Բացել գլխավոր ցանկը

«Մարտական խաչ» 2-րդ աստիճանի շքանշանի ասպետների ցանկ

Վիքիմեդիայի նախագծի ցանկ

Ստորև ներկայացված է «Մարտական խաչ» 2-րդ աստիճանի շքանշանի ասպետների ցանկը։ Ներկայացված են միայն ՀՀ Նախագահ Ս. Սարգսյանի կողմից պարգևատրված անձինք (2008 թ. ապրիլի 9-ից առ այսօր)։ Մինչ այդ պարգևատրվածների ցանկը կտեղադրվի տվյալների ձեռքբերումից հետո։

Հ/Հ
Ազգանուն, Անուն, Հայրանուն
Լուսանկարը
Շքանշանով պարգևատրման ամսաթիվը
Պաշտոնը պարգևատրման օրվա դրությամբ
Կոչումը
Կյանքի տարիները, ծննդյան և մահվան վայրերը
Պարգևատրման հիմքը
Ծանոթություն
1
Կարապետ Հրաչիկի ՄԱՐԳԱՐՅԱՆ
5 սեպտեմբերի 2011[1]
թիվ 14746 զորամասի հրամանատար
գնդապետ
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 20-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար։
2
Գորիկ Գուրգենի ՀԱԿՈԲՅԱՆ
29 դեկտեմբերի 2011[2]
Հայաստանի Հանրապետության կառավարությանն առընթեր ազգային անվտանգության ծառայության տնօրեն
գեներալ-գնդապետ
ծնվ. 11.02.1946, Լենինական
Հայաստանի Հանրապետության անվտանգության ապահովման գործում ցուցաբերած նվիրումի և ներդրած նշանակալի ավանդի համար
3
Մուրադ Արշակի ԱԲՐԱՀԱՄՅԱՆ
23 հունվարի 2012[3]
թիվ 84682 զորամասի հրամանատար
գնդապետ
Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի ստեղծման 20-րդ տարեդարձի կապակցությամբ, բանակաշինության գործում մատուցած նշանակալի ծառայությունների, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
4
Աշոտ Հրանտի ՄԻՆԱՍՅԱՆ
23 հունվարի 2012[3]
ազատամարտիկ
Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի ստեղծման 20-րդ տարեդարձի կապակցությամբ, բանակաշինության գործում մատուցած նշանակալի ծառայությունների, ինչպես նաև հայրենիքի սահմանները պաշտպանելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնվիրության համար
5
Ալիկ Ռազմիկի ՄԻՐԶԱԲԵԿՅԱՆ
7 սեպտեմբերի 2012[4]
ՀՀ պաշտպանության նախարարի տեղակալ
գեներալ-լեյտենանտ
ծնվ. 20 փետրվարի 1959 թ. գ. Բերդաշեն
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակման 21-րդ տարեդարձի առթիվ, զորքերի մարտական պատրաստվածության ապահովման գործում ներդրած նշանակալի ավանդի, ցուցաբերած արիության և խիզախության համար
6
Սուրիկ Սերգեյի ԽԱՉԱՏՐՅԱՆ
4 մայիսի 2013[5]
ՀՀ Սյունիքի մարզպետ, ԵԿՄ Սյունիքի մարզային խորհրդի նախագահ
Երկրապահի օրվա կապակցությամբ
7
Գեորգի Գագիկի ՄՆԱՑԱԿԱՆՅԱՆ
19 հոկտեմբերի 2013[6]
թիվ 51191 զորամասի ինժեներասակրավորային վաշտի հրամանատար
կապիտան
1988 թ. - 16 հոկտեմբերի 2013 թ., ՀՀ Տավուշի մարզ
Ծառայողական պարտականությունները կատարելիս ցուցաբերած արիության և անձնական խիզախության համար
Հետմահու
8
Զորիկ Ժիրայրի ԳԵՎՈՐԳՅԱՆ
2 օգոստոսի 2014[7]
զորամասի ավագ լեյտենանտ
ավագ լեյտենանտ
Հայրենիքի սահմանների պաշտպանության գործում ցուցաբերած անձնական խիզախության և նվիրումի, կյանքին սպառնացող վտանգի պայմաններում ծառայողական պարտքը անձնազոհաբար կատարելու համար
Հետմահու
9
Էրիկ Արարատի ՂՈՒԿԱՍՅԱՆ
21 հունվարի 2015[8]
թիվ 29130 զորամասի ստորաբաժանման հրամանատար
ավագ լեյտենանտ
Բանակի օրվա առթիվ, Հայրենիքի հանդեպ զինվորական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնուրացության համար
10
Արմեն Գրիգորիի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ
21 հունվարի 2015[9]
թիվ 29130 զորամասի պայմանագրային զինծառայող
շարքային
Բանակի օրվա առթիվ, Հայրենիքի հանդեպ զինվորական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնուրացության համար
11
Հենրիկ Լևոնի ԳՐԻԳՈՐՅԱՆ
21 հունվարի 2015[10]
թիվ 29130 զորամասի ստորաբաժանման հրամանատար
ավագ լեյտենանտ
Բանակի օրվա առթիվ, Հայրենիքի հանդեպ զինվորական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնուրացության համար
12
Նվեր Սլավիկի ԲԱԲԱՅԱՆ
26 հունվարի 2015[11]
թիվ 51036 զորամասի պայմանագրային զինծառայող
շարքային
Բանակի օրվա առթիվ, Հայրենիքի հանդեպ զինվորական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնուրացության համար
13
Վիկտոր Վոլոդյայի ԱՍԻԼԲԵԿՅԱՆ
26 հունվարի 2015[12]
թիվ 21127 զորամասի պայմանագրային զինծառայող
շարքային
Բանակի օրվա առթիվ, Հայրենիքի հանդեպ զինվորական պարտքը կատարելիս ցուցաբերած խիզախության և անձնուրացության համար
14 Շուլի Արմենի Հակոբյան 15 ապրիլի 2016 թիվ 33651 զորամասի ժամկետային զինծառայող ավագ սերժանտ 18․06․1996, Գյումրի Արցախա-ադրբեջանական ռազմական բախումների /Քառօրյա պատերազմ/ ընթացքում 30 րոպեում խոցել է հակառակորդի 3 T-80 տանկ։

Այլ շքանշանակիրներԽմբագրել

ԾանոթագրություններԽմբագրել

  1. Հայաստանի Հանրապետության շքանշաններով և մեդալներով պարգևատրելու մասին
  2. Գ. Գ. Հակոբյանին 2-րդ աստիճանի Մարտական խաչ շքանշանով պարգևատրելու մասին
  3. 3,0 3,1 Հայաստանի Հանրապետության շքանշաններով և մեդալներով պարգևատրելու մասին
  4. Հայաստանի Հանրապետության շքանշաններով և մեդալներով պարգևատրելու մասին
  5. Հայաստանի Հանրապետության մեդալներով պարգևատրելու մասին
  6. Հայաստանի Հանրապետության շքանշանով և մեդալներով պարգևատրելու մասին
  7. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՇՔԱՆՇԱՆՈՎ ԵՎ ՄԵԴԱԼՈՎ ՊԱՐԳԵՎԱՏՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
  8. Է. Ա. ՂՈՒԿԱՍՅԱՆԻՆ «ՄԱՐՏԱԿԱՆ ԽԱՉ» 2-ՐԴ ԱՍՏԻՃԱՆԻ ՇՔԱՆՇԱՆՈՎ ՊԱՐԳԵՎԱՏՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
  9. Ա. Գ. ԳՐԻԳՈՐՅԱՆԻՆ «ՄԱՐՏԱԿԱՆ ԽԱՉ» 2-ՐԴ ԱՍՏԻՃԱՆԻ ՇՔԱՆՇԱՆՈՎ ՊԱՐԳԵՎԱՏՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
  10. Հ. Լ. ԳՐԻԳՈՐՅԱՆԻՆ «ՄԱՐՏԱԿԱՆ ԽԱՉ» 2-ՐԴ ԱՍՏԻՃԱՆԻ ՇՔԱՆՇԱՆՈՎ ՊԱՐԳԵՎԱՏՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
  11. Ն. Ս. ԲԱԲԱՅԱՆԻՆ «ՄԱՐՏԱԿԱՆ ԽԱՉ» 2-ՐԴ ԱՍՏԻՃԱՆԻ ՇՔԱՆՇԱՆՈՎ ՊԱՐԳԵՎԱՏՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
  12. Վ. Վ. ԱՍԻԼԲԵԿՅԱՆԻՆ «ՄԱՐՏԱԿԱՆ ԽԱՉ» 2-ՐԴ ԱՍՏԻՃԱՆԻ ՇՔԱՆՇԱՆՈՎ ՊԱՐԳԵՎԱՏՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ