Ինդոնեզական ձիատեսակների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Սա ցանկ է, որտեղ նշված են այն ձիատեսակները, որոնք համարվում են բնիկ ինդոնեզական[1][2]։ Նշված ձիատեսակներից որոշների ծագումնաբանությունը կարող է լինել խառը կամ ոչ հստակ, ինչը նշանակում է, որ այս ցուցակում դրանց ընդգրկումն անպայմանորեն չի նշանակում, թե` դրանք գերազանցապես կամ բացառիկորեն ինդոնեզական են։

Բալիական ձի
Բատակյան ձի
Գայոյան ձի
Թիմորյան ձի
Ճանդանաձի
Ճավայան ձի
Սումբավայան ձի
Տեղական անվանում Հայերեն անվանում (առկայության դեպքում) Քանակ Տարածվածություն Նշումներ
Ագամ 1,500[1] Արևելյան Սումատրա
Բալի 1,250;[1] 3,500[3] Բալի
Բատակ 12,000;[1] 7,500[4] Աչեհ, Սումատրա անվանումը կապված է բատակ ժողովրդի հետ, կոչվում է նաև դելիական ձի
Բիմա 50,000;[1] 140,000[5] Սումբավա, Արևմտյան Նուսա Տենգարա սումբավայան ձիու տարատեսակ է
Գայո 2,500;[1] 7,500[6] Աչեհ, Սումատրա կոչվում է Աչեհում գտնվող Գայո բլուրների անունով
Գորոնտալո 2,000[1] Հյուսիսային Սուլավեսի
Թիմոր 20,000[1] Արևմտյան Թիմոր, Արևելյան Նուսա Տենգարա
Լոմբոկ 5,000[1] Լոմբոկ, Արևմտյան Նուսա Տենգարա[7]
Կաիլի 10,000[1] Հյուսիսային Սուլավեսի
Կալիմանտան 3,500[1] Կալիմանտան
Կուդա-պակու Ինդոնեզիա Ինդոնեզական արշավաձի 4,500[8] Ճանդանաձիու և զտարյուն արշավաձիու քառակի խառնուրդ
Կունինգան 7,500;[1] 15,000[9] Արևմտյան Ճավա
Ճավա 30,000;[1] 50,000[10] Ճավա
Մակասար 190,000;[1] 215,000[11] Սուլավեսի
Մինահասա 5,000;[1] 1,000[12] Հյուսիսային Սուլավեսի Ճանդանաձիու և զտարյուն արշավաձիու խառնուրդ
Պադանգ մանգատաս 1,000[1] Արևմտյան Սումատրա
Պրիանգան 7,000[1] Արևմտյան Ճավա
Ռոտե (Կորի) 1,250[1]
Սանդել Ճանդանաձի, սանդալաձի 45,000;[1] 55,000[13] Սումբա, Արևելյան Նուսա Տենգարա անվանումը կապված է ճանդանի հետ
Սումատրա Բարատ-Սանդել-Արաբ 5,000;[1] 6,000[14] Արևմտյան Սումատրա ճանդանաձիու և զտարյուն արշավաձիու խաչասերում` 1918 թվականից սկսած
Սումբավա 77,837[15] Սումբավա
Ֆլորես 20,000;[1] 25,000[16] Արևելյան Նուսա Տենգարա

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 Sofjan Sudardjat (2007). National Report on Animal Genetic Resources Indonesia: A Strategic Policy Document; annex to: Barbara Rischkowsky, D. Pilling (eds.) (2007). The State of the World's Animal Genetic Resources for Food and Agriculture. Rome: Food and Agriculture Organization of the United Nations. 9789251057629. Accessed October 2014.
  2. Breeds reported by Indonesia: Horse. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  3. Breed data sheet: Bali/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  4. Breed data sheet: Batak/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  5. Breed data sheet: Bima/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  6. Breed data sheet: Gayo/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  7. Breed data sheet: Lombok/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  8. Breed data sheet: kuda-Pacu Indonesia/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  9. Breed data sheet: Kuningan/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  10. Breed data sheet: Jawa/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  11. Breed data sheet: Makasar/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  12. Breed data sheet: Minahasa/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  13. Breed data sheet: Sandel/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  14. Breed data sheet: Sumbar-Sandel-Arab/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  15. Breed data sheet: Sumbawa/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.
  16. Breed data sheet: Flores/Indonesia. Domestic Animal Diversity Information System of the Food and Agriculture Organization of the United Nations. Accessed October 2014.