնավոր հավաքածու
Брюллов Итальянка с ребёнком у окна.jpg Իտալուհին երեխայի հետ պատուհանի մոտ 1831 Ստվարաթուղթ, ջրաներկ, բրոնզ 22,5 х 16,5 Ա.Ս.Պուշկինի անվան գեղարվեստի Պետական թանգարան
1831. Anatole Demidov.jpg Ա.Ն. Դեմիդովի դիմանկարը 1831—1832 Կտավ, յուղաներկ ? Նոր արվեստի պատկերասրահ, Ֆլորենցիա
Karl Bryullov (Bryullo) - Всадница - Google Art Project.jpg Ձիավարուհին 1832 Կտավ, յուղաներկ 291,5 x 206 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Bryullov (Bryullo) - Вирсавия - Google Art Project.jpg Բերսաբե[4]. (անավարտ) 1832 Կտավ, յուղաներկ 173 x 125,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ[5]
Karl Brullov 47.jpg Ս.Ա.Սոբոլևսկու դիմանկարը 1832 Թուղթ, ջրաներկ ? Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Briullov - self-portrait 1833.jpg Ինքնադիմանկարը.[6] (անավարտ) 1833 Կտավ, յուղաներկ 56,5 x 43 Ռուսական Պետական թանգարան[7]
Karl Brullov 16.jpg Հեղինակի և Ե.Ն. Միլլերի դիմանկարը աղջկա հետ նավակում (անավարտ) 1833—1835 Կտավ, յուղաներկ 151,5 x 190,3 Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Brullov 38.jpg Իշխանուհի Ե.Պ. Սալտիկովայի դիմանկարը 1833—1835 Թուղթ, ջրաներկ 44,4 x 33,6 Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Brullov 45.jpg Գրող և քաղաքական գործիչ արքեպիսկոպոս Կապեչալատրոյի դիմանկարը 1833—1835 Կտավ, յուղաներկ 65 x 52,5) Ռուսական Պետական թանգարան[8]
Karl Brullov 30.jpg Կոմս Կ.Ա. Պոցցոյի դիմանկարը 1833—1835 Կտավ, յուղաներկ 71 х 63 Սարատովի Ա.Ն. Ռադիշչևայի անվան գեղարվեստի թանգարան
Karl Brullov 31.jpg Ջուզեպինա Ռոնցե դե Բեիսի դիմանկարը 1833—1835 Կտավ, յուղաներկ ? ?
BrullovKP PtOOrlovDavydGTG.jpg Կոմսուհի Օ.Ի. Օռլովայի դիմանկարը դստեր Նատալիա Վլադիմիրովնայի հետ 1834 Կտավ, յուղաներկ 195 x 126 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Портрет итальянского адвоката Франческо Аскани.jpg Իտալացի փաստաբան Ֆրանչեսկո Ասկանիի դիմանկարը 1834 Փայտ, յուղաներկ 55,4 x 46; (շրջան) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Briullov 01.jpeg Ինեսա դե Կաստրոյի մահը[9] 1834 Կտավ, յուղաներկ 213 x 299,5 Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Brullov 04.jpeg Ֆանի Պերսիանի-Տակինարդիի դիմանկարը Ամինայի դերում Բելլինիի «Սոմնամբուլա» օպերայում 1834 Կտավ, յուղաներկ 113 х 87 Ռուսական Պետական թանգարան
Countess Samoilova with Giovanina Pacini by K.Brullov (1832-4, Hillwood).jpg Յու.Պ. Սամոյլովայի դիմանկարը աշակերտուհու և արաբ տղայի հետ 1834 Կտավ, յուղաներկ ? Մասնավոր հավաքածու
Karl Brullov 54.jpg Ջուդիթ Պաստան Աննա Բոլեյնի դերում 1834 ? ? Լա Սսկալայի թատերական թանգարան Միլան
Genseric sacking Rome 455 The Sack of Rome, Karl Briullov, 1833-1836.jpg Գենզիրախի հարձակումը Հռոմի վրա 1835 Կտավ, յուղաներկ 88 x 117,9 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов У Богородицкого дуба.jpg Աստվածածնի կաղնու մոտ 1835 Կտավ, յուղաներկ 61 x 74 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Итальянка, зажигающая лампаду перед образом мадонны.jpg Տիրամոր առջև լամպի լույս վառող իտալուհին 1835 Թուղթ, ջրաներկ, գրաֆ.մատիտ, թանաք 29 x 19 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Раненый грек, упавший с лошади.jpg Ձիուց ընկած վիրավոր հույնը 1835 Թուղթ, դարչնագույն, գրաֆ. մատիտ 27,5 x 34,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Грек, лежащий на скале.jpg Ժայռին պառկած հույնը 1835 Թուղթ, դարչնագույն, գրաֆ. մատիտ 27 x 34; (ութանկյուն) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Горные охотники.jpg Լեռնային որսորդները 1835 Թուղթ, դարչնագույն 26,7 x 18,2 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Портрет греческого инсургента Теодора Колокотрони.jpg Հույն ապստամբ Թեոդոր Կոլոկոնտրոնիի դիմանկարը 1835 Թուղթ, դարչնագույն 27,5 x 21,4 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Грек с лошадью.jpg Հույնը ձիու հետ 1835 Թուղթ, դարչնագույն ? Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Греческое утро в Мираке.jpg Հունական առավոտ Միրաքում 1835 Թուղթ, ջրաներկ ? Ա.Ս.Պուշկինի անվան գեղարվեստի Պետական թանգարան
Брюллов Деревня св. Рокка близ города Корфу.jpg Սուրբ Ռոկայի գյուղը Կորֆու քաղաքի մոտ 1835 Թուղթ, ջրաներկ ? Ա.Ս.Պուշկինի անվան գեղարվեստի Պետական թանգարան
Брюллов Долина Дельфийская.jpg Դելֆիական հովիտ 1835 Թուղթ, ջրաներկ ? Ա.Ս.Պուշկինի անվան գեղարվեստի Պետական թանգարան
Брюллов Дорога в Синано после грозы.jpg Ճանապարհ դեպի Սինանո փոթորկից հետո 1835 Թուղթ, ջրաներկ ? Ա.Ս.Պուշկինի անվան գեղարվեստի Պետական թանգարան
Брюллов Храм Аполлона Эпикурейского в Фигалии.jpg Էպիկուրյան Ապոլլոնի տաճարը Ֆիգալիայում 1835 Թուղթ, ջրաներկ ? Ա.Ս.Պուշկինի անվան գեղարվեստի Պետական թանգարան
Гавань в Константинополе.jpg Նավահանգիստ Կոնստանտինոպոլում 1835 Թուղթ, ջրաներկ 27,6 x 34,7 Ա.Ս.Պուշկինի անվան գեղարվեստի Պետական թանգարան
Karl Brullov 37.jpg Կապիտան Ա.Մ. Կոստինինի դիմանկարը 1835 Թուղթ на Ստվարաթուղթе, ջրաներկ 23,3 x 19,1 Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Brullov 24.jpg Վ.Ա.Կոռնիլովի դիմանկարը 1835 Թուղթ, ջրաներկ, գրաֆ. մատիտ, լաք 40,4 x 28,9 Ռուսական Պետական թանգարան
150px Օլգա Ֆերզեն[10] Իշուկի վրա 1835 Թուղթ, ջրաներկ 51,5 х 39,6 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Портрет Георга Клеберга.jpg Ջորջ Կլեբերգի դիմանկարը 1835 Կտավ, յուղաներկ 72 х 62 (շրջան) Ռիգայի գեղարվեստի թանգարան
Maria Chreptowicz by Briullov.jpg Մ.Ի. Բուտենևայի դիմանկարը դստեր հետ[11] 1835 Թուղթ, ջրաներկ 42 x 31 Մասնավոր հավաքածու
Karl Briullov Bakuninа.jpg Ա.Բ. Բակունինայի դիմանկարը[12] 1835 Թուղթ, ջրաներկ ? ?
Karl Brullov 41.jpg Պ.Ա. Չիխաչովի դիմանկարը 1835 Թուղթ, ջրաներկ ? ?
Брюллов Одалиска.jpg Օդալիսկա 1835-ից ոչ ուշ Կտավ, յուղաներկ ? Ժամանակակից արվեստի թանգարան Միլանում «իտալ.՝ {{{1}}}Вилла реале»
Karl Brullov 33.jpg Ե.Ի. Դուռնովայի դիմանկարը 1836 Կտավ, յուղաներկ 71,5 x 62 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Briullov-kukolnik.jpg Ն.Վ. Կուկոլնիկի դիմանկարը 1836 Կտավ, յուղաներկ 117 x 81,7 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Brullov AKTolstoy.jpg Կոմս բանաստեղծ և դրամատուրգ Ա.Կ. Տոլստոյի դիմանկարը երիտասարդ հասակում 1836 Կտավ, յուղաներկ 134 x 104 Ռուսական Պետական թանգարան[13]
BrullovP-TPEROV.jpg Կոմս Ա.Ա. Պոգորևսկու դիմանկարը (անավարտ)[14] 1836 Կտավ, յուղաներկ 136 x 104 Ռուսական Պետական թանգարան[15]
Svetlana at fortune-telling by K.Brullov (1836, Nizhniy Novgorod museum).jpg Գուշակող Սվետլանան 1836 Կտավ, յուղաներկ 94 х 81 Նիժնի Նովգորոդի պետական թանգարանում
Брюллов Портрет актрисы Е. С. Семёновой.jpg Դերասանուհի Ե.Ս. Սեմյոնովայի դիմանկարը 1836 Կտավ, յուղաներկ 80 х 59 Ա.Ա. Բախրուշինի անվան թատերական թանգարան
Karl Brullov 22.jpg Ճարտարապետ Մ.Օ. Լոպիրևսկիի դիմանկարը 1836 Կտավ, յուղաներկ ? Աստրախանի Պ/Մ. Դոգադինայի անվան պատկերասրահ[16]
Карл Брюллов. Портрет Машкова.jpg Պաշկովի դիմանկարը 1836 Կտավ, յուղաներկ 41 х 19 Ադրբեջանի ազգային պատկերասրահ, Բաքու
Karl Brullov 48.jpg Քանդակագործ Ի.Պ. Վիտալիի դիմանկարը 1836—1837 Կտավ, յուղաներկ 94,2 x 76,3 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
BrullovKP PtVPerovskogoGTG.jpg Գեներալ-ադյուտանտ Վ.Ա. Պերովսկու դիմանկարը 1837 Կտավ, յուղաներկ 247,2 x 155,2 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Bryullov Portrait of General Petrovsky V.A..jpg Վ.Ա. Պերովսկու դիմանկարը 1837 Կտավ, յուղաներկ 71,3 х 58 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 27.jpg Մեծ իշխանուհի Մարիա Նիկոլաևնայի դիմանկարը 1837 Կտավ, յուղաներկ 60,2 x 48 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Aurore Demidoff by K.Brullov (19th c., copy, N.Tagil).jpg Ա.Կ. Դեմիդովայի դիմանկարը 1837 Կտավ, յուղաներկ 90 х 71 см Կոնստանտինովյան պալատ[17]
Bryullov portrait of Zhukovsky.jpg Բանաստեղծ Վ.Ա.Ժուկովսկու դիմանկարը 1837 Կտավ, յուղաներկ 110 x 83 Կիևի Տ.Գ.շևչենկոյի անվան թանգարան
Briullov-Karl-A-Turkish-Girl.jpg Թրքուհին 1837—1839 Կտավ, յուղաներկ 66,2 x 79,8 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Портрет Платона Васильевича Кукольника.jpg Պ.Վ. Կուկոլնիկի դիմանկարը 1837—1839 Կտավ, յուղաներկ 113,8 x 82,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Brullopskov.jpg Պսկովի պաշարումը (անավարտ) 1837—1839 Կտավ, յուղաներկ ? Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Портрет М. И. Алексеевой.jpg Մ.Ի. Ալեկսեևայի դիմանկարը 1837—1840 Կտավ, յուղաներկ 92 x 73; (շրջան) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 06.JPG Ու.Մ. Սմիրնովայի դիմանկարը 1837—1840 Կտավ, յուղաներկ 90 x 71,5 Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Brullov 34.jpg Նկարիչ Կ.Ա. Տոնի կնոջ Ե.Ի. Տոնի դիմանկարը 1837—1840 Կտավ, յուղաներկ 56 x 47; (շրջան) Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Распятие.jpg Խաչելություն 1838[18] Կտավ, յուղաներկ 510 x 315 Ռուսական Պետական թանգարան[19]
Karl Briullov Fersen.jpg Կոմսուհի Օ.Պ Ֆերզենի դիմանկարը 1838 Կտավ, յուղաներկ 68 x 55; (շրջան) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Vladimir Alexeevich Musin-Pushkin (1838).jpg Վ.Ա. Մուսին-Պուշկինի դիմանկարը 1838 Կտավ, յուղաներկ 81,3 х 72,7 Յարոսլավլի գեղարվեստի թանգարան
Брюллов Мужской портрет.jpg Տղամարդու դիմանկար 1838 Կտավ, յուղաներկ 88,7 x 71 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Ivan Krylov.jpg Ի.Ա. Կռիլովի դիմանկարը (անավարտ) 1839 Կտավ, յուղաներկ 102,3 x 86,2 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov - Portrait of the Shishmareva Sisters - Google Art Project.jpg Ա.Ա. և Օ.Ա Շիշմարյով քույրերի դիմանկարը[20] 1839 Կտավ, յուղաներկ 284 x 213 Ռուսական Պետական թանգարան[1]
Karl Brullov 36.jpg Ի.Ա Բեկի դիմանկարը[21] Около 1839 Կտավ, յուղաներկ 67 x 58 Սարատովի Ա.Ն. Ռադիշչևայի անվան գեղարվեստի թանգարան
Karl Brullov 23.jpg Քանդակագործ Պ.Կ. Կլոդտի կնոջ բարոնուհիԻ.Ի. Կլոդտի դիմանկարը մոտ 1839 Կտավ, յուղաներկ 44 x 36 Ուլյանովսկի շրջանային գեղարվեստի թանգարան
BrullovKP OsadaPskovPolGTG.jpg Պսկովի պաշարումը 1581 թ-ին Լեհ թագավոր Ստեփան Բատորիի կողմիցО (անավարտ) 1839—1843 Կտավ, յուղաներկ 482 x 675 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Brullov Pt Strugovschikova.jpg Գրող Ա.Ն. Ստրուգովշչիկովի դիմանկարը 1840 Կտավ, յուղաներկ 80 x 66,4 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 05.jpeg Ա.Ն. Գոլիցինի դիմանկարը 1840 Կտավ, յուղաներկ 194,5 x 142 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 21.jpg Ճարտարապետ Ա.Ի Մոնիգետտիի դիմանկարը 1840 Կտավ, յուղաներկ 49,5 x 42,5; (շրջան) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Brulllov bek s docherju.jpg Մ.Ա. Բեկի դիմանկարը դստեր 1840 Կտավ, յուղաներկ 246,5 x 193,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Bryullov. Portrait of M. A. Bek.jpg Մ.Ա.Բեկի դիմանկարը 1840 Կտավ, յուղաներկ 87 х 70 Հայաստանի ազգային պատկերասրահ, Երևան
1846. BrullovKP PtObolenskogoGTG.jpg Իշխան Մ.Ա. Օբոլենսկիի դիմանկարը 1840—1846 Կտավ, յուղաներկ 123,7 x 106,7 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 46.jpg Կ.Ա. Յանիշի դիմանկարը 1841 Կտավ, յուղաներկ 67 x 57,7 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 52.jpg Նկարիչ Յա.Ֆ. Յանենկոյի դիմանկարը 1841 Կտավ, յուղաներկ 58 x 49,2 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Brulov saltykova.jpg Իշխանուհի Ե.Պ Սալտիկովայի դիմանկարը 1841 Կտավ, յուղաներկ 200 x 142 Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Brullov 43.jpg Երգչուհի Ա.Յա. Պետրովայի դիմանկարը 1841 Կտավ, յուղաներկ 79,5 x 67 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Портрет С. Г. Лихонина.jpg Ս.Գ. Լիխոնինայի դիմանկարը 1841 Կտավ, յուղաներկ 80 х 67 Կիևի ռուսական արվեստի ազգային թանգարան
Alexandr Brullov by Carl Brullov.jpeg Ճարտարապետ-նկարիչ Ա.Պ. Բրյուլովի դիմանկարը ոչ ուշ 1841 Կտավ, յուղաներկ 123,5 x 97,5 Ռուսական Պետական թանգարան
Karl Brullov 28.jpg Մեծ իշխանուհի Օլգա Նիկոլաևնայի դիմանկարը 1841 Կտավ, յուղաներկ 61,4 х 55 Սամարայի գեղարվեստի թանգարան
Glrx-Волконская.jpg Մ.Պ. Վոլկոնսկայայի դիմանկարը որ ուշ 1842 Կտավ, յուղաներկ 103 x 85 Ռուսական Պետական թանգարան
Yuliya Samoylova.jpg Պարահանդեսից հեռացող կոմսուհի Յու.Պ. Սամոյլովայի դիմանկարը աշակերտուհի Ամացիլաի Պաչինիի հետ ոչ ուշ 1842 Կտավ, յուղաներկ 249 x 176 Ռուսական Պետական թանգարան
Портрет детей Волконских с арапом.jpg Վոլկոնսկիների երեխաների դիմանկարը արաբի հետ 1843 Կտավ, յուղաներկ 146,1 x 124,1 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 20.jpg Ճարտարապետ Ա.Մ. Բոլոտովի դիմանկարը 1843 Կտավ, յուղաներկ 65,3 х 54,5 Կիրովի Վ.Մ և Ա.Մ Վոսնեցովների անվան գեղարվեստի շրջանային թանգարան
Брюллов Лобзание Иуды.jpg Հուդայի համբույրը 1843—1847 Շագանակագույն թուղթ, դարչնագույն, սպիտակ ներկ 32,9 x 24,9 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Krivtzoff by Karl Briullov.jpg Պ.Ի. Կրիվցովայի դիմանկարը 1844 ? ? ?
Брюллов По установлению Аллаха раз в год меняется рубаха1.jpg Ալլահի հրամանով ամեն տարի փոխվում է վերնաշապիկը 1845 Ստվարաթուղթ, դարչնագույն 6,5 x 8,6 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов По установлению Аллаха раз в год меняется рубаха2.jpg Ալլահի հրամանով ամեն տարի փոխվում է վերնաշապիկը 1845 Ստվարաթուղթ, դարչնագույն ? Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
St. Alexandra.jpg Սուրբ թագուհի Ալեքսանդրան 1845 ? ? Ցարսկոյե Սելո
Брюллов Прогулка в коляске.jpg Զբոսանք սայլակով 1845—1846 Կտավ, յուղաներկ 42,5 x 52,6 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
BriullovSophia Shuvalova (1829-1912).jpg Ս.Ա. Շուվալովայի դիմանկարը մոտավոր 1846 Կտավ, յուղաներկ 65 х 53,8 Էրմիտաժ
Karl Brullov 17.jpg Դերասան Վ.Վ. Սամոյլովի դիմանկարը (անավարտ) 1847 Փայտ, յուղաներկ 86,5 x 70 Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Портрет Н. Ф. Здекауэра.jpg Ն.Ֆ. Զդեկուերի դիմանկարը 1847 Ստվարաթուղթ, յուղաներկ 57 х 44; (շրջան) Պսկովի Պետական պատմա-ճարտարապետական միավորված գեղարվեստի թանգարան
Karl Bryullov (Bryullo) - Автопортрет - Google Art Project.jpg ինքնադիմանկար 1848 Կտավ, յուղաներկ 64,1 x 54; (կիսաշրջան) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Riders. Portrait of E.I.Myussara and E.Myussar by Karl Briullov.jpg Ձիավորներ. Ե.Ի. և Է Մյուսսերների դիմանկարը 1849 Ստվարաթուղթ, ջրաներկ, սպիտակ ներկ, լաք, իտալական մատիտ 63,9 х 51,2 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Diana, Endymion and Satyr by Karl Briullov.jpg Դիանան, Էնդիմիոն և Սատիրը 1849 Կտավ, յուղաներկ 46,5 x 58,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Прогулка.jpg Զբոսանք[22] 1849 Թուղթ, ջրաներկ 31 x 46 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Maximilian Leuchtenberg.jpg Դուքս Մ. Լեյխտենբերսկու դիմանկարը 1849 Կտավ, յուղաներկ 97 х 77 Մասնավոր հավաքածու
Karl Brullov 39.jpg Իշխանուհի Ա.Ա. Բագրատիոնի դիմանկարը 1849 Կտավ, յուղաներկ 60 x 52,8; (овал) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Монахини монастыря Святого Сердца в Риме, поющие у органа.jpg Հռոմի Սուրբ Սրտի վանքի երգող միանձնուհիները երգեհոնի մոտ 1849 Կտավ, յուղաներկ 53,4 х 76,3; (կիսաշրջան) Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Голова Христа в терновом венце.jpg Քրիստոսի գլուխը փշե պսակով 1849 Ստվարաթուղթ կտավի վրա, յուղաներկ 48,3 x 40,8 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Сладкие воды близ Константинополя.jpg Քաղցր ջրերը Կոնստանդնուպոլսի մոտ 1849 Թուղթ, ջրաներկ 69 x 87 Ռուսական Պետական թանգարան
Portrait of Sophia Shuvalova (married name Bobrinskaya).jpg Ս.Ա. Շուվալովայի դիմանկարը 1849 Կտավ, յուղաներկ 102 х 84,5 Էրմիտաժ
Fountain of Bakhchisarai.jpg Բախչիսարայի շատրվանը 1849 Թուղթ, ջրաներկ 86,5 х 76 Ա.Ս.Պուշկինի անվան գեղարվեստի Պետական թանգարան
Брюллов Портрет Ф. И. Прянишникова.jpg Ֆ.Ի. Պրյանիշնիկովի դիմանկարը 1849 Կտավ, յուղաներկ 41 х 60 Իվանովոյի շրջանային գեղարվեստի թանգարան
View of Fort Picu on the island of Madeira by Karl Briullov.jpg Տեսարան Ֆորտա Պիկուից Մադեյրա կղզում 1849—1850 Կտավ, յուղաներկ 65 x 77 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Landscape on the island of Madeira by Karl Briullov, 1850 - 1.jpg Տեսարան Մադեյրա կղզում 1849—1850 Թուղթ, ջրաներկ ? Ռուսական Պետական թանգարան
Брюллов Прогулка Людовика XV в детстве.jpg Լյուդովիկ XV-ի զբոսանքը մանուկ հասակում 1850 Թուղթ, ջրաներկ, գրաֆ. մատիտ 33,4 x 26,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Голова аббата.jpg Աբբայի գլուխ 1850 Կտավ, յուղաներկ ? Մասնավոր հավաքածու
A.-A.-Abaz by Brullov.png Ա.Ա. Աբազի դիմանկարը 1850 Կտավ, յուղաներկ 73,2 x 60 Ռիգայի գեղարվեստի թանգարան
Karl Brullov 29.jpg Վինչենցո Տիտտոնիի դիմանկարը 1850—1852 Թուղթ, ջրաներկ ? Մասնավոր հավաքածու
Karl Brullov 35.jpg Եկատերինա Տիտտոնիի դիմանկարը 1850—1852 Թուղթ, ջրաներկ ? Տիտտոնիների հավաքածու, Հռոմ
Karl Brullov 40.jpg Մարիանո Տիտտոնիի դիմանկարը 1850—1852 Թուղթ, ջրաներկ ? Տիտտոնիների հավաքածու, Հռոմ
Karl Brullov 49.jpg Թերեզա-Միքել Տիտտոնիի դիմանկարը որդիների հետ 1850—1852 Թուղթ, ջրաներկ ? Տիտտոնիների հավաքածու, Հռոմ
1851. BrullovPort Lanchi.jpg Միքելանջելո Լանչի դիմանկարը 1851 Կտավ, յուղաներկ 61,8 х 49,5 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Karl Brullov 19.jpg Անժելո Տիտտոնիի դիմանկարը 1851—1852 ? ? Տիտտոնիների հավաքածու, Հռոմ
Karl Brullov 32.jpg Ջուլիետա Տիտտոնիի դիմանկարը 1851—1852 ? ? Տիտտոնիների հավաքածու, Հռոմ
Брюллов Девушка в лесу.jpg Աղջիկն անտառում 1851—1852 Կտավ, յուղաներկ ? Տիտտոնիների հավաքածու, Հռոմ
Брюллов Лаццарони и дети.jpg Լացցարոնին և երեխաները 1851—1852 Թուղթ, դարչնագույն 22,2 x 18,8 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов В полдень.jpg Կեսօր 1851—1852 Թուղթ, դարչնագույն 22,1 x 18,8 Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ
Брюллов Насильное купание.jpg Բռնի լողացնում 1851—1852 Թուղթ, ջրաներկ, գրաֆ. մատիտ ? Տրետյակովյան Պետական պատկերասրահ

ՆշումներԽմբագրել

  1. 1,0 1,1 Եղել է Վ.Ա Կոկորևների հավաքածուում մինչև 1870 թվականը, այնուհետև տեղափոխվել է Անիչկովների պալատ (շրջանակին եղել է երկնագույն պիտակ Аничковскiй дворецъգրվածք), որից հետո`Ցարսկոյե Սելոյի Ալեքսանդրովյան պալատ—(մինչև 1897).
  2. Ալեքսանդր Գրիգորևիչ Գագարին (1827—1895) — Գրիգորի Իվանովիչ Գագարինի որդին
  3. Սկզբում գտնվել է Օրանիեն Բաումովյան պալատում
  4. Բերսաբե — Ելիամի աղջիկը (Աստվածաշունչ|2|11:3), Ուրիյ Խետեյանինի այրին, Դավիթ արքայի կինը և Սողոմոն արքայի մայրը
  5. Ռուսական թանգարանում 1907 թվականից գտնվում է նկարի տարբերակը Ա.Ա. Կոզլովայի կողմից: Կտավ, յուղաներկ; 87, 5 х 61,5.
  6. Այս դիմանկարը նախատեսված էր Ուֆիցայի պատկերասրահի համար
  7. Գտնվել է Կառլո Կադսո ընտանիքի հավաքածուում, այնուհետև Ուրյանի ընտանիքում: Թանգարան է ընդունվել 1902 թվականին Վ.Ի. Ռայկևիչի կողմից
  8. Թանգարան է ընդունվել 1921 թվականին, մինչ այդ գտնվել է Սոֆյա Վոլկոնսկայա իշխանուհու մոտ (նկարի ետևում 1905 թվականի ցուցահանդեսի պիտակի վրա կա գրություն. «ռուս.՝ Портретъ архиепископа Тарентского (друга кн. Софьи Григорьевны Волконской) работы Брюллова. Собственность Дурново Петра Павловича СПб. Английская наб., 16»)
  9. Ժամանակակիցների վկայությունից նկարը նկարվել է 17 օրվա ընթացքում և անմիջապես ցուցադրվել է ցուցահանդեսում— տես. ռուս.՝ Машковцев Н. Г. К. П. Брюллов в письмах, документах и воспоминаниях современников. — Изд. Академии художеств СССР, 1952 — 282 с.
  10. Օլգա Պավլովնա Ֆերզեն(Ստրոգանովա)(1808-1837), с 1829 թվական — կոմս Պ.Կ. Ֆերզենի կինը (1800-1884).
  11. Մարիա Իրինեևնա Բուտենյովա (1811—1890), դիպլոմատ Ա.Պ. Բուտենյովի կինը
  12. Աննա Բորիսովնա Բակունինա Бакунина (Զելնսկայա, 1802—1835), Պուշկինի լիցեյի ընկերոջ` Ա.Պ.Բակունինի առաջին կինը
  13. Թանգարան է ընդունվել 1918 թվականին Մ.Ե. Մուխանովայի կողմից: Մինչ այդ գտնվել է Ս.Պ. Խիտրովայի հավաքածուում, (որպես նկարի տեր 1905 թվականի ցուցահանդեսի պիտակի վրա գրված է նրա անունը), Դրանից առաջ եղել է Սոֆյա Անդրեևնա Տոլստոյի մոտ:Բոտկին Միխայիլ Պետրովիչը նամակում Պավել Միխայլովիչ Տրետյակովին գրում է, որ նկատել է անսովոր նմանություն մոդելի և պատկերի միջև և առաջարկում է Տրետյակովին ամեն կերպձեռք բերել դիմանկարը:
  14. Դիմանկարը նկարվել է Մոսկվայում, ուր Բրյուլովը եկել էր 1835 թվականի դեկտեմբերի 25-ին:
  15. Թանգարան է ընդունվել 1902 թվականին մոսկվայից, Վ.Բ. Պերովսկու կողմից:
  16. Աստրախանի Բ.Մ Կուստոդիևի անվան Պետական պատկերասրահ. — Մ..
  17. http://www.konstantinpalace.ru/index.php?menu=19&id=139&lng=2
  18. Ըստ Ա.Ն Մոկրիցկու վկայության (Նկարիչ Ա.Ն. Մոկրիցկու օրագիր— Մ., 1975. —էջ 136—137), Կ.Պ Բրյուլովը սկսել է աշխատել «Խաչելություն» նկարի վրա 1836 թվականից:Դեռ արվեստանոցում նկարը տեսնում են Նիկոլայ I-ի դուստր Մեծ իշխանուհի Մարիա Նիկոլաևնան, Վ.Ա. Ժուկովսկին և Ա.Վ. Կոլցովը: Նկարում պատկերված են երեք Մարիաները. Տիրամայր Մարիան, Մարիա Կլեոպովան և Մարիա Մագդաղենացին, Իոհան Բոգոսլովն ու Հովսեփ Արիմաթացուն:
  19. Մինչև 1939 թվականը գտնվել է Լյութերական Սրբերի եկեղեցում Պետրոս և Պողոս
  20. Ալեքսանդրա Աֆանասևնա Չեռնիշովա, այնուհետև Դուրասովա և Օլգա Աֆանասևնա (Օլսուֆևա) Շիշմարյովաներ, ձիաբույծ Աֆանասի Ֆյոդորովիչ Շիշմարյովի դուստրերը(1790—1875):
  21. Մարիա Ստոլիպինայի ամուսին Իվան Ալեքսանդրովիչ Բեկ:
  22. Դուքս Մ. Լեյխտենբերսկու, Մյուսերների, իշխանուհի և իշխան Պ.Ռ. և Ա.Ա. Բագրատիոնների, Մ.Ի. Ժելեզնովայի, Ն.Ա. Լուկաշևիչի և Կ.Պ Բրյուլովի դիմանկարը