Ադրբեջանի ազգային հերոսի մեդալակիրների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Ադրբեջանի ազգային հերոսի մեդալ (ադրբ.՝ Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı), Ադրբեջանական Հանրապետության բարձրագույն պարգև, որը հաստատված է եղել 1992 թվականի հուլիսի 15-ին։ Կոչումը շնորհվում է համազգային նշանակություն ունեցող ծառայության, Ադրբեջանի պաշտպանության, երկրի պետական համակարգի ամրացման, նշանավոր ազգային արժեքների ստեղծման համար (ի սկզբանե[1]

Ցանկը ընդգրկում է Ադրբեջանի ազգային հերոսի մեդալով պարգևատրված անձանց, ինչպես նաև այդ կոչումից զրկվածներին։

Ցանկ խմբագրել


п/п
Պատկեր Անուն Ծննդյան օր Ծննդավայր Վախճանի օր Վախճանի վայր
1
 
Մեհդի Աբասով
հունվարի 1 1960
Աղվորիկ, Ամասիայի տարածաշրջան, Հայկական ԽՍՀ
հունվարի 13 1992
Մելիքջան դիտակետ
2
 
Մաշալլահ Աբդուլաև
մայիսի 27 1950
Ղափանաղչի, Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
3
 
Նամիկ Աբդուլաև
մայիսի 10 1974
Ավշար, Աղջաբեդիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 9 1993
4
 
Ռովշան Աբդուլաև
հունվարի 16 1969
Լերիքի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 13 1993
Ղազանչի,
5
 
Շովգիյար Ավդուլաև
ապրիլի 5 1969
Նարիմանլու, Վարդենիսի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
օգոստոսի 27 1992
6
 
Բեյլյար Աղաև
փետրվարի 3 1969
Ղարահաջլու, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 6 1992
7
 
Ֆարհադ Աղաև
օգոստոսի 4 1975
Ալամբեյլու, Սաբիրաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 15 1995
ք. Աղստև
8
 
Ֆաիգ Աղաև
հունիսի 6 1969
Նոր Կարմիրավան, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1992
Նոր Կարմիրավան,
9
 
Էլդար Աղաև
սեպտեմբերի 29 1955
Թբիլիսի, Վրացական ԽՍՀ
10
 
Ալբերտ Ագարունով
օգոստոսի 30 1960
ավ. Ամիրաջանի, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 8 1992
Շուշի,
11
 
Իսկենդեր Ազնաուրով
օգոստոսի 15 1956
Կալա-Ասիինի գյուղխորհրդի 22-րդ սովխոս, Բուխարայի մարզ, Ուզբեկական ԽՍՀ
ապրիլի 18 1993
12
 
Աքիֆ Ակպերով
փետրվարի 2 1952
Բալյանդ, Ջեբրաիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 12 1991
Քելբաջարի շրջան
13
 
Ռասիմ Ակպերով
1957
Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
14
 
Ռովշան Աքպերով
հունիսի 4 1965
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
15
 
Ալեկպեր Ալիև
դեկտեմբերի 22 1955
Ուռեկան, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 7 1992
Սուարասի, Լաչինի շրջան
16
 
Ալիյար Ալիև
դեկտեմբերի 14 1957
Հայկազյան, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 3 1992
Ջուրումի մոտ, Լաչինի շրջան
17
 
Ամիրասլան Ալիև
օգոստոսի 30 1960
Նախիջևան, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
18
 
Ասկեր Ալիև
նոյեմբերի 8 1974
Լաժ, Լենքորանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
19
 
Վասիլի Ալիև
հունվարի 15 1959
Ղուբաթլու, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
20 հոկտեմբերի 1992
Թոփագաջի բարձունք
20
 
Իլհամ Ալիև
մայիսի 5 1961
Գետաբեկի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
20 օգոստոսի 1990
21
 
Իմամվերդի Ալիև
հոկտեմբերի 1 1950
Գուլուբեյլու, Իմիշլիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի16 1991
22
 
Նադիր Ալիև
հուլիսի 30 1962
Ալիաղալի, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 22 1993
Գիյասլու, Աղդամի շրջան
23
 
Ռովշան Ալիև
օգոստոսի 30 1972
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 14 1992
24
 
Ֆաիք Ալիև
օգոստոսի 30 1972
Բահմեդլու, Զաքաթալայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
25
 
Էթիբար Ալիև
հուլիսի 11 1955
Լենքորան, Լենքորանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 23 1993
26
 
Էհտիրամ Ալիև
օգոստոսի 1 1972
Ուջարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
27
 
Յունիս Ալիև
հոկտեմբերի 9 1958
Կըզըլհաջըլու, Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի5 1992
28
 
Յուսիֆ Ալիև
դեկտեմբերի 2 1969
Գոբուստան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 24 1991
29
 
Յավար Ալիև
հունիսի 17 1956
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 29 1992
30
 
Ռաֆիկ Ալիջանով
հուլիսի 11 1965
Թխաձոր, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 5 1993
գ. Քյուրմահմուդլու, Ֆիզուլիի շրջան
31
 
Բահթիյար Ալլահվերդիև
հունիսի 10 1974
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
32
 
Նամիկ Ալլահվերդիև
հոկտեմբերի 5 1967
ժդանովի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 9 1992
Տերտերի շրջան
33
 
Էլբրուս Ալլահվերդիև
հոկտեմբերի 27 1958
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
16 հունիսի 1993
Աղդամի շրջան
34
 
Ֆաիք Ամիրով
հունիսի 22 1975
Բահմեդլու, Զաքաթալայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
35
 
Էնվեր Արազով
դեկտեմբերի 2 1953
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 2 1992
Նոր Ղազանչի, Աղդամի շրջան
36
 
Ասադ Ասադով
մարտի 22 1956
Թուրաբադ, Զանգելանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 29 1991
Խնապատ մոտ, Ասկերանի շրջան
37
 
Մալիք Ասադով
հունիսի 27 1962
Հալվարլու, Եվլախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 18 1992
38
 
Ռաֆայել Ասադով
հոկտեմբերի 27 1952
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 25 1952
39
 
Նիյազի Ասլանով
դեկտեմբերի 25 1960
Թամ Կարակոյունլու, Կասում Իսմաիլովի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 5 1992
Թափ Կարակոյունլուի մոտ, Գերանբոյի շրջան
40
 
Շիքար Ասլանով
հունիսի 10 1970
Սուլեյմանլու, Ջեբրաիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 2 1992
Մարտունու շրջան
41
 
Գյուլթեկին Ասկերովա
նոյեմբերի 20 1960
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 20 1992
Աղդամի շրջան
42
 
Սալատին Ակերովա
դեկտեմբերի 16 1961
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 15 1992
Գալադերեսի, Լաչինի շրջան
43
 
Ասլան Աթաքիշիև
օգոստոսի 16 1953
Մարադխանլու, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 7 1992
Լաչինի շրջան
44
 
Ինթիգամ Աթաքիշիև
ապրիլի 7 1974
Թյունթյուլ, Կուտկաշենի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
45
 
Էլշադ Ահադով
մարտի 4 1968
Թեզե Ավլադի, Մասալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 12 1993
Աղդաշ
46
 
Ասադ Ահմեդով
հուլիսի 15 1970
Սարալ, Սպիտակի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
հուլիսի 31 1992
47
 
Մուբարիզ Ահմեդով
հունվարի 1 1963
Կարաթեփե, Սաբիրաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 24 1992
48
 
Նատիք Ահմեդով
սեպտեմբերի 1 1969
Քոսալար, Ստեփանակերտի շրջան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 26 1991
Ասկերանի շրջան
49
 
Ռիադ Ահմեդով
դեկտեմբերի 20 1956
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
Անհետ կորած
Անհետ կորած
50
 
Սյաֆա Ախունդով
հունիսի 19 1958
Մասալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 28 1992
Շուշի
51
 
Աժդար Բաբաև
օգոստոսի 26 1950
Մոլլաջաֆարլու, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
13 մարտի 1995
52
 
Նազիմ Բաբաև
փետրվարի 7 1975
գ. Այդընգյուն, Սալյանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 19 1995
53
 
Չինգիզ Բաբաև
հոկտեմբերի 2 1964
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 28 1995
Բաքու
54
 
Ալլաշվերդի Բաղիրով
ապրիլի 22 1946
Աղդամ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 12 1992
Նախիջևանիկի մոտ
55
 
Թահիր Բաղիրով
հուլիսի 14 1957
Կրասնովոդսկ, Թուրքմենական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 11 1992
գ. Սաֆիյան, Լաչինի շրջան
56
 
Սոլթանաղա Բայրամով
հոկտեմբերի 17 1936
Շյուրյուք, Լենքորանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 23 1993
Լենքորան
57
 
Սաֆիյար Բեհբուդով
հունիսի 18 1967
Մոլլալու, Պարտավի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 12 1992
58
 
Ռաֆայել Հաջի Հաբիբով
ապրիլի 20 1964
Ալի Բայրամլու, Ալի Բայրամլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 7 1992
59
 
Ռամիզ Ղամբարով
հուլիսի 2 1962
Շուշի, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 30 1992
Շուշի
60
 
Ալիֆ Հաջիև
հունիսի 24 1953
Իվանյան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
Իվանյան
61
 
Ֆիկրետ Հաջիև
մայիսի 19 1964
Կըզըլհաջըլու, Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 5 1992
62
 
Էթիբար Հաջիև
ապրիլի 5 1971
Սոդք, Վարդենիսի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
հունիսի 15 1992
63
 
Արիֆ Գադիմալիև
հուլիսի 13 1975
Դաղ Քեսաման, Աղստևի շրջան, Ադրբեջանակնա ԽՍՀ
մարտի 17 1995
64
 
Ռամիզ Ղամբարով
հուլիսի 2 1962
Շուշի, Շուշիի շրջան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
65
 
Իլհամ Հասանով
մայիսի 6 1976
Հաթայ, Աղստևի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
66
 
Մագոմեդ Հասանով
օգոստոսի 9 1959
Կարասուլեյմանլու, Գերանբոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
67
 
Սայավուշ Հասանով
հունվարի 20 1964
Ենգիջա, Շարուրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 25 1992
68
 
Թաբիլ Հասանով
հուլիսի 4 1960
գ. Քոսալար, Ստեփանակերտի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 29 1992
69
 
Թահիր Հասանով
փետրվարի 22 1970
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 2 1992
Տերտերի շրջան
70
 
Էլդար Հասանով
դեկտեմբերի 26 1965
Ջալիլաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
71
 
Իհթիյար Գասիմով
մարտի 22 1970
Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 14 1992
72
 
Մուհթար Գասիմով
հունվարի 10 1958
Քեբերլու, Բեյլագանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի16 1992
գ. Նախիջևանիկ, Խոջալուի շրջան
73
 
Ֆարիզ Ղահրամանով
մարտի 29 1974
Հասիլու, Պարտավի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
74
 
Արիֆ Ղուբադով
սեպտեմբերի 20 1966
գ. Ալիգասիմլու, Ջալիլաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 26 2009
Անկարա, Թուրքիա
75
 
Ագիլ Գուլիև
սեպտեմբերի 19 1963
Ուրուդ, Սիսիանի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
փետրվարի 25 1992
Իվանյան, Խոջալուի շրջան
76
 
Վագիթ Գուլիև
սեպտեմբերի 20 1955
գ. Քումլաք, Ջեբրայիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
77
 
Զաբիթ Գուլիև
հունիսի 6 1975
գ. Արաբխանա, Քյուրդամիրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
78
 
Մադաթ Գուլիև
սեպտեմբերի 27 1958
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
79
 
Մաթլաբ Գուլիև
հունվարի 9 1959
Բեյլագանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 1 1992
80
 
Միրզա Գուլիև
հունվարի 11 1974
Սաաթլու, Պարտավի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
81
 
Նազիմ Ղուլիև
փետրվարի 7 1967
Օրանկալա, Բեյլագանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 9 1992
82
 
Նոֆալ Գուլիև
հոկտեմբերի 4 1963
Ալի Բայրամլու, Ալի Բայրամլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 12 1991
83
 
Էմին Գուլիև
օգոստոսի 12 1976
ավ. Սահիլ (Բաքու), Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
84
 
Ֆարհադ Գումբաթով
սեպտեմբերի 10 1968
Աթջյութ, Գուգարքի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
մարտի 29 1992
85
 
Աֆղան Հուսեյնով
փետրվարի 24 1963
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 1 1992
86
 
Վուգար Հուսեյնով
հունիսի 20 1969
գ. Դաշքեսան, Ջաբրայիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 20 1991
87
 
Ռովշան Հուսեյնով
փետրվարի 22 1967
Կուզանլու, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 11 1992
88
 
Սադըք Հուսեյնով
հուլիսի 29 1969
Խոջավենդ, Աղջաբեդու շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 13 1992
89
 
Թոֆիկ Հոսեյնով
ապրիլի 19 1954
Իվանյան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
Իվանյան
90
 
Էլման Հուսեյնով
փետրվարի 28 1952
Ազադ Կարակոյունլու, Միր Բաշիրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 14 1993
91
 
Էլչին Հուսեյնով
հունիսի 30 1976
Սաաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
92
 
Էլշադ Հուսեյնով
հոկտեմբերի 8 1968
Մասալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
15 հունիսի 1992
93
 
Էլշան Հուսեյնով
հունիսի 30 1976
Ղըրաղլու, Սաաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
94
 
Օքտայ Գյուլալիև
նոյեմբերի 10 1962
գ. Խաչընյալու, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 19 1992
Լաչինի շրջան
95
 
Անատոլի Դավիդովիչ
մարտի 28 1965
Սլուցկ, Մինսկի մարզ, Բելառուսական ԽՍՀ
հունիսի 13 1992
Բաքու
96
 
Ֆահրադին Ջաբրայիլով
օգոստոսի 12 1958
Գորիս, Հայկական ԽՍՀ
97
 
Միքայիլ Ջաբրայիլով
ապրիլի 27 1952
գ. Օհուդ, Շեքիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 15 1990
Ջամիլլի - Քոլասար ճանապարհ, Խոջալուի շրջան
98
 
Ֆաիգ Ջավարով
մայիսի 1 1974
գ. Շուլիվենգյա, Ջալիլաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 19 1999
99
 
Սամիր Զուլֆիգարով
հուլիսի 3 1976
գ. Աղբաշ, Դևեչիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 16 1995
100
 
Էլխան Զուլֆիգարով
հունիսի 29 1954
գ. Մուռուտ, Կարյագինոյի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 5 1994
101
 
Միրալեկպեր Իբրահիմով
սեպտեմբերի 30 1961
գ. Հալիսա, Հայկական ԽՍՀ
մարտի 5 1994
102
 
Մուբարիզ Իբրահիմով
փետրվարի 7 1988
գ. Ալիաբադ, Բիլյասուվարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 19 2010
գ. Չայլու, Տերտերի շրջան
103
 
Նուրադին Իբրահիմով
մարտի 16 1951
Բուզովնա (Բաքու), Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 10 1995
Բինա (Բաքու)
104
 
Ռասիմ Իբրահիմով
ապրիլի 18 1962
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 10 1992
105
 
Ալաբաս Իսկենդերով
հուլիսի 25 1958
գ. Քուրդլար, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 5 1992
106
 
Ֆամիլ իսկենդերով
մայիսի 15 1975
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
107
 
Իլգար Իսմայիլով
մայիսի 29 1959
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 1 1992
108
 
Ինգիլաբ Իսմայիլով
ապրիլի 18 1962
Իվանյան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 12 1992
Դաշբաշի բարձունք
109
 
Էթիբար Իսմայիլով
մարտի 29 1964
գ. Հընդարխ, Աղջաբեդիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 4 1994
Մարտունու շրջան
110
 
Եվգենի Կառլով
մայիսի 31 1960
Դուբովկա, Տուլայի մարզ, ՌԽԴՍՀ
ապրիլի 11 1992
111
 
Բաշիր Քերիմով
փետրվարի 2 1976
գ. Քաջար, Ֆիզուլիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
112
 
Քերիմ Քերիմով
հուլիսի 2 1971
Շարուրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 5 1992
113
 
Քյազիմաղա Քերիմով
սեպտեմբերի 1 1951
գ. Սարատակ, Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 15 1992
114
 
Էլգիզ Քերիմով
հունվարի 5 1971
Պարտավի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 12 1992
115
 
Յուրի Կովալյով
մայիսի 29 1965
Գյոքչայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 3 1991
116
 
Նովրուզ Ղուրբանով
հունիսի 2 1975
գ. Յուխարի Գյոյջալի, Աղստաֆայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
117
 
Ասիվ Մաղերրամով
հուլիսի 26 1952
Աղդամ, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 1 1994
Յալթա, Ուկրաինա
118
 
Սահավաթ Մաղերրամով
1973 դեկտեմբեր
գ. Կարա Չանթա, Ամասիայի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
հունիսի 27 1992
119
 
Ֆարիզ Մադաթով
ապրիլի 18 1972
գ. Վարվարա, Եվլախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
120
 
Իգոր Մակեև
հոկտեմբերի 27 1971
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 2 1992
Վիշկա բարձունք
121
 
Ագիլ Մամեդով
հուլիսի 30 1969
Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 7 1992
122
 
Այթեկին Մամեդով
մայիսի 29 1967
Գյոյալլու, Գետաբեկի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 13 1991
123
 
Ալի Մամեդով
օգոստոսի 11 1955
Նախիջևան, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 1 1992
124
 
Իբրահիմ Մամեդով
դեկտեմբերի 20 1958
Նախիջևան, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 16 1994
125
 
Կազըմ Մամեդով
հոկտեմբերի 1 1969
Մարջանլու, Ջաբրայիլի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 15 1991
Զամուր, Մարտունու շրջան
126
 
Մովսում Մամեդով
հունիսի 6 1967
Քոսալար, Խուջալուի շրջան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
127
 
Նաթիկ Մամեդով
մայիսի 11 1975
Ալի Բայրամլու, Զաքաթալայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 4 1994
128
 
Նիզամի Մամեդով
հունվարի 12 1958
Ստեփանակերտ, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 29 1992
129
 
Սաֆարլի Մամեդով
հոկտեմբերի 16 1963
Սարչուվար, Մասալլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 16 1992
130
 
Սահիլ Մամեդով
փետրվարի 25 1964
Յուխարի նեջիլի, Մասիսի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
131
 
Սեյմուր Մամեդով
սեպտեմբերի 18 1971
Ֆիզուլի, ֆիզուլիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 1 1992
Մելիքջան, Մարտունու շրջան
132
 
Խանօղլան Մամեդով
փետրվարի 13 1975
գ. Կարաղաշլու, Նեֆթեչալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
133
 
Էլդար Մամեդով
հունվարի 10 1968
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 24 1993
Մարտակերտ, Տերտերի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
134
 
Էլշադ Մամեդով
փետրվարի 14 1974
գ. Աչակայա, Խանլարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
135
 
Բահրուզ Մանսուրով
մարտի 13 1975
գ. Թելյավար, Յարդըմլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
Բաքու
136
 
Արաստուն Մահմուդով
փետրվարի 23 1957
Փիրաբիլղասըմ, Իսմաիլլու շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 28 1992
137
 
Զաքիր Մեջիդով
հունիսի 26 1956
Նեֆթեչալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
138
 
Էլդար Մեջիդով
օգոստոսի 26 1965
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
139
 
Ֆազիլ Մեհդիև
օգոստոսի 20 1966
գ. Ալաչի, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 24 1991
140
 
Ռեշադ Միրաբով
մայիսի 3 1975
Մինգեչաուր, Ադրբեջանական ԽՍՀ
141
 
Քերեմ Միրզոև
մայիսի 20 1960
Ղուբաթլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
142
 
Շիրին Միրզոև
հունվարի 5 1947
Ստեփանակերտ, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 18 1992
ճանապարհ դեպի գ. Ղարալար
143
 
Յուսիֆ Միրզոև
մայիսի 23 1958
Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
144
 
Ռուսլան Մուրադով
հունիսի 27 1973
Մինգեչաուր, Ադրբեջանական ԽՍՀ
145
 
Հիքմետ Մուրադով
հունվարի 23 1969
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 29 1991
146
 
Վուգար Մուրսալով
մարտի 10 1963
Գյոյթեփե, Ջալիլաբադի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 9 1992
147
 
Սերգեյ Մուրթուզալիև
նոյեմբերի 17 1963
Փիրալլահլու ավան (Բաքու), Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 1 1993
148
 
Ագիլ Մուսաև
նոյեմբերի 3 1974
գ. Ներքին Ոսկեպար, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 5 1994
149
 
Ֆահրադին Մուսաև
հուլիսի 30 1957
Բայրամլու, Թուրքմենական ԽՍՀ
ապրիլի 11 1992
150
 
Ալի Մուստաֆաև
ապրիլի 14 1952
Ղազախբեկլու, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 20 1991
գ. Ղարաքենդ, Մարտունու շրջան
151
 
Չինգիզ Մուստաֆաև
օգոստոսի 29 1960
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 15 1992
Նախիջևանիկ, Ասկերանի շրջան
152
 
Վալեհ Մուսլիմով
սեպտեմբերի 2 1968
Լերիքի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 14 1992
153
 
Դիլհամ Նագիև
հունիսի 24 1975
Մինգեչաուր, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 15 1995
154
 
Ֆահրադին Նաջաֆով
մարտի 31 1967
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 4 1992
Չըլդըրանի մոտ, Տերտերի շրջան
155
 
Յունիս Նաջաֆով
օգոստոսի 31 1967
Քելբաջարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 24 1992
գ. Վանք
156
 
Հիքմեթ Նազարլի
մարտի 7 1966
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
157
 
Քամիլ Նասիբով
հոկտեմբերի 8 1946
Բոզլու, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 29 1992
Գոնաղերմեզ բարձունք
158
 
Մարիֆաթ Նասիբով
մայիսի 22 1972
գ. Մյազյամ, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 29 1992
159
 
Յալչըն Նասիրով
հունվարի 23 1976
Սարակ, Աստարայի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 24 1995
160
 
Ռաֆիկ Նասրեդինով
մարտի 18 1961
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 6 1992
161
 
Ջամիլ Նիֆթալիև
հոկտեմբերի 5 1968
գ. Շյաֆյաքլու, Յարդըմլուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 29 1992
162
 
Ալեսկեր Նովրուզով
օգոստոսի 1 1949
Քյուրդհաջի, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
163
 
Էլնուր Նուրիև
օգոստոսի 22 1975
Ջահանգիրբեյլի, Զանգելանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 5 1994
164
 
Սերխան Օջաղվերդիև
հուլիսի 16 1967
Սարիքյուրդ, Կասում Իսմայիլովի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 5 1992
165
 
Վեզիր Օրուջով
դեկտեմբերի 26 1956
Միր Բաշիրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 22 1993
166
 
Բահշեիշ Փաշաև
մայիսի 1 1936
Ահմեդավար, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 12 1992
Խանաբադ, Խոջալուի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
167
 
Ռուսլան Պոլովինկա
հոկտեմբերի 21 1969
Զմիյով, Խարկովի մարզ, Ուկրաինական ԽՍՀ
օգոստոսի 6 1992
Կասապետ բարձունքի մոտ, Տերտերի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
168
 
Ջավանշիր Ռահիմով
հունիսի 5 1973
Քաշքաչայ, Կախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 6 1992
169
 
Քյորօղլու Ռահիմով
հոկտեմբերի 31 1953
Խաչմաս, Վարդաշենի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 3 1992
170
 
Շամիլ Ռամազանով
հունվարի 19 1976
Ռահիմլու, Աղսույի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
171
 
Ֆաիգ Ռաֆիև
փետրվարի 22 1955
գ. Սարըջըղ, Ֆիզուլիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
172
 
Ջանբուլաղ Ռզաև
փետրվարի 26 1968
Չուխուրմաղլա, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
գ. Ղարաղայա, Խոջալուի շրջան
173
 
Գասիմ Ռզաև
մայիսի 5 1970
Ալիբեյլի, Թովուզի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 14 1992
174
 
Ռովշան Ռզաև
հոկտեմբերի 15 1969
Սահիլ (Բաքու), Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 8 1999
175
 
Գիդայաթ Ռուստամով
օգոստոսի 19 1970
Խըդըրլու, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 23 1991
176
 
Մազահիր Ռուստամով
մարտի 2 1960
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 6 1992
գ. Մութուդերե
177
 
Ֆիզուլի Ռուստամով
դեկտեմբերի 25 1965
Գուսանլու, Տերտերի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
178
 
Վեզիր Սադիև
հունիսի 6 1961
Աշաղի Ղուլլար, Մառնեուլի շրջան, Վրացական ԽՍՀ
փետրվարի 19 1993
Հաթերք
179
 
Շաքիր Սալահով
հունիսի 15 1966
Ջամիլլու, Խոջալուի շրջան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
180
 
Արազ Սալիմով
հունիսի 1 1960
Իվանյան, ԼՂԻՄ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 26 1992
181
 
Պարվիզ Սամեդով
մայիսի 5 1970
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
182
 
Զաուր Զարիև
հունիսի 28 1974
գ. Կարալար, Շամքիրի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
183
 
Ջալիլ Սաֆարով
հունվարի 28 1962
Լեջբեդին, Մառնեուլի շրջան, Վրացական ԽՍՀ
մայիսի 15 1992
184
 
Սարդարով Սաֆար
օգոստոսի 12 1960
Քելբաջարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 25 1991
185
 
Մեհման Սայադով
նոյեմբերի 21 1972
Գյունեշլի, Վարդենիսի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
մայիսի 9 1992
186
 
Մահերամ Սեիդով
սեպտեմբերի 7 1952
Ալըշար, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 25 1991
187
 
Միրասկեր Սեիդով
փետրվարի 6 1970
Կարախանբեկլու, Բաբեկի շրջան, Նախիջևանի ԻԽՍՀ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մայիսի 14 1992
188
 
Սերգեյ Սենյուշկին
սեպտեմբերի 5 1957
Սիզրան, Սամարայի մարզ, РСФСР
փետրվարի 29 1992
189
 
Վիկտոր Սերյոգին
մարտի 23 1944
Թբիլիսի, Վրացական ԽՍՀ
հունվարի 28 1992
Շուշի, Շուշիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
190
 
Միխայիլ Սլեսարյով
մայիսի 8 1955
Սմոլենսկ, Սմոլենսկի մրազ, ՌԽՍՖՀ
191
 
Շահին Թաղիև
փետրվարի 3 1949
Տերտերի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
192
 
Էլդար Թաղիզադե
սեպտեմբերի 6 1963
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 3 1992
193
 
Փաշա Թահմազով
մարտի 23 1949
Լենքորան, Լենքորանի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
օգոստոսի 23 1993
194
 
Ռիզվան Թեյմուրով
ապրիլի 16 1967
Ղուշչուլար, Շուշիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
դեկտեմբերի 9 1991
195
 
Ֆիրուդին Շամոև
փետրվարի 7 1962
Ղազախ, Ղազախի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
196
 
Ֆահրադին Շահբազով
հունվարի 22 1950
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
նոյեմբերի 20 1991
գ. Ղարաքենդ, Մարտունու շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
197
 
Յավար Շահբազով
նոյեմբերի 1 1973
գ. Ղըրաղլու, Խաչմասի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1995
198
 
Իսրաֆիլ Շահվերդիև
հունիսի 11 1952
Ունաննովու, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1994
Ֆիզուլիի շրջան
199
 
Շիքար Շիքարով
դեկտեմբերի 3 1953
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 13 1992
վայր Թորփաղթեփե, Տերտերի շրջան
200
 
Շահլար Շուքյուրով
մայիսի 17 1952
Զուլֆուգարլու, Քելբաջարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հուլիսի 11 1990
201
 
Անվար Ֆարաջով
հունիսի 28 1952
Սարով, Կասում Իսմայիլովի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 14 1991
202
 
Փահլիվան Ֆարզալիև
սեպտեմբերի 27 1958
Գոու Դիլաղարդա, Կարյագինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
ապրիլի 11 1992
203
 
Թեբրիզ Հալիբեյլի
փետրվարի 4 1964
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունվարի 31 1992
204
 
Էլդար Հալիլով
օգոստոսի 19 1976
գ. Զանգիլեր, Զանգիբասարի շրջան, Հայկական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
205
 
Սամիր Հասիև
ապրիլի 20 1973
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 17 1995
206
 
Ռամազան Չիրինկով
փետրվարի 15 1969
գ. Մեշաշամբուլ, Բալաքենի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 3 1995
207
 
Գորհմաշ Էյվազով
ապրիլի 1 1967
Գյուլյաբիրդ, Լաչինի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
փետրվարի 10 1994
Ջոջուղ Մարջանլու, Ջեբրայիլի շրջան
208
 
Յելմար Էդիլով
ապրիլի 10 1946
գ. Ալիմադաթլու, Աղդամի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1994
209
 
Նաիգ Յուսիֆով
հունվարի 5 1970
Աղդամ, Թովուզի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
սեպտեմբերի 6 1992
210
 
Զաքիր Յուսիֆով
սեպտեմբերի 29 1956
Բաքու, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հոկտեմբերի 11 1992
Ղուբաթլուի շրջան
211
 
Ռոման Յուսիֆով
հուլիսի 28 1973
Դիվիչիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
մարտի 7 1995
212
 
Էլշադ Յահյաև
մայիսի 5 1966
Շեքի, Շեքիի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 20 1992
213
 
Մուբարիզ Իբրահիմով
փետրվարի 7 1988
Ալիաբադ, Բիլյասուվարի շրջան, Ադրբեջանական ԽՍՀ
հունիսի 19 2010

Կոչումազրկված անձինք խմբագրել

Անուն Ծննդյան օր Ծննդավայր Վախճանի օր Վախճանի վայր Պարգևատրված Կոչումազրկված
Սուրեթ Հուսեյնով
փետրվարի 12 1959
Գանձակ, Ադրբեջանական ԽՍՀ
1992 սեպտեմբեր[2]
1993 փետրվար[2]

Ծանոթագրություններ խմբագրել

  1. «Օրենքի տեքստը»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2014 թ․ մարտի 28-ին։ Վերցված է 2012 թ․ սեպտեմբերի 12 
  2. 2,0 2,1 ДМИТРИЙ Ъ-КАМЫШЕВ (01.07.1993)։ «Сурет Гусейнов переходит из мятежников в премьеры» (ռուսերեն)։ Газета «Коммерсантъ»