Բացել գլխավոր ցանկը

Արցախի Հանրապետության Ազգային Ժողովի 6-րդ գումարման պատգամավորների ցանկ

Արցախի Հանրապետության Ազգային ժողովը (ԱՀ ԱԺ) Արցախի Հանրապետության բարձրագույն օրենսդիր մարմինն է։ Արցախի Հանրապետության Ազգային Ժողովի 6-րդ գումարման ընտրությունները տեղի են ունեցել 2015 թվականի մայիսի 3-ին։

2015 թվականի մայիսի 3-ի խորհրդարանական ընտրություններին խորհրդարանի 33 պատգամավորական տեղը բաժանված էր 22 համամասնական և 11 մեծամասնական տեղի: Համամասնական 22 տեղի համար պայքարում էին 7 կուսակցություն[1]:

Պատգամավորների ընթացիկ ցանկԽմբագրել

Անուն Լուսանկար Ծննդյան թիվ Կուսակցություն Խմբակցություն Ընտրակարգ Պաշտոնավարման սկիզբ Ընտրատարածք
1 Արսեն Առստամյան 1980 սեպտեմբերի 21 Անկուսակցական Անկախ պատգամավոր Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 2
2 Էդուարդ Աղաբեկյան 1963 հունիսի 2 Շարժում-88 Շարժում-88 Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
3 Իվան Ավանեսյան 1968 մայիսի 12 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 6
4 Արպատ Ավանեսյան 1944 հունվարի 2 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
5 Վահրամ Բալայան 1962 օգոստոսի 22 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 4
6 Գագիկ Բաղունց 1964 մարտի 2 Շարժում-88 Շարժում-88 Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
7 Վարդգես Բաղրյան 1952 հուլիսի 16 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
8 Լյուդմիլա Բարսեղյան 1950 հուլիսի 21 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
9 Ալյոշա Գաբրիելյան 1948 հունվարի 1 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
10 Ժաննա Գալստյան 1948 ապրիլի 15 Անկուսակցական Ժողովրդավարություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
11 Արամ Գրիգորյան 1977 սեպտեմբերի 27 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
12 Ռամելա Դադայան 1951 հոկտեմբերի 22 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
13 Արթուր Թովմասյան 1962 դեկտեմբերի 2 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 9
14 Դավիթ Իշխանյան 1968 դեկտեմբերի 27 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 8
15 Ռուսլան Իսրայելյան 1961 հոկտեմբերի 19 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
16 Հայկ Խանումյան 1984 սեպտեմբերի 12 Ազգային վերածնունդ «Վերածնունդ» Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
17 Արմո Ծատրյան 1947 մարտի 25 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 11
18 Գրիգորի Կասպարյան 1948 հոկտեմբերի 11 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
19 Սերգեյ Հարությունյան 1976 մարտի 22 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 7
20 Ռուդիկ Հյուսնունց 1963 սեպտեմբերի 26 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
21 Լեռնիկ Հովհաննիսյան 1973 հուլիսի 24 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 10
22 Ռոբերտ Ղահրամանյան 1971 հունիսի 11 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
23 Աշոտ Ղուլյան 1965 օգոստոսի 19 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
24 Դավիթ Մելքումյան 1980 հոկտեմբերի 29 ԱԺԿ Ժողովրդավարություն Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 1
25 Արզիկ Մխիթարյան 1946 նոյեմբերի 6 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Մեծամասնական 2015 մայիսի 3 Թիվ 3
26 Ռիտա Մնացականյան 1958 մարտի 21 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
27 Գեորգի Պետրոսյան 1953 հունվարի 10 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
28 Գագիկ Պետրոսյան 1973 մարտի 10 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
29 Հովիկ Ջիվանյան 1972 հունվարի 6 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
30 Արմեն Սարգսյան 1963 հունվարի 2 ՀՅԴ «Դաշնակցություն» խմբակցություն Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
31 Վիլեն Սաֆարյան 1959 հունվարի 11 ? Շարժում-88 Մեծամասնական 2017 փետրվարի 20[Ն 1] Թիվ 5
32 Վարդգես Ուլուբաբյան 1963 նոյեմբերի 8 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -
33 Արարատ Օհանջանյան 1968 մայիսի 29 Ազատ հայրենիք Հայրենիք Համամասնական 2015 մայիսի 3 -

ՆշումներԽմբագրել

  1. 2017 թվականի փետրվարի 20՝ Արցախի Հանրապետության Ազգային ժողովի լրացուցիչ ընտրությունների արդյունքում ընտրվել է պատգամավոր՝ թիվ 5 ընտրատարածքից:

Տես նաևԽմբագրել

ՆշումներԽմբագրել