Բացել գլխավոր ցանկը

Գյումրու պատվավոր քաղաքացիների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

«Գյումրու պատվավոր քաղաքացի», կոչում, որը շնորհվում է 1964 թվականից Գյումրիում (այն ժամանակ՝ Լենինական)։ Կոչումը շնորհվում է քաղաքի ավագանու կողմից՝ Գյումրի քաղաքին մատուցած ծառայությունների համար։

Գյումրու պատվավոր քաղաքացիների ցանկԽմբագրել

Ծանոթագրություն
  •      Զրկվել է կոչումից և հեռացվել ցանկից
Լուսանկար Դափնեկիր
(կյանքի տևողություն)
Քաղաքացիություն Թվական Ծ.
Խորհրդային Հայաստան
1   Արամ Խաչատրյան
(1903—1978)
  ԽՍՀՄ 1964 [1]
2   Վիկտոր Համբարձումյան
(1908—1996)
  ԽՍՀՄ 1964 [1]
3   Մարտիրոս Սարյան
(1880—1972)
  ԽՍՀՄ 1964 [1]
4   Վալենտինա Տերեշկովա
(ծնվ․ 1937)
  ԽՍՀՄ 1965 [1]
5   Անդրիյան Նիկոլաև
(1929—2004)
  ԽՍՀՄ 1965 [1]
6   Տիգրան Պետրոսյան
(1929—1984)
  ԽՍՀՄ 1966 [1]
7   Հովհաննես Բաղրամյան
(1897—1982)
  ԽՍՀՄ 1968 [1]
8 Արտեմ Միկոյան
(1905—1970)
  ԽՍՀՄ 1968 [1]
Անկախ Հայաստան
9   Շահեն Խաչատրյան
(ծնվ․ 1934)
  Հայաստան 1999 [1]
10   Ջոն Օյունջյան
(1922—2018)
  ԱՄՆ 2000 [1]
11   Սիմոն Եզնիկ Բալյան
(ծնվ․ 1953)
  ԱՄՆ 2000 [1]
12   Ջոն Հանթսման
(ծնվ․ 1960)
  ԱՄՆ 2000 [1]
13   Շառլ Ազնավուր
(1924—2018)
  Ֆրանսիա 2001 [1]
14   Ռոբեր Պողոսյան
(հասանելի չէ)
  Բելգիա 2001 [1]
15   Ժան Պողոսյան
(հասանելի չէ)
  Բելգիա 2001 [1]
16   Ալբեր Պողոսյան
(հասանելի չէ)
  Շվեյցարիա 2001 [1]
17   Նիկոլայ Ռիժկով
(ծնվ․ 1929)
  Ռուսաստան 2001 [1]
18   Դին Հիրշ
(հասանելի չէ)
  Ավստրալիա 2002 [1]
  Ռոբերտ Քոչարյան
(ծնվ․ 1954)
  Հայաստան 2002
զրկվել է 2018 թվականին
[2]
19   Սարգիս Հակոբյան
(1926—2007)
  ԱՄՆ 2002 [1]
20   Գոհար Խաչատրյան
(հասանելի չէ)
  Լիբանան 2002 [1]
21   Մուրադ Մուրադյան
(1930—2015)
  Հայաստան 2002 [1]
22   Դոնարա Հարությունյան
(հասանելի չէ)
  Հայաստան 2002 [1]
23   Բորիս Շերբինա
(1919—1990)
  Ռուսաստան 2003 [1]
24   Ժան Նոել Գերինի
(ծնվ․ 1951)
  Ֆրանսիա 2003 [1]
25   Ալբերտ Մկրտչյան
(1937—2018)
  Հայաստան 2003 [1]
26   Վիկտոր Կազանցև
(ծնվ․ 1946)
  Ռուսաստան 2003 [1]
27   Վահագն Հովնանյան
(1932—2015)
  ԱՄՆ 2004 [1]
28   Ալեքսանդր Հարությունյան
(1920—2012)
  Հայաստան 2005 [1]
29   Էդվարդ Միրզոյան
(1921—2012)
  Հայաստան 2005 [1]
30   Վլադիմիր Ռեսին
(ծնվ․ 1936)
  Ռուսաստան 2005 [1]
31   Գորիկ Հակոբյան
(1946—2017)
  Հայաստան 2006 [1]
  Սերժ Սարգսյան
(ծնվ․ 1954)
  Հայաստան 2006
զրկվել է 2018 թվականին
[3]
32   Ֆրիդրիխ Սողոյան
(ծնվ․ 1936)
  Հայաստան 2008 [1]
33   Յուրի Վարդանյան
(ծնվ․ 1956)
  Հայաստան 2008 [1]
34   Ջենեթ Սաջոնյան
(հասանելի չէ)
  Հայաստան 2009 [1]
35   Անտոնիո Մոնտալտո
(ծնվ․ 1952)
  Իտալիա 2009 [1]
36   Արթուր Բաղդասարյան
(ծնվ․ 1968)
  Հայաստան 2009 [1]
37   Արարատ Գոմցյան
(ծնվ․ 1948)
  Հայաստան 2009 [1]
38   Տաճատ Սարգսյան
(ծնվ․ 1941)
  Հայաստան 2009 [1]
39   Նիկոլայ Հովհաննիսյան
(ծնվ․ 1930)
  Հայաստան 2010 [1]
40   Ավետիք Իսահակյան
(ծնվ․ 1944)
  Հայաստան 2012 [1]
41   Հասմիկ Պապյան
(ծնվ․ 1961)
  Հայաստան 2012 [1]
42   Հասմիկ Կիրակոսյան
(հասանելի չէ)
  Հայաստան 2012 [1]
43   Ռոբերտ Էմմիյան
(ծնվ․ 1965)
  Հայաստան 2012 [1]
44 80px Վարդուհի Վարդերեսյան
(1928—2015)
  Հայաստան 2013 [1]
45   Վլադիլեն Բալյան
(ծնվ․ 1924)
  Հայաստան 2013 [1]
46   Արտավազդ Փելեշյան
(ծնվ․ 1938)
  Հայաստան 2013 [1]
47   Արամ Սարգսյան
(ծնվ․ 1948)
  Ռուսաստան 2013 [1]
48   Լևոն Ջուլֆալակյան
(ծնվ․ 1964)
  Հայաստան 2014 [1]
49   Կառլեն Ադամյան
(ծնվ․ 1937)
  Հայաստան 2014 [1]
50 Ալիկ Գյունաշյան
(ծնվ․ 1954)
  Հայաստան 2014 [1]
51   Արթուր Չիլինգարով
(ծնվ․ 1939)
  Ռուսաստան 2015 [1]
52   Հայկ Քոթանջյան
(ծնվ․ 1945)
  Հայաստան 2015 [1]
53   Ֆելիքս Գրիգորյան
(հասանելի չէ)
  Հայաստան 2015 [1]
54   Արթուր Ալեքսանյան
(ծնվ․ 1991)
  Հայաստան 2016 [1]
55   Նազելի Ավդալյան
(ծնվ․ 1986)
  Հայաստան 2016 [1]
56   Գագիկ Ծառուկյան
(ծնվ․ 1956)
  Հայաստան 2016 [1]
57   Գաբրիել Ջամբարջյան
(հասանելի չէ)
  Հայաստան 2016 [1]
  Լևոն Սարգսյան
(ծնվ․ 1959)
  Հայաստան 2016
զրկվել է 2018 թվականին
[4]
58   Երվանդ Ղազանչյան
(ծնվ․ 1937)
  Հայաստան 2016 [1]

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 1,51 1,52 1,53 1,54 1,55 1,56 1,57 «Գյումրու պատվավոր քաղաքացիները»։ Городской совет Гюмри։ Վերցված է 2 октября 2018 
  2. «N 97-Ա ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՇԻՐԱԿԻ ՄԱՐԶԻ «ԳՅՈՒՄՐՈՒ ՊԱՏՎԱՎՈՐ ՔԱՂԱՔԱՑԻ» ԿՈՉՈՒՄԻՑ ՌՈԲԵՐՏ ՍԵԴՐԱԿԻ ՔՈՉԱՐՅԱՆԻՆ ԶՐԿԵԼՈՒ ԵՎ ԳՅՈՒՄՐՈՒ ՔԱՂԱՔԱՅԻՆ ՀԱՄԱՅՆՔԻ ԱՎԱԳԱՆՈՒ 2002 ԹՎԱԿԱՆԻ ԴԵԿՏԵՄԲԵՐԻ 17-Ի N 9 ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ»։ Городской совет Гюмри։ 18 июня 2018։ Վերցված է 2 октября 2018 
  3. «N 96-Ա ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՇԻՐԱԿԻ ՄԱՐԶԻ «ԳՅՈՒՄՐՈՒ ՊԱՏՎԱՎՈՐ ՔԱՂԱՔԱՑԻ» ԿՈՉՈՒՄԻՑ ՍԵՐԺ ԱԶԱՏԻ ՍԱՐԳՍՅԱՆԻՆ ԶՐԿԵԼՈՒ ԵՎ ԳՅՈՒՄՐՈՒ ՔԱՂԱՔԱՅԻՆ ՀԱՄԱՅՆՔԻ ԱՎԱԳԱՆՈՒ 2006 ԹՎԱԿԱՆԻ ՕԳՈՍՏՈՍԻ 30-Ի N 8 ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ»։ Городской совет Гюмри։ 18 июня 2018։ Վերցված է 2 октября 2018 
  4. «N 98-Ա ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՇԻՐԱԿԻ ՄԱՐԶԻ «ԳՅՈՒՄՐՈՒ ՊԱՏՎԱՎՈՐ ՔԱՂԱՔԱՑԻ» ԿՈՉՈՒՄԻՑ ԼԵՎՈՆ ԱԶԱՏԻ ՍԱՐԳՍՅԱՆԻՆ ԶՐԿԵԼՈՒ ԵՎ ԳՅՈՒՄՐԻ ՀԱՄԱՅՆՔԻ ԱՎԱԳԱՆՈՒ 2016 ԹՎԱԿԱՆԻ ՕԳՈՍՏՈՍԻ 12-Ի N 159-Ա ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ»։ Городской совет Гюмри։ 18 июня 2018։ Վերցված է 2 октября 2018 

Արտաքին հղումներԽմբագրել