Բիլլի Այլիշի մրցանակների և անվանակարգերի ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

[1]Ամերիկացի երգչուհի, երգահան Բիլլի Այլիշը մի քանի մրցանակների դափնեկիր է, այդ թվում MTV Video Music Awards երեք մրցանակների։ Նա նաև իր կարիերայի ընթացքում սահմանել է 2 ռեկորդ՝ Գինեսի ռեկորդների գրքում։

Բիլլի Այլիշ

Մրցանակներ և անվանակոչություններԽմբագրել

Մրցանակ Տարի Պատգևատրվող(ներ) և անվանակարգ(եր) Կատեգորիա Արդյունք Ref.
American Music Awards 2019 Herself Տարվա նոր արտիստ Հաղթանակ [2]
Լավագույն հասարակական արտիստ Առաջադրված
Լավագույն կին արտիստ — փոփ/ռոք
Լավագույն արտիստ - արտերնատիվռոք Հաղթանակ
"Bad Guy" Լավագույն տեսահոլովակ Առաջադրված
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Լավագույն ալբոմ - փոփ/ռոք
Apple Music Awards 2019 Herself Տարվա լավագույն համաշխարհային արտիստ Հաղթանակ [3]
Տարվա երգահան
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա ալբոմ
ARIA Music Awards 2019 Herself Լավագույն միջազգային արտիստ Առաջադրված [4]
ASCAP Pop Music Awards 2019 Herself & Finneas Ավանգարդ մրցանակ Հաղթանակ [5]
BBC Radio 1's Teen Awards 2018 Herself Սոցիալական լրատվամիջոցների լավագույն աստղ Առաջադրված [6]
2019 Միջազգային լավագույն սոլո արտիստ [7]
"Bad Guy" Լավագույն սինգլ [8]
Billboard Live Music Awards Uber Eats x Khalid x Billie Eilish Activation at South by South Համերգայինն և մարքեթինգային աջակից [9]
Billboard Women in Music Herself Տարվա կին Հաղթանակ [10]
Bravo Otto Միջազգային երգիչ [11]
BreakTudo Awards 2018 Միջազգային նոր արտիստ Առաջադրված [12]
2019 Միձջազգային կին արտիստ [13]
"Bad Guy" Տարվա միջազգային տեսահոլովակ
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա ալբոմ
Clio Awards 2019 "When the Party's Over" Տեսահոլովակ Ոսկի [14]
Billie Eilish Experience (Spotify In House) Իրադարձության կառուցվածք [15]
"Share Your Gifts" 61 վայկյան 5 րոպեում - Քլիո Գրենդ Հաղթանակ [16]
Danish Music Awards When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա արտասահմանյան լավագույն ալբոմ [17]
GAFFA Awards (Նորվեգիա) 2018 "When the Party's Over" Արտասահմանյան լավագույն երգ Առաջադրված [18]
GAFFA Awards (Sweden) 2019 Herself Արտասահմանյան լավագույն նոր կատարում Հաղթանակ [19]
Grammy Awards 2020 When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա ալբոմ [20]
Լավագույն փոփ-վոկալ ալբոմ
"Bad Guy" Տարվա ռեկորդ
Տարվա
Լավագույն փոփ-սոլո կատարում Առաջադրված
Herself Լավագույն նոր արտիստ Հաղթանակ
Guinness World Records 2020 Մեծ Բրիտանիայի ալբոմների վարկանշային աղյուսյակները գլխավորող ամենաերիտասարդ կին արտիստ [21]
Կին արտիստների ամենարդի մուտքերից մեկը՝ ԱՄՆ-ի թոփ 100-ում [22]
iHeartRadio Much Music Video Awards 2018 Ամենաշատ երկրպագուներ ունեցող նոր արտիստ Առաջադրված [23]
iHeartRadio Music Awards 2019 Լավագույն նոր ռոք/ալտերնատիվ արտիստ [24]
2020 "Bad Guy" Տարվա երգ Սպասվող [25]
Տարվա ալտերնատիվ ռոք երաժշտություն Սպասվող
Լավագույն քնարերգություն Սպասվող
Լավագույն տեսահոլովակ Սպասվող
Herself Տարվա կին արտիստ Սպասվող
տարվա ալտերնատիվ ռոք արտիստ Սպասվող
"Bad Guy (Remix)" (with Justin Bieber) Լավագույն ռեմիքս Սպասվող
Juno Awards 2020 When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Տարվա միջազգային ալբոմ Սպասվող [26]
LOS40 Music Awards 2019 Herself Միջազգային լավագույն նոր արտիստ [27]
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Լավագույն միջազգային ալբոմ Հաղթանակ
"Bad Guy" Լավագույն միջազգային վիդեո Առաջադրված
Melon Music Awards 2019 Herself Թոփ 10 արտիստներ Առաջադրված [28]
"Bad Guy" Լավագույն փոփ երաժշտություն Հաղթանակ [29]
Լավագույն երգ Առաջադրված
MTV Europe Music Awards 2019 Լավագույն երգ Հաղթանակ [30]
Լավագույն վիդեո Առաջադրված
Herself Լավագույն նոր կատարում Հաղթանակ
Ամենավճռական կատարում Առաջադրված
Ամենամեծ երկրպագու
ԱՄՆ-ի լավագույն կատարում
MTV Millennial Awards 2019 Herself Համաշխարհային ինստագրա օգտատեր [31]
"Bad Guy" Համաշխարհային հիթ Հաղթանակ
MTV Video Music Awards 2019 Herself Տարվա արտիստ Առաջադրված [32]
Լավագույն նոր արտիստ Հաղթանակ
Տարվա ամենավճռական արտիստ
"Bad Guy" Տարվա վիդեո Առաջադրված
լավագույն փոփ-վվիդեո
Լավագույն ուղ
Լավագույն խմբագրում Հաղթանակ
Ամռան երգ Առաջադրված
"When the Party's Over" Լավագույն տեսողական էֆեկտեն
"Hostage" Լավագույն կինեմատոգրաֆիա
MTV Video Music Awards Japan 2019 "Bad Guy" Միջազգային լավագույն արտիստի վիդեո Հաղթանակ [33]
Տարվա վիդեո Առաջադրված
MTV Video Play Awards 2019 "Bad Guy" Հաղթանակած վիդեո Հաղթանակ [34]
Nickelodeon Kids’ Choice Awards Abu Dhabi Herself Լավագույն միջազգային աստղ [35]
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2019 Լավագույն Breakout արտիստ [36]
2020 Լավագույն կին արտիստ Սպասվող [37]
NRJ Music Awards 2019 Տարվա միջազգային առաջընթաց Հաղթանակ [38]
"Bad Guy" Տարվա վիդեո Առաջադրված
People's Choice Awards 2019 Herself 2019-ի կին արտիստ Հաղթանակ [39]
"Bad Guy" 2019-ի երգ Առաջադրված
2019-ի տեսահոլովակ
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? 2019-ի ալբոմ
Pollstar Awards 2020 When We All Fall Asleep Tour Լավագույն փոփ շրջագայություն [40]
Herself Լավագույն նոր վերնագիր Հաղթանակ
Q Awards 2019 Herself Լավագույն սոլո-արտիստ Առաջադրված [41]
World Today-ի լավագույն կատարում
"Bad Guy" Լավագույն թրեք
When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Լավագույն ալբոմ
Queerty Awards 2020 “Bad Guy” Հիմն Սպասվող [42]
Rockbjörnen 2019 Տարվա արտասահմանյան երգ Առաջադրված [43]
Rolling Stone's International Music Awards Herself Սկսնակ Հաղթանակ [44]
Swiss Music Awards 2020 Միջազգային լավագույն սոլո կատարում Սպասվող [45]
Տարվա միջազգային բեկումնային կատարում Սպասվող
TEC Awards "Bad Guy" Outstanding Creative Achievement – Record Production/Single or Track Հաղթանակ [46]
Teen Choice Awards 2019 Herself Լավագույն կին արտիստ [47]
Լավագույն Breakout արտիստ
Telehit Awards 2019 "Bad Guy" Լավագույն անգլո վիդեո [48]
Լավագույն անգլո վիդեո
հասարակության լավագույն վիդեո Առաջադրված
Herself Լավագույն սոլո կանացի կատարում Հաղթանակ
UK Music Video Awards 2019 "When the Party's Over" Միջազգային լավագույն փոփ-վիդեո Առաջադրված [49]

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. «Awards and nominations received by Billie Elish» (չաշխատող հղում)
  2. Johnson Zach (October 24, 2019)։ «Post Malone, Ariana Grande, Billie Eilish dominate American Music Awards nominations»։ E! Online։ Վերցված է October 24, 2019 
  3. Singleton Micah (December 2, 2019)։ «Billie Eilish Earns Top Honors From Inaugural Apple Music Awards»։ Billboard։ Վերցված է December 3, 2019 
  4. «ARIA Awards: 2019 ARIA Awards Nominated Artists Revealed»։ Australian Recording Industry Association (ARIA)։ October 10, 2019։ Վերցված է October 17, 2019 
  5. «2019 ASCAP Pop Music Awards»։ ASCAP։ Վերցված է September 20, 2019 
  6. «BTS Wins Best International Group And Best Social Media Star At BBC Radio 1’s Teen Awards 2018»։ soompi։ Վերցված է September 20, 2019 
  7. «Best International Solo Artist»։ BBC։ Վերցված է October 14, 2019 
  8. «Best Single»։ BBC։ Վերցված է October 14, 2019 
  9. Brooks Dave (October 31, 2019)։ «Billboard Live Music Awards 2019 Nominations: Full List Includes P!nk, Ed Sheeran & Spice Girls»։ Billboard։ Վերցված է November 1, 2019 
  10. Mamo Heran (November 25, 2019)։ «Billie Eilish Is Billboard's 2019 Woman of the Year»։ Billboard։ Վերցված է November 25, 2019 
  11. «BRAVO-Otto-Wahl 2019: Vote für deinen Star!»։ Bravo Germany։ October 23, 2019։ Վերցված է October 26, 2019 
  12. «BreakTudo Awards 2018: Demi Lovato, Cardi B e Taylor Swift estão entre os mais indicados»։ N10 Entretenimento։ Վերցված է August 25, 2018 
  13. «BreakTudo Awards 2019: BlackPink, BTS and Red Velvet received multiple nominations»։ allkpop։ Վերցված է August 23, 2019 
  14. «Billie Eilish - when the party's over»։ Clio Awards։ Վերցված է September 20, 2019 
  15. «Billie Eilish Experience»։ Clio Awards։ Վերցված է September 20, 2019 
  16. «Share Your Gifts»։ Clio Awards։ Վերցված է September 30, 2019 
  17. «Vindere til Danish Music Awards 2019» (Danish)։ IFPI Danmark։ October 17, 2019։ Վերցված է October 17, 2019 
  18. «GAFFA-Prisen 2018»։ GAFFA (Norwegian)։ Արխիվացված է օրիգինալից December 26, 2018-ին։ Վերցված է February 6, 2019 
  19. «De vann GAFFA-Priset 2019»։ GAFFA (Swedish)։ Sweden։ September 20, 2019։ Արխիվացված է օրիգինալից December 28, 2019-ին։ Վերցված է September 20, 2019 
  20. «2020 GRAMMY Awards: Complete Nominees List»։ Grammy.com։ November 20, 2019։ Վերցված է November 20, 2019 
  21. «Youngest female at No.1 on UK albums chart»։ Guinness World Records։ Վերցված է September 20, 2019 
  22. «Most simultaneous US Hot 100 entries by a female»։ Guinness World Records։ Վերցված է September 20, 2019 
  23. Kennedy John R. (August 1, 2018)։ «Shawn Mendes Leads 2018 iHeartRadio MMVAs Nominations»։ iHeartRadio։ Վերցված է August 1, 2018 
  24. «iHeartRadio Music Award Nominations 2019: Complete List»։ iHeartRadio։ January 9, 2019։ Վերցված է January 9, 2019 
  25. «2020 iHeartRadio Music Awards Nominees Revealed: See the Full List»։ iHeartRadio։ January 8, 2020։ Վերցված է January 11, 2020 
  26. «Juno Awards of 2020»։ Juno Awards։ January 28, 2020։ Վերցված է February 5, 2020 
  27. «JONAS BROTHERS, ROSALÍA, AITANA, LEIVA Y MANUEL CARRASCO, MÁXIMOS NOMINADOS DE LOS40 MUSIC AWARDS 2019»։ Los40.com։ Վերցված է September 13, 2019 
  28. «Melon Music Awards 2019»։ Melon (կորեերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից October 30, 2019-ին։ Վերցված է October 30, 2019 
  29. «'MMA 2019' 방탄소년단, 4개 대상 포함 8관왕…공연 열기 꽉 채운 ★들 [종합]»։ hankyung.com (կորեերեն)։ December 1, 2019։ Վերցված է December 1, 2019 
  30. «Ariana Grande Leads 2019 MTV EMA Nominations»։ Variety։ հոկտեմբերի 1, 2019։ Վերցված է October 1, 2019 
  31. «Todos los nominados a los MTV MIAW 2019, los premios de los millenials»։ Clarin։ Վերցված է September 20, 2019 
  32. «Ariana, Taylor, Billie, and Lil Nas X Lead Your 2019 VMA Nominations»։ MTV Press։ July 23, 2019։ Վերցված է July 23, 2019 
  33. «VMAJ - Video Music Awards Japan 2019 | MTV Japan»։ MTV Japan (Japanese)։ Արխիվացված է օրիգինալից August 6, 2019-ին։ Վերցված է September 20, 2019 
  34. «2019 MTV Video Play Awards»։ MTV UK։ Վերցված է December 15, 2019 
  35. «Nickelodeon Kids’ Choice Awards Abu Dhabi: Who won what»։ Gulf News։ September 21, 2019։ Վերցված է September 21, 2019 
  36. «Kids' Choice Awards: Full List of Winners»։ Hollywood Reporter։ March 23, 2019։ Վերցված է March 24, 2019 
  37. Nordyke Kimberly (February 13, 2020)։ «Kids' Choice Awards: Chance the Rapper Set as Host; 'Avengers: Endgame' Leads Nominees»։ The Hollywood Reporter։ Վերցված է February 13, 2020 
  38. «NRJ Music Awards 2019 : Angèle, Roméo Elvis et Lil Nas X dominent la liste des nommés»։ Ozap (French)։ Վերցված է September 30, 2019 
  39. «2019 People's Choice Awards:Complete List of Nominees»։ E! News։ September 5, 2019։ Վերցված է September 5, 2019 
  40. «31st Annual Pollstar Awards To Honor The Year’s Best»։ Pollstar։ November 14, 2019։ Վերցված է November 16, 2019 
  41. Embley Jochan (September 12, 2019)։ «Stormzy, Dave and Little Simz among Londoners nominated for 2019 Q Awards»։ Standard։ Վերցված է September 30, 2019 
  42. «The QUEERTIES 2020 / Anthem / Vote Now»։ Queerty։ Վերցված է 2020-02-01 
  43. «2019 Rockbjörnen Winners»։ Aftonbladet (Swedish)։ Վերցված է August 13, 2019 
  44. «INTERNATIONAL MUSIC AWARD 2019: DIE GEWINNER & HIGHLIGHTS DES ABENDS»։ Rolling Stone Germany (գերմաներեն)։ Վերցված է November 22, 2019 
  45. «Swiss Music Awards: Das sind die Nominierten»։ Der Bund (German)։ January 30, 2020։ Վերցված է January 31, 2020 
  46. «Technical Excellence & Creativity Winners Announced at the 35th Annual NAMM TEC Awards»։ National Association of Music Merchants (NAMM)։ January 19, 2020։ Վերցված է January 31, 2020 
  47. «Teen Choice Awards 2019 winners announced-see the full list»։ Alternative Press։ August 12, 2019։ Վերցված է August 12, 2019 
  48. Solís Erik (November 14, 2019)։ «¡Conoce a los ganadores de los Premios Telehit 2019!»։ Telehit։ Վերցված է November 15, 2019 
  49. «uk video music awards 2019 nominations»։ UK Music Video Awards։ Վերցված է September 30, 2019